Akii -> RE: Хистероскопија (22.12.2010 21:06:34)
|
Zdravo zenski!!! Ve molam za pomos i sovet.Pred tri meseci imav spontan. Pri kiretazata dr. Matevska od Sistina mi primetila kako nekakva pregrada na matkata, pa pravev HSG i mikrobioloski brisevi. Brisevite se super, a Hsg to mi go citase drug doktor od Sistina.Vo naodot pisuva, deka pri polnenjeto na kontrastot kavum uteri se ispolnil vo celost bez defektivo polnenjeto, a istiot e vo arkuatna forma,sinostroponiran.Obete tubi gracilni se prikazale vo celost, a levata e fiksirana sakroiliakalno. I deka nema slobodno izlevanje vo abdo.praznina. E sega koga otidov da vidime sto po naodot treba ponatamu, dr. mi vika deka imam subseptum na siroka osnova i toj predlaga HSC i LPSC. No napomena deka za toa treba jas da si odlucam zatoa sto mozelo i bez da se pravam da imam sosema normalna bremenost I deka nemoralo da znaci deka suseptumot e pricina za spontaniot.I naku ostanav bremena prviot meses otkako se obidovme, znaci odma.Stvarno sum preopteretena veke, nemam poima sto da pravam. Planiram da odam i po drugo mislenje, pa ke se odlucam, a ic ne sakam da se pravam.Mnogu mi bese stresen ovoj perid i nekako imam stav.Pa zatoa baram pomos i od vas, pozdrav
|
|
|
|