Luci
|
Luci, mene S. mi e so takva kaslica veke 2 meseca, nekogas poveke se zakasluva, nekogas pomalku, najcesto noke vo son, i celo vreme doktorite me ubeduvaat deka ne i nisto. Go prativ mm vo apteka da kupi nekoj sirup za kaslicata, i pametniot mi nosi eden sto prv pat gledam, od cist brslen, i vikam: aptekarkata ti go preporaca sirupov za deca? ili ti si go odbra? (posto malku mi bese sumljivo brslen na dete da mu davam) i mm vika: iskreno, aptekarketa mi iznaredi 300 sirupi sto gi reklamiraat na tv, a jas ja prasav koj vi e najskap, po nekoja logika treba da e najdobar user posted image Luci, ako mi veruvas deka za eden den se smiri. I jas imav kaslica, go piev, za eden den i mene me iscisti. Sega ne i go davam postojano, ama ako ja vidam deka se zakasluva, i davam ili pred spienje ili vo son. Inace sirupot se vika Hedelix Hustensaft. Na upatstvoto pisuva deka od 0 meseci moze da se upotrebuva. ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy ИЗВОРНА ПОРАКА: luci Сега во моментов сме со сува кашлица која поима немам од кај му е. Д-рката вика дека нема ништо на плуќа, нити црвено грло, направивем крвна слика и црп све е супер а оно јадно знае да се закашла убаво најчесто во текот на ноќта, денски поретко. Па се мислам на своја рака да му дадам некој сируп за сува кашлица, не за друго роденден ни е во понеделник, во недела крштевка па ми е страв да не се случи нешто непредвидливо до тогаш Luci, mene S. mi e so takva kaslica veke 2 meseca, nekogas poveke se zakasluva, nekogas pomalku, najcesto noke vo son, i celo vreme doktorite me ubeduvaat deka ne i nisto. Go prativ mm vo apteka da kupi nekoj sirup za kaslicata, i pametniot mi nosi eden sto prv pat gledam, od cist brslen, i vikam: aptekarkata ti go preporaca sirupov za deca? ili ti si go odbra? (posto malku mi bese sumljivo brslen na dete da mu davam) i mm vika: iskreno, aptekarketa mi iznaredi 300 sirupi sto gi reklamiraat na tv, a jas ja prasav koj vi e najskap, po nekoja logika treba da e najdobar Luci, ako mi veruvas deka za eden den se smiri. I jas imav kaslica, go piev, za eden den i mene me iscisti. Sega ne i go davam postojano, ama ako ja vidam deka se zakasluva, i davam ili pred spienje ili vo son. Inace sirupot se vika Hedelix Hustensaft. Na upatstvoto pisuva deka od 0 meseci moze da se upotrebuva. Ќе го земам после и јас сирупов. Се јавив сега во Зегин да прашам дали го имаат и цена пошто ти ме уплаши дека најскап и јас очекував 1000 ден. а тој да ти биде 210 денари И аптекарката ми го исфали ептен, го користела за себе и за своите деца.