RE: Колку често се карате со својот партнер? (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Семејство и партнерски односи

Порака

arh_diz -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 17:29:51)

Ne sum covek koj saka raspravii , takov e i mm zasega se resavame na miren nacin

Mihaela 2010 -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 17:33:41)

Ne sum kavgadjika, najcesto se karame za gluposti od tipot pa ajde napraj ova ili ona, pa sve da ti kazam i takvi nekoi gluposti

niki -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 17:39:41)

nie se karame koga dvajcata ke ne strefi zuta minuta, za bez vrska raboti, sreka ne ne strefuva vo isto vreme cesto
inaku pocesto se nategame so oprecni stavovi, i znaeme da bideme glasni i borbeni da si upagame vo zbor, gestikulirame nekomu moze da mu zalici deka se raspravme zolcno

temjanuska75 -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 17:50:02)

Obično jas se karam. Da ne ispadne deka sum kavgadzika mm obično si kuti
i toa strašno me nervira. Imaku retko se karame zavisi kojku mi e jak Pms-ot

zzaa -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 17:58:56)

kaj nas jas se karam sekojdnevno[sm=smiley1.gif]mm si trae i trpi na mene se nesto mi fali,ama on koga pocne da vika e togas e interesno si izleguvam od soba i gotovo pominuva nervozata.

Ikana -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 18:40:51)

Не се караме туку разговараме...ни глас не сме повишиле еден на друг....сопругот е многу смирен човек по карактер и така и се однесува.

Lacrymosa -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (11.3.2013 19:30:36)

Обично јас сум таа што урла, додека мм е прилично смирен и мн ретко подигнува глас. Караниците ни се прилично ретки и секогаш се ради свекрва ми или некој од домашните.. Скоро никогаш не сме се искрале ради нешто меѓу нас

vezilka RR -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (30.3.2013 9:31:35)

Уууу, па се подзакаруваме, што знам, еднаш неделно мора да си се подзакараме. Не мора да се урлици, ама се расправаме за нешто. Ма, да сигурно еднаш неделно се појавува ситуација „не сме се разбрале“ [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebence19 -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (30.3.2013 10:16:35)

se karame obavezno ednas mesecno obicno koga dobijam jas ili pred dobivanje koga sum mnogu nervozna, posebno zosto godina i tri meseci cekame [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] i jas se deram ko luda , ama posele se smiruvame za 10-15 min i se e ok

Slagjana -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (30.3.2013 11:52:00)

Се караме секој ден за тоа како да го воспитуваме детето. Односно јас не се карам туку ќутам, а мм вика дека сум го разгалила детето[sm=zmeden.gif]. Пред да се породам ретко се каравме.

ivoni4ka -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (30.3.2013 13:08:36)

pred bremenosta skoro za nisto ne se karavme ama sega [sm=zmeden.gif] ne cesto ama znam da izbuvnam da vikam i se deram a gtoj si kuti sto uste poveke me nervira i na kraj koga ke prestanam mi vika oleknali ti abe mi ide da go utepam togas a inaku se karame za sitnici oti na A i dozvolil nesto da prave sto jas ne i davam, zosto alistata ne sobrani od zica 2-3 dena oti ne e sredeno po doma ( kako sto sakam jas) ama toa se naviknav i vo havarija da ziveam

SandraRo -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (30.3.2013 13:26:40)

RR jas imam eden sredno seriozen problem....bi sakala dokolku ima nekoja RR koja se omazila pomlada pa da i raskazam da mi dade nekoj sovet no seto toa vo poraka ne e toa za toa sto krijam samo e dosta dolgo pozdravce

Maria -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (31.3.2013 23:07:59)

Многу ретко се карам со мм...навистина...[sm=smiley1.gif]А кога се случува такво нешто гледаме децата да не се во наша близина,најчесто кога ќе си легнеме,а причината е речиси секогаш свеки.[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek.gif]

kapina -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (31.3.2013 23:16:36)

mnogu retko se karame nemame vreme koga jas sum prekuvremeno na rabota koga on no koga ke se skarame mnogu loso se navreduvame i ni se mesa i sveki i svekorot vo kavgata minatata nedela ni bese poslednata kavga ama mnogu loso se skaravme i sveki dojde da go brane sin i kako jas sum bila debela mrzeliva i neznam sto uste ne i cela nedela veke ne razgovaram so nea i na majka mi i go kazav toa i ona veke ne razgovara so nea gotovo e kraj izbrisana e otide vo otpisanite

Sakam sreka -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (1.4.2013 14:58:15)

Драги пријатели... го читам форумов и гледам многу паметни жени и мажи кои искрено ги споделуваат своите искуства и мудрости со цел да си помагаат... и се надевам на ваша помош... Моментално поминувам низ разделба...т.е. сеуште имам некои дилеми дали треба или не, да се разделиме ... за да си дадам и себе и него време, би сакала да најдам начин да истрпам некој период, а при тоа да не го испровоцирам нашето смирување (со смс, маил, одење кај него дома да си ги соберам стварите...). Спомнувате плачење, излегување, ... не правам ниту едно од тие работи. се трудам да имам нормално секојдневие и само се туфкам и барам жртви на кои ќе им прераскажувам се како било, па тие да ми кажат „ти си претерала“, или „барај нешто подобро“, или „тој не е за тебе“, или „премногу идеализираш“ ... Значи, секогаш имам проблем - како сама да дојдам до одговорот. Веројатно ако си дадам повеќе време - и ќе дојдам. Но како да се воздржам од брзо „окончување на работите“, дали во позитивна(смирување) или негативна (раскинување) смисла?

Sakam sreka -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (1.4.2013 15:02:19)

А што се подразбира под „карање“? дали е дозволено наведливи зборови? одење во друга соба на спиење? пакување и заминување ...?

anaana -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (1.4.2013 15:14:34)

znaci spomnuvas deka minuvas niz period na razdelba, ne znam dali ste razdeleni ili ne. dali ste vo brak, imate deca???
ama eve eden opst sovet bez razlika kakva vi e sostojbata. prvo vidi sto tebe te tera da mislis na razdelba, sto ti smeta kaj nego, sto e ona za koe ne mozete da najdete zaednicki jazik?
dali e vo negoviot karakter, dali e vo tvoite ocekuvanja za toa kako treba toj da se odnesuva, dali nekoja treta rabota.
ne znam. verojatno ako napises nekoja pricina zosto se razdeluvate mozebi bi ti dala i pokonkreten sovet.
vaka mozam da ti kazam deka sekoja razdelba e losa. kolku i da e za nase dobro vo momentot e losa. ke treba da pomine vreme za da se vidi dali bilo za dobro ili ne

sandriana RR -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (1.4.2013 15:25:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sakam sreka

Драги пријатели... го читам форумов и гледам многу паметни жени и мажи кои искрено ги споделуваат своите искуства и мудрости со цел да си помагаат... и се надевам на ваша помош... Моментално поминувам низ разделба...т.е. сеуште имам некои дилеми дали треба или не, да се разделиме ... за да си дадам и себе и него време, би сакала да најдам начин да истрпам некој период, а при тоа да не го испровоцирам нашето смирување (со смс, маил, одење кај него дома да си ги соберам стварите...). Спомнувате плачење, излегување, ... не правам ниту едно од тие работи. се трудам да имам нормално секојдневие и само се туфкам и барам жртви на кои ќе им прераскажувам се како било, па тие да ми кажат „ти си претерала“, или „барај нешто подобро“, или „тој не е за тебе“, или „премногу идеализираш“ ... Значи, секогаш имам проблем - како сама да дојдам до одговорот. Веројатно ако си дадам повеќе време - и ќе дојдам. Но како да се воздржам од брзо „окончување на работите“, дали во позитивна(смирување) или негативна (раскинување) смисла?

само се туфкам и барам жртви на кои ќе им прераскажувам се како било, па тие да ми кажат „ти си претерала“, или „барај нешто подобро“, или „тој не е за тебе“, или „премногу идеализираш“ ... Значи, секогаш имам проблем - како сама да дојдам до одговорот.

Тоа што се консултираш со други луѓе, и не е така лоша работа - доколку објективно гледаат на твојата состојба, или ве познаваат двајцата. Зошто тие луѓе, секако, од друг, пореален агол ја согледуваат состојбата. Ако раскажуваш за проблемот, за да си ја олесниш душата, исто така е во ред. Зошто, повеќепати кажана иста работа може и ние сами различно да си ја доживееме, па после Х пати разгледување, да ја сконтаме фактичката состојба/ситуација. Значи, после извесно време сами си доаѓаме до решение, став итн.
Избрзани решенија никако не се правилни. Ти посакувам успех, што и да одлучиш.

Mila mamicka -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (23.4.2014 15:54:14)

Пред да имаме дете, се каравме многу ретко. Мм е многу смирен човек, јас сум поизбувлива, па тој веќе ме научи и гледа секогаш да ја смири топката, и проблемите да ги решиме подоцна. Откако добивме дете, 99% од караниците ни се во врска со него. Мм е многу внимателен со син ни, и цело време ми дава некои забелешки дека не внимавам кога сум со него, дека паѓал само кога е со мене и сл. Ама некако се навикнав на овие негови забелешки, па не се нервирам повеќе. Имаме правило да не си легнуваме налутени, па гледаме да го почитуваме.

Defne90 RR -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (26.4.2014 14:24:57)

Значи насекаде е истата ситуација.И ние бевме истите,додека да добиеме дете се каравме ама не толку често.А откако ни се роди првото синче и почнаа и почестите караници.Значи исти сме и ние,маж ми секогаш ми приговара и забележува дека децата плачеле само со мене,дека не ги пазам,дека не сум била внимателна.Е ама јас на тоа му одговарам дека со мене и паѓаат и плачат и се затоа што се по цел ден со мене.Тој ќе си дојде од работа па ако излезе надвор со пријателите или пак ако има нешто плус работа околу куќи и ќе се прибере во темно ќе се видат еден час и секако дека во тој еден час можностите за да падне некое од децата или да се наљути и да почне да плаше се минимални.Затоа што цело време му се радуваат дека цел ден не го виделе.И така му велалм ај седи ти по цел ден со нив,па направи ручек,па исчисти ја куѓата па собирај по нив играчките па ќе видиме дали нема и тебе да ти плачат.И секој ден едно исто јас си се држам до моето тој до неговото.А додуше и јас не сум од оние што попуштаат при кавга,така да си терам до крај.А да и кај нас скоро 99% од караниците се случуваат заради децата.Ама тоа е битно е да не си земаме се при срце.Овие кавги бргу поминуваат.

bucko mal -> RE: Колку често се карате со својот партнер? (12.6.2014 23:52:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: marchi

kompletno se soglasuvam so kvisko.no vo vrska so ovoj iskaz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Мора да бараш излез од ситуацијата. Дали си разговарала со твојот маж околу тоа? Можеш ли да разговараш? Да му ставиш до знаење дека со малтретирање ништо не се постигнува и дека тоа те повредува како личност.

realno ne mozes so sekoj maz da razgovaras.jas imam golem problem bas okolu toa,sekogas koga sakam da prasam da kazam da razgovaram sekogas toa znae da zavrsi so karanica nikako so razgovor. [sm=smiley19.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: bucko mal RR

Ako nema razgovor,dogovor izmejgu partnerite toa e veke golem problem.Sepak,mora da se vnimava na kakov ton se vodi razgovorot.Nikoj ne saka vikanje,navreduvanje,vristenje.
Site nie si go znaeme karakterot na partnerot I bi trebalo da znaeme kako da razgovarame.Ako on e brz,nervozen nie sme tie sto treba da balansirame onolku kolku sto mozeme, neli?

ИЗВОРНА ПОРАКА: marchi

kompletno se soglasuvam so kvisko.no vo vrska so ovoj iskaz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Мора да бараш излез од ситуацијата. Дали си разговарала со твојот маж околу тоа? Можеш ли да разговараш? Да му ставиш до знаење дека со малтретирање ништо не се постигнува и дека тоа те повредува како личност.

realno ne mozes so sekoj maz da razgovaras.jas imam golem problem bas okolu toa,sekogas koga sakam da prasam da kazam da razgovaram sekogas toa znae da zavrsi so karanica nikako so razgovor. [sm=smiley19.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  4 5 6 7 [8]