|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Баклава со кокос

Автор:
Twins

Twins Ви препорачува!



Подготовка

Маслото и маргаринот се растопуваат заедно.Бисквитите се промешуваат со кокосот Се земаат 3 кори.Секоја кора се прска со мешавината од масло и маргарин и фил (бисквити со кокос).На третата кора се става најмногу фил и потоа се виткаат во ролат. Истото се прави со сите кори. Се редат во плех и се печат да заруменат.Готовата баклава се прелива со шербет Шербет: 1 кг шеќер 800 мл. вода Се вари шербетот да биде малку погуст и се прелива баклавата.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 3

Состав

500 гр кори
250 гр мелени плазма бисквити (бамби)
250 грама кокос
1 маргарин
150 грама масло

Шербет:
1 кг шеќер
800 мл. вода



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?