|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
15.10.2010 15:18:41   
oliva
fala ti paleska

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 676
15.10.2010 15:57:12   
emma1
piperka i domati od koga mozat da jadat??? d-r mi kaza recisi site zelencuci moze ama ne prasav konkretno za ovie 2. ke puni 7m. za nekolku dena?

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 677
15.10.2010 16:07:47   
nadica
јас имам една книга за воведување на нови продукти и исхрана на мали деца каде што пишува за доматот по навршени 8 месеци

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 678
15.10.2010 16:17:05   
lukas
denes prvpat probavme jajce,konecno,samo odolgovlekuvav,i za malku ke mi se zadavese nozete mi se sekoja,ne od jajceto mu zaletna izgleda,uh,sama doma lele sto strav bilo,uste nozete mi se tresat...

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 679
15.10.2010 16:29:41   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Купив 12% павлака, може да и дадам?

Јас и имам дадено на Матеа, ама така малце, заедно со лепче, со жолчка и АБЦ

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 680
15.10.2010 19:52:14   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

denes prvpat probavme jajce,konecno,samo odolgovlekuvav,i za malku ke mi se zadavese nozete mi se sekoja,ne od jajceto mu zaletna izgleda,uh,sama doma lele sto strav bilo,uste nozete mi se tresat...

А како му го даде јајцето?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 681
15.10.2010 21:36:46   
mama26
lukas pisi kako mu go dade jajceto.jas na moevo do godina ne mu davav jajca,taka mi rekoa tamu..ama tuka gledam se dava.
ili zolckata

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 682
16.10.2010 0:14:30   
Тања РР
Во средата ја носевме Јана во развојно советувалиште и таму ме искараа затоа што не сум и дала јајце сеуштеuser posted image  Јас искрено планирав ама заради сплет на околности не бев во можност да се посветам на таа макотрпна работа како што е воведувањето жолчка. Од утре стартуваме, мајка ми денес набавила свежи домашни јајца.
Ме интересира, јуфки, тарана, и слични тесттенини од домашно производство (со јајца) кога почнавте да давате? Мене сестрава ми рече дека сум задоцнила user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 683
16.10.2010 8:39:26   
Палешка РР
Не сум и дала јуфки и тарана досега на Миа, нели содржат цело јајце. Планирам после година, не си задоцнила Тања. 

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 684
16.10.2010 9:31:32   
lukas
cetvrtince zolcka  izmesav so kompirce vareno i morkovce go ispapa,mene pak patronaznata mi rece da mu dadam ,zolcka se dava pred godinata,belka posle godina..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 685
16.10.2010 9:34:10   
lukas
koga pocnavte da davate pudinjg od kupeckite primer dukat ,ili kazete nekoja poubava firma,mojot e 7 i pol meseci da mu dadam kupecki ili da mu napravam prasok za puding so voda?posto sme na adaptirano mleko..

Непосредна врска до пораките: 686
16.10.2010 10:47:55   
mama26
mislam deka bese moevo 10 meseci,koga prvpat mu dadov puding...pak prasaj si lekar lukass.pozz

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 687
16.10.2010 11:43:45   
oliva
jas mu dadov na moeto tocno na 8 meseci,od nestle puding tie se od 8 meseci

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 688
16.10.2010 14:18:54   
lukas
ok,thenks....user posted image

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 689
16.10.2010 22:43:28   
AnnaMolly RR
Пред 3 дена прв пат пиевме сокче од јаболко, а денес јадевме 3 лажички кашичка од јаболко и Филип беше пресреќен, шлапкаше со непцата од сласт.
Уште неколку дена ќе бидеме на јаболко, па после крушка! user posted image
Инаку имаме полни 4 месеци и неколку дена user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 690
16.10.2010 22:47:37   
Felly RR
Браво за Филипuser posted image user posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 691
18.10.2010 0:08:45   
Snowhite RR
Лукас пробај жолчка со банана да му измешаш
Инаку, белка мора да му се даде на бебето пред година, односно пред да ја прими вакцината што се прима веднаш по првиот роденден, мене докторката ми рече со навршени 9 месеци да му дадам белка, само не знам на кој начин да му ја воведам, дали сварено јајце или на пример кифличка или нешто друго што содржи цело јајце?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 692
18.10.2010 3:38:11   
Mamiiii
Jas na sin mi mu davam puding doma sto go pravam user posted image . Prv pat mu dadov na 5 meseci, jas jadev a on se zjapnal vo mene i samo slapkase so usteto user posted image , mi padna zal i mu dadov edno lazice, posle uste barase i samo go otvarase usteto i pak mu dadov. Sega ima 6 ipol i mu davam mnogu cesto, posto mnogu go saka, i toa go pravam so kravjo mleko sto go mesam so malku voda 

Непосредна врска до пораките: 693
19.10.2010 12:27:06   
Martins mom
Женички, што мислите да му дадам костен на моето 8 месечно user posted image ? Купив за нас, па да му дадам и на него...мислам на варен костенuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Mamiiii)
Непосредна врска до пораките: 694
19.10.2010 12:31:18   
Maca25
ЈАс на нина и дадов на 10 месеци и го обожаваше. Цело време отвараше уста за АМ. Немаше никаква реакција од костенот, а искрено не знам ни од кога се дава.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 695
19.10.2010 12:34:49   
nadica
за костени во литература пишува во 10-11 месец ама ако му дадеш да проба мислам дека нема да има проблем

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 696
19.10.2010 13:07:18   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Лукас пробај жолчка со банана да му измешаш

ne mi nekako ova sfatlivo,snowhite,banana so zolcka ne e grdo?imas probano,nezz navistina so sto da mu ja mesam zolckata...ke probam denes no ako mene ne me bendisa ne mu davam i nego,nekako kombinacijata mi e bljakuser posted image user posted image ,hah,pozz fala snowhite..

Непосредна врска до пораките: 697
19.10.2010 14:56:08   
Палешка РР
Може жолчка со банана, зошто да не.
Миа најмногу ја јаде во палента и во павлака, мислам не ја сеќава..

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 698
19.10.2010 15:10:36   
lukas
deka spoman palenta mene nikako ne mi izlegva palentata,mi izlegva krckava aj kazete mi so voda kako da ja napravam kolku voda kolku lajci palenta...sakam da mu davam ama nezz,isto i griz neznam na mu napravam,ne mi izlegva i toj so voda sakam da go napravam....pozzz

Непосредна врска до пораките: 699
20.10.2010 0:01:03   
Snowhite RR
Лукас јас почетокот со банана му ја давав жолчката, тоа е најдобра комбинација за нив, не ја сеќаваат, за палента и гриз оди во беби рецепти таму има пишано

Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?