|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
16.11.2010 10:35:00   
lilita
Draga Zmej,potpolno se soglasuvam so tvojot stav vo vrska so zdrava ishrana.Koga znam deka disciplinirano za sebe i svoeto telo(i moeto user posted image )pravam najdobro sto mozam i toa sekojdnevno i disciplinirano,sum opustena i ostavam da bide ona sto treba da bide.Otkako pocnavme so mm da vnimavame na hranata se podobrija rezultatite i kaj mene i kaj nego(a imase problem i kaj mene i kaj nego)
Samo napreduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 2126
16.11.2010 15:23:00   
pinokio2010
Vo pravo ste site, vi blagodaram na sovetite, od premnogu analiziranje samo bespotrebni nervozi i stresovi.  Ve guskam i vi posakuvam i vie da si gi vidite poskorouser posted image
Inaku mene eve veke mi docni user posted image  eden den user posted image
Nisto cudno, znaelo da docni i poveke no nadezta posledna umira user posted image

(Одговор на членот lilita)
Непосредна врска до пораките: 2127
16.11.2010 16:23:47   
Olivia
Ajde pinokio pa da slavime site zaedno za bebence....daj boze da si user posted image ......

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2128
16.11.2010 16:54:37   
dezdemona
Mnogu sreka na transferot user posted image user posted image
pozdravce

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2129
16.11.2010 23:21:47   
mareto
zdr pinokio
koga pravev inv na desniot jajnik imav mnogu folikuli kako grst od grozje,i od koga napraviv transfer jajnikot mi potece i bev na hiperstimulacija.eve sega se spremam za transfer so zamrznati embrioni i cekam da mi dojdi,no uste mi e rano znaci treba kon 25 a mene desniot jajnik uzasno me boli, dali toa znaci deka imam nesto problem so desniot jajnik oti doktorot mi veli dka se e ok.za sto ja imas primano ti hioerstimulacijata.
pozz

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2130
16.11.2010 23:40:22   
Olivia
Mareto sakam da te prasam ako mozes da mi kazes koga pravese punkcija t.e. dali imase e.t. , a sega po vtor pat li si so zamrznati embrioni, jas prviot pat imav isto mnogu folekuli mi bea izvadeni 22 jk, i mnogu otekov i po transverot imav bolki isto kako tebe no ti velis bese na hiperstimulacija a jas ne, mozebi poradi otocite ne mi uspea sega imam prasalnici okoli mene???
jas veke 3 den lezam po transverot so zamrznati embrioni pa ke vidimesto ke bide ..i tebe ti posakuvam sreka i pobrzo da bidemeuser posted image ..pozz

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2131
17.11.2010 8:54:00   
malata mo
imam oseteno sto znaci hiperstimulacija i odvaj ziva glava da izvlecesuser posted image .Ovajpat primav fostimon,luveris i cetrotide i fala mu na gospod ili na doktorot.nemav takov problem osven custvo na poduenost i losenje.Vazno e sto trcam napred i vas isto vi pozeluvamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2132
17.11.2010 8:56:00   
malata mo
Srekno maretouser posted image veruvaj vo uspeh i ke bide.

Непосредна врска до пораките: 2133
17.11.2010 10:33:14   
mareto
zdr
olivia jas sega cekam da  mi dojdi i odam so zamrznati embrioni.inace minatiot mesec pravev inv i mi izvadija 8 embrioni i posle transferot po 3 dena stomakot mi se zdrve nemozev vo wc da odam nemozev da se navednam i pojdov na hiperstimulacija.doktorot mi rece deka e ova normalno jajnikot mi potece desniot a tamu imav mnogu folikuli.i eve sega pak me boli.neznam so mi e.a treba da mi dojdi kon 25.rano e si velam .neznam cela sum ckrtajnci vo mozokot.doktorite ne se zainteresirani tesko nas.eve jas jadam cveklo i ananas za prirodno da mi se zdebeli endometriumot.oti estrofemot kako so ti kazav mi go dadoja si velam vo mala doza.(od 3 den na menstr.po edno)pozzz ti kako pomina.kako se cuvstvuvas sega.odvaj cekam i jas da odam.pa da se izradvam za nova godina taka si velam jas.nadezta posledna umira.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2134
17.11.2010 16:09:27   
Zmej
Dragi Ringerajki, denes gi odnesov dokumentite vo Fondot pa sega ke se opustam i ke cekam odgovor.Sreda e sreken den i odgovorot ke bide pozitiven znamuser posted image .Kojznae moze i nema da mi treba In Vitro user posted image >pozdrav i ubav den na site

Непосредна врска до пораките: 2135
17.11.2010 17:35:27   
bate
zmaj ти посакувам успех, и на сите наши рр кои се бремени лесна бременост а на тие кои кои очекуваат да user posted image позитивни мисли и опуштеност. стискам палци за ситеееuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 2136
17.11.2010 18:57:02   
dezdemona
Zdravo rr
Me interesira kako e postapkata so zamrznati embrioni ako moze nekoj da mi objasni i otprilika kolku cini? Znam za zamrznuvanje e 30 000 den.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 2137
17.11.2010 19:47:21   
cleo
Se soglasuvam so Malata Mo, hiperstimulacija e nesto navistina uzasno da go dozivees. Jas dobiv nenormalni bolki uste na prv den od transfer vo grbot, zeludnikot i cel stomak mi se podu, ne mozev zdiv da zemam, nesto kako so  noz me riese. Me zadrzaa vo Sistina 2 veceri, primav proteini, infuzii i inekcii Klexan, i ne smeev da mrdnam od krevet. Ama jas imam pco o gooolem potencijal za hiperstimulacija pri ivf terapija

Непосредна врска до пораките: 2138
17.11.2010 19:55:08   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: malata mo

imam oseteno sto znaci hiperstimulacija i odvaj ziva glava da izvlecesuser posted image .Ovajpat primav fostimon,luveris i cetrotide i fala mu na gospod ili na doktorot.nemav takov problem osven custvo na poduenost i losenje.Vazno e sto trcam napred i vas isto vi pozeluvamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozdrav

Malata Mo, kakvi se tie inekcii Luveris i Cetrotide? Kakvo dejstvo imaat, hormoni li se? Od koja pricina si gi primala ti? Pozdrav

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 2139
17.11.2010 21:15:58   
stanka
cleo jas primav i luveris i cetrotide.Luverisot ti e cist LH hormon a cetrotidot e hormon koj ja blokira hipofizata da ne laci hormoni za da ne se mesaat so inekciite koi gi primame za stimulacija  fostimon ili merional Takvi primav vo Turcija tie preveniraat i hiperstimulacija  I jas imav nadueni jajnici ama ne dobiv hiperstimulacionen sindrom(ne sobrav tecnost vo stomakot) a toa e mnogu opasna rabota Tuka se gleda majstorijata na doktorot Ovie inekcii se davaat kaj tie sto imaat policisticni jajnici

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2140
17.11.2010 21:16:29   
adabejb
Dezdemona ,postapkata so zamrznati embrioni odi najcesto so estrofem terapija koja ti ja prepisuva doktorot pred da dobies ciklus,terapijata zapocnuva na prv den od ciklus.
Transferot e togas koga endometriumot ke ja dostigne potrebnata debelina nad 8mm a najdobro e da bide nekade do kaj 12 mm.Nekoi statii dokazuvaat deka uspesen transfer se postignuva so akopunktura ,deka matkata so vakvi tretmani se opustala od stresot.Dokolku nekoj znae kade moze da se odi na vakvi tretmani neka pisuva:)I ako ima iskustvo molam neka go spodeli:)
Primas posle transfer terapija so Progesteron i Estrofem.Plakas 500 evra.
I ti sledat posle najteskite dve nedeli cekanje i dobivas pozitiven  rezultatuser posted image  
Ti pustam mnogu srekaaaaa i user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 2141
17.11.2010 21:22:22   
stanka
za podobruvanje na endometriumot  edinstveno e potreben estrogen -zenski hormon koj sto treba doktorot da vi go dozira spored semata za koja ja imaat za donatorkite t.e tie sto gi primaat embrionite Na internet pisuva deka se pocnuva so 2mg i mozi da se zgolemi  dozata do 8mg Znaci doktorot treba da ti ja zgolemuva dozata a ne da ti ja prekinuva deka ne se zadebelil endometriumot,Otvorete internet donatorstvo na jajni kletki se vi pisuva za pripremata na recipientot-zenata sto prima jajni kletki(na angliski vi pisuva)Mislam deka ke  doktoriram na ovie temi in vitro iako magistraturata mi e sosema druga bransa C'est la vie.

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 2142
17.11.2010 22:11:50   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka

cleo jas primav i luveris i cetrotide.Luverisot ti e cist LH hormon a cetrotidot e hormon koj ja blokira hipofizata da ne laci hormoni za da ne se mesaat so inekciite koi gi primame za stimulacija  fostimon ili merional Takvi primav vo Turcija tie preveniraat i hiperstimulacija  I jas imav nadueni jajnici ama ne dobiv hiperstimulacionen sindrom(ne sobrav tecnost vo stomakot) a toa e mnogu opasna rabota Tuka se gleda majstorijata na doktorot Ovie inekcii se davaat kaj tie sto imaat policisticni jajnici

Pretpostavuvam deka Cetrotide se vsusnost isto so Suprefact, koi jas gi primav za supresija na rabotata na jajnikot zaesno so Fostimon. Luveris odnosno LH ne mi dadoa, a neznam zosto kaj drugi go davaat. No, od druga strana jas si imav odlicni folikuli i jajce kletki i endometrium. E sega sezavisi od procenkata na doktorot. Neznam dali ako primav LH ke izbegnev hiperstimulacija mozebi..user posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 2143
17.11.2010 22:39:44   
mareto
zdr olivia
kako si.kazimi dali ti prepisaja estrofem sega posle transferot.jas se plasam dali ke mi se zdebeli endometriumot.pa se prejadov cveklo i ananas duri da gi pocnam apcinata.kazimi kako se custvuvas.nie imame ist slucaj.pozzzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 2144
17.11.2010 22:55:18   
wannna baby
I jas sum zainteresirana za akunpuktura. Znam deka ima vo Skopje ordinacija so doktor i dr.strucni lice ama neznam kade i kako se vika.A navistina pomaga barem sto imam citano od nekoi stranski sajtovi. A navistina ako nekoj ima nekoe iskustvo neka go podeli user posted image

Don''''''''t look back in anger.

(Одговор на членот adabejb)
Непосредна врска до пораките: 2145
17.11.2010 23:12:48   
siki1
nemi odgovori nikoj dali nekoj ceka soglasnost od ministerstvo za zdrastvo za donor.jas gi imampodadeno dokumentite vo fzo i od tamu dopolnitelno denes im pustifuste folikulometrija i i site rabiti sto treba za odobruvanje za eden donor.no od min za zdrastvo uste ne sum dobila nisto.mene treba da mi kaze doktorot kaj sto ke odam zasto toj mi gi praka dokumentite za soglasnost vo min za zdr.dali ima nekoj vakof slucaj znam deka ve ima malku i se raduvam sto e taka no pomognetemi koj sto znae.poz.NADESTA POSLEDNA UMIRA.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 2146
17.11.2010 23:44:46   
veckasr
dali nekoja od vas ima  pieno dijane 35 da mi kaze kako se pijat tie apcinja od koj denod ciklusot se pocnuva so pienje na niv

Непосредна врска до пораките: 2147
18.11.2010 9:00:50   
malata mo
Cleo i jas imam pcos izgleda slicna maka so tvojata,so toa sto i mm ima oligospermija,tezok slucaj ko sto gledas za koj doktorot nas Tase Trpcevski (fala mu za vek i vekov) najde resenie.
Na stanka i blagodaram misl.ubavo objasni za sto sluzi terapijata sto me prasa,da ne povtoruvam.
Za nas ako imalo care ke ima i za vas cleo i za site rr.
user posted image user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2148
18.11.2010 9:57:39   
Olivia
zdr olivia
kako si.kazimi dali ti prepisaja estrofem sega posle transferot.jas se plasam dali ke mi se zdebeli endometriumot.pa se prejadov cveklo i ananas duri da gi pocnam apcinata.kazimi kako se custvuvas.nie imame ist slucaj.pozzzzzzzzzzz

Mareto mla fala na prasanje jas sum dobra eve lezam odmaram itn ama od denes ke pocnam i da se dvizam i da setkam veke koskite me bolat od krevetot,jas prodolziv so estrofemot i po embriotransferot istata doza 3po2mg na den, i utrogeatan vaginalno, estrofemot ke go prekinam koga doktorot ke odluci takva e procedurata so zamrznati embrioni mora da se pie toj hormon, se ke bide vo red i kaj  tebe stom dobies i pocnes da gi pies apcinjata redovno, ke se posigne efektot na endrometriumot, samo opusteno i so verba... procitaj Stanka i Adabejb imaat ubavo objasneto.....
pozzdrav do site RR

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 2149
18.11.2010 12:12:14   
dafne1
zdravo RRme interesira dali znae nekoj kolku kosta vestacko oploduvanje na privatno i koja e krajnata cena so se sto treba da ti se naprave ve molam pisetemi

Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?