dostickage -> RE: Болести кои ни ги носи градинката (8.11.2011 15:06:51)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: bliznaci2007 Na forumov ima dve temi so kontradiktorni postovi,prvata e za navikuvanje na decata vo gradinka a ovaa e vtorata za bolesti vo gradinka.Vo prvata citam deka ima roditeli sto gi nosat decata so rasteceno nose i kaslica vo gradinka so izgovor ,,pa ne mu e nisto,ako pie antibiotik togas nema da odi,, znaci treba rabotava da dojde do antibiotik, a na vtorava deka nastinuvat edni od drugi. Sekoe dete ima razlicen imunitet,nekoe nastinkata ja proagja lesno ete so rasteceno nose a nekoe pak sto ke prefati od nastinatoto detence znae da zavrsi vo Kozle so dijagnoza. Jas sum majka na 4,5 god.blizancinja koi od nivna skoro 1 godinka odat vo gradinka-ustvari odat i neodat bas od taa pricina. Edna nedela se vo gradinka,dve doma. Znaci,gi terame site propratni raboti za imunitet no lesno prefakaat ete ima i takvi decinja. Poradi toa jas sum izricito priotiv toa deka ako na deteto samo mu tecelo noseto ili kasla ete ne mu e nisto i se nosi vo gradinka.Sekoja kaslica e od nesto ili tecenjeto na noseto,se e so pricina. Jas taman sum gi izlecila,gi nosam koga samite mi kazuvaat kako ima deca nastinati vo grupata. I jas odam po boleduvanja pa nikoj ne me prasuva,znaci mozam da se organiziram i ne mozam da svatam koga nekoj ke mi kaze pa jas nemam izbor,nema koj da go cuva. Ne e kriva gradinkata nitu vrabotenite,krivi se roditelite i na sekoja roditelska se objasnuvame okolu ovoj problem no resenie nikako da se najde. more kriva e i te kako gradinkata.mi vika edna neguvatelka ama znaes roditelite krijat deka decata im pijat antibiotici pa koga gi soblakame im mirisaat pelenite. pa so majak baras da go primis toa dete utredenta. najkrivi se gradinkite.ako go vidi deka kasla deteto ili deka mu tece noseto , nazad pravec doma.gajle mi e ako nema koj da ti go cuva.pa da vidis kako ke se naucat na red.vaka samo nevini deca ispastaat od nekoi si nesovesno takanareceni roditeli.mnogu mi e krivo vaka koga ke slusnam.i nie se iznamacivme so gradinka.veke se ispisavme fala bogu
|
|
|
|