|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
5.10.2010 12:00:09   
baby mama
Mene pedijataror mi rece tie sto se kasickite so jagoda da ne i gi davam do 1 godina, a taa so spagetite neznam ne sum ja davala. Podobro napravi doma testenini(posni bez jajca ima), i so malce meso(telesko) i morkovce. A kolku ima meseci tvoeto bebe newmamy?

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот newmamy)
Непосредна врска до пораките: 651
5.10.2010 12:01:21   
Felly RR
На кашичките пишува така, ама пак треба да внимаваш. Затоа јас прашував за вишната. Имам видено и кашичка со јаболко и малина, за од 6 месеци пишува, ама малината не би требало да се дава до 1год барем. А таква шпагети болоњезе, јас пред една недела и дадов, ама како јак мирис имаше, со оригано. Не знам дали треба такви зачини да се даваат на мало бебеuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 652
5.10.2010 12:03:17   
Felly RR
А за чоколадо, јас знам дека од 8 месеци може да се дава, и да се надоврзам на твоето прашање newmamy, кога веќе може да се дава чоколадо од 8 месеци, дали може да се дава во млекото несквик, или некое друго такво со какао што е?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 653
5.10.2010 15:05:36   
lukas
kasickite jas mu gi imam dadeno taka sto se od jagoda ,malina,ne e problem ne e mi se cini za dgabe napisano taka sepak,od 6 meseci !!
pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 654
6.10.2010 13:58:24   
newmamy
Baby mama, 6 meseci sme nie...mali sme uste za testenini. bar ja taka mislam. A inaku tie kasi ne se od 6 tuku od 4 meseci ?!!!! cudnoo...testenini od 6 meseci so bolonjeze i telesko...zar ne e prerano? sto znam...a inaku, sto so sipkite? od koga smee? imam edna kasa na hipp sipka i jabolko

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 655
6.10.2010 14:04:17   
newmamy
Jas mislam deka cokolado ne e preporacano do godina.... ooo felly, site razlicno vikaat i pravat. Zolva mi primer na nejzinite deca se im dava, dur mi vika na maliot uste od sea (6meseci) moze da mu davas kravjo tetrapak, podinzi i ne znam sto...za mene toa ne e ok. Jas vnimavam. Seuste vnimavam, i ne sakam blago, sol, cokoldati i takvi stvari bar do godina...duri i doktorite site imaat razlicno mislenje...majka mi pak me kara sto mng go pazam za jadnje...eden den i se naljutiv sto mu dade da dzvava korka leb :)

Непосредна врска до пораките: 656
6.10.2010 14:08:45   
lukas
imam edna kasa na hipp sipka i jabolko

i jas imam i sega ke mu ja dadam,mojot e 7 meseci i iskreno neznaev deka ima od sipka,jabolko i oriz,jas imam...kuzne kakva e,ke probam da mu ja dadm vecer..

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 657
6.10.2010 14:15:59   
amelbebe
moze da mu se dava korka na dete ,ama shpageti so boolonjeze ne li se malku poveke zacineti,jas ne sum davala zacineti do 1 godina duri i sipa ako munapravite domasna so malku solca kolku da ne bide bljantava

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 658
6.10.2010 14:28:24   
lukas
i jas na nekolku pati gi populiv tie bolonjeze nekako ne mi izgledaat kako salam,ne bi zemala od tegle bolonjeze podobro ke mu napravam doma,lele nekni mu dadov na lukas spanak od hipp od tegle uf gnasno,pa aj mu go napraviv so poveke jogur kako go ispapa,i jas mu stavam solca vo zelencukovite no mnooogu malku,kako sto velis da ne e blantava..

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 659
6.10.2010 16:59:11   
Snowhite RR
И нас ни донесоа овошен јогурт од вишна, па сакав да прашам за вишната дали се дава пред година, а имам и една кашичка од малина и ја чувам за после година, на скоро сите пишува од 6 месеци, ама јас не се раководам според тоа, инаку пред некој ден прв пат јадеше пудинг од Нестле чоколаден, а сега сакав да му направам домашен, зошто купечките се скапички, ама не знам дали да го направам со шеќер или без шеќер

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 660
6.10.2010 17:16:47   
mami2
Каша од вишна и јаболка ја давам од 6 месеци, а малини, капини... со полна година. Каков е тој пудинг, јас давав на првото Монте, Дукатино ги обожава и уште го частам такви.. а овој незнам кој е па да му променам

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 661
6.10.2010 17:18:42   
Палешка РР
Јас на Миа не сум и дала од тие пудинзи, ко шубе ми е user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 662
6.10.2010 17:29:52   
Felly RR
Јас еве баш денес и правев пудинг од чоколадо, и ставив шеќер, една голема лажица во пола литар млеко.

Непосредна врска до пораките: 663
7.10.2010 1:28:55   
Snowhite RR
И јас му направив пудинг со шеќер го направив, инаку ова е овошен јогурт од вишна што прашував, а пудингот чоколаден пишува дека е од 8 месеци

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 664
7.10.2010 9:38:18   
Felly RR
Значи, за вишната....може да се дава од 6 месеци? така погоре прочитав...

Непосредна врска до пораките: 665
7.10.2010 20:45:10   
newmamy
Ne znam felly, cudno mi e. Mami2 davala od 6 meseci visna, ama kako sto vika tatko mi, ne mu davaj sve i svasta, ima vreme koga ke jade se. Najvazno e mlekoto. Ne mora da se brza taka li e :) Citam pogore i pudinzi...jas kolku sto znam vo pudinzite ima mleko, sekeri i ne znam sto. Za 6 meseco bebe mi e mnogu. Zboram za mene posto maliot mi e na doenje zatoa.  Duri pedijatarot mi kaza duri ni oriz da ne mu davam , mal e a baska krupnicko :) pa zatoa ne se brzame. Okolu 12:00, 13:00 mu davam ovosna kasa, a okolu 20:00 mu davam zelencukova kasa. Do sega sme na Jabolko, Banana, kajsija, praska, sliva, kruska, a od zelencuk Kompir, Morkov, brokula, karfiol, tikva....zelencukot ne go saka domasen, go saka na HIpp. Sakam da kupam Babycook,,,mng e dobar ama ne znam dali ima tuka..Da ne znae nekoj ?   http://www.williams-sonoma.com/products/beaba-babycook-baby-food-maker/  A  by the way, dunja od koga se dava na bebinja???

Непосредна врска до пораките: 666
15.10.2010 10:29:13   
Палешка РР
Купив 12% павлака, може да и дадам? Миа има 9 месеци и 22 дена.

Непосредна врска до пораките: 667
15.10.2010 10:32:11   
nadica
колку што знам веќе и имаш дадено и абц па мислам дека и павлака можеш без проблем

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 668
15.10.2010 10:51:52   
soncenamama
jas sum od neodamna clen na rr i da se zablagodaram na site mami sto go napisale svoeto iskustvo od ogromna pomos ste ni na nas pocetnicite user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 669
15.10.2010 14:16:58   
Martins mom
Дали можам да давам грашок и боранија??Мартин  е скоро 8 месеци?

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот soncenamama)
Непосредна врска до пораките: 670
15.10.2010 14:22:12   
nadica
да martin's mom за грашок и боранија можеш да додаваш и по навршени 7 месеци

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 671
15.10.2010 14:48:18   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Дали можам да давам грашок и боранија??Мартин  е скоро 8 месеци?

Mozes,ima takvi kasicki za od 4+ meseci

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 672
15.10.2010 14:51:01   
Палешка РР
Миа најмногу сака грашак и боранија, во комбинација со ориз, морков и јогурт user posted image

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 673
15.10.2010 15:03:21   
oliva
paleska a kako i go pravis grasakot i boranijata moeto e tocno 8 meseci dali moze da mu dadam

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 674
15.10.2010 15:10:26   
Палешка РР
Варам грашок (или боранија) со ориз, морков и путер. Потоа тоа го блендирам и додавам јогурт или АБЦ намаз. Многу е вкусно, Миа многу јаде.И јас почнав од 8 месеци.

< Поракaта ја уредил Палешка -- 15.10.2010 15:11:09 >

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?