|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
16.8.2010 14:12:02   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

А зошто ќе чекаш да залади Палешка? Вие уште имате вакцини за примање?

Треба да ја прими уште третата доза на ДиТеПер и полио. Задоцнивме заради реакцијата на Амоксицилин.
На ова жешко уште температура и треба user posted image   затоа ќе почекам до другата недела.

Не знам зошто се плашиш, ние минатата недела ја примивме, жешко беше времето, малку крена температура, но со сирупче, па вечерта не сакаше да се симне, му ги потопив чорапчината со оцет и му се снижи, седевме дома не излегувавме два дена и добро поминавме, јас мислам дека подобро е вакцините да се примаат навреме, сепак ти си знаеш

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 401
20.8.2010 15:17:23   
Тања РР
Веќе пишав дека кај нас белегот од БСЖ вакцината е многу голем и црвен. Некни кога ја бањав почна да и тече гној од него. И го истискав и дезинфицирав. Сега гледам дека црвенилото се повлекува полека. Имал ли некој слично искуство?
Ги прашав сестите од вакцинација ми рекоа дека не е ништо страшноuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 402
23.8.2010 14:30:11   
Палешка РР
Миа денес ја прими последната доза ДиТеПер и полио.
Сега ќе си чекаме температура user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 403
23.8.2010 14:57:12   
Viktori
Мојата прва ќерка така реагираше на сите вакцини, од една дури белег и остана, а подоцна по препорака на матичната во бутче ги примаше.
Инаку, не црвенило, туку модрица и гној. Ладни облоги со алкохол нон стоп да не се воспали повеќе од што треба местото ко на ќерка ми.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 404
24.8.2010 10:59:03   
Палешка РР
На последната вакцина се прославивме...цела ноќ температураuser posted image леле колку плачешеuser posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 405
24.8.2010 11:15:36   
BILE.F
Димитар до сега има примено 3пати вакцина.Првата уште во болница, па на два месеца, вп лево,десно ноже и сируп и исто на три месеци!Знаете за кашлица, парализа, дифтерија...
Е сега, кога ни ставија вакцина вториот месец качивме температура 38 со 5, ама кај мене беше грешката, парацетамолот му го дадов со лажичка и тој го плука и 24часа срцето ми плачеше!
Е на третиот месец, после вакцина со шприц му дадов парацетамол и супер поминавме, исто како да не примал, само едното ноже ни се згрутчи на местото кај што го буцнаа, ама со облоги од ракија и нишесте помина!
Сега знам за друг пат!
Палешка, овој пат нема температура! Димитар и праќаuser posted image user posted image user posted image на принцезата да не качи температура!

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 406
31.8.2010 0:24:47   
Тања РР
Денес бевме на Клиника за да примиме Ди-те-ацелуларна пертусис. Не задржаа до 15ч на обсервација но за среќа се помина супер. Јана не само што не качи темп. туку и не заплача додека ја боцкаа и беше необично добро расположена цел ден. Цело време се смееше на глас. Сонце мамино.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 407
31.8.2010 0:32:14   
lukas
posekako ima prisutni na temava,da ve prasam,prosliot cetvrtok bev za vakcina za sin mi na 6 meseci,sto ke bide ako go odnesam v petok ovaj petok,ako?so zakasnuvanje..pozz ve molam za odgovor..

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 408
31.8.2010 10:58:47   
arh_diz
Mislam deka nema nisto da bide. Jas se otkazav od vakcina vo bolnica ( sovet na ginekologot i pedijatarot) hepatit B eve uste ne sme ja primile

Биди тоа што си

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 409
31.8.2010 11:09:44   
lukas
znaci nema vrska so kasnime 1 nedela..pozz fala...

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 410
11.9.2010 16:33:13   
marina82
Me interesira sto rezkcii ima od BCG vakcinata? Milslam deka e za tuberkoloza sto se prima do 1 godina. I kaj ja stavaat dali vo ramo ili vo noga?

(Одговор на членот kapsarovb)
Непосредна врска до пораките: 411
11.9.2010 16:40:25   
Maca25
Ние касниме еден месец со вакцина, нина се нешто не беше добра, прво температура, па пролив. па грло црвено и никако да ја однесеме на вакцина. Сега има пролив и повраќа и изгледа дека ниту оваа недела нема да ја вакцинираме.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 412
11.9.2010 16:59:42   
Тања РР
Марина БСЖ ја ставаат во рамо една недела после раѓањето. Ако не е успешна вакцинацијата (треба да има белег) се врши ревакцинација.

А за реакција од типот на покачена температура не би требало да има.

< Поракaта ја уредил Тања -- 11.9.2010 17:00:22 >

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 413
12.9.2010 6:28:50   
ananikol
Nie ne dobivme vakcina na bolnica.
Prviot mesec gi dobivme Dktp+Hib+HepB i Pneu
Istite i vtoriot i tretiot mesec.
Ednite vo ednoto nodze,drugata vo drugoto nodze i toa e se.Nisto so lajce.
Site tri pati dobro pominavme bez nervozi i temperaturi.Cel den spiese.

Непосредна врска до пораките: 414
13.9.2010 10:26:46   
blue_blue
Оваа вакцина се дава уште додека е детето во болница, освен ако не е доволно големо. Сите деца што имаа над 3 кг ги вакцинираа во болница, моите дека немаа три кила ги вакцинираа после еден месец, кога имаа тежина над 3 кг. Никакви реакции на оваа вакцина нема. Се става во рака и треба да има белег. Тоа ќе го види докторката кога ќе го носиш детето на некоја од следните вакцини. Ако нема белег ќе треба пак да се вакцинира.

ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

Me interesira sto rezkcii ima od BCG vakcinata? Milslam deka e za tuberkoloza sto se prima do 1 godina. I kaj ja stavaat dali vo ramo ili vo noga?

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 415
16.9.2010 12:41:50   
emma1
decki edno prasanje, dali revakcinacijata na diteper-polio mora da e na 45 dena. dali e problem ako go odnesam 2-3 dena pokasno??? za prvata vakcina ne vrakaa nekolku pati, znam deka ne e problem ama neznam dali revakcinacijata mora da bide vo odreden den

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 416
16.9.2010 12:47:23   
Палешка РР
Мора по месец и пол за ДиТеПер и полио

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 417
16.9.2010 12:48:11   
blue_blue
Emma1, не е проблем...Јас поради различни причини никогаш скоро не ги имам однесено на датумот кој ми го запишале за следната вакцина. Докторката што ги вакцинира ми кажа дека датумите се за твоја ориентација да не го донесеш детето 4 месеци подцна, ама дека нема врска и ако дојде 2-3 недели покасно. Важно е да не дојде порано пошто треба да е на одреден возраст и да има поминато време од претходната вакцина

Непосредна врска до пораките: 418
16.9.2010 12:53:09   
mama26
lele zenski me potsetivte i sinmi 4 god.i skoro eden mesec moram denes da go nosam na revakcina na DTAP I POLIO. FALA VI MNOGU.i mene me zbunija koga dojdov ovde mi rekoa deka primil i preprimil vakcini vo usa pa se olabaviv.ama ne kasnam mnogu ke kasneme i odime odma.fala uste ednas ve sakam site

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 419
16.9.2010 12:53:55   
blue_blue
Emma1, сега ги гледам датумите и доза примиле на 16.12, а втората доза на 29.01 (очигледно сум ги однела на време). Третата ја примиле на 17.03 (значи по два месеци)...И ревакцина коај треба на 18 месеци они ја примиле на 22.04 кога имале точно 20 месеци. Така што мислам дека нема врска точно во ден

Непосредна врска до пораките: 420
16.9.2010 13:06:22   
emma1
fala blue blue mnogu, samo za 2-3 dena ke go zakasnam, osven ako ne me vratat oni pak za nekoja glupost

Непосредна врска до пораките: 421
16.9.2010 13:11:50   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue

Оваа вакцина се дава уште додека е детето во болница, освен ако не е доволно големо. Сите деца што имаа над 3 кг ги вакцинираа во болница, моите дека немаа три кила ги вакцинираа после еден месец, кога имаа тежина над 3 кг. Никакви реакции на оваа вакцина нема. Се става во рака и треба да има белег.

Nie se rodivme 4.500gr i ne primivme vakcina na bolnica ,
nitu do sega vo raceto.
Site tri x 3(pati) vo nodzinjata
Ovde ne gi vakciniraata poveke na bolnica po poragaj.

< Поракaта ја уредил ananikol -- 16.9.2010 13:13:39 >

Непосредна врска до пораките: 422
16.9.2010 15:25:43   
mama26
се вративме и ништо не направивме,user posted image  

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 423
16.9.2010 15:36:19   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: emma1

decki edno prasanje, dali revakcinacijata na diteper-polio mora da e na 45 dena. dali e problem ako go odnesam 2-3 dena pokasno???

Значи не е проблем ако е подоцна, порано од месец и пол не треба да биде. Но и да не се доцни многу ако детето е здраво.

Непосредна врска до пораките: 424
16.9.2010 16:03:16   
Sandric
Koja vakcina se prima na dva meseci i kako ja davaat?
Mrazam vakciniuser posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?