elenak -> RE: Знаци на бременост (18.2.2013 23:38:13)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa Zdravo.... Nova sum na forumov pa me interesiraa nekoi raboti. So soprugot resivme da go prosirime semejstvoto. Prv pat se obidovme na krajot na januar.redovo menstruacijata trebase da mi dojde pred 7 dena, no do deneska nemam dobieno, iako ciklusot mi e tocen kako svajcarski saat. Za ovie nekolku dena napraviv mal milion testovi: od najevtini do najskapi i site bea negativni so toa sto na del od niv test linijata se pojavuvase no edvaj zabelezlivo. Od toa sto go procitav pogore kako simptomi na bremenost imam samo bolka vo gradite, uzasna potreba od mokrenje po 100 pati na den, glavobolka i temperatura od 37,3-4 sto edna nedela go lecev kako nastinka so ferveksi, paracetamol i analgin. Kolkava e moznosta testovite da se pogresni i dali e rano za eho pod pretpostavka deka sum bremena maksimum 3 nedeli? Еден совет од мене, немојте да пиете фервекс доколку се сомневате на бременост, имало некоја состојка што штети на плодот. Се надевам дека е се во ред кај тебе и дека ќе не израдуваш со убава вест. И побрзај кај гинекологот, не е воопшто рано, мојата бременост беше потврдена од гинеколог со само 5 дена доцнење на циклус (значи бев 4-та недела).
|
|
|
|