Maca25 -> RE: Болести кои ни ги носи градинката (29.3.2011 1:50:02)
|
Денеска кога ја земавме Нина од градинка не известија дека денеска ја прегледала докторка и дека имала јак секрет од носот и мора да ја однесеме на брис. И ок си викам, ќе ја однесам, кога пред врата се среќавам со друга мајка, со едно детенце со кое Нина си игра многу во градинка. И женава ми кажува дека и на неа и рекле д го носи на брис, и спомнува нешто како - он имаше 2 пати стрептокока во нос, му ставав капки, ама си одеше во градинка, па не беше болен, иако беше под терапија. !!!! Не ми се веруваше! Што е со другите деца кои сигурно биле излечени и пак префатиле од него!?!?! Мислам еј, 3 дена не може да им поседат децата, колку да ја прими терапијата!!! Јас и викам - вие размислувате за другите деца, тие што немаат бактерија, дека можат од него да добијат. Она ладна ми вика, е па ништо не му беше, немаше температура па да не го носам! Се изнервирав ептен, јас тука не ја носам по 2-3 недели за да ја излечам ко што треба, а таа дете со бактерија и под терапија го носи во градинка. Знам дека е нормална бактерија за во градинките, дека нема дете што немало стрептокока во нос, ама барем додека се лечи остави го дома, како инаку би исчезнала бактеријата од целата група. Не знам дали да им кажам на воспитувачките или не, дека им носат деца под терапија?!? Појма немам веќе!
|
|
|
|