Snowhite RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Jas voopsto ne sum zadovolna od hranata koja im ja davaat vo nasava gradinka...bidejki nemam prilika da ja nosam i da ja zimam,vcera ete se pogodi jas da ja zemam i jelovnikon e sto da vi kazam,prvo sum iznenadena ,a i podolgo vreme diskutiram so majkive za toa e sto drugive gradinki imaat po dve uzinki a kaj nas edna samo i toa im ja davaat od koga ke stanat od spienje...mandjicki ok ima ama dorucekot ne me bendisa kako i uzinkata...ednas nedelno samo ovosje,ostanatoto e krem banana,coko biskvit,piding,nekoja lenja pita ili krofna,cokoladno mleko,sokce... dorucek nekoj namaz od tuna i majonez mislam helooooy,posle eden den lepce so kremce i mleko,drug den lepce marmaladce i caj seriozno ke se zaangaziram okolu ova preku roditelive sto se vo sovetot,a i mnogu me interesira zosto im e uskratena ednata uzinka na decava ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR туна и мајонез? од самата помисла на комбинацијава ми се згади Навистина толку има поубави и сувишно е да кажувам поздрави работи, не мора ни да бидат поскапи, јаболко не е поскапо од крем-банана пример, ама ајде ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR И ова со храна исто така. Сите само си правиме муабети, аманикој ништо не презема. Еве пред некое време наидов не еден податок на страната на Институт за јавно здравје, дека веќе годинини наназд тие ги оценуваат менијата во градинките, како дел од нивните обврски, и тоа негативно. А досега никој тој документ не го искористил да лобира кај надлежните за промена. И друга работа, Институтот имал надлежност само даја оцени состојбата, а не да побара промена. И се губиме во лавиринтот, кој иманадлежност да побара прмена? Ама ние како родители и засегната страна, сигурно имаме. ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR dorucek nekoj namaz od tuna i majonez mislam helooooy,posle eden den lepce so kremce i mleko,drug den lepce marmaladce i caj seriozno ke se zaangaziram okolu ova preku roditelive sto se vo sovetot и кај нас менито воопшто не ми се допаѓа.Ајде ручек манџички,едната ужинка обавезно овошје,ама доручекот е катастрофи живи.Еве денес пржени лепчиња,предходно еурокрем па и морало со ЧОКОЛАДНО млеко,друг ден ајвар со чај и така цел месец....што убав старт на денот , а бебињата еден ден имаат попара со варено јајце и леб ?????????? Што чудо е тоа ? Не разбирам што е проблемот да се набават житарици наместо еурокрем? Една крем бананка во 8 часа им е сосема доволно шеќер.