|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тесто за пица

Автор:
Редакција Рингераја

И Италијаните ќе Ви позавидат на вкусната пица



Подготовка

Квасецот одстојува малку во топла вода, да се стопи.Се додава кај брашното со малку шеќер и сол и постепено се става водата (зависи колку ќе впие брашното)Во месењето може да се додаде и 1 лажичка маргарин, за да биде поубаво, да не се лепи. Млекото се додава по желба доколку сакате тестото да биде помеко.Откако убаво ќе се размеси,тестото се остава да стаса (на топло побрзо стасува)

Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 20
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

1 Шекер лажичка/ки
малку Сол
40 милилитри Млеко
1 Квасец
500 милилитри Вода
1 килограм/и Брашно



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?