|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
20.10.2010 0:03:12   
Felly RR
Јас понекогаш жолчка и давам и така без ништо, сварена, и давам ситни парченца, и многу си ја сака

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 701
22.10.2010 16:25:20   
AnnaMolly RR
Женски, ве молам за еден одговор.
Почнав да му давам на Филип сокчиња и кашички, ама по малку. Една тегличка кашичка ја јадеме на три дена, а сокчето на два дена го пиеме. До сега пробавме јаболко 4 дена, и крушка 3 дена до денес, од утре банана и следно ќе биде изгледа тиква. Кога да почнам да му давам цела кашичка на едно јадење? И дали да му заменувам оброк со нејзе или да му биде меѓуоброк?
Имаме 4 и пол месеци.

Live and let live

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 702
22.10.2010 17:19:08   
lukas
kivi na kolku dadovte?   help?

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 703
22.10.2010 17:20:32   
lukas
И дали да му заменувам оброк со нејзе или да му биде меѓуоброк?
Имаме 4 и пол месеци.

ovosjeto ne drzi mnogu ako jadi megu obrok mozis da mu davas tegle malo,mojot na tolku od prilika jadese celo...pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 704
22.10.2010 17:24:45   
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

со навршени 7 месеци

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 705
23.10.2010 22:51:05   
marina82
Site sega po nekoe pravilo ,dohranuvanje go pocnuvaat od polni 6 mesegi , znaci koga bebeto ke vleze vo 7 mesec, no zasto na nekoi kasicki i sokcinja od HIPP i BEBIVITA pisuva deka moze da se pocne od 4 meseci. Ne mi e jasno dali toa znaci polni cetiri ili koga ke vleze vo 4 mesec, ako moze ova nekoj da mi go objasni.

(Одговор на членот Матеа)
Непосредна врска до пораките: 706
23.10.2010 22:57:28   
nadica
др и родителот решаваат кога да се почне со дохранување кај мене добро напредуваше и само со цицање па со новини почнав во шестиот месец
инаку кај некои дечиња е потребно и порано да се дохрануваат, од искуство со кога ќе имам друго дете би почнала со сокчиња со навршени 4 месеци а по петтиот и со овошни и зеленчукови каши не за да се најаде туку да се навикне на новите вкусови бидејќи сега мака мачам за јадењеuser posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 707
23.10.2010 23:39:01   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

Site sega po nekoe pravilo ,dohranuvanje go pocnuvaat od polni 6 mesegi , znaci koga bebeto ke vleze vo 7 mesec, no zasto na nekoi kasicki i sokcinja od HIPP i BEBIVITA pisuva deka moze da se pocne od 4 meseci. Ne mi e jasno dali toa znaci polni cetiri ili koga ke vleze vo 4 mesec, ako moze ova nekoj da mi go objasni.

Марина, јас почнав до дохрана кога Филип наполни 4 месеци. Ама по многу малку му давам, само за да се навикне на нови вкусови. Сметам дека ако бебето е исклучиво на адаптирано млеко, како нас, треба порано да се почне со дохрана, а ако е на доење може и подоцна. Меѓутоа, се зависи од родителот, нормално, во согласност и со педијатар.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 708
24.10.2010 14:13:10   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica

ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

со навршени 7 месеци

fala nadicauser posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 709
24.10.2010 22:16:12   
marina82
Dali ja imate koristeno na HIPP noknata instant kasa od jabolko, sto se sprema so voda, na nekze pisuva od 4 meseci?

Непосредна врска до пораките: 710
24.10.2010 22:19:16   
Тања РР
Marina ние користевме таква, пиши што те интересира.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 711
24.10.2010 23:19:36   
gvenda
od pred nekoj den pocnav na Gordana da i davam da jade odnosno da ja prihranuvam t.e da probuvame vkusovi ima 5 meseci i dve nedeli samo na cicanje bese do sega ama bukvalno ni voda ni caj
e sega pocnav so sokce od jabolko i pasirano jabolce, pa morkovce malku sokce i krusa seto toa vo razmak od nekoj den i ok e megutoa denes i dadov banana pasiranka po malku se razbira pomesana so malku mleko moe se izmolziv e sega moabetot mi e da ne pobrzav so bananata malku ili ne ?
i dali da i dadam tikva ili sliva isto taka da prasam i za kosteni dali moze?fala mamicki

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 712
24.10.2010 23:23:13   
lb81
denes na nepolni 5 meseci probavme za prv pat kasa na hip od morkov.sakav da pocnam so solena ama site kasi soleni se mesavina od poveke zelencuci.mu dadov na dva pati po nekoe lajce i ocekuvav deka ke se gadi ili faci da pravi no ispadna podobro od ocekuvanoto.utre isto pa ostatokot od kasata vo gubre zalosno no toa e.dali ja pritopluvate gotovata kasa ili dovolno e da stoi na sobna tem.pred upotreba?

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 713
25.10.2010 0:49:19   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda

od pred nekoj den pocnav na Gordana da i davam da jade odnosno da ja prihranuvam t.e da probuvame vkusovi ima 5 meseci i dve nedeli samo na cicanje bese do sega ama bukvalno ni voda ni caj
e sega pocnav so sokce od jabolko i pasirano jabolce, pa morkovce malku sokce i krusa seto toa vo razmak od nekoj den i ok e megutoa denes i dadov banana pasiranka po malku se razbira pomesana so malku mleko moe se izmolziv e sega moabetot mi e da ne pobrzav so bananata malku ili ne ?
i dali da i dadam tikva ili sliva isto taka da prasam i za kosteni dali moze?fala mamicki

Мене докторката ми рече дека можи јаболко и банана пред 6 месеци, бананата единствено можи да доведе до опстипација, види ако не ти се покака утре не и давај пак. Јас кога му дадов банана првпат 2 или 3 дена не се покака, не покажуваше знаци дека се мачи, ама едноставно не се какаше
Тиква јас дури сега му дадов на 8 и пол месеци, но не зошто претходно беше рано, туку зошто немаше тикви до сега, сепак за 5 месечно бебе не сум сигурна дали може, нека кажи некоја друга мамичка, слива и костени се уште не сум му дала

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 714
25.10.2010 0:52:06   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lb81

denes na nepolni 5 meseci probavme za prv pat kasa na hip od morkov.sakav da pocnam so solena ama site kasi soleni se mesavina od poveke zelencuci.mu dadov na dva pati po nekoe lajce i ocekuvav deka ke se gadi ili faci da pravi no ispadna podobro od ocekuvanoto.utre isto pa ostatokot od kasata vo gubre zalosno no toa e.dali ja pritopluvate gotovata kasa ili dovolno e da stoi na sobna tem.pred upotreba?

Готовата каша може да се користи мислам 3 дена, не треба притоплување, само да постои од прилика 30-45 мин на собна температура. Утре можеш да зголемиш, да му дадеш повеќе, а 3от ден да му ја дадеш цела, нема потреба да ја фрлаш

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот lb81)
Непосредна врска до пораките: 715
25.10.2010 8:25:57   
Felly RR
За слива мене докторката ми кажа дека уште од 4 месеци може да ја давам, ама таа има спротивен ефект од бананата. Затоа јас најчесто ја комбинирам со друго овошје, и ствам по малку, во овошни компоти. А летото додека имаше сливи некогаш и давав така свежа една слива да си касне.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 716
25.10.2010 14:17:33   
emma1
moeto bebe ima 7.5m seuste ne sum mu dala pavlaka, jogurt i sl. a mi kaza dr deka veke od ovoj period mozam samo so pomala maslenost. kazete mi od koi pavlaki-jogurt najcesto im davate na vasite bebusi.
isto taka sakav da prasam od koga se davaat dunji i kosteni??????????

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 717
25.10.2010 19:23:08   
Палешка РР
Миа денес јадеше спанаќ за прв пат. И комбинирав со ориз и павлака. Чудна и беше бојата, па едвај отвори уста, ама после се изнајадееееuser posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 718
25.10.2010 19:30:41   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: emma1

moeto bebe ima 7.5m seuste ne sum mu dala pavlaka, jogurt i sl. a mi kaza dr deka veke od ovoj period mozam samo so pomala maslenost. kazete mi od koi pavlaki-jogurt najcesto im davate na vasite bebusi.
isto taka sakav da prasam od koga se davaat dunji i kosteni??????????

На Миа и давам Битолски јогурт и битолска павлака со 12% масленост. Костени и дуњи може, на Миа и дадов вчера костени, една фаца што направи user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 719
25.10.2010 20:14:57   
gvenda
po kolku im davavte na pocetok na pr.jas i dadaov nakaj 16 casot jabolce so morkov sega neznam dali ivecer d ai dadam malku banana so jabolce da ne i e mnogu sto mislite ?zostonavecer mn mi stanuva se budi i cica na dva saata nemozam da izdrzam pa si mislam da ja najdam poveke da bar preku den da ne cica tolku ?

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 720
25.10.2010 22:16:12   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda

po kolku im davavte na pocetok na pr.jas i dadaov nakaj 16 casot jabolce so morkov sega neznam dali ivecer d ai dadam malku banana so jabolce da ne i e mnogu sto mislite ?zostonavecer mn mi stanuva se budi i cica na dva saata nemozam da izdrzam pa si mislam da ja najdam poveke da bar preku den da ne cica tolku ?

Гвенда, немој да брзаш со внесување на нови овошја. На пример ако денес и дадеш јаболче, неколку дена нека биде само на јаболче. После тоа можеш неколку дена само банана, па тогаш да ги измешаш заедно.
А колку месеци има бебенцето? Јас на Филип му давам еднаш во денот пола кашичка овошна, ама не како оброк туку помеѓу. После попладне му давам 100 милилитри сок од истото овошје. Има скоро 4 и пол месеци. Мислам дека џабе ќе и дадеш цела кашичка кога пак ќе бара да цица. Мислам дека е подобро да се консултираш со педијатар и навечер барем да и дадеш едно шишенце адаптирано млеко за да ја држи подолго.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 721
25.10.2010 22:25:18   
Lokica1
Gvenda ne izbrzuvaj Anna Molli e vo pravo, mislam deka za pocetok e dovolno edna vo denot da dades kasicka, so eden vkus neka bide 2-3 dena pa nov vkus vovedi potoa, za da ima dovolno vreme da go prifati prethodnoto. Ako ti prifaka adaptirano mleko probaj daj i ako sakas da go namalis malku doenjeto.

Непосредна врска до пораките: 722
25.10.2010 22:43:22   
gvenda
Ana molly Gordana ima veke 5 i pol meseci i veke ima probano odamna jabolce zatoa i mesam poso i vcera i dadov banana malku i nekako nemam oset po kolku da i davam i sokce od jabolce i davam cedeno gi saka ovie raboti ama stvarno neznam kolku i e dost ai kolku i treba a toa sto tolku cica navecer mislam deka i e od zapcinjata sto i rastat vo sabotata edno i probi a sega go cekame vtoroto i se nadevam deka tolku se budi od toa 

Непосредна врска до пораките: 723
25.10.2010 23:01:34   
Isabella
Vareni kosteni moze da se kombiniraat so drugo ovosje, primer: kruska, jabolko i grozje so vareni kosteni se miksiraat zaedno. Mnogu e vkusno...

Непосредна врска до пораките: 724
26.10.2010 9:07:51   
emma1
super bas ke probam denovive, jas obozavam kosteni se nadevam deka i martin ke gi saka. vcera prvpat mu dadov jogurt kakva faca napravi se skrsiv od smeenje, isto kako vitamin c koga mu davam :DD

(Одговор на членот Isabella)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?