RE: Хистероскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Sonce_2009 -> RE: Хистероскопија (5.6.2015 22:40:54)

Zdravo Ringejaja devojki ,
Sakam da ve prasam dragi, po izvrsena histeroskopija (vcera) mi bese prepisana terapija 7 dena estrofem po 1 na den i cycloprogynova po 1 21 den, e sega osven za estrofem da go pijam 7 dena vo isto vreme ne mi kaza nisto doktorot za cycloprgynova pa jas si napraviv ednoto da go pijam vo 21:30, drugoto vo 22:00, a sega ve citam ednoto nautro drugoto navecer.da ne ima nekoj problem ako gi pijam vaka?

Kvisko -> RE: Хистероскопија (6.6.2015 10:16:10)

Јас за да не ги заборавам двете ги пиев истовремено. Матката ми се среди без проблем (имав отстранување на септум).

budalce1 -> RE: Хистероскопија (15.7.2015 19:51:01)

devojki posle izvrsena laparoskopija i histeroskopija kolku dena e normalno da krvaris

SOLE -> RE: Хистероскопија (24.7.2015 17:10:55)

devojki za vo sreda imam zakazano za histeroskopija, ajde nekoj sto pravel neka mi poobjasni kako e postapkata I posle toa treba li da se vnimava pr da se pazam da lezam i sl.? [sm=zmeden.gif]

scared RR -> RE: Хистероскопија (24.7.2015 17:38:10)

Нема потреба од лежење, може првиот ден два, јас третиот ден бев на свадба . А два дена после неа шетав низ град [sm=smiley1.gif] Само не кравај тешко , некоја голема физичка активност да немаш друго се нормално. Постапката трае околу половина час после ќе поседиш уште малку и поручек си дома. Каде ќе правиш, на Гак ли?

SOLE -> RE: Хистероскопија (24.7.2015 18:37:47)

Фала ти на одговорот, Одлучив во РеМедика да ја правам кај Петановски, и за инвитрата бев кај него и веке ме знае па затоа таму...

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (24.7.2015 19:30:57)

SOLE, како што ти кажаа, лесна и рутинска е постапката, ич не му ја мисли. Вечерта само лесна храна, не јади многу доцна, а после постапката само дента одмараш, следниот ден си ко нова. Јас дури и на аеробик отидов и се изнавежбав [sm=smiley36.gif] Ајде со лесно и нека биде чекор поблиску до [sm=duda.gif]

Kvisko -> RE: Хистероскопија (24.7.2015 20:48:44)

Sole со лесно. Јас одмарав самл дента на интервенцијата и тоа повеќе заради анестезијата ми се спиеше. Утредента бев на концерт.

SOLE -> RE: Хистероскопија (25.7.2015 11:07:30)

Фала ви девојки, незаменливи сте, иако по природа не сум страшливка но сепак нешто како да ми ја тресе душата бидејки сепак е операција, инаку ја правам диагностички за kako што кажа Hopeful чекор поблизу до [sm=duda.gif] Па дај Боже да ми се исплати сето тоа...Поздравче

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (25.7.2015 15:06:02)

Само да додадам нешто во прилог на правењето хистероскопија - не се знае зошто, но се покажало дека кај случаите кај кои е правено дијагностичка хистероскопија, се зголемува успехот на ивф. Се претпоставува дека самото чепкање по матката нешто придонесува, дури и кога се прави чисто онака, за секој случај. Затоа, јас ептен препорачувам хистероскопија, и SOLE, среќно во среда [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (29.7.2015 11:06:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

devojki za vo sreda imam zakazano za histeroskopija, ajde nekoj sto pravel neka mi poobjasni kako e postapkata I posle toa treba li da se vnimava pr da se pazam da lezam i sl.? [sm=zmeden.gif]

SOLE, те чекаме денес да кажеш како помина? Дали открија нешто?[sm=smiley1.gif]

SOLE -> RE: Хистероскопија (29.7.2015 20:21:13)

еве сум, добро поминав, не најдоа ништо значи ми направија диагностичка хистероскопија со скречинг, па да се надеваме дека ова ке ми се исплати со [sm=duda.gif][sm=smiley1.gif], инаку се договоривме со докторот веднаш да почнеме и со постапката за ивф

И да се надоврзам за терапијата, како што читам некои од вас сте имале друга терапија, мене ми дадоа Цитерал од 500 2 пати по едно, Лактогин едно дневно и ми рече да не ги пијам заедно во исто време со цитеролот и Б комплекс, тоа...

scared RR -> RE: Хистероскопија (29.7.2015 20:42:02)

Super sole daj boze da pomogne :) Inaku ne ti dale drugo zatoa sto ne secele nisto , a antibiotik i jas piev na site davaat :) ajde sega odmaraj po doma :*

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (29.7.2015 22:14:17)

SOLE, супер штом нема ништо, а супер и за скречингот, се покажало досега дека помага, така што ајде, навиваме за успешно ивф [sm=bravo.gif]
Се надевам си ок после анестезијата, во секој случај од утре си како нова [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (30.7.2015 10:19:03)

E SOLE, тоа е знаев дека нема ништо да ти најдат, дај Боже со скречингов да бидне нешто, мислам јас и ти сме кандидати или за ендометриска рецептивност или за ко-култура[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif], оти друго ништо не најдоа досега[sm=smiley36.gif]. Колку ти наплатија?

Со лесно и ајде со нови сили веднаш со ИВФ[sm=nosecka.gif]

SOLE -> RE: Хистероскопија (30.7.2015 11:58:38)

[sm=smiley36.gif] фала ви девојки, Loveable Me баш ме изнасмеја, платив 16000 ден, инаку денес сум баш ко нова и како ништо да не ми се случило ама вчера лелеее од анестезијата ептен ми беше лошо и ми се вртеше цел ден ништо не јадев и само ми се спиеше но ете помина, се ке истрпиме само да биде како што треба и наскоро да добиеме [sm=duda.gif] [sm=duda.gif]

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (30.7.2015 12:09:04)

Шала на страна,[sm=smiley36.gif] ти посакувам успех. За скречингот, кој сака да прочита повеќе ТУКА. За ендометриска рецептивност, ТУКА. За ко-култура немам пишувано, тоа е релативно нова метода.

sale86 -> RE: Хистероскопија (22.8.2015 13:46:16)

Zdr devojki.pokraj drugite temi eve me i ovde se najdov.borbata za [sm=rozacrtici.gif]veke e osum godini iako zad sebe imam dve neusprsni bremenosti.pravev hsg pred dva mesecs mi rekoa se e vo red so kanalite,bile proodni no moralo da prava histetoskopija i laparoskopija.gi citav postovite i gledam nema nekoja negativnost no dobro e sto e so celosnq anastezija bidejki bosle bolka mi se slosuva.ke pavam na klinika veke sum pisana cekam da dobijam i da im se javam.ima li nekoj posebni podgotovki,odreden termin koga se pravi.pozz[sm=smiley1.gif]

Kvisko -> RE: Хистероскопија (24.8.2015 10:58:40)

Штом ќе добиеш треба да се јавиш на сестрите да ти кажат кога ќе ти закажат термин. Потоа земаш болнички упат од матичен гинеколог и неколку дена пред интервенцијата одиш на ГАК за да отвориш историја. Истиот тој ден ти земаат крв па чекаш резултати од испитувањата и одиш да се видиш со анестезиолог. Откако ќе ги звашиш процедурите ќе се качиш пак горе на трети и таму ќе ти објаснат што и како да се подготвиш за интервенцијата. Мислам дека штом ќе се јавиш сестрите ќе ти објаснат што и како треба да правиш.
Кај кој доктор ќе ја правиш интервенцијата?

Со среќа и со лесно.

sale86 -> RE: Хистероскопија (25.8.2015 13:16:18)

Kaj dr.trajkovski se mi e spremno imam i uput od maticen i dokumenti za priem sega cekam da dobijam i da odam.pozdrav

bibi ribi -> RE: Хистероскопија (3.9.2015 15:39:59)

Здраво, јас да ве известам дека сум на список за лапаро-хистероскопија на ГАК кај Др. Трајанова. Ке правам во Октомври бидејки овој месец не можам да отсуствувам од работа.
Ако некој има искуство кај Др. Трајанова пишете.
Поздрав

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (4.9.2015 10:59:03)

Ohrideja242, имаме посебна тема за Лапараскопија, со искуства на рингерајките, Меланија, Квиско имаат искуства на ГАК кога ќе видат ќе ти пишат. Таа метода е поразлична од хистероскопијата и мислам дека мора таму да преноќиш, другиот ден си дома.

Во секој случај после таа метода ако имаш проблеми, шансите за бременост се мнооогу многу големи[sm=duda.gif]]

MademoiselleNina -> RE: Хистероскопија (5.11.2015 18:22:01)

Treba da pravam histeroskopija, po vtor pat.
Ednas vo 2013 pravev istovremeno so Laparoskopij.
Laproskopijata bee dijagnosticka, a histeroskopijata bese zada mi otstranat polip od matkata.

Sega povtorno ima polip vo matkata ... :(
Kolku sto citav tie polipi mozat povtorno da niknuvaat, a nekoj konkretna pricina za toa da nema.
No sto e toa e, sega povtorno ke mi go vadat, i se nadevam deka do slednoto IVF nema da mi nikne nov :)

Sakav da prasam dali nekoja ima iskustvo so dvapati vadeni polipi? I za razlika od minatiot pat, od koga ke dobijam (od prilika 7 dena pred intervencijata) mi ddoa da pijam edni mali zolti kapsuli, ne znam kako se vikaat ... na D mislam deka se. Gi piele nekoj?

scared RR -> RE: Хистероскопија (5.11.2015 18:53:00)

Данасин 3x2 се пијат, во систина обавезно ги даваат ги пиев и јас :)

MademoiselleNina -> RE: Хистероскопија (5.11.2015 20:10:07)

Fala za info, imase nekoi nesakani dejstva od niv, da znam so da ocekuvam? :)

Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>