Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Mene pedijataror mi rece tie sto se kasickite so jagoda da ne i gi davam do 1 godina, a taa so spagetite neznam ne sum ja davala. Podobro napravi doma testenini(posni bez jajca ima), i so malce meso(telesko) i morkovce. A kolku ima meseci tvoeto bebe newmamy?
На кашичките пишува така, ама пак треба да внимаваш. Затоа јас прашував за вишната. Имам видено и кашичка со јаболко и малина, за од 6 месеци пишува, ама малината не би требало да се дава до 1год барем. А таква шпагети болоњезе, јас пред една недела и дадов, ама како јак мирис имаше, со оригано. Не знам дали треба такви зачини да се даваат на мало бебе
А за чоколадо, јас знам дека од 8 месеци може да се дава, и да се надоврзам на твоето прашање newmamy, кога веќе може да се дава чоколадо од 8 месеци, дали може да се дава во млекото несквик, или некое друго такво со какао што е?
Baby mama, 6 meseci sme nie...mali sme uste za testenini. bar ja taka mislam. A inaku tie kasi ne se od 6 tuku od 4 meseci ?!!!! cudnoo...testenini od 6 meseci so bolonjeze i telesko...zar ne e prerano? sto znam...a inaku, sto so sipkite? od koga smee? imam edna kasa na hipp sipka i jabolko
Jas mislam deka cokolado ne e preporacano do godina.... ooo felly, site razlicno vikaat i pravat. Zolva mi primer na nejzinite deca se im dava, dur mi vika na maliot uste od sea (6meseci) moze da mu davas kravjo tetrapak, podinzi i ne znam sto...za mene toa ne e ok. Jas vnimavam. Seuste vnimavam, i ne sakam blago, sol, cokoldati i takvi stvari bar do godina...duri i doktorite site imaat razlicno mislenje...majka mi pak me kara sto mng go pazam za jadnje...eden den i se naljutiv sto mu dade da dzvava korka leb :)
i jas imam i sega ke mu ja dadam,mojot e 7 meseci i iskreno neznaev deka ima od sipka,jabolko i oriz,jas imam...kuzne kakva e,ke probam da mu ja dadm vecer..
moze da mu se dava korka na dete ,ama shpageti so boolonjeze ne li se malku poveke zacineti,jas ne sum davala zacineti do 1 godina duri i sipa ako munapravite domasna so malku solca kolku da ne bide bljantava
i jas na nekolku pati gi populiv tie bolonjeze nekako ne mi izgledaat kako salam,ne bi zemala od tegle bolonjeze podobro ke mu napravam doma,lele nekni mu dadov na lukas spanak od hipp od tegle uf gnasno,pa aj mu go napraviv so poveke jogur kako go ispapa,i jas mu stavam solca vo zelencukovite no mnooogu malku,kako sto velis da ne e blantava..
И нас ни донесоа овошен јогурт од вишна, па сакав да прашам за вишната дали се дава пред година, а имам и една кашичка од малина и ја чувам за после година, на скоро сите пишува од 6 месеци, ама јас не се раководам според тоа, инаку пред некој ден прв пат јадеше пудинг од Нестле чоколаден, а сега сакав да му направам домашен, зошто купечките се скапички, ама не знам дали да го направам со шеќер или без шеќер
Каша од вишна и јаболка ја давам од 6 месеци, а малини, капини... со полна година. Каков е тој пудинг, јас давав на првото Монте, Дукатино ги обожава и уште го частам такви.. а овој незнам кој е па да му променам
Ne znam felly, cudno mi e. Mami2 davala od 6 meseci visna, ama kako sto vika tatko mi, ne mu davaj sve i svasta, ima vreme koga ke jade se. Najvazno e mlekoto. Ne mora da se brza taka li e :) Citam pogore i pudinzi...jas kolku sto znam vo pudinzite ima mleko, sekeri i ne znam sto. Za 6 meseco bebe mi e mnogu. Zboram za mene posto maliot mi e na doenje zatoa. Duri pedijatarot mi kaza duri ni oriz da ne mu davam , mal e a baska krupnicko :) pa zatoa ne se brzame. Okolu 12:00, 13:00 mu davam ovosna kasa, a okolu 20:00 mu davam zelencukova kasa. Do sega sme na Jabolko, Banana, kajsija, praska, sliva, kruska, a od zelencuk Kompir, Morkov, brokula, karfiol, tikva....zelencukot ne go saka domasen, go saka na HIpp. Sakam da kupam Babycook,,,mng e dobar ama ne znam dali ima tuka..Da ne znae nekoj ? http://www.williams-sonoma.com/products/beaba-babycook-baby-food-maker/ A by the way, dunja od koga se dava na bebinja???
Варам грашок (или боранија) со ориз, морков и путер. Потоа тоа го блендирам и додавам јогурт или АБЦ намаз. Многу е вкусно, Миа многу јаде.И јас почнав од 8 месеци.
< Поракaта ја уредил Палешка -- 15.10.2010 15:11:09 >