|
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 25.9.2012 12:20:14
|
|
|
|
Mammi
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87 Деновиве кај мене се хаотични, расположението ми е толку променливо што веќе почнувам ни самата да неможам да се поднесам. Толку сум нервозна, избувлива, незнам дали сето тоа е резултат на стравот од она што следува. Навечер скоро и да не спијам, по милион пати станувам за во вц, сонувам разни глупости... имам чувство дека сум преплашена до смрт. Такви лоши сценарија си правам во главата, тоа е чудо едно.... прво се плашев како ќе успееме да издржиме , поради честите крварења, потоа се плашев и се ми се вртеше во глава дали ќе си дојдам од болница со живо и здраво бебе или сама, сега дали јас ќе преживеам... аххх навистина неможам веќе, посебно ми е мачен делот кога сето тоа ми се врти низ глава, во тие моменти препотувам , а срцето мислам дека ќе ми излезе. Најискрено се мислам да си побарам стручна помош, сметам дека ова неможам сама да го надминам, а уште помалку сакам ваква испаничена, преплашена да отидам на пораѓај. Никогаш не сум била ваква плашлива, добро нормално се плашам премногу од игли и болници, но кога и да требало да одам сум одела без проблем, што е тоа е, мора да се помине... но не и сега. Немој многу да се оптеретуваш Меу87. Јас па одвај спијам, нон-стоп во тоалет, тек во 6 и 30 малку склопив око до кај 11 и 30 па ќе фураме некако низ денов. А да не ги заборавам некои глупави и неповрзани кошмари. Ах, леле. Сега е тешко, дека токму се ближи крајот, па како доаѓа така сме се понестрпливи и полесно се иритираме од се и сешто, ама најголем дел од времето успевам да се исконтролирам. Згора на тоа иако сум недела дена од термин, нема никакви цтг-а или прегледи. Последниот беше пред некои нецели две недели, а наредниот за некој ден. И тоа само рутински проверки. Така да обиди се да гледаш позитивно и дека се ќе биде во ред, средувај си ги и гушкај си ги алиштенцата од бебушот и само со насмевка на лицето, дека и бебе чувствува се што и ти, па заради биди силна. Еве го 9ти месец каде е само силно, а за поддршка тука сме сите. Ако треба нешто, макар и само разговор слободно контактирај ме.Поздрав и само наред
(Одговор на членот meU87)
|
|
|