Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Јас сакам за месец дена да почнам да му давам сокче.Со јаболко да почнеме исцедено во соковник (Power Juicer) може ли искусни мамички??? Дали и тоа сокче од соковникот треба да се разреди???
Не Мартин'с мам, немој за почеток од Power juicer, само изрендај јаболко, исцеди го низ газа и сокчето разреди го со вода. Мене докторката така ми препорача за почеток, но и за понатаму...да не давав пире, туку исцеден сок.
Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.
Jas na Mihail seuste nisto mu nemam dadeno osven doenjeto i cajceto.Inaku imame skoro 4ipol meseci. Pedijaterka preporacuva dohranuvanje posle 5ipol meseci.
Јас еве сабајле му дадов, две лажички сок од јаболко го разредив со една лажичка превриена вода. И сега, кажете ми утре колку да му дадам, да зголемам?
Да, денес дај му 5-6 лажички, утре 10-20 грама и секој ден постепено зголемувај. Веќе по пет дена можеш да почнеш и со 2-3 лажички кашичка од јаболко.
Ве молам кажете ми, од кога почнавте да им давате плазма на вашите дечиња? Петар има 8,5 месеци и сакав да му дадам плазма (мелена) ама прочитав дека во составот содржри, меѓу другото, соја и мед. Ве молам за совет
Јас му дадов плазма на 8 месеци. Ок беше, немаше никаква реакција. Му давам по една бисквита да си ја изгрицка, му ги подготвувам со млеко, а мелените ги користам само за во кашички. Еднаш мелените му ги направив со млеко и ко да му залетнуваа. Оттогаш му правам 120 л. млеко со 5 бисквити.
И кажав на др дека не го пие сокчето баш и со оглед на тоа што слабо напреднал и спомнав нешто за кашички дали да почнам, но не ми рече ништо, туку ми рече да му го дополнувам доењето со кравјо млеко, зарем не е мал за кравјо млеко, мислам не сме почнале се уште со друга храна, а првата да биде кравјо млеко, некако ми нема логика, па јас сега планирам да не ја слушам неа, туку да почнам со кашички, слабо ми напредува, а и морам да го навикнувам и на нови вкусови, зошто како сме тргнале, не знам како ќе јади друга храна
И кажав на др дека не го пие сокчето баш и со оглед на тоа што слабо напреднал и спомнав нешто за кашички дали да почнам, но не ми рече ништо, туку ми рече да му го дополнувам доењето со кравјо млеко, зарем не е мал за кравјо млеко, мислам не сме почнале се уште со друга храна, а првата да биде кравјо млеко, некако ми нема логика, па јас сега планирам да не ја слушам неа, туку да почнам со кашички, слабо ми напредува, а и морам да го навикнувам и на нови вкусови, зошто како сме тргнале, не знам како ќе јади друга храна
Незнам кај која докторка одиш, ама дефинитивно е со застарени погледи Еве нема да ти сугерирам добар педијатар во Прилеп, можеби таа си е добра, но кога ќе одиш на вакцина прашај ги во врска со исхраната двете млади докторки во соба бр.3, тие мене најубаво ми објаснија...
< Поракaта ја уредил Палешка -- 17.6.2010 12:18:44 >
Педијатарот ми е специјалист педијатар др Вера Иваноска, во Точила и е ординацијата, Палешка. Затоа и ја избрав неа, бидејќи другите се општи доктори, но нема врска тоа, кравјо млеко ми рече да му дадам, откако и кажав дека понекогаш бара да цица на сат и пол, а некогаш на 3 саати, па ми рече најверојатно некој подој ми е слаб, и за да проверам, после доење да му давам, прво ми рече оризова вода, но после рече кравјо млеко разредено 2 спрема 1, за да проверам колку и дали ќе пие и да запишувам и така после да правам распоред, ако треба да го дохранувам, ако не му стасува моето млеко. Не знам дали ме разбравте, зошто и јас толку разбрав, односно толку сакав да разберам, зошто не планирам да правам така, да водам евиденции и такви работи, ќе почнам со кашички. Ајде ќе направам така, некни бев на вакцина, ама на 25ти пак сме, па ќе ја прашам докторката таму
Дали некое бебе добило алергија од сок од јаболко? Еве за прв пат пробав да и дадам сок Хипп јаболко и го пие, но после малку повраќа и и се јави осип. Два дена и давав од него и сега не знам каков сок да и дадам, а веќе поминува црвенилото откако го прекинав јаболкото.
Со д-рката не мислам да се консултирам. Последниот пат ме изненади кога ми рече да почнам истовремено со сок од портокали. На 4 месеци мислам не се дава. И да ја дохранувам со Хип 2, а тој е од 6 месеци. Ќе пробам утре со рендано јаболко.
мама по правило (наше) се почнува со јаболко, морков, па компир и слични полесни за пасирање. Ама јас почнав со зеленчук, (им давав и овошје) затоа што не сакав децата да ги научам на благо (шеќер во овошје) и мислам нормално е после јаболко да не сака да јаде кашичка од тиква така? Моите на 5 месеци јадеа каша од спанаќ со кисело млеко.
Лубеница син ми јадеше на 6 месеци. И мислам дека не е толку важен редоследот туку тоа да биде постепено за да не развие алергија.