|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
8.11.2010 20:07:22   
veckasr
zdr na 14 i 15 den od menstruacijata mi pravea inseminacija 

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1976
8.11.2010 22:14:15   
suzeto
jas pravev inseminacija kaj dr.lazarevski pa ne bese uspesna ne mora da znaci deka sekoj kaj dr,lazarevski uspeva

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1977
8.11.2010 22:58:44   
stanka
Pozdrav na site sto pravevte inseminacii i sekako mnogu sreka Nemojte da vleguvate tolku emotivno Uspehot na inseminaciite e do 4% i zatoa ne se razocaruvajte IVF e druga rabota ako ne uspeeme so nego togas doaga razocaruvanjeto

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1978
8.11.2010 23:06:19   
stanka
Bogdancanka mnogu sreka za punkcijata i da ne izraduvas site.Ako zabremenis(makar da sekoj si e prikazna za sebe) i jas ke otidam vo Sistina ako ne odam vo Bitola
Malata Mo cestitam na tebe resi golem problem
Na site im posakuvam da zabremenat i da ne se razocaruvaat posle neuspesnite inseminacii i in vitra zatoa sto ke ima i sledni

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1979
8.11.2010 23:29:33   
wannna baby
Tokmu taka Stanka, zatoa i jas seuste ne se razocaruvam, inseminacijata e kako sto veli mojot doktor "12-ti igrac" user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka

Pozdrav na site sto pravevte inseminacii i sekako mnogu sreka Nemojte da vleguvate tolku emotivno Uspehot na inseminaciite e do 4% i zatoa ne se razocaruvajte IVF e druga rabota ako ne uspeeme so nego togas doaga razocaruvanjeto

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1980
9.11.2010 0:22:34   
taci1
zdravo na site rr mene edno ne mi e jasno zosto se pravat po tolku insemenacii, jas ne znam ni so e toa ne pravev nitu edna, vecerta kaj 19 i 30 primav dupli pregnil a sabajleto vo 8h bev na punkcija a naredniot den na ivf . aj da razberam da se proba so edna insemenacija ama so 2,3,4, toa ne mi e jasno zosto se gubi toa vreme.pozdrav na site.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1981
9.11.2010 9:51:07   
Zmej
Bogdancanka ti drzam sreka za uspesna, lesna punkcija i najskorouser posted image .Pozdrav i pisi kako si pominala.
Tuku malata mo nigde ja nema so novi informacii???

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1982
9.11.2010 12:40:22   
malata mo
Zdravo fala na site sto mislite na mene i sto me bodrite,jas vi prakam mnogu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i neka ve fati majata.Posle pozitiven test so mokraca i bhcg 112 dr.Tase mi kaza deka sum bremena i cekam na 13 za eho.
Srekni sme premnoguuser posted image ,mazot mi casti sekoj koj ke stigne,ako e prerano.

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1983
9.11.2010 12:45:38   
malata mo
veckasr,zal mi e sto ne uspea inseminacijata.Bidi zdrava i ziva ke uspee sigurno in vitro.Vidi go mojot primeruser posted image ke slavime i za tebe vaka i ke ti cestitame.Pozz

Непосредна врска до пораките: 1984
9.11.2010 13:49:21   
bate
bogdancanka  миличка сите стискаме палци за тебе, да ги видиш твиоите user posted image user posted image . многу успех и позитивен резултат user posted image

Непосредна врска до пораките: 1985
9.11.2010 17:28:35   
wannna baby
Zdravo taci1, da ti odgovaram na prasanjeto. Jas pravam 4 inseminacii zatoa sto mi treba kako dokaz pred Komisijata na Fondot za odobruvanje na ivf preku fondot. A i zatoa sto kaj mene i mm se e vo red mislam medicinski nema nikakvi precki za da ostanam trudna pa pred da odam na "poagresivna " metoda (ivf) probuvam so inseminacija. Pa zdravje ke vidam kako ke bide ponatamu. pozdrav
ИЗВОРНА ПОРАКА: taci1

zdravo na site rr mene edno ne mi e jasno zosto se pravat po tolku insemenacii, jas ne znam ni so e toa ne pravev nitu edna, vecerta kaj 19 i 30 primav dupli pregnil a sabajleto vo 8h bev na punkcija a naredniot den na ivf . aj da razberam da se proba so edna insemenacija ama so 2,3,4, toa ne mi e jasno zosto se gubi toa vreme.pozdrav na site.user posted image

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1986
9.11.2010 18:10:53   
dezdemona
zdravo bogdanicka
kolku dena stavase fostimon i po kolku pred da zakaze stop inekcija?
Ajde da vidis user posted image pobrzo ti drzime sreka
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1987
9.11.2010 18:50:33   
kik@
Ajde bogdancanka samo napred user posted image user posted image .Stiskam palci se da bide dobro i da ne izraduvas so user posted image .So sreka na punkcijata user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1988
9.11.2010 19:00:21   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: mareto

zdr
jas denes bev na pregled i se so misla deka se ke bidi ok i ovaj pat ke probuvam so zamrznati embrioni no mi rece endometriumot sluznicata mi bila tenka sega da pocekam duri da mi dojdi i ke mi prepisela apcinja.kolku znaete za sluznicata kolkava treba da bidi.dali mozibi zatoa ne mi bese uspesni inv?????????????????????????

Mareto endometriumot za da se fati embrionot treba da bide najmalku 7mm, a idealno e ako e nad 10mm. Sekako ima zeni koi prirodno zabremenile i so potenok endometrium no toa e mnogu retko, pa najcesto o slucaj na potponmognato oploduvanje ne se rizikuva, tuku se ceka da bide kako treba. Pozz i ne se sekiraj mnogu, toa lesno se resava ili so Estrofem piluli, a prirodno mozes da jades cveklo(rendano, kiselo kako sakas ) i ananas koi isto go debelat endometriumot.
Pozz i se nadevam na uspeh uste idniot ciklus.
Jas i soprugot da ni stignat rezultatite i idnata nedela zdravje planirame da gi ispratime dokumentite vo Fondot. Drzete sreka, edvaj cekam odgovor i da pocneme so postapkata. user posted image

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 1989
9.11.2010 21:41:12   
stanka
Inseminaciite se cista glupost se vnesuva semeto pet santimi pogore od mestoto kada sto vo vaginata se deponira semeto pri odnos Znaci kateterot  dr go stava vo matkata i se skratuva patot za 5 cm Inseminaciite se pravat ako  pricina e grloto na matakata i spermatozoidite ne mozat sami da ja probijat sluzta Toa e koga postoi imunoloski faktor  i spermatozoidite se imobiliziraat  od sluzta na mtakata(ne se trpat so taa sluz za tie osobi)Taka pisuva na internetKaj nas gi barat za fondot da kupi vreme i pari pa nekoja ke  se otkaze nekoja ke odi na privatno itn.
Endometriumot  se racuna deka e dobar ako e  nad 8mm  osobeno kaj onie sto se so donor jajni kletki zatoa treba da se zemat estrogeni hormoni i da im se nagolemuva dozata ako ne e dobar endometriumot(doktorite  toa go znaat)

Непосредна врска до пораките: 1990
9.11.2010 21:41:34   
veckasr
jas denes bev na endokrinologija i tsh i testosteronot bea pokaceni za testosteronotmi dadoa  edni apcinja so treba da gi pijam  do naredniot ciklus i nesmeam i nemozam da ostanam bremena  dodeka ne go sredam testosteronot ai dr mi kaza oti go predupredile mojot gin oti inseminacijata nema da mi uspee no taa  ne gi poslusala oti mojot slucaj e specificen

Непосредна врска до пораките: 1991
9.11.2010 21:41:39   
puze
jove ti posakuvam sreka vo punkcijata i pobrzo da si gi vidisuser posted image so sreka duso

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1992
9.11.2010 22:08:01   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: dezdemona

zdravo bogdanicka
kolku dena stavase fostimon i po kolku pred da zakaze stop inekcija?
Ajde da vidis user posted image pobrzo ti drzime sreka
pozdravce

Dezdemona jas fostinom primav 8 dena po dve na den i dva dena po edna na den znaci vkupno deset dena primav fostimon i denes primiv stop inekcija vo 9:30h za 36h treba da imam punkcija

vi blagodaram na site za podrskatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image daj boze sto pobrzo site da si gi docekame posakuvaniteuser posted image iliuser posted image crtki

stiskajte palci sega mi treba mnoguuuuuuuuuuuu sreka daj boze da bide se vo red

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1993
9.11.2010 22:10:52   
biljana16
Ajde samo napred ti drzime sreka za da gi vidis i tvoite user posted image ili user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1994
9.11.2010 22:21:43   
cece81
Bogdancanke mila nasa so sreka i ocekuvame da ne raduvasso user posted image user posted image  naednas pozdrav

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 1995
9.11.2010 22:25:04   
cece81
Dragi moi rr jas so  ovie od fondot mnogu zaglaviv eve se napravija 3 meseci jas uste neznam dali ke dobijam odobruvanje beznadezna sum a i trpenie poveke nemam   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  uzasno se custvuvam!

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1996
9.11.2010 22:28:05   
Bogdancanka
Цеце мила зашто не се јавиш да прашаш без разлика како е одговорот ти мора да добиеш известување...документите им ги достави нели?

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1997
9.11.2010 22:40:58   
veckasr
dali nekoja od vas ima pieno apcinja za visok testosteron i dali tie dali od niv imalo efect denes za prv pat mi se pokaza testosteronot visok pred toa bese vo red

Непосредна врска до пораките: 1998
9.11.2010 22:53:10   
veckasr
daj boze sega ne smeam da ostanam bremena posto prolactinot mi e nizok a testosteronot visok i vo takva situacija ne sum smeela da pravam inseminacija mojot gin bila predupredena zatoa da me odbie no taa ne go stori toa  i mi napravi inseminacija i normalno ne uspea na mene ne mi bea kazale od endokrina oti ne smeam da pravam inseminacija za da ne se potresuvam oti i pri malecok stres moite hormoni se poremetuvat  i mojot slucaj bil specificen oti jas imav celosno hormonsko poremetuvanje 

Непосредна врска до пораките: 1999
9.11.2010 23:24:22   
diti
So sreka bogdancanka, lesno da pomines na punkcijata i da si gi  vidis posakuvanite user posted image

Непосредна врска до пораките: 2000
Страница:   <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?