Џесика
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring Nie zakacivme gnojna angina od gradinka....edna nedela so temperatura postojano nad 37.5 do 39.2....navecer najmnogu se kacuvase temperaturata, epten se izmaci, pa pocna i da kasla , ja tolku ja bolese sto posle sekoe kaslanja placese, pa i nosot i se rastece eden den puknav.imase 37.5 i i dadov daleron, za eden saat kaci 38.5 pa 39...puknav , a so daleron bese. i pocnav da i davam Neofen i ne kacuvase tolku so nego Plus i tecni stolici od Ospenot , pa crveno gaze ...a redovno i davav so sirupceto lineks ili prolajf. Abe puknav, se izmacivme edna nedela, ne jadese, ne piese, pelenite i bea suvi,kenkava, postojano vo race... sega e veke podobra. Planiram posle da i napravam i brisevi i ASTO test, da vidam dali ubavo sme se izlecile Pa za gradinka ke videme koga pak...moze posle 15-20 maj. znaci za eden mesec odenje vo gradinka ednas rasteceno nose i gnojna angina ...uf , se nerviram P.S sega jas sum so gnojna angina...uzas bilo ova Значи тоа е тоа, кај сите дечиња се појави ова... И син ми ги има истите симптоми, нема гној, ама од грлото гори цел, преку ден 38-39.5 качува, ноќе и до 40 дојдовме синоќа. Ни оцет, ни облоги, само со туширање, Неофен, масажа со алкохол, ама можам да кажам дека 3 саати се изнамачивме да му ја симнеме температурата. Нас крвната слика ни беше супер и тоа е тоа што ме бунеше. Денес ни препишаа Амоксиклав, па што се мора, мора се... Мислев дека ќе поминеме без антибиотик, ама на крај излезе бактериска инфекција. Мислам дека генерално времево ги сотре сите дечиња како најнеимуни, наеднаш толку викоси температури, толку нагла промена, ние возрасните чувствуваме, а не па децата... Многу случаи слушнав кајшто дечињата имаат ненормално висока температура, и воспалено грло...