Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
mene mi rekoa deka uste ne sum stignala na red demek, a znam deka gi butaat tamu preku vrski, zosto poznavam luge sto bile posle mene na spisokot pa veke pominale i pregled i se. Ke vidime sto ke bide, sega aktiviravme nekoi vrski, posto vaka samo si gi gubam mesecite za cabe.
Stanka i Olivija vi posakuvam dobredojde i imajte prijatna druzba na rr i sto poskoro da gi vidite Siki mila te podrzuvam i mislam deka treba na site da im se dade sansa da imaat barem po edno
Bogdancanka cestitki mila pa ti veke imas dobieno pozitiven odgovor od fondot ajde so sreka i sto poskoro da si gi vidis stegame palci za tebe.
Се најубаво и дај боже се да заврши со . Кога ти е Лазаревски доктор биди спремна на ова, дури и на тоа Адамоска да те прегледа еднаш, еднаш он...Да ти закажат преглед, а никој да не ти каже дека он отишол на пат, да ти закажат баш нив кога ќе им теке и да немаш избор за друг термин (они мислат дека ти седиш дома, ништо не правиш и само чекаш они да ти се јават)...Така е со Лазаревски и не викам дека е тоа страшно, само биди спремна на таков однос и не дозволувај да те нервира. Супер стручњак е, ама е растргнат на сто страни и поради тоа не е 100% концентриран на пациентите...Јас само ради ова си отидов од кај него...
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka
Iki82 da jas imav zakazano za kaj dr.Lazarevski koga go dobiv izvestuvanjeto od fondot bev kaj mojot maticen za upat i odluciv za vo Sistina istiot den se javiv vo Sistina i mi zakazaa vednas za denes necekav mnogu...denes stignavme malku porano i koga stignav prasav dali e dojden doktorot mi kazaa deka denes mozelo da zadocni zatoa mi predlozija da me primi Adamovska za da ne cekam,ali jas odbiv i gi prasav zasto ne me izvestija deka doktorot ke zadocni a mozebi i nema da dojde sto jas samo ke se setam Nisto potoa mi rekoa da se vratam posle 10:30 se vrativ vo 10h i od recepcijata me pobaraa me barale na telefon pojma nemam so koj razgovarav,mi rekoa samo da se kacam kaj Adamovska da mi gi primi dokumentite i deka toa neznaci deka nema da bidam kaj Lazarevski tuku da ne mi bil za dzabe patot i zatoa se kaciv...mi gi primija dokumentite me vide na eho i mi rece naredniot mesec da zapocnam so jasmin...
Fala Stanka za srekata sto mi ja posakuvas.mi treba mnoooogu.izgleda deka i ke me prati sudejki po denesniot den.Ranoto so strav i treperenje vo Plodnost otidov na punkcija(vo ponedelnikot imase dobri folikuli,primiv 1 ampula pregnyl od 5000,denes mi izvadija 9 j.kl .Se osekam omalaksana,me boli stomakot ama sakav da vi kazam deka odi rabotata na arno.Dr.Tase mi kaza deka treba za 3 dena da bidi transferot,sega da vidime kako ke pocnat da se razvivaat oplodenite j.kletki.Mi vleva doverba,mnogu bebinja ima od tamu,kako da ima srekna raka... Drzete sreka ,ni treba na site da si gi vidime nasite i konecno Pozzzzzzzzzzz.
Vi blagodaram na podrskata na site...eve veke 6 den po ET i veke se custvuvam po slobodno, se dvizam po doma no seuste ne sum izlegla , no imam cudni bolki koi doagaat od jajnicite pretpostavuvam deka toa e seuste reakcija od punkcijata...edvav cekam da pominat uste 8 dena davidam dali ke imam ...pozzdrav i so sreka za site sto ocekuvaat bebe i na tie sto cekaat odobruvanje od fondont za ivf da bide sto poskoro, iako za mene nemase sansi pa morav seto toa privatno da go plakam vi drzam sreka..i ustednas fala na podrskata...
Vi blagodaram na podrskata na site...eve veke 6 den po ET i veke se custvuvam po slobodno, se dvizam po doma no seuste ne sum izlegla , no imam cudni bolki koi doagaat od jajnicite pretpostavuvam deka toa e seuste reakcija od punkcijata...edvav cekam da pominat uste 8 dena davidam dali ke imam ...pozzdrav i so sreka za site sto ocekuvaat bebe i na tie sto cekaat odobruvanje od fondont za ivf da bide sto poskoro, iako za mene nemase sansi pa morav seto toa privatno da go plakam vi drzam sreka..i ustednas fala na podrskata...
Mojot doc. mi kaza deka vo Sv.Lazar imaat novi testovi za potvrduvanje na bremenost koj ke ti kaze dali si trudna po 5 dena od implantacija na plodot..samo se malku poskapi okolu 10 evra cinam i ne znam dali mozes da gi kupis ako ne si niven pacient. No sekako mozes da prasas. pozz
Ringerajki pomagajte...denes mi e 13 den od transfer i mi se pojavi mnogu svetlo kafeav iscedok. Znaci ne krvaram, ama na gakite go gledam sekretot. Vsusnost nesto slicno no vo mnooogu pomala kolicina mi se pojavi na 9,10 i 11 den, pa go snema i sega pak. Utre planiram da pravam beta hcg ama ova me kopka. Ve molam ako nekoj ima iskustvo neka pise. DALI E OVA DOBAR ZNAK, ILI...?? Ve molam ke poludam veke od neizvesnost
Draga Cleo , i jas sum so ivf ama samo 6 den posle ivf ama mojata prijatelka koja pravese ivf edna nedela pred mene denes mi se javi i mi kaza i deka na nea i se slucilo istoto... za dva dena treba da odi na lekar za testot i se javila na doktorot koi i rekol da ne se voznemiruva za krvaviot iscedok osven ako ne se prolongira so krvarenje...taka i ti strpi se do utre i srekno ke gi vidis ..... ti drzam sreka...
VE MOLAM ZA POMOS!!! sakam da prasam nekoj sto pravel In vitro. DENES MI E 16 DEN OD TRANSVEROT, bHCG POKAZA 60, ama jas veke 2 dena prokrvaruvam po malku temno kafeno gusticko??? dali na nekoj mu se ima sluceno vakvo nesto i dali bremenosta bila uspesna. Ve molam za sovet
cleo srcka ajde ne se sekiraj, ke bide se vo red. Ova kafenovo moze da e na pr od edniot embron da ne se zakacil ili sl. a dr da se zakacil. Znam drugarka mi sto mi kazuvase i ona imala pozitiven test, i pocnala odma da krvari i dale terapija i eve pred nekolku dena si ja rodi kerkickata so ivf. navivam za i znam deka ke ne izraduvas utre. poz
Mnogu blagodaram i na dvata soveta! Iskreno me utesivte. I doktorot rece kao za 16 den deka 60 e nisko, ama sepak deka bremenost postoi i toa nesmee da se zanemari. rece da miruvam, i da stavam progesteron 3x1 vaginaleta. sabajle i vcera krvarenjeto bese neprimetlivo, onaka samo na brisenje, a od popladnevo mi e pojako, i na uloskata imam ama sepak ne e OBILNO kako koga imam ciklus a i bojata ne e taa. kako i da e vo cetvrtok povtorno BHCG da vidime dali mrdnalo od 60 pa ke vi pisam sto stanalo!! Mnogu fala uste ednas i pozdrav na site! sega moram da legnam posto neli treba da MIRUVAM
ke ve molam osven sapunov koj e drugi dok vo komisijata za ivf preku fondot.ne gi nosam dokumentite dodeka ne naucam barem uste eden doktor od nif.pomognetemi ve molam moi rr.i vi blagodaram sto me poddrzuvate vo golem broj.vi cestitam na site trudnicki.a tebe bogdancanka so golema streka i uspeh.i na siiiiiiiiite
ve molam dajtemi nekoja informacija tel ime blo sto do ute ako mozit nekoj zasto vo cetvortok sabajle ke odam vo skopje i da vidam sto i kogo ke najdam.barem da ne lutam za dzabe.jas od skopje sum daleku 160 km.poz ve sakami veruvammmm
Vo pravo si draga blue_blue,treba da imas nervi kako fortomi ako trgnis po ovie vrati.Jas go citam forumot,prasav niz drzavava po klinikite,prasuvav po poznati niz gradovite kakov e procentot na bremenost so ivf i ovoj pat se odluciv za Bitola,Bitola babam Bitola daj boze da e srekna za mene i mazot mi .Se javiv i mi rekoa deka nema problem,site sto ke dojdat ke bidat prifateni,brojot e neogranicen. Dozvolata ja primija,mi rekoa deka so pripremi ke pocnime od oktomvri,da se javat poveke pacientki. Bog da ni e na pomos na site