|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
26.9.2013 20:20:09   
Malecka23
Женски ајде брза помош помагајте.Недела дена како имам страшни болки во јајници,како контракција на матка да осеќам отечен ми е стомакот преморена ептен се комирам за 1сек.3дена по ред насабајле имав како киселини нешто гадно ми беше во желудник градиве ми се отечени болни едвај се туширам кога ми е ладно ме тресе кога ми е топло се осеќам некогаш како да жарам цела кичмата ме боли инвентар сум у вц.Помината мие овулацијата а треба да добијам на 6ти.Ајде кажувајте мислења вака одстрана пошо јас(до вчера бев трудна нели) се мие измешано и почнувам да се оптоварувам многу и не размислувам со трезна глава

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2276
26.9.2013 21:52:51   
miana
Malecka,mislam deka e rano za vakvi simptomi i da si bremena. Otecenost vo gradite i vaka i taka ( mene mi otekuvaat i pred da dobijam) bolki vo stomakot - da,ama kiselini imacnini,nema sansi taka rano da ti se pojavat. Da ne te boli mnogu glava ( koj ke ceka do 6 ti ) odi kaj Apostolska,pravat analizi na krv,napravi si test preku krv i mirna glava.

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 2277
26.9.2013 22:12:43   
Bethany
Малечка23, мене ми се има случувано, и тоа сега после пороѓајот, пред добивање да имам гадење, ми се повраќа, ми се лоши, главоболка, болка во половината, сите тие симптоми што порано немав пред добивање. Мислам дека поради хормоните од бременоста се уште некои работи се сменети, побркани user posted image
И јас мислам дека е рано за симптомите, па тукушто ти помина овулацијата, не ти касни (не се уште барем user posted image ) така да не се оптеретувај многу. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2278
26.9.2013 22:38:48   
Felly RR
Леле Бетани и мене исто ми се случува како во бременоста - наутро кога се мијам заби и ми се гади. Не можам убаво да се измијам, и во бременоста ми беше така. А Малечка, јас откако се породив многу често чувствував такви знаци на бременост. Секој втор месец мислев дека сум пак бремена.user posted image Колку повеќе се оптоваруваш со тоа, толку повеќе ќе ги чувствуваш симптомите. Затоа опушти се, не мисли на тоа додека не дојде 6-ти. И ти посакувам да биде онака како што ти сакаш.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2279
27.9.2013 7:17:19   
Malecka23
Знам дека е рано за било какви знаци и да сум ама пусти страв па се ми се меша.Арно ама овие знаци ме нервираат ете сабајле се гушкавме со вц шољата ми се згади и тоа од кафе и на лицето сабајле гледам околу очите кафени флекиuser posted image .Уф воопшто не сум подготвена ако сум,мислам јас едвај наоѓам 5мин за себе како не спотера со М и навистина не знам што би правела и тоа е она што ме загрижува.Инцидент со мм мал ни се деси минатиот месец но потоа си добив најнормално.Ја осеќам овулацијата кога ми доаѓа тој ден баш убаво боледувам и повраќам ама поминува брзо и овој месец беше така.Никогаш до сега ми се нема ова случено без разлика што циклусот сеуште не мие регулиран.На толку маки уште ова ми фалеше на глава и мозокот да раб 200000на чuser posted image .Фала ви женски се надевам дека ќе испадне ко што кажа Bethany и дека се ќе се среди во спротивно тешко менеuser posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2280
27.9.2013 7:26:24   
deluxe
ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23

Знам дека е рано за било какви знаци и да сум ама пусти страв па се ми се меша.Арно ама овие знаци ме нервираат ете сабајле се гушкавме со вц шољата ми се згади и тоа од кафе и на лицето сабајле гледам околу очите кафени флекиuser posted image .Уф воопшто не сум подготвена ако сум,мислам јас едвај наоѓам 5мин за себе како не спотера со М и навистина не знам што би правела и тоа е она што ме загрижува.Инцидент со мм мал ни се деси минатиот месец но потоа си добив најнормално.Ја осеќам овулацијата кога ми доаѓа тој ден баш убаво боледувам и повраќам ама поминува брзо и овој месец беше така.Никогаш до сега ми се нема ова случено без разлика што циклусот сеуште не мие регулиран.На толку маки уште ова ми фалеше на глава и мозокот да раб 200000на чuser posted image .Фала ви женски се надевам дека ќе испадне ко што кажа Bethany и дека се ќе се среди во спротивно тешко менеuser posted image

Малечка ,ај да не те плашам,ама ова со кафето ме збуни,и јас со двете бремености прв знак ми беше гадење од кафе,а инаку по професија сум кафеџија големuser posted image user posted image .Така уште пред да разберам дека сум бремена гадење ми се јавуваше само од кафе,и ништо друго понатаму немав мачнини.Сепак ти држам среќа да испадне се како што сакашuser posted image user posted image user posted image
П.С Направи си тест за секој случај

< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 27.9.2013 7:29:09 >

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 2281
27.9.2013 15:14:51   
Flore
Здраво!
Имам нешто да ве прашам,значи минатиот месец има менструација и ми дојде на 24ти,сега овој месец на 22ри ми потече крв малку па потоа одеднач почна да ми течи кафеав исцедок и ми траеше 3 до 4 дена. Немам ниаккви болки во градите само долу во јајниците малку и стомакот ме заболува исто како кога треба да добија. Што е работата ке знае ли некој да ми објасни... Можно ли е да сум бремена? Инаку менструацијта не ми бесе редовна но ретходните 2 месеци некако ми се стабилизира и ми дојде на иста дата. Ве молам итно помош!! user posted image user posted image

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 2282
27.9.2013 16:52:12   
Roberta r
kafeav iscedok moze da se pojavi za vreme na menstruacija toa e stara krv i zatoa bojata e promeneta.koga ima infekcija najcesto e zolta ili zelena boja.kafeav iscedok moze da se sluci i vo rana bremenost vo periodot koga treba da dobies.za da bides sigurna najdobro e da si posetis ginekolog ili pocekaj nekoj den i napravi test.ajde neka e user posted image user posted image

(Одговор на членот Flore)
Непосредна врска до пораките: 2283
27.9.2013 17:52:16   
MeriS
Zdravo na site. Nova sum na forumov i bi ve zamolila za pomos. Omazena sum 1 godina a neuspesni obidi so soprugit za zabremenuvanje imame poveke od godina. Siprugot ima odlicen spermogram, problemot e kaj mene sto folikulite ne mi rastat dovolno.Minatiot petok na 17 den od posledniot ciklus primiv pregnil od 1500, imav eden folikul od 21mm.Posle 30tina casa uzasno me bolese leviot jajnik.Odnosi imavme vo sabotata i nedelata 2-4pati vo tekot na denot :))) Ocajno se nadevam na bebe, ne me drze mesto. Treba da dobijam na 3 Oktomvri, gradite me bolat kako i obicno pred da dobijam.Mozino li e da sum ja izgubila i ovaa bitka. Ve molam tie sto imate slicno iskustvo kako moteto da mi objesnete. POMOS !!!!

(Одговор на членот Roberta r)
Непосредна врска до пораките: 2284
3.10.2013 13:26:45   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: jasminagorjandejan

VE vaka nekolku prasanja povrzani se site edno so drugo,
Koga e najdobro da se naprave test za bremenost,ako se naprave 5 dena pred da ti dojde menstru.ke pokaze negativno toa znam,nekade niz forumot procitav deka dokolku imas belo pranje deka mozebi ne se fatilo,iiiiiiiiiiii
iako imam edno dete ne me drzese neizvesnosta i iako napravev test se razbira negativen rano e ,ama i mene kako site me drze neizvesnost treba da mi dojde ili da ne mi dojde na 8 ili 9 a se sam zaboravila iako toa bese pred 4-tiri godini ,,,,i vaka sakam da prasam simtomi(gi citav site) momentalno non stop mi se spie i za prv pat deneska malku mi se gadese i ne znam zosto zdivot nekako ne mi mirisase naj naj(ama toa otsabajle samo)i malku po malku me bole dole meseto najnormalno i NERVOZA samo sto dojde od nikade i odma pomine ,PROBLEMOT E STO SE SAM ZABRAVILA a i onaka idat denovite pa me interesira nekako .vi blagodarammmmmmmmmmmmmmm.user posted image

(Одговор на членот MeriS)
Непосредна врска до пораките: 2285
3.10.2013 14:06:02   
vezilka RR
Тестот може да ти покаже најрано 15 дена откао се десило оплодувањето,тоа нормално ако ја знаеш датата, што ретко се случува. Во друг слуај треба да чекаш барем ден-два да ти доцни, за да направиш тест. Инаку симтомите што ги споменуваш, може да значат дека си бремена, но скоро истите нели може да ги имаме и како дел од симптомите пред циклус. Ајде почекај уште некој ден и пиши ни дали си бремена во темата Бремена сум!!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2286
6.10.2013 11:43:10   
ivanazarko
Здраво на сите, јас сум прв пат на форумов, но видов дека има многу добри теми за кои можеме да зборуваме, јас со мојот сопруг имавме односи 1 ден по завршувањето на мензисот (пред 3 дена значи user posted image ) но и 2 дена пред мензисот, сакаме бебе, се надевам дека сме успеале во тоа..вчера и сабајлево главата превиче ме боли, дали тоа е еден од сиптомите, и после колку време можам тест да направам..? фала ви однапред

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 2287
6.10.2013 11:56:25   
LoveableMe RR
Иванажарко добредојде на форумот и се најубаво. Секоја жена овулира во разлилни денови иако, велат по книга онака е околу 15-ти ден по мензис, значи уште продолжете со работа до добивање на нареден циклус. Има тестови за рано откривање, но сепак јас сум да почекаш до добивање на следниов циклус и ако ти доцни еден ден или два, направи тест, а најсигурно е преку крв. Позз, ајде да не израдуваш наскороuser posted image

(Одговор на членот ivanazarko)
Непосредна врска до пораките: 2288
6.10.2013 12:08:25   
ivanazarko
фала ти на брзиот одговор, ке почекам за тест, но неизвесноста не ме држи..user posted image ....ви пишувам кога ке го направам...се надевам на user posted image ..

Непосредна врска до пораките: 2289
6.10.2013 12:45:31   
Bethany
Иванажарко, добредојде на РР. user posted image

Не сакам воопшто да те разочарувам, ама обично деновите непосредно пред менстурација и после менструација се сметаат за неплодни.
Значи како што ти кажа LoveableMe, ако ти е циклус на 28 дена, по книга би требало да е на 14 ден од циклусот овулација, порано или па некој ден покасно. Ама не би требало ни многу покасно бидејќи лутеалната фаза (фазата после овулација) би требало да е најмалку 10 дена за да може плодот да се задржи. Ово се онака теоретски ти кажувам, да имаш некој предвид. Пак ќе повторам не постои правило, има жени кои кажуваат дека забремениле токму во тој период.

Можеш повеќе да прочиташ во темата Овулација, симптоми, средства и начини за утврдување

И продолжете со љубов user posted image Се надевам наскоро ќе ги видите user posted image или user posted image user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот ivanazarko)
Непосредна врска до пораките: 2290
6.10.2013 16:49:35   
jasminagorjandejan
Jas imam uste 3 tri dena pa ke videme,sega za sega se si e isto ,malku me zdoboluva stomaceto,malku mi se gade,malku nervozna ama isto kako pred menstruacija, pa ne se nerviram pa neli simtomite se slicni i za bremenost taka da ke si cekammmmmmmmmmm uste tri denaaaaaaaaaaa,pa ajde mos ke bide ,ako ne pak ke ga mucam maz miuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил jasminagorjandejan -- 6.10.2013 16:51:48 >

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2291
7.10.2013 14:10:55   
MeriS
Vi posakuvam na site user posted image > gospod neka vi pomozi.Jas neuspeav ni ovoj pat za zal user posted image .sega so novi sili vo nova borba i ovoj mesec. do koga vaka? Pozdarv do site i so uspeh da vi bide.

(Одговор на членот jasminagorjandejan)
Непосредна врска до пораките: 2292
7.10.2013 15:11:16   
LoveableMe RR
Meри С, здраво. Не очајувај има работи кои се решаваат медицински и ќе дојде денот. Еве во оваа тема можеш повеќе да прочиташ за тоа.

Ти посакуваме среќа. user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот MeriS)
Непосредна врска до пораките: 2293
16.10.2013 10:01:07   
sibela
zdravo devojki minatiot mesec pravev laparo i histero. dobiv mens bev na kontrola i se bese vo red. d-r ni rece da trgneme na akcija za bebe.. ama koga dobiv posle menstruacija edno 4 dena pocnav da imam rozenikav iscedok ama epten malku . i pupkite od gradite me bolat imam pokacena tem. nekogas i 38 mi e toj iscedok mi traese 1 nedela a normalno za dobivanje rano mi samo sto mi pomina mens . sto mislite vie???

Непосредна врска до пораките: 2294
17.10.2013 1:06:00   
Snowhite RR
Сибела почекај до датумот кога треба да добиеш, ако ти касни ќе направиш тест за бременост. Стискаме палци за тебе

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 2295
20.10.2013 0:53:15   
maby_baby
Zdravo na site,

Cesto ve chitam no prv pat pisuvam, nova sum so spodeluanje iskustvo. Sakam da ve zamolam ako znae nekoj da mi kaze kako go racunate docnenjeto menzis, od data do data ili od datumot na kolku vreme Vi doagja.pms. Jas dobivam na 28 dena obichno, ovoj mesec so mm imavme odnosi 8mi den od ciklus i na 14.10. E sega na 8mi den od ciklus znaci nemase namera za bebe, no imase vtora partija (posle mokrenje mienje itn) imam dve decinja iako sakam treto no ponatamu. Denes mi e 31 den od menstruacija i ushte nemam a obicno redoven mi e ciklusot. Na 28mi den imav kako pred pms bolki no ne dobiv. Ovie dva dena nemam nikakvi simptomi. Mozno li e da sum bremena??? pravev test vcera pokaza negativen znaci na 30ti den od ciklus. predhodniot mesec na 20ti dobiv.

Ve molam za mislenjje..

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 2296
20.10.2013 1:41:15   
Melanija RR
maby_baby добре дојде на Рингераја user posted image

Секогаш се пресметува циклусот од прв ден од добивање а не од дата до дата.Тест си правела на 30 ден од циклус значи ти касни 2 дена.Мој совет е да направиш повторно тест за 2-3 дена треба да покаже преку домашен тест но најдобро и најсигурно е преку крв.

Ти посакувам да биде онака како што ти сакаш user posted image се надевам се читаме на слични и други теми низ форумот.

Можеш да ни се претставиш ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот maby_baby)
Непосредна врска до пораките: 2297
20.10.2013 7:37:46   
maby_baby
Ti Blagodaram Melanija za mislenjeto, mn mi znaci..

Nemozam da spijam cela nokj..samo cekam da dobijam simptomi za ciklus..no eve nema seushte ..ako nema denes utre pak ke pravam test..ako navistina sum bremena znaci navistina ke bide cudo od bebe..i kje mi go pobie mislenjeto:,, ..e kako moze nekoj nesakajkji da ostane bremena,, doa dosega ne beshe svatlivo za mene i nikako nemozev da razberam, iako na poslednoto posetuvanje ginekolog bash i toa go prashav, kako moze zena ,,nesakano,, da ostane bremena, ginekologot mi odgovori deka i vo lubrikantnata tecnost kaj mazot ima mala koncenttracija od spermatozoidi shto moze da zachne zivot. Pa ke vidime utre.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2298
20.10.2013 12:34:13   
Мамичка85
Ajde MabyBaby ti stiskam palci se da e vo red i ako navistina go posakuvas ova bebe nema potreba za grizi samo pozitivna misla za se pozz i imaj ubav den user posted image

(Одговор на членот maby_baby)
Непосредна врска до пораките: 2299
20.10.2013 13:35:43   
LoveableMe RR
Maybe baby, ти посакуваме да биде Yes, it's a baby!!! user posted image

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 2300
Страница:   <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.