|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
25.10.2010 9:57:00   
mareto
zdr dezdemona
dali ti krvarese mnogu.jas 10 den imav bledo kafeavo duri i nezaprimetlivo.sega naprajv test i e negativen 11 den i imam krv so kafeavo.i to poke ic nemam
znaci sega nisto ne mi teci samo ednas vidov ubo krv so kaveavo.kako so citam mozelo da bide  od punkcijatauser posted image user posted image ama kako e mozno to sega da krvari.ne vervam.a dali mozi testot po nekolku dena da kazi pozitivenuser posted image user posted image user posted image ili ako bev ke kazese sega.neznam user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1726
25.10.2010 11:12:55   
Zmej
Zdravo Pinokio,
I jas se spremam za moeto prvo IN vitro ,planiram da gi iskompletiram dokumentite do krajot na nedelava i da gi odnesam vo fondot.I jas planiram kaj Petanovski pa sakav da te prasam dali se zakazuva i koga?Dali da se javam uste sega ili da cekam odgovor od Fondot -ama pa togas da ne bide kasno????Inaku jas se do sega odev kaj Dr.Dimitrov za site pregledi vo vrska so neplodnosta ,slusnav deka i on pravel IVF dali znaes nesto za toa???

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1727
25.10.2010 11:57:56   
malata mo
Se soglasuvam taci so tvoite zborovi vo vrska so Plodnost i so dr.Tase.Pred necela nedela pravev kaj niv in vitro,rezultatot ne go znam seuste........Za ova do sega sum prezadovolna,iako sum preku fond se osekam tamu kako COVEK.Ja osekam grizata na celiot personal,mu veruvam na doktorot koga veli oti deka imam golema sansa ovoj pat(posle 3 pati user posted image vo Sistina, da uspeam.
Se nadevam deka mojot izbor ovoj pat e pravilenuser posted image i oti ke se raduvam za edna nedela

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1728
25.10.2010 12:04:21   
malata mo
Dezdemona i drugite novi na forumot_dobredojdovte i vi posakuvam ubava druzbauser posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1729
25.10.2010 15:23:18   
dezdemona
Zdravo mareto
Jas koga mi pocna kafeaviot iscedok na 13 den dobiv menstruacija, sto znaci ne mi zapre nisto.
Nekogas velat deka od krv ako proveris poveke e sigurno dali si ili ne si trudna. Ama i testovite zavisi dali pravilno gi imas napraveno. Pocekaj do 14 den i proveri krv taka 100% ke si sigurna.
Samo ne nerviraj se, ke bidi ako ne sega sledniot pat. Daj boze da si segauser posted image
pozdravce

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 1730
25.10.2010 15:33:56   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zmej

Zdravo Pinokio,
I jas se spremam za moeto prvo IN vitro ,planiram da gi iskompletiram dokumentite do krajot na nedelava i da gi odnesam vo fondot.I jas planiram kaj Petanovski pa sakav da te prasam dali se zakazuva i koga?Dali da se javam uste sega ili da cekam odgovor od Fondot -ama pa togas da ne bide kasno????Inaku jas se do sega odev kaj Dr.Dimitrov za site pregledi vo vrska so neplodnosta ,slusnav deka i on pravel IVF dali znaes nesto za toa???

Ne znam mila, navistina i mene mi e ova prvo IVF i ne znam kako e procedurata, jas sega cekam da dobijam pa da napravam PAP i hormoni pa posle da gi pratam do Fondot. Ama MM veli da poceneme so procedurata bez razlika kakov ke bide od Fondot odgovorot. Ne znam koga treba da se javis, dali pred dobivanje, potoa ..vrska nemam ako razberam ke ti kazam a te molam i ti nesto ako razberes pisi.
Pozz

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1731
25.10.2010 15:36:34   
dezdemona
Zdravo Mala mo, Bogdanicka, stanka, Natasa, taci,biljana bile i site drugi
Biljana bile- prvo se pravat inseminacii 4 mislam pa potoa te prakaat na ifv, ne se pravat inseminacii ako kanalite ti se neproodni, togas samo so HGS i odis na ifv.
Za Remedika se odluciv za IFV zasto mi go imaat pofaleno Petanoski mnogu i odnosot so dr Ana
koga i se javiv bese poinakov, taa e prijatna, vesela i na sekoe prasanje mi odgovori bez razlika so bev preku fondot toa bese malku poinaku otkolku vo sistina, a za kaj dr Tase znam mnogu se zadovolni od nego, toj mi bese prv izbor za ifv prviot pat preku fondot, i toj so napravi ne stavi na spisok pocnav so kontracepcija i se vored ke bide i ne vika na kontrola i ni veli posledni bevte na spisok ne mi dozvoluvaat od fondot poveke pacienti a nie uste od juli bevme i vidovme ne bevme posledni i veli sega so da prekinuvame ili so pari a jas mu velam mi garantiras deka ke bidi od prv pat toj rece ne i zaminavme sistina. Pa nekojkako sto kaza ne e do doktorite e do organizmot sekoja zena e razlicna ozda treba poveke pati da se odi. Nemam nisto protiv nikoj doktor ama i parite ne rastat na drvo.
pozdravce do site
Procitavte za Celine Dion 6 IFV pa bliznaci
aj i kaj nas user posted image ,user posted image
user posted image

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1732
25.10.2010 16:23:05   
taci1
malata mo ti posakuvam mnooogu sreka i uspeh,daj boze da e pozitiven testot pa mozebi i ke se sretneme vo plodnost nie odime vo cetvrtok na 4D.Inaku za prv pat pravevme ivf posle 10 godini.a za personalot vo plodnost nemam zborovi site pacienti se prifateni kako edno semejstvo alal da im e na trpenieto sto go imat.pozdrav i odmaraj poveke i ocekuvajuser posted image .

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 1733
25.10.2010 18:05:50   
dafne1
luge mene me interesira dali na nekoj mu e praveno izduvuvanje na kanalite i da ima bremenost posle toa jas praviv 4 insiminacii od hsg kanalite se mi ured i sega mi preporacuvat izduvuvanje na kanalite pa potoa insiminacija ve molam pisetemi

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 1734
25.10.2010 18:39:02   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: mareto

zdr dezdemona
dali ti krvarese mnogu.jas 10 den imav bledo kafeavo duri i nezaprimetlivo.sega naprajv test i e negativen 11 den i imam krv so kafeavo.i to poke ic nemam
znaci sega nisto ne mi teci samo ednas vidov ubo krv so kaveavo.kako so citam mozelo da bide  od punkcijatauser posted image user posted image ama kako e mozno to sega da krvari.ne vervam.a dali mozi testot po nekolku dena da kazi pozitivenuser posted image user posted image user posted image ili ako bev ke kazese sega.neznam user posted image user posted image user posted image user posted image

Mareto, iskreno i jas ja napraviv istata greska. Moram da ja narecam greska zasto navistina e taka. I jas kako i ti imav kafeav iscedok na 10-ti den i go snema utredenta. Se rasprasav na milion mesta, mi velat stom go snemalo togas e implantacisko krvarenje, znaci plodot se implantiral. Jas taka srekna i vesela, velam ke cekam uste dva dena i pravam test so urina. I sto ke vidam - negativen. E tuka bese najgolemata greska. Tolku bese silen mojot sok i potres psihicki, sto matkata mi se stegna od bolki i pocnav poveke da krvaram. E, otkako razgovarav so maticniot veke bese docna. Toj mi veli sansite da pokaze tocno test so urina na 12 den se minimalni. Znaci mozelo i da ne e tocen, a jas od pregolem stres (sto vo bukvalna smisla go oset_iv!!!) sum prokrvarela. E aj sega meri mi go pametotuser posted image  Ama zdravje sledniot pat ke bidam mnogu poiskusna. I uste nesto - doktorot koj mi go pravese ivf mi rece izricito - NE PRAVI TESTOVI NA 12 DEN!!! Eeee, zenska glavo, od pusta ljubopitnost....

< Поракaта ја уредил cleo -- 25.10.2010 18:41:40 >

Непосредна врска до пораките: 1735
25.10.2010 19:38:11   
mareto
zdr cleo
eve i jas se javiv kaj doktorot i mu kazav deka imam kaveafo i po malku krv  od vreme na vreme te zapira te teci i mu kazav za testot deka mi bese negativen i toj mi rece rano e otpustise i misli pozitivno test se pravi na 16 deen uste e rano da se kazi dali si ili ne.pa ke vidime do koga vaka ke mi teci pozzzzzzzzzzz

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1736
25.10.2010 22:34:34   
cika
zdravo na site ...babydoll fala mila za informaciite no jas seuste neznam vo koja bolnica mozi da odam za so donor jajce kletka i dali ima kaj nas vo nasite bolnici takvo nesto mnogu sum razocarana,,user posted image user posted image user posted image   ama nema otkazvanje mora napred da odime nema so drugo a ti mila dali pojde i vo koja bolnica podnese dokumenti  samo napred se najdobro vi posakuvam od se srce na site dragi rr  dobra nok!

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1737
25.10.2010 23:31:47   
veckasr
moze li nekoj da mi pomogne od koga gi napraviv inseminaciite imam zapek so da se napijam neznam vo petok treba da odam za test  za bremenost 

Непосредна врска до пораките: 1738
25.10.2010 23:48:27   
veckasr
mnogu mi e strav koga se napnuvam od zapekot

Непосредна врска до пораките: 1739
26.10.2010 0:13:40   
veckasr
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

mnogu mi e strav koga se napnuvam od zapekot
inace koj prasuvase za profertil sega ja najdov kutijata  i eve so sodrzat lcarnitin l arginin koenzimq10vitamin e cink folsur gluten selen 

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1740
26.10.2010 0:14:32   
Twins
пробај со компот од црни сливи или во краен случај со глицерински чепчиња.

Непосредна врска до пораките: 1741
26.10.2010 0:21:22   
veckasr
ti blagodaram twins na odgovorot  stvarno sum mnogu isplasena

Непосредна врска до пораките: 1742
26.10.2010 0:52:50   
suzeto
svezi smokvi za zapek.........pri kraj se sega no gi ima seuste

< Поракaта ја уредил suzeto -- 26.10.2010 0:53:57 >

Непосредна врска до пораките: 1743
26.10.2010 0:57:57   
Twins
ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto

svezi smokvi za zapek.........pri kraj se sega no gi ima seuste

ili mozi i suvi smokvi ama od vecer ostavi gi vo mlaka voda da otstojat i utroto ispijja tecnosta i izedi gi smokvite i tecnosti mnogu tecnost mislam voda da se pie poveke preku denot.

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1744
26.10.2010 10:51:56   
lilita
draga stanka,isto kako tebe i jas bev vo dilema,remedika ili plodnost za cetvrto in vitroTri pati neuspesno vo sistina)user posted image
Pocnav mnogu da se rasprasuvam,kaj prijatelki vo Skopje,vo Bitola citav po internet,se ukluciv na ovoj forum.Mnogu zeni go resile problemot i dobile dete vo plodnost,mnogu parovi se raduvaatuser posted image blagodarenie na dr.Tase i negovata ekipa i mozebi i taa odluka kako da e sudbinska.Se odlucivme za Plodnost i se sluci za nas golema sreka,Vidovuser posted image na testot,pa napraviv Bhcg,pred 2 nedeli i eho.Ponekogas zivotot znae da bide mnogu ubavuser posted image .
Draga stanka,ocekuvam deka se ke bide i ponatamu vo red so nas i deka dogodina ke go drzam vo race moeto user posted image Vi pozeluvam i tebe i na rdugite devojki od forumot da gi postignete vasite celi i vasite zelbi da se ostvarat.user posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1745
26.10.2010 17:22:50   
wannna baby
user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilita

draga stanka,isto kako tebe i jas bev vo dilema,remedika ili plodnost za cetvrto in vitroTri pati neuspesno vo sistina)user posted image
Pocnav mnogu da se rasprasuvam,kaj prijatelki vo Skopje,vo Bitola citav po internet,se ukluciv na ovoj forum.Mnogu zeni go resile problemot i dobile dete vo plodnost,mnogu parovi se raduvaatuser posted image blagodarenie na dr.Tase i negovata ekipa i mozebi i taa odluka kako da e sudbinska.Se odlucivme za Plodnost i se sluci za nas golema sreka,Vidovuser posted image na testot,pa napraviv Bhcg,pred 2 nedeli i eho.Ponekogas zivotot znae da bide mnogu ubavuser posted image .
Draga stanka,ocekuvam deka se ke bide i ponatamu vo red so nas i deka dogodina ke go drzam vo race moeto user posted image Vi pozeluvam i tebe i na rdugite devojki od forumot da gi postignete vasite celi i vasite zelbi da se ostvarat.user posted image

user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот lilita)
Непосредна врска до пораките: 1746
26.10.2010 17:41:19   
wannna baby
Dragi RR Ve molam onie koi imate iskustov so Plodnost vo Bitola ako moze da mi odgovorite,
Dokolku nekoj se odluci da naprvi IVF kaj Dr. Tase vo Bitola a ne e od toj grad, kako e postapkata so hospitalizacija na pacientite, od koga pocnuva i dali po izbor na pacientite moze da se sedi i koga nemora na primer posle punkcijata ili se zavisi od pacientot? Blagodaram

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 1747
26.10.2010 20:12:41   
siki1
zdravo CIKA mislam deka sme so isti problem jas gi podnesof dokumentite vo fzo i mi pobaraa dopolnitelno uste edno tese so krioprezervacija t.est da se sece mm uste ednas no se odlucivme da ne go pravi tuku da odime so donor i sega treba najprvo da odam vo bitola zasto jas tamu ke go pravam pa potoa na psiholog i posle toa da se zemalo nekoja soglasnost od min za zdrastvo od skopjepa potoa da gi dopolnam ovie site i pak da cekam odgovor i od dvete ustanovitaka jas razbraf no ke odam vo petok vo bitola i ke ti kazam sto kako.no da znaes deka fondot donorot ne go plaka. A vie VANNA BABI i jas nesum od bitola no vo cela postapka i podgotofka ke odis mozebi petsest pati do tamu zasto kajnego nema za hospitalizacia samo odis i se vrakas malku e tesko za toa i bitno e da miruvas odkako ke zavrsi postapkata t.est posle embrio trnsverot a ti ke si odis poleka doma i doma ke si odmoras jas toa taka go sproveduvam a mislam i poveketo istoto go pravat zasto nema drugo care.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image IIIIGOLEMI GOLEMO POZDRAVI DO LILITA ZA TVOITEuser posted image user posted image TE PODDRZUVAME SAMO NAPRET I POZITIVNI MISLI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 1748
26.10.2010 20:48:01   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zmej

Zdravo Pinokio,

Zmej mila najdobro e da go pocekas odgovorot od fondot pa potao da si zakazes vo koja klinika sakas,ne bi trebalo da ima problem i da bide kasno bidejki sega se odi preku fondot oni ni odobruvaat a nie si gi izbirame klinikite...pozzz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1749
26.10.2010 21:22:00   
stanka
Dafne 1 izduvuvanje na kanali ne pravi nikoj deneska Toa e stara metoda Ako si pravela 4 inseminacii ti si moja draga za IVF no ne znam kolku si mlada kolku si vo brak itn Ne cekaj sobiraj dokumenti i prijavuvaj se vo fondot

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?