|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Во која болница се породивте?
24.9.2010 18:41:38   
ananikol

Nekoj malce izbega od temata ama so edno se soglasuvam;

"uslovite" go kreiraat izborot i mnenieto.
-------------------------------------------------------

Vesna 1 ... mnogu mi  e zal mila deka si imala takvo iskustvo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 326
1.11.2010 14:55:39   
Adicka
Ajde odamna nikoj ne napisal kako e vo Cair , kolku e za apartman , kade treba da se zakaze za apartman?Dali e zavrseno so renoviranje i kakvi se sega uslovite?Ve molam pisete koj ima iskustvo od Cair poslednive neklku meseci.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 327
2.11.2010 9:06:05   
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

Точно е дека здравјето на бебушот е најважно. Ако нешто треба да му се случи, ќе се случи и во ГАК и Чаир, или во Систина, Ремедика и слично. Да имам толку пари колку што чини пораѓање во приватна клиника попрво би ги дала за собирање на матични клетки, од нив има повеќе корист отколку од луксузно сместување на неколку дена. 

Ова со матичните клетки е жив лоповлук и лажење. Во денешно време се земаат стем клетки и од пулпата на млечните заби, од кожата и од каде уште не.  Затоа јас не верувам во ова.

Непосредна врска до пораките: 328
2.11.2010 11:04:38   
tea
Se poragjav vo GAK i povtorno da treba da ragjam isto tamu bi odela. Zadovolna sum od se. Doktorot sto me poragjase bese Ok, bolnicarkata sto trebase da me stane prv pat od krevet ni ja znaev ni ja poznavav  a bese super i mnogu mi pomogna dodeka bev tamu, sestrite bea ljubezni, zasto ke ni zatrebase tuka bea. Seko sabajle ostavaa cisti spavaki za nekoj ako mu treba da zeme. I jas dodeka bev bremena sakav da se poagjam vo privatna klinika ama nemav uslovi za toa. Slusav razno razni muabeti za GAK i otidov so misla deka tama e katasrofa i deka odam ne vo bolnica tuku vo konjusnica, pa koga otidov vidov deka ne e taka strasno. 

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 329
2.11.2010 11:14:19   
riba79
koga se poragase na GAK?i jas tamu planiram zatoa prasuvam.pozdrav

(Одговор на членот tea)
Непосредна врска до пораките: 330
2.11.2010 11:29:19   
tea
ovaa godina vo januari

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 331
2.11.2010 22:35:48   
baby mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: Adicka

Ajde odamna nikoj ne napisal kako e vo Cair , kolku e za apartman , kade treba da se zakaze za apartman?Dali e zavrseno so renoviranje i kakvi se sega uslovite?Ve molam pisete koj ima iskustvo od Cair poslednive neklku meseci.

Mislam deka ne moze da se zakaze za apartman tuku ako ima sloboden vo momentot koga ke se porodis ako pobaras ke te smestat. I cenata mi se cini e 1500 denari.

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот Adicka)
Непосредна врска до пораките: 332
3.11.2010 13:40:00   
tea
Jas znam za apartmanite vo GAK, isto nemoze da se zakaze, kazuvas deka sakas apartman tamu, ako ima sloboden ke te smestat vo apartman. Cenata za apartmanite vo GAK bese 3000 dnevno vo dvokrevetnite, a 70 eur vo ednokrevetniot.

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 333
8.11.2010 1:58:17   
Belo_Oblache
Јас се породив во Систина пред 3,5 месеци и ова е моето искуство.

Прво, докторката Гордана Петровска ми ја водеше бременоста, но не ме породи таа. Дојде неколку пати во текот на породувањето, но не дојде во моментот на породувањето, иако и се јавија за да дојде. Пред да се породам прашав дали таа ќе ме породи и иако ме увери дека таа ќе ме породи, сепак не беше така. Исто е како и во државна болница, кој ќе ти се погоди на смена тој ќе те породи.
Ме породи д-р Бојаџиев со царски рез и беше неверојатно нежен додека ме прегледуваше, многу трпелив во најтешките моменти и за цело време на породувањето се чувствуваше дека ја има ситуацијата под контрола, што е многу важно. После породувањето и независно од редовните визити од гинеколози тој доаѓаше секој ден да ме прегледа и да ме праша како сум. Тој беше еден од навистина ретките лекари кои го правеа тоа.

Иако се пораѓав во приватна болница, јас воопшто не се чувствував како на одмор, или како да се луксузирам, туку баш како да престојувам во болница, со душа чекав да си заминеме дома. За разлика од државните болници, кои сите знаеме како изгледаат и во каква состојба се, во Систина (а верувам и во другите приватни болници) условите се баш НОРМАЛНИ. Да живеевме во нормална држава така би изгледале државните болници, но бидејќи живееме во Македонија, приватните болници ни се чинат луксузни...  Значи чиста постелнина и ноќници секој ден, купатило во секоја соба кое се чисти сабајле и вечер, чисти пешкири и пресна храна. Визити имавме двапати дневно од гинеколози и двапати доаѓаа педијатри. Повеќето гинеколози кои доаѓаа на визита беа сосема незаинтересирани за пациентите и само рутински ги вршеа прегледите. Исклучок од ова беше доктор Бобан Сарџовски, и докторот кој мене ме породи, младиот Александар Бојаџиев.

Вработените во приватните болници се истите луѓе кои се родиле овде, се образувале овде и работеле овде, во наши услови. Истите луѓе прво работеле во државни болници и таму се однесувале во согласност со нивните морални и етички норми и не одговарале пред никој, за разлика од приватните болници, кои добро ги плаќаат, но и бараат од нив да се придржуваат кон стого утврдени правила. Иако во приватните болници лекарите се под позасилена контрола, тоа не ги спречува да се однесуваат како да работат во државна болница. Под учтивата површина се наѕира онаа добро позната ароганција и препотентност. Учтиви се со тебе само затоа што мора да се такви.
Сестрите и болничарките се посебна приказна, главно си ја вршеа работата, ама не сите. Една од тие сестри не сакаше да дојде да ми ја испрска раната и да ми измери температура, иако докторот и кажа да го направи тоа, а потоа и јас ја потсетив.
Секоја чест на исклучоци, пак ќе кажам, ги спомнав горе лекарите кои беа ептен внимателни и професионални кон пациентите, сакам овде да ги спомнам акушерките на породилното оделени кои беа неверојатно добри и трпеливи кон пациентите, посебно една сестра Светле (за жал само името и го знам). Таа беше присутна кога се породував и ќе ја паметам цел живот зошто таа (и маж ми) беше покрај мене за цело време. Е таа ја имаше онаа човечка топлина и љубов кон другиот, особина која сите кои се занимаваат со оваа професија би требало да ја имаат.

Моето бебе на 3-от ден доби инфекција, и мораше да прима терапија со антибиотици. Јас во бременоста немав никакви проблеми со инфекции, дури ни кандида немав, се породив со царски рез и пак бебето разви инфекција. Да се породев во државна ќе кажев дека хигиената е никаква и од тоа детето ми доби инфекција. На крај не открија каква беше инфекцијата, иако ги направија сите испитувања. Бебето на мојата цимерка исто така разви инфекција на очите. Од разговор со друг лекар ми кажаа дека причина за тоа мора да е интерхоспитална, или од болницата или од некој вработен.

Ете, има уште многу да ви кажувам, ама и ова е предолго. Се надевам дека на некој ќе му биде од корист.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 334
8.11.2010 13:18:23   
*baby*
Zdravo user posted image Mojata bremenost isto taka ja sledi doktor Aleksandar Bojadziev i sum mnogu zadovolna od nego tolku e ljubezen trpeliv i odgovoren nemam zborovi. Na sekoe prasanje odgovara tolku opsirno i sto e najvazno sekogas te soslusuva user posted image Pozdravcinja user posted image

(Одговор на членот Belo_Oblache)
Непосредна врска до пораките: 335
9.11.2010 1:25:19   
sanja1401
Zdravo na site, sakam da se porodam vo Cair, me intresira okolu apartmanite, ima li nekoj isklustvo dali se isplti da se zemat, sto imaat poveke od ostanatite sobi. Nekoj vikaat deka e podobro so poveke vo soba za da si muabetis,da si pomagas, da ti pominuva vreme i sl. Deka sama vo soba ke padnes vo depresija. A pak od druga strana vo apartmanite imalo poseta cel den. Dajte nekoj sovet sto e podobro, mi se blizi denot.
Voi blagodaram mnogu,

(Одговор на членот *baby*)
Непосредна врска до пораките: 336
11.11.2010 13:58:10   
none
Kazete mi koga ke dojde za poroduvanje ve citam ne mi e jasno moze primer da  odis vo cair bez da zakazes ednostavno odis i te primaat i poragjaat ili moras da zakases kako odi prvo mi e neznam kakao treba

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 337
11.11.2010 14:15:30   
riba79
odis vo bolnica ne se zakazuva samo ti treba upat od maticen do cair,plavo kartonce,kniska,krvna grupa...te pregleduva lekar koj e dezuren ako odis bez vrski i ako e dojdeno vremeto za poroduvanje te praka vo pretporodilna soba kade ti se zemaat licni podatici,te merat ,pravat ctg i ti stavaat klizma ili apce za klizma..moj sovet ti e da si se izdepiliras za da tamu ne te bricat...potoa se ostanato od pribor ti nosi soprugot za tebe i za user posted image .a ti koga ke gi dobies bolkite obavezno zemi si ja torbata so uloski,papuci,...pozdrav i so lesno neka ti e.user posted image

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 338
11.11.2010 16:31:04   
none
dobro kade vi e toa gak za poragjanje i ako e 3000 den na den ne e mnogu za vakva soba i usluga kazuvajte kade mene me  ceka

Непосредна врска до пораките: 339
11.11.2010 16:42:46   
riba79
GAK e klinika za ginekologija-drzavna bolnica..

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 340
11.11.2010 16:55:05   
etiopija
jas se porgav vo GAK me pragase Dabevski i sum prezadovolna. Istotaka da kazam deka bev svedok na nekolku slucai sto bea prateni vo drzavna od sistina i od cair da se porodat tuka sto ukazuva deka GAK e najspremna bolnica. povtorno bi se poragala tuka
A vo Cair dali trebalo ili ne trebalo odma carski te poragaat toa ne mi se dopaga, za privatnive muabet da ne pravam samo parite da ti gi soberat user posted image
toa e moeto mislenje

Eve deset_______ pravila za uspesen den: Odi i napravi nekoe dobro delo. Povtorigo toa uste devet pati.

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 341
24.11.2010 13:44:12   
petra27
Se porodiv vo Sistina so carski rez.....inace bremenosta mi ja vodese Lazarevska a bidejki bese nedela i se bese ok,ne go povikavme mojot doktor tuku me porodi D-r.Matevska i sum prezadovolna........

(Одговор на членот etiopija)
Непосредна врска до пораките: 342
24.11.2010 16:47:53   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: etiopija

A vo Cair dali trebalo ili ne trebalo odma carski te poragaat toa ne mi se dopaga,

Јас планирав во ГАК, ама Филип од самиот старт на бременоста беше карлично и тоа со газот во карлица, не со нозете. Во ГАК ми рекоа дека ќе ме пораѓаат природно, и ми рече докторката, цитирам: „Има многу голем ризик за бебето, ама ние ќе те тераме до крај природно. Е, после тоа ако не оди, ќе одиме на царски“. Ма немој молим те! Јас да се мачам 24 часа, па после да се домачам со царски?
Па нели е полесно ако се знае дека има ризик веднаш да се оди со царски?
Супер си поминав во Чаир и со следното здравје во Чаир.

Live and let live

(Одговор на членот etiopija)
Непосредна врска до пораките: 343
25.11.2010 1:05:09   
emily
Vo Re-medika, prirodno... 

Непосредна врска до пораките: 344
26.11.2010 20:02:53   
NinaIvan
I nie planirame da se porodam vo Remedika, pa kako e, treba li zakazhuvanje? Slushnav deka se doplakalo tamu da si go odberes doktorot koj sakash da te poragja???

(Одговор на членот emily)
Непосредна врска до пораките: 345
26.11.2010 23:31:45   
Pepelaska *
Jas si se porodiv vo mojot grad. Imame samo edna bolnica, prvo sakaa da me pratat na carski deka bebeto mi bese visoko ama aj rekoa ke pocekame do terminot.Ke me pratea Bitola ili Ohrid, a od iskustva od drugarki ne sakav da odam nigde. Koga si me fatija bolkite si pojdov ni zakazano ni nisto go viknaa doktorot od doma posto bese nedela, odma spremija se  i se porodiv. Mora da gi pofalam sestrite koi bea tolku fini sekoj den menuvaa carsafi, prasuvaa dali sakas spavaka cista,plockite vo sobata svetea.Od doktorite ne sum mnogu zadovolna idea samo ednas na vizita i onaka samo formalno pregleduvaa. Iako stara bolnicata vo Kicevo barem oddelot za raganje e super na nivo na higiena i ljubeznost( sekako so mali isklucosi sto segde gi ima )

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот NinaIvan)
Непосредна врска до пораките: 346
2.12.2010 18:12:11   
domacinka
Se porodiv vo sistina pred 2 godini.bremenosta mi ja vodese dr.Ivanovski i se porodiv so carski rez i su m prezadovolna od uslugite na personalot kako i od doktorot

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 347
2.12.2010 19:29:49   
mamicka_26
Јас се породив во државна-природно

(Одговор на членот domacinka)
Непосредна врска до пораките: 348
3.12.2010 14:43:40   
Mamicka32
ИЗВОРНА ПОРАКА: Belo_Oblache

Јас се породив во Систина пред 3,5 месеци и ова е моето искуство.

Прво, докторката Гордана Петровска ми ја водеше бременоста, но не ме породи таа. Дојде неколку пати во текот на породувањето, но не дојде во моментот на породувањето, иако и се јавија за да дојде. Пред да се породам прашав дали таа ќе ме породи и иако ме увери дека таа ќе ме породи, сепак не беше така. Исто е како и во државна болница, кој ќе ти се погоди на смена тој ќе те породи.
Ме породи д-р Бојаџиев со царски рез и беше неверојатно нежен додека ме прегледуваше, многу трпелив во најтешките моменти и за цело време на породувањето се чувствуваше дека ја има ситуацијата под контрола, што е многу важно. После породувањето и независно од редовните визити од гинеколози тој доаѓаше секој ден да ме прегледа и да ме праша како сум. Тој беше еден од навистина ретките лекари кои го правеа тоа.

Иако се пораѓав во приватна болница, јас воопшто не се чувствував како на одмор, или како да се луксузирам, туку баш како да престојувам во болница, со душа чекав да си заминеме дома. За разлика од државните болници, кои сите знаеме како изгледаат и во каква состојба се, во Систина (а верувам и во другите приватни болници) условите се баш НОРМАЛНИ. Да живеевме во нормална држава така би изгледале државните болници, но бидејќи живееме во Македонија, приватните болници ни се чинат луксузни...  Значи чиста постелнина и ноќници секој ден, купатило во секоја соба кое се чисти сабајле и вечер, чисти пешкири и пресна храна. Визити имавме двапати дневно од гинеколози и двапати доаѓаа педијатри. Повеќето гинеколози кои доаѓаа на визита беа сосема незаинтересирани за пациентите и само рутински ги вршеа прегледите. Исклучок од ова беше доктор Бобан Сарџовски, и докторот кој мене ме породи, младиот Александар Бојаџиев.

Вработените во приватните болници се истите луѓе кои се родиле овде, се образувале овде и работеле овде, во наши услови. Истите луѓе прво работеле во државни болници и таму се однесувале во согласност со нивните морални и етички норми и не одговарале пред никој, за разлика од приватните болници, кои добро ги плаќаат, но и бараат од нив да се придржуваат кон стого утврдени правила. Иако во приватните болници лекарите се под позасилена контрола, тоа не ги спречува да се однесуваат како да работат во државна болница. Под учтивата површина се наѕира онаа добро позната ароганција и препотентност. Учтиви се со тебе само затоа што мора да се такви.
Сестрите и болничарките се посебна приказна, главно си ја вршеа работата, ама не сите. Една од тие сестри не сакаше да дојде да ми ја испрска раната и да ми измери температура, иако докторот и кажа да го направи тоа, а потоа и јас ја потсетив.
Секоја чест на исклучоци, пак ќе кажам, ги спомнав горе лекарите кои беа ептен внимателни и професионални кон пациентите, сакам овде да ги спомнам акушерките на породилното оделени кои беа неверојатно добри и трпеливи кон пациентите, посебно една сестра Светле (за жал само името и го знам). Таа беше присутна кога се породував и ќе ја паметам цел живот зошто таа (и маж ми) беше покрај мене за цело време. Е таа ја имаше онаа човечка топлина и љубов кон другиот, особина која сите кои се занимаваат со оваа професија би требало да ја имаат.

Моето бебе на 3-от ден доби инфекција, и мораше да прима терапија со антибиотици. Јас во бременоста немав никакви проблеми со инфекции, дури ни кандида немав, се породив со царски рез и пак бебето разви инфекција. Да се породев во државна ќе кажев дека хигиената е никаква и од тоа детето ми доби инфекција. На крај не открија каква беше инфекцијата, иако ги направија сите испитувања. Бебето на мојата цимерка исто така разви инфекција на очите. Од разговор со друг лекар ми кажаа дека причина за тоа мора да е интерхоспитална, или од болницата или од некој вработен.

Ете, има уште многу да ви кажувам, ама и ова е предолго. Се надевам дека на некој ќе му биде од корист.

Ova jas sakav da go napisam, kako da se citam sebesi!!!! Samo sto moeto iskustvo e od Remedika. Isto kako sto e pogore napisano posle eden kup uveruvanja deka ke dojde mojot doktor me porodi doktor koj slucajno bese na smena i koj prv pat go vidov toj den. Doktorot bese super i nemam zabeleski na nego, ama sepak ne e vo red ako e dogovoreno so dr doktor toj da ne se pojavi. Uslovite se kako sto pisuva i pogore normalni i jas celo vreme se cuvstvuvav kako vo bolnica so noralni higienski uslovi, a ne kako vo hotel kako sto pisuvaat nekoi. Se porodiv prirodno, imav lesen i ubav porogaj bez epiziotomija, nosam ubavi spomeni od poroduvanjeto, ama sepak... ne cvetaat rozi vo provatnite bolnici. I uste nesto imase 2 epten arogantni sestri, bezobrazni do taa mera da morav da se zalam na doktorite od niv, a potoa uste pobezobrazni zasto sum se zalela. sekoja cest na isklucoci

(Одговор на членот Belo_Oblache)
Непосредна врска до пораките: 349
4.12.2010 0:27:19   
Djana
Jas se porodiv vo cair i lugje super si pominav ... bev so puknat vodenjak pred trmin i pominav edna nedela na patoloska i koga vlegov vo deveti mesec me porodija so provokacija i prirodno ... i ne e taka deka sakas nejkes te poragjaat carski...go pocituvaa prirodniot nacin na poragjaj. jas i ostanatite cimerki molevme za carski posto slusavme od drugive no NE prirodno e mnoguuuu poubavo ni vikaa.jas imav super nega za taa nedela na patoloska mi stavaa venozno inekcii za zastita na plodot od infekcii bidejki bev so puknat vodenjak.nemam zborovi za tamu top si pominav i so vtoro bi odela vo cair...a i nema vrska imase dobra higiena od zenite so rabotat tamu samo sto NIE zenite sme si krivi nie si ostavame lom pozadi sebe... a apartmanot ne e nisto podobar od drugite sobi osven toa sto imas tv.ima friz.imas poseta ednas vo denot a ne cel den dodeka nie nemavme ic poseta :) ...a koga se porodiv super se grizea za andrej ...user posted image

(Одговор на членот Mamicka32)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?