|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
21.6.2010 18:24:20   
mama26
biktori -paleska. znam deka nema redosled ,ama si milsev ako moze jabolko zasto ne i lubenica kako pire.iako lubenicata e samo voda.pasirano da.a pazi molimte banani mozelouser posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 326
21.6.2010 18:24:52   
Viktori
клик тука за храна по месеци. Кај нас се претерува со правила. 

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 327
21.6.2010 18:27:54   
Viktori
да бе, а лубеницата е вода 85% user posted image те разбирам потполно.
Јас банани не давав на децата. Само ако им донесе некој. Шеќер, скроб, подобро леќа манџа ќе им испасирам барем и железо ќе внесат.
Мислам, кој како сака нек си прави, ама мислам дека се претерува со правила и прописи. Јас не следев баш совети за исхрана, поготово кога ме тераа на син ми млеко да му давам а тој имал алергија...user posted image

Непосредна врска до пораките: 328
21.6.2010 18:30:46   
mama26
ete kornfleks davaat na deca od 4 do 6 meseci kolku razbrav jas na angliski.nema vrska so nasive deca ishranata tuka

Непосредна врска до пораките: 329
21.6.2010 18:34:01   
Viktori
да, ама не корнфлекс во зрна туку онаков мелен што може и поредок да направиш и да се пие...

Само да пазиш, помеѓу секоја нова храна мора да има барем 3 дена. И се почнува со една или 2 лажички, па постепено се зголемува..

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 330
21.6.2010 18:37:03   
Палешка РР
Незнам дали сте чуле за труење од лубеница? И јас додека не добив не знаев, мислев лубеницата е само вода, како може..но ете.
Јас не би давала

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 331
21.6.2010 18:42:34   
Viktori
сум чула како не, брат му на мм имал. затоа не се купува ептен зрела.
Син ми и ќерка ми до 8 месеци јадеа скоро се.
За првата пазев што да ти кажам...
За останатите имав интернет user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 332
21.6.2010 22:01:58   
Палешка РР
Миа задутре полни 6 месеци, па се мислам дали да почнам со јогурт, безглутенски бисквити и супа? user posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 333
21.6.2010 22:15:58   
Тања РР
Палешка а ориз и даваш? Јас не знам што да ти одговорам на твоето прашање затоа што ние од Миа ќе гледамеuser posted image ама колку што читав ориз најпрво се давал а ти не си ни пријавила такво нешто user posted image user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 334
21.6.2010 23:08:21   
Medo
И ние почнавме со храна од пред некоја недела. Почнав со јаболко, потоа ориз, тиквичка, морков и денес банана. Планирам следно да биде компир, круша и тиква.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 335
21.6.2010 23:53:40   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Палешка а ориз и даваш? Јас не знам што да ти одговорам на твоето прашање затоа што ние од Миа ќе гледамеuser posted image ама колку што читав ориз најпрво се давал а ти не си ни пријавила такво нешто user posted image user posted image

Охоооооо, ориз и давам од 4 и пол месеци, најубав е во комбинација со кајсија и печено јаболко, мммм. И давам и пченка на Лино од 5 месеци, најчесто во круша. Ама се вртам исти оброци и мене ми се смачи да гледам, а не пак таа да јаде user posted image

Непосредна врска до пораките: 336
21.6.2010 23:55:45   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Medo

Планирам следно да биде компир, круша и тиква.

Медо кај ќе најдеш тиква, не е рано? Јас едвај чекам да излезат user posted image

(Одговор на членот Medo)
Непосредна врска до пораките: 337
22.6.2010 14:43:12   
Martins mom
Јас денес сабајле му дадов за прв пат 3-4 лажички сокче од јаболко, одлично го прифати, дури сакаше уштеuser posted image Ќе може ли попладне да му дадам уште малце од сокчето??
Инаку за 2-3 дена планирам да му дадам и кашичка од јаболко, па морков, круша, ориз, праска, компир итн.

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 338
22.6.2010 15:27:22   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Јас денес сабајле му дадов за прв пат 3-4 лажички сокче од јаболко, одлично го прифати, дури сакаше уштеuser posted image Ќе може ли попладне да му дадам уште малце од сокчето??
Инаку за 2-3 дена планирам да му дадам и кашичка од јаболко, па морков, круша, ориз, праска, компир итн.

пошто не ми одговоривте...јас ќе му дадамuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 339
22.6.2010 15:35:07   
Палешка РР
Ако му е прв пат, мислам да не му даваш user posted image

Непосредна врска до пораките: 340
22.6.2010 15:35:20   
niki

пошто не ми одговоривте...јас ќе му дадамuser posted image user posted image user posted image

Дај му. Јас и давав на ќерка ми се додека сакаше. Секаде препорачуваат на почеток по лажичка-две па да се зголемува, ама па така мене ми се чинеше ко само да го залажувам детето и и давав повеќе. Ако не сакаше не ја терав на сила.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 341
22.6.2010 15:53:52   
Тања РР
Пошто Јана има иста корегирана возраст со Мартин да почнам ли и јас да и давам сокче од јаболко а?
Кажете ми, какво сокче, купено или домашно? Како го спремате? Со лажиче ли го давате? Какво лажиче?
Лелееееееее, ај сега да ме упатите оти јас паничам кога почнувам нешто новоuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 342
22.6.2010 15:55:38   
lukas
jas na moeto mu dadov kasicka od jabolko na 3 i pol meseci pred dva dena bevme kaj pedijatarot maticen i mi rece so brzas ke mu davas od 5 meseci nagore ama samo da znaete so ubavo si ja muckase...go dojam i go prihranvam so vestacko...i ja poslusav koga se zadovolva od vestackoto ke pocekam aj uste tro...pozz

Непосредна врска до пораките: 343
22.6.2010 16:38:44   
Martins mom

Пошто Јана има иста корегирана возраст со Мартин да почнам ли и јас да и давам сокче од јаболко а?
Кажете ми, какво сокче, купено или домашно? Како го спремате? Со лажиче ли го давате? Какво лажиче?
Лелееееееее, ај сега да ме упатите оти јас паничам кога почнувам нешто новоuser posted image

Па почни Тања, зошто да не...Јас се исплашив од една мајка која само го доеше бебето до 6 месеци и потоа малото не сакаше да пробува нови вкусови, одбиваше се што ќе му се понуди...затоа поучена од нејзе си почнав со сокче...мислам дека нема никаква штета...
Изрендав јаболко, сокчето го процедив низ газа и го разредив со водичка флаширана...

Непосредна врска до пораките: 344
22.6.2010 16:40:24   
Martins mom
Му давам со лажиче онакво бебешко пластично од BabyNova...5 лажички за 80 денари ги зедов..

Непосредна врска до пораките: 345
22.6.2010 16:47:24   
nadica
давајте и со шише

јас имав голем проблем бидејќи надица не сакаше шише да додавам течности, а посебно во летниот период се мачеше и таа и јас

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 346
22.6.2010 16:48:57   
Martins mom
дека е прв пат му давам со лажиче, а кога ќе почне да пие поголема количина, ќе го активирам шишетоuser posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 347
22.6.2010 16:53:39   
nadica
имам пишано некаде на форумов дека до 4 месеци бебушот има вроден рефлекс се што му се стави до уста да го прифати подоцна се оди потешко од искуство знам

јас понудив шише на 5-6месеци и не го прифати user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 348
22.6.2010 17:09:28   
Палешка РР

Јас не давам ништо купено, спакувано со убава етикета, па така и би советувала user posted image Сокче и дадов домашно, исцедено, со шишенце. Кашичка исто така домашна со лажичките на Baby nova. И сеуште дома подготвувам и така и ќе продолжам.

< Поракaта ја уредил Палешка -- 22.6.2010 17:10:50 >

Непосредна врска до пораките: 349
22.6.2010 17:24:18   
Snowhite RR
Јас за почеток му дадов купечко сокче од Нестле, а потоа кашичка исто од Нестле, а после тоа од живо јаболко гребам и му давам со лажиче и така си јаде и бидејќи е природно и свежо, не го варам за да не ги изгуби витамините, супер е. Јас давам со обично лажиче кое од почеток го користам само за него, иако имам и пластично комплет со тањирче, но ете не ми текнало тоа да го земам.
Тања, твое право на избор е како ќе направиш, секоја мајка прави како што мисли, следи го сопствениот инстинкт.

Девојки, сакам сега да воведам нешто друго, круша или морков, се двоумам. Дали треба да направам пауза некој ден или можам веднаш да почнам со друга храна. И дали прво сокот од тоа што ќе одлучам или веднаш кашичка? И како го подготвувате морковот ако може да ми кажете? Благодарам однапредuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?