|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
1.11.2010 14:11:34   
veckasr
dali dodeka primavte  utrogestan vi dojde menstruacija ili ne

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1851
1.11.2010 14:36:54   
bozin
Mila Eli2010, ti blagodaram na zelbite, i jas si posakuvam prosiruvanje vo 2011user posted image , pa zdravje da probam so IVF i ke vidime dali voopsto ke ima jajce kletka za aspiracija...user posted image i da veruvaj dusava me boli koga me prasuva zosto site drugarcinja i bratucedi imaat bratce ili sestricka, a zosto toj bil sam, srce mamino...
Ti posakuvam zdravi i veseli user posted image user posted image  , si zavrsila rabota od ednas user posted image

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1852
1.11.2010 15:15:02   
Olivia
Roma draga i jas ti posakuvam uspeh i ovoj pat da si gi vidime user posted image , jas sum vo sreda na kontrola po edna nedela na primanje estofem i ke odluci dr.Petanovski na koj den ke bide embriotransferot...za razlika od prviot pat koga pravev IVF sega sum mngu smirena i velam kako sto saka gospod taka ke bide a jas se molam samo za edno bebence...
Mila Zmej da jas sum vo Remedika megutoa jas odam na privatno nisto nemam preku fond ne sum ni prijavena za nevrabotena , dolgo vreme bev nadvor od drzavava, a za remedika i dr. Petanovski nadaleku se slusa, za dopolnitelno plakanje za onie koi se preku fondot za IVF, kaj sekogo e razlicno doplakanjeto, da se razbereme nie site imame potreba od razlicen vid na tretman t.e. terapija , nekoj pomalku nekoj poveke , po toa i se odreduva kolku ke se doplaka, zatoa nikogas ne se oslonuvajte na ona sto platile drugite, najubavo e po pregled kaj doktorot da se vidi kolku ke ima potreba od dopolnitelna terapija, no megutoa ne doagajte do odredena i nedefinirana suma ke  ve molam site rr-ki sekoj si e poseben slucaj za sebe....
Sega na site vi posakuvam sreka i site da si imate bebence sto pobrzo...ve guskam i pozdrav do site rr-ki...

(Одговор на членот bozin)
Непосредна врска до пораките: 1853
1.11.2010 18:59:49   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@

Denes bev vo Sistina i go potpisav formularot sto ne sleduva site preku fondot.Pocnav so suprefact 0,5 i na tretiot den od menzis ke odam za ispituvanje na hormonite i ke pocnam (taka mi rekoa) so fostimon ama po 4 ampuli na den.Pozdrav do site.

Kik@, ti kazaa li tocno koi hormoni ke treba da gi ispitas na 3 den od ciklus? Mene mi ispitaa samo Estradiol, pa me interesira dali uste mekoj drug treba? Pozdrav

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1854
1.11.2010 19:11:24   
dezdemona

ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Roma draga i jas ti posakuvam uspeh i ovoj pat da si gi vidime user posted image , jas sum vo sreda na kontrola po edna nedela na primanje estofem i ke odluci dr.Petanovski na koj den ke bide embriotransferot...za razlika od prviot pat koga pravev IVF sega sum mngu smirena i velam kako sto saka gospod taka ke bide a jas se molam samo za edno bebence...
Mila Zmej da jas sum vo Remedika megutoa jas odam na privatno nisto nemam preku fond ne sum ni prijavena za nevrabotena , dolgo vreme bev nadvor od drzavava, a za remedika i dr. Petanovski nadaleku se slusa, za dopolnitelno plakanje za onie koi se preku fondot za IVF, kaj sekogo e razlicno doplakanjeto, da se razbereme nie site imame potreba od razlicen vid na tretman t.e. terapija , nekoj pomalku nekoj poveke , po toa i se odreduva kolku ke se doplaka, zatoa nikogas ne se oslonuvajte na ona sto platile drugite, najubavo e po pregled kaj doktorot da se vidi kolku ke ima potreba od dopolnitelna terapija, no megutoa ne doagajte do odredena i nedefinirana suma ke  ve molam site rr-ki sekoj si e poseben slucaj za sebe....
Sega na site vi posakuvam sreka i site da si imate bebence sto pobrzo...ve guskam i pozdrav do site rr-ki...
user posted image
Za Zmej da i odgovoram, tvoj e izborot kaj ke se odlucic da pravis ifv, jas koga pravev vo sistina za 2 ifv, plativ samo 6000 den preku fondot pa znaete i sami potoa za anesteziologot, ne sum sigurna moze i za punkcjata, oti ako se zamaram kolku pari mi izbegaa po bolnici oti ne sum od skopje pa poveke od 700 evra sekako. I sto e do mene ako bidni user posted image kako sto veli edna rr togas se ke zaboravime. A za remedika edna pacientka koga bev tamu bese na pregled i mi kaza deka za nea za dopolnitelni inekcii i pri vrakanjeto plakala i taa mi rece za sekoja pacientka varira sumata od 500-700 evra. Se nadevam i odgovoriv i na Olivija se slagam sonea ama za sumata licno znam. I jas sum vo remedika i mislam deka se mnogu profesionalni i ljubezni.
pozdravce do site
i da si vidime user posted image brzo user posted image
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1855
1.11.2010 21:27:36   
veckasr
postaviv prasanje no nikoj ne mi odgovori dali dodeka primavte utrogestan vi dojde menstruacija ili ne

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1856
1.11.2010 21:33:33   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Kik@, ti kazaa li tocno koi hormoni ke treba da gi ispitas na 3 den od ciklus? Mene mi ispitaa samo Estradiol, pa me interesira dali uste mekoj drug treba? Pozdrav

cleo mila i na mene na 3 den od ciklusot mi ispitaa samo estradiol pozzzz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1857
1.11.2010 21:35:09   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

postaviv prasanje no nikoj ne mi odgovori dali dodeka primavte utrogestan vi dojde menstruacija ili ne

utrogestan vaginaletite jas gi primav posle invitrata koga gi pravev za zal mi dojde menstruacija invitrata mi bea neuspesni pozzzz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1858
1.11.2010 21:38:55   
puze
zdravo veckasr po odnos na tvoeto prasajne ke se obidam na kratko da ti kazam zadmene imam 3 inseminacii i 1 in vitro za site tie primav utrogestan samo prviot pat ne dobiv ciklus zatoa sto imav biohemiska bremenost taka mi rekoa vo sistina a posle toa na 14 den od transverot dobiv ciklus sega neznam kaj tebe koga ti bese transverot a po moe mislejne ako imas uspesno in vitro ne bi trebalo da dobijas a od utrogestanot moze i da ti zakasni ciklusot kaj mene po prekinuvajneto na vaginaletite dobivav po 2 3 dena ciklus taka bese kaj mene ako uspeav da ti pomognam malku

Непосредна врска до пораките: 1859
1.11.2010 21:39:23   
kik@
Vecka dodeka gi primav jas utrogestanot ne a od koga ja prekinav terapijata mislam deka po 2 dena dobiv.
Cleo ne znam koi hormoni ke mi gi ispituvaat togas ke mi kazat. Pozdrav do site.

Непосредна врска до пораките: 1860
1.11.2010 22:03:22   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

Jas na 14 den od transfer pravev betahcg i izleze negativen. Koga se vrativ doma od testot vednas pocnav da krvaram. Znaci na 14 den od transfer. Sedum dena taka, pa pet dena pauza, pa uste skoro mesec dena krvarev, eve do vcerauser posted image . Uzas!!! Totalno hormonalno poremetuvanje! Sepak ti preporacuvam da ne se sporeduvas so nikogo! Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1861
1.11.2010 22:16:07   
stanka
Оливија ке те молам немој да ги заведуваш рр за недефинирани суми за есктра услуги Ние сме преку фондот а ти бидејки  плакаш приватно не си засегната Читај го законот кој што вели дека за бпо услуга преку ФЗО се наплака само 6000 денари и над 30 амп ако потроши пациентката.Кој се тие екстра услуги кој ги прави ремедика а останатите не.Ако е така сите ке си измислат екстра услуги  па ивф ке коста по 700 евра секадеИли македончето ако плати повеке мисли дека е подобро И тоа држи во ова државиче каков народ таква држава Сакам да им кажам на сите јас се распрашав во ФЗО баш за ова наплакање одговорот беше дека клиниките потпишаа за оваа сума од 100 евра партиципација+доплакање за повеке од 30 амп-гонадотропини+ако се земат повеке од 3 хормони + ако има повеке од 3 еха прегледиКолу и да чинат овие услуги нема да бидат 600 евра Нели?????Што мислите останатите рр што ке работите ивф со ФЗОМ

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1862
1.11.2010 22:23:31   
Olivia
Stanka ova sto go napisa e mnogu navredlivo za mene , sto mislis ti deka jas plakam privatno i ne sum zasegnata za sto ??? podobro vnimavaj kako pisuvas tuka, jas kazav mnogu jasno sekoj si e poseben slucaj za sebe i sekoj treba da se posovetuva so doktorot kakva i kolku terapija mu e potrebno, jas ne "ZAVEDUVAM" rr za nedefinirani sumi , te molam procitaj go vnimatelno celiot forum pred da komentiras...
toa sto jas plakam privatno ne me pravi porazlicana od nikoj drug ....site nie sakame edna cel...user posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1863
1.11.2010 23:14:22   
siki1
vo pravo ste olivia dobro imas napisano za sekogo e razlicno i nesme nikoj naivni zatoa sto pre da pocneme so procedura za ivf ili drugo nie ne ustanuvame samo so ovie informacii od forumof tuku sto pati go ispituvame slucajot koj kade i kako taka da site sme svesni sto pravime ,neznaci deka ako nie rr si gi kazeme otvoreno tuka site raboti i deka se naveduvame koj kade da odi ,mislam deka sme mnogu pate luge i znaeme sto pravime so nasava rr samo si gi olesnuvame nate dusi i spieme poraat.TAKA LI MOI RR.samo napret dobro odi rabotata i vi posakuvam uspeh na site user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1864
1.11.2010 23:14:53   
taci1
veckasr jas primav utrogestan se do 12 nedela, nekade vo 9 nedela jas prokrvariv i se isplasiv mnogu i odma otidov na kontrola kaj maticniot mi stavija progesteron depo i me gledase na eho za sreka se bese vo red od kaj bese krvarenjeto ne znam,mi traese okolu 5 dena ama nesto kafeavo ne krv potoa mi prekrati 2 nedeli nemase nisto potoa pak mi se pojavi i pak bev na eho se bese super. i od togas fala na boga nemam nisto ama strogo odmaranje ne rabotam ama bas nisto samo si lezam, ne znam ti vo koja nedela si ama napravi si pregled najubavo e.so sreka  pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1865
1.11.2010 23:20:12   
Olivia
siki mila ti blagodaram za podrskata i razbiranjeto...stabilnite luge ne se naslonuvaat na tugite vlijania...tuka sme da ramenime mislenja....  ti posakuvam uspeh i na tebe....user posted image

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1866
2.11.2010 10:57:18   
veckasr
jas pravev inseminacija pred 2 nedeli  i posle inseminacijata mi dadoa prvo primalut nor posle vo petokot mi dadoa utrogestan i mi rekoa da prekinam so primalut nor da pocnam so utrogestan i ako mi zakasne menstruacijata da odam da napravam test za bremenost 

Непосредна врска до пораките: 1867
2.11.2010 12:10:43   
veckasr
lovely30 bi sakala li da dades jajcekletki  na edna moja prijatelka  ima potreba od toa   i drugite dali bi sakale da dadete jajcekletki da i  pomognete na zenata bidejki samo taka moze da odima deca  

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1868
2.11.2010 17:26:18   
malata mo
rr mili
predmalku napraviv test.ednata crta jasno se gleda,drugata slabo mozno li e?Utre  bhcg ke me razocara ili?sigurno za mene nokta ke bide dolga..........
Drzete sreka ,utre ke vi pisamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1869
2.11.2010 18:04:24   
bate
ajde cekame ubavi vesti user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 1870
2.11.2010 18:10:10   
Natasa981
Malata Mo,jas mislam deka si bremena! Kakvi i da se ,ako postojatuser posted image togas toa bi trebalo da znaci bremenost,bez razlika sto ednata crtka e pobleda.Neznam ama ovo e moe mislenje,sekako utre konsultiraj se so tvojot lekar.Pozdrav do tebe i so sreka!

user posted image

Непосредна врска до пораките: 1871
2.11.2010 18:48:58   
taci1
aj so sreka malata mo sigurno si user posted image i utre ke imas bhcg nad 200 user posted image mnogu pozdrav i mirno da si spiesuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1872
2.11.2010 18:51:14   
Julie1
малата мо, чекаме среќни вести user posted image

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1873
2.11.2010 19:47:25   
wannna baby
Draga Eli2010 Velis se inamacivte so inseminacii, sakam da Ve prasam kolku insemninacii pravevte pred ivf, zatoa sto jas eve ja napracviv 4-ta pa sega cekam da vidam dali ke bide nesto. Akon e seriozno razmisluvam za IVF, no ke vidam moze ke pocekam, zatoa sto se e vored i kaj mene i soprugot,i ne primam nikakvi lekarstva. Pa ke vidam ama sepak me interesira sekoja informacija. Blagodaram i so sreka

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1874
2.11.2010 20:13:22   
veckasr
bi sakale li da dadete jajcekletki na edna moja prijatelka bidejki zenata samo taka moze da odima deca 

Непосредна врска до пораките: 1875
Страница:   <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?