RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

sandriana RR -> RE: Знаци на бременост (21.5.2013 9:13:03)

На приватно е околу 600-800 денари, за bHcg, скоро правеше другарка ми во Авицена.

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (21.5.2013 10:38:56)

Нема потреба од приватно ако имате плаво картонче.Се зема упат од матичен опш лекар со забележано Б-хсг во серум до кај сакаш Адриалаб или Авицена и си плаќаш 100 ден и резултати за некој саат[sm=smiley1.gif]

Arsovska90 -> RE: Знаци на бременост (21.5.2013 10:58:57)

ke odam utre i ke ve izvestam koga ke se vratam [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (27.5.2013 8:39:20)

Zdravo mi treba sovet
Pred 1,5 mesec pravev test i testot pokaza[sm=rozacrtici.gif] crticki od koi ednata beshe bleda no posle 4-5 dena go dobiv i togash mislev deka ne sum bremena i posle koga mi pomina pocnav da se cuvstvuvam cudvo mi se gadi gi imam skoro istite simtomi na bremenist i zedov ushte edn test i toj beshe isto kako i prviot. No simtomite na bremenost prestanaa sakam da kaza gadenjeto iscuzna i red drugi raboti. No sepak od pred nekolku dena pocnav da go custvuvam istite simtomi a ushte nemam odeno na gin. A ako sum bremena ova mi e 7 nedala i dali ova e normalno i vsushnost dali se raboti za bremenost ili nesto drugo??
Help me!!!!

Bethany -> RE: Знаци на бременост (27.5.2013 10:32:54)

Анонимен, отиди на преглед, само доктор може да ти каже со сигурност што е работата.

Јас ти од се срце посакувам да си бремена. [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (27.5.2013 13:54:44)

Neznam ke pocekam ushte 2-3 dena da vidam dali ke go dobijam i ke odam na lekar sekako [sm=bad.gif][sm=bad.gif][sm=bad.gif][sm=bad.gif]

delvi -> RE: Знаци на бременост (27.5.2013 13:56:01)

МИ треба мислење.Обично циклусот ми доага на 27 и трае до 30 во месецот. Имавме апстинеција од неколку месеци со сопругот затоашто јас сум на привремена работа во странство. Овој месец се видовме и имавме односи на 3 мај. На 23 мај мене ми потече крв како бледо розева течност, а на 24 мај беше малку црвена но сепак не ми делуваше како менструална течност. Наредните денови немав ништо само бел секрет. Дали мислите дека може за толку кратко време да сум бремена. Еве денес требаше да ми дојде но нема никакви знаци. Овие денови чувстувам само киселина, и јадам многу, немам болки во градите, а и 2 дена ми се спие само и лежам( а све ме боли одшто многу лежев овие денови)
Инаку Се обидуваме со сопругот веке година за бебце но нема ништо. Кога бев на лекар ми рече дека имам полицитични јајници и затоа ке биде потешко за останување бремена.Тоа ке ми биде најубав момент во животот.

delvi -> RE: Знаци на бременост (29.5.2013 8:05:14)

Бев доста нестрплива и денес направив тест и нема [sm=rozacrtici.gif]. [sm=smiley19.gif]Најверојатно тоа што дојде на 23 ми бил циклусот, затоашто еве уште нема ништо. ПОвеќе среќа се надевам ке имам следниот пат.

mila 1 -> RE: Знаци на бременост (16.6.2013 17:50:14)

Pozz na site , vo golema neizvesnost sum, imav odnosi vo plodni denovi, vednas posle toa imav dr problem( ne ginikoloski ) i slucajno bev na eho , pa dokotorot rece ako mislite deka e mozno da ostanite bremena ne davame terapija ;
Sega treba da cekam do menstruacija, toa cnaci do 25 juni, maticniot genikolog istoto mi go rece da pocekam ,a siptomi imam , makar da znam deka i nekoi se slicni kako za mensturacija , me bolat gradite , imav pokacena temeratura , i zgoleme isedok, cudno pretcustvo.
Napraviv test iako znam deka e mn rano i pokaza edna crta , ginikologot mi rece bez razlika so testot ti e negativen , ke cekame .
Lele luge neizvesnosta me ubiva da si cekam do ciklus ? pozz

Lilja Maria -> RE: Знаци на бременост (17.6.2013 11:24:33)

Pozdrav Mila,nemoj da se opteretuvas so toa dali si ili ne si bremena,tebe voopsto i ne ti kasni.Pocekaj do 25juni koga ne treba da dojde [sm=smiley1.gif] Dokolku ti e redoven ciklusot,so kasnenje od eden den veke mozes da se somnevas na bremenost!Se nadevame na [sm=modricrtici.gif] [sm=rozacrtici.gif] Inaku simptomite za bremenost i menstruacija se mnogu slicni.Stiskame palci za [sm=nosecka.gif] pozdrav

wanna be mum -> RE: Знаци на бременост (17.6.2013 12:31:36)

Имам уште 10тина дена до недобивање и само наутро имам грчеви во матката( како во пмс) после преку ден ништо, градите секогаш пред добивање ова време ми растат сега абер немаат [sm=smiley36.gif] може ли вакви грчеви да има и ако сум [sm=nosecka.gif] или не?

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (17.6.2013 12:54:28)

Да да грчеви се има и во рана бременост.јас кога незнаев дека сум бремена а длаи 2 дена ми каснеше сред ноќ се разбудив со голема болка во долниот дел кога траеше 3-4 мин [sm=smiley1.gif]
Симптомите се навистина индивидуални јас уствари не ни имав значајни симптоми ни на добивање ни на бременост,затоа не се ни раководев според нив

mila 1 -> RE: Знаци на бременост (25.6.2013 18:26:38)

Zdravo, napraviv sega koga se vrativ od rabota test, i ima dve crtki, a deenska tocno mi e 30dena od minatata menstruacija, ne mi se veruva ,i mi se se smee i mi se place.
pregled na ginikolog imam zakazano na 05.07, dali da cekam do togas ili da j a molam doktorkata da mi zakaze pobrzo,so velite i patem so da si kupam ot tipot folna ?kako se vikaat apcijata?
lele luge dali e mozno i ovaa sreka da me snajde pozz do site

Палешка РР -> RE: Знаци на бременост (25.6.2013 18:30:52)

Честитки mila 1 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Имај си убава и лесна бременост, живо и здраво бебенце [sm=9nebesa.gif][sm=duda.gif]
Мислам да си почекаш до 5.07 за преглед, таман е датумот, а со тифол може да почнеш веднаш.
Ајде да ни се множат трудници на Рингераја [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

deluxe -> RE: Знаци на бременост (25.6.2013 19:12:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila 1

Zdravo, napraviv sega koga se vrativ od rabota test, i ima dve crtki, a deenska tocno mi e 30dena od minatata menstruacija, ne mi se veruva ,i mi se se smee i mi se place.
pregled na ginikolog imam zakazano na 05.07, dali da cekam do togas ili da j a molam doktorkata da mi zakaze pobrzo,so velite i patem so da si kupam ot tipot folna ?kako se vikaat apcijata?
lele luge dali e mozno i ovaa sreka da me snajde pozz do site

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Имај си лесна и убава бременост,како што ти кажа Палешка за датумот не го презакажувајтогаш појди на преглед ќе се гледа поубаво,а може и срцева акција да се види.Во секој случај честитки од мене,и те чекаме на форумот за бременост да ни ги споделуваш твоите искуства,да ти помагаме околу твоите дилеми [sm=smiley1.gif].Започни си со фолна киселина уште веднаш по1 апче на ден,а може и Ц витамин накнадно да си земаш,поздрав и со лесно[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (25.6.2013 21:24:02)

mila 1 имај најубава и лесна бременост [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hopeful RR -> RE: Знаци на бременост (28.6.2013 12:26:56)

Јееее! [sm=bravo.gif] Честитки mila 1, имај убава и лесна бременост! [sm=smiley31.gif]

mila 1 -> RE: Знаци на бременост (29.6.2013 12:33:26)

pisuvam odma posle prgled,se nadevamdeka nemadami recat ne e tocno:) pozz do site

ivoni4ka -> RE: Знаци на бременост (29.6.2013 13:03:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Нема потреба од приватно ако имате плаво картонче.Се зема упат од матичен опш лекар со забележано Б-хсг во серум до кај сакаш Адриалаб или Авицена и си плаќаш 100 ден и резултати за некој саат[sm=smiley1.gif]

a dali ova vazi i za drugite gradovi osven Sk, bidejki pred nekoe vreme ispituvav tumor markeri vo Avicena, normalno krv zemena vo mojot grad mi naplatija na privatno, sega sakam B HCG da ispituvam i mislev deka e na privatno, a tuka velite so upat od maticen?[sm=zmeden.gif]

ianku luge mislam deka sm bremena [sm=zmeden.gif], se pazevme ama imam nekoja intuicija koja ne me laze, mi kasne 3 dena nne sum kupila uste test vo ponedelnik ke bide aj pa ke vi pisam

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (29.6.2013 13:23:12)

ivoni4ka sekade e isto ,ama ti treba upat od ops maticen lekar, ako togas ne si nosela zatoa ti naplatile na privatno a moze i ne odi preku fondot.
Како посакуваш да биде така и нема биде [sm=smiley1.gif]

ivoni4ka -> RE: Знаци на бременост (29.6.2013 23:51:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

ivoni4ka sekade e isto ,ama ti treba upat od ops maticen lekar, ako togas ne si nosela zatoa ti naplatile na privatno a moze i ne odi preku fondot.
Како посакуваш да биде така и нема биде [sm=smiley1.gif]

ne be srcko nitu mi pobaraa nitu pak mi kazaa ke si izvadev mi kazaa deka e samo na privatno t.e. bez upat aj bas sea ke vdam bas sto kako ke bide

white angel -> RE: Знаци на бременост (4.7.2013 10:43:52)

Здраво женски. Сакам да ве прашам за мојов проблем. Требаше да ми дојде на 15.06, бевме со вереникот во Грција и дали од промена на клима ми дојде нешто само 2 дена и малку кафено-црвено (што не беше мојот циклус, јас имам обилни циклуси од по 10 дена и тоа многу крв губам, по 2 пакета дупли најголеми еверѕ даѕ трошам [sm=smiley13.gif])
После тоа ништо, сеуште не сум добила. На 28.06 направив тест и негативен излезе, но ние секој ден имаме незаштитени односи (со прекинување и исфрлање надвор) и тоа по 2 пати некогаш на де. Дали е можно подоцна да сум останала бремена?
Навистина сум збунета, не знам дали да правам уште еден тест...

LoveableMe RR -> RE: Знаци на бременост (4.7.2013 11:16:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: white angel

Здраво женски. Сакам да ве прашам за мојов проблем. Требаше да ми дојде на 15.06, бевме со вереникот во Грција и дали од промена на клима ми дојде нешто само 2 дена и малку кафено-црвено (што не беше мојот циклус, јас имам обилни циклуси од по 10 дена и тоа многу крв губам, по 2 пакета дупли најголеми еверѕ даѕ трошам [sm=smiley13.gif])
После тоа ништо, сеуште не сум добила. На 28.06 направив тест и негативен излезе, но ние секој ден имаме незаштитени односи (со прекинување и исфрлање надвор) и тоа по 2 пати некогаш на де. Дали е можно подоцна да сум останала бремена?

Најубаво да направиш тест преку крв, со упат од матичен лекар. Сестра ми така првите два месеца добивасе по малку, правеше тестови, двата негативни, за случајно на доктор во 3-ти месец да дознае дека е бремена. Најсигурно провери си преку крв. Позз

white angel -> RE: Знаци на бременост (4.7.2013 11:21:15)

Благодарам на советот и споделеното искуство. Ќе направам и ќе пишам [sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe

ИЗВОРНА ПОРАКА: white angel

Најубаво да направиш тест преку крв, со упат од матичен лекар. Сестра ми така првите два месеца добивасе по малку, правеше тестови, двата негативни, за случајно на доктор во 3-ти месец да дознае дека е бремена. Најсигурно провери си преку крв. Позз

Srekjicka -> RE: Знаци на бременост (4.7.2013 16:42:46)

soveti i iskustva ... :) jas imam edno prasanje pa bi mozele da mi pomognete ako imate iskustvo, vaka znaci kerka mi ima 10 ipol meseci (uste ja dojam) jas dobiv pred 4 meseci i imav redovno megjutoa sega posledniov pat mi kasni ne mnogu ama dovolno za da me fati panika... imam bolki vo stomakot megjutoa nemam nekoi simptomi ( kako na pr. gadenje bolki vo gradite itn), me interesira mislite li deka e mozno da sum pak bremena ili e normalno ( mozno e da mi e od toa sto poslednive nekolku dena non stop so toa se opteretuvam ) pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>