|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тестенини со зеленчук

Автор:
Редакција Рингераја

Хранливо и здраво, заради витамините и минералите присутни во зеленчукот.



Подготовка

На загреано маслиново масло додадете го сецканиот лук, и замрзнатиот зеленчук и пропржете ги на тивок оган околу 10 минути. Во тавата со зеленчук, додадете вегета, бибер, сецкан копар, павлака и, доколку е потребно, сол. Сварете ги тестенините во солена вода, процедете ги, додадете ги во подготвениот зеленчук и промешајте.

Време на подготовка од: 15
Време на подготовка до: 30
Број на лица: 2
Kомплицираност: 1

Состав

* 3 лажици маслиново масло
* 1 чешне лук
* 1 пакетче замрзната мешавина зеленчук
* 1 лажичка вегета
* бибер
* 1 лажица сечкан копар
* 100-200 мл павлака за готвење
* сол
* 300 г тестенини
За украсување:
* 30 г рендано сирење пармезан



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?