|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
1.11.2010 21:40:38   
marina82
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

Dali ja imate koristeno na HIPP noknata instant kasa od jabolko, sto se sprema so voda, na nekze pisuva od 4 meseci?

jas ja koristaev nea i ja mesav so plus nekoe ovosje

Me inetersira kolku pati nedelno moze da se dava ovaa kasicks, ili pak moze sekoj den?

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 751
1.11.2010 22:56:40   
Felly RR
Марина, јас мислам може секој ден да ја даваш, не знам зошто би имало некое ограничување кај таква кашичка. Единствено ако не сакаш да и биде секој ден исто јадењето, па затоа може да и сменуваш.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 752
3.11.2010 12:07:32   
emma1
i jas ja koristam taa kasicka, nekogas mu ja davam nekolku dena po red zatoa sto stvarno nemam ideja sto da mu spremam navecer :(((. neznam palenta dali da mu dadam so pavlaka, nekoj mi spomna deka e palentata malku teska za navecer ?????????

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 753
3.11.2010 14:42:22   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: emma1

i jas ja koristam taa kasicka, nekogas mu ja davam nekolku dena po red zatoa sto stvarno nemam ideja sto da mu spremam navecer :(((. neznam palenta dali da mu dadam so pavlaka, nekoj mi spomna deka e palentata malku teska za navecer ?????????

Јас му давам палента за навечер понекогаш, баш за да му држи повеќе, што знам немам забележано некоја разлика

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 754
3.11.2010 15:52:15   
marina82
Koga mozam da mu dadam banana?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 755
3.11.2010 16:01:20   
slavicav

Dali ja imate koristeno na HIPP noknata instant kasa od jabolko, sto se sprema so voda, na nekze pisuva od 4 meseci?

Me inetersira kolku pati nedelno moze da se dava ovaa kasicks, ili pak moze sekoj den?

I nie ja koristime noknata na jabolko od hipp,od oriz a i ne samo taa imash i na milupa takvi kashichki ima od oriz,oriz i pchenka,banana i jabolko i morkov.Site ti se ubavi i mozesh i sekoj den da mu davash razlichni kashichki.Nie gi koristime sekojdnevno.

Непосредна врска до пораките: 756
3.11.2010 16:07:07   
Octavia
Мамички, да ве прашам, кога се воведуваат вкусови, прво е сокчето (јас почнав со сокче од јаболко 2-3 лажички), после како? Друго сокче или кашичка? Мислам, после сок од јаболко, следната недела треба кашичка од јаболко или сок (на пр. од морковче). Односно, прво само сокови воведувате, па кашички, или сок-кашичка-сок... Леле, ама го исплеткав прашањево, ама ме разбирате, нелиuser posted image

Марина82, бананата е меѓу првите овошја кои се воведуваат, значи зависи кога почнуваш со воведувањето храна.

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 757
3.11.2010 16:14:20   
marina82
na kolku meseci pocnavte so dohrana ?
ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

I nie ja koristime noknata na jabolko od hipp,od oriz a i ne samo taa imash i na milupa takvi kashichki ima od oriz,oriz i pchenka,banana i jabolko i morkov.Site ti se ubavi i mozesh i sekoj den da mu davash razlichni kashichki.Nie gi koristime sekojdnevno.

Непосредна врска до пораките: 758
3.11.2010 16:19:45   
emma1
tnx snowite. od slusanje ovoj onoj sto rekol mi e sve kasa vo glava. bas i planirav vecer da probame

Непосредна врска до пораките: 759
3.11.2010 17:48:29   
AnnaMolly RR
Денес во продавница случајно налетав на џиџи бебе бисквитите и прочитав на нив дека се за бебиња над 4 месеци и му купив. Му надробив 3 бисквитчиња со млеко и слатко си ги изеде.

Live and let live

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 760
3.11.2010 20:41:31   
slavicav
marina82 nie pochnavme na 4 meseci i edna nedela prvo so sokchinja od jabolko,krusha,morkov pa jabolko i morkov no nishto ne pieshe samo lazichka dve,tri a i sega ne pieme sokchinja.Potoa od 5 meseci pochnavme so kashichki jabolko,krusha,banana pa morkov.Jas i dadov orizovi snegulki-mlechnite kashi pa praska i kajsija.I posledniov mesec terame so zelenchuk kompir,tikva,tikvichki itn.
Inaku i mene vo glavata mi beshe haos koga pochnuvav,imam sto tabeli i vo site pishuva razlichno koj produkt koj mesec da se pochne,kupiv i kniga so recepti,gi prochitav site informacii na net za dohrana i na kraj si napraviv shema koja shto nas ni odgovara ama najubavo e da si se konsultirash so pedijatar i poleka da probuvate novi vkusovi eden po eden.user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 761
3.11.2010 22:10:24   
lukas

Koga mozam da mu dadam banana?

jas mu dadov banana uste vo 5 tiot mesec.ama onaka kako dodatok mnogu malku vo jabolko ili morkovce...ne ja sakam bas mnogu taa bananata mnogu zapek na moevo mu pravi..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 762
4.11.2010 22:17:02   
AnnaMolly RR
Јас од 4 месец му дадов банана. Почнав со јаболко, па крушка, па банана.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 763
4.11.2010 22:18:14   
AnnaMolly RR
Мамички, гледам дека сте им давале и од оние рипчињата квики. А од колку месеци може нив да му ги давам?

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 764
4.11.2010 22:40:10   
lukas
jas mu dadov od 6 i pol meseci takvi ripcinja,koga mu dadov i gluten,ama lukas nekako ne gi sakase mozebi zosto i jas ne g obozavam.....no odi nanazad na temava vidi kakvi oti vo edni ima jajce jas se zatrcav zedov...pozz...

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 765
5.11.2010 18:34:57   
slavicav
Nie vchera prv pat probavme teleshko meso t.s. vodata vo koja se vareshe mevceto zaedno so kompirche i izedovme mnogu malku ama barem neshto izedovme a denes mu dodadov i morkovche i nesakashe da ja vidi user posted image Neznam dali i utre vaka da mu svaram ili da kupamuser posted image ama neshto ne mi se kupuvauser posted image
Dali im davavte prvo gotovi kashichki ili vaka domashni na vashite bebenca?

Непосредна врска до пораките: 766
5.11.2010 19:10:55   
AnnaMolly RR
Славица, јас кога му воведувам нов вкус почнувам со купечко. После ако го сака му правам дома.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 767
5.11.2010 19:31:20   
biljana16
Probaj so meleno telesko meso i vnatre stavi domat morkov kromid i epten malku vegeta i kompir. Probaj prviot pat da ima mnogu malku meso a poveke kompir morkov i domat. I mene na pocetokot ne mi go sakase teleskoto meso i na toj nacin se navikna. Probaj pa ke vidis. Jas gotova kasicka mu dadov samo prviot pat i ne sakase ni da proba. Od togas do den deneska kupecko ne koristime. Sekoj den si gotvime.

Непосредна врска до пораките: 768
5.11.2010 20:25:47   
Snowhite RR
Јас не би ти препорачала зачини да додаваш, особено не вегета, јас секогаш му правам домашни кашички, а славицав како му го даваш телешкото? Го блендираш или?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 769
5.11.2010 21:55:41   
slavicav
Nie ovie dva dena ja jadevme samo vodichkata vo koja se vareshe mesoto izblendirana so kompirche i morkovche i ne sakashe da vidi denes a kamoli da jade pa si vikam utre i mesoto koga ke go izblendiram vnatre teshko mene user posted image
Inaku i jas probuvav prvo so kupechki,ovoshnite gi saka i ponekogash gi jademe ama zelenchukovite ne gi saka a i mene neshto ne mi se dopadnaai pravam samo domashni.I dadov ednash kashishka od tikva na hipp i taa so brokula i oriz ne proba ni edno laziche od niv a potoa i napraviv domashno si gi jadeshe.
Uf neznam i poslednive dve nedeli neshto taka ne mi gi sakashe zelenchukovite mozebi e toa prichinata ama so molenje jadevme po malku.
Jas pa i pravev sekoj den pa razlichni kombinacii mozebi i od toa da e,ama kupiv i gotvach za bebinja bozem polesno da mi bide ama vo receptite ima mnogu raboti koi ne sme gi probale domat,kromid,celer...user posted image

Непосредна врска до пораките: 770
5.11.2010 21:58:19   
AnnaMolly RR
Од каде и кој готвач го купи? Од македонски автор ли е?
Сакам и јас да земам некој, ама проверен. Знае некој да ми препорача?

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 771
5.11.2010 22:23:09   
slavicav
Ovoj go kupiv od vero taka pri pazarenje go vidov i go kupiv,od detska radost Gotvach za bebinja od Nevenka Ristevska ima 200 recepti interesni se user posted image

Непосредна врска до пораките: 772
6.11.2010 9:36:02   
AnnaMolly RR
Вечер планиравме да одиме до Веро, баш ќе ѕирнам. Фала.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 773
6.11.2010 9:54:46   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

ovoshnite gi saka i ponekogash gi jademe ama zelenchukovite ne gi saka

Славицав, и кај нас се случуваше истото кога почнавме со зеленчукови, а сега без проблем си јаде се. Не знам колкаво ти е бебето, ама ако сега почнуваш да му даваш зеленчукови и месни кашички, нормално е да јаде помала количина отколку од овошните, зошто овошните се поблагички, и попознат му е вкусот, затоа почни со некој зеленчук што има поблаг вкус - компир.... - и кога комбинираш повеќе на компир нека биде а по малку и некој друг зеленчук, или пак со ориз и во него некој зеленчук

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 774
6.11.2010 17:48:00   
Felly RR
Ние еве неколку дена си ручкавме вишни (во овошен компот, заедно со друго овошје) и сега утре планирам спанаќ да и давам (до сега и немам дадено) и еве барам рецепти како да и го направам.Ако некој има некаков предлог нека пише да не лутам по темиве user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 775
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?