|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Облекување на бебе во зима
5.2.2010 15:30:42   
Cacko
Elena moja e skletcika na mama,pa celo zimo go projdovme vo bodi so dolgi i hulahopki,bluzice i pantoloncinja,ali pamucni tenkicki,dzemper po potreba ali retko.za nadvor plus skafander,a kapa i sal nikako ili doma ke si ostanemeuser posted image

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 51
23.4.2010 18:13:46   
Snowhite RR
Мамички (особено вие кои се породивте зимава),кажете ми како ги облекувате вашите бебуши за спиење. Јас како преку ден така и за спиење, се уште не му облекувам пижамчина, а другата недела ќе прави 3 месеци. Значи му облекувам бенкиче, боди со долги, долу ѕиври и плишани или памучни шпикозни и чорапчина под ѕиврите, но секое сабајле кога го преслекувам е испотен жива вода, па ми е страв така да не ми настини. Инаку температурата преку ден е 20-21 степен, а ноќе 18-20. Ноќе го покривам со едно плишано ќебенце и танко јорганче. Не знам сега дали да му намалам нешто од алиштата или за спиење да му облекувам пижамчина тие се потанки барем. Хелп плисuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 52
23.4.2010 18:17:24   
acka p
moeto jas odkako se rodi za spienje mu oblekuvav pizami i bez corapi so bosi noze a rodeno e vo mart samo odozdole bodi i pizami i tolku

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 53
23.4.2010 18:22:24   
nadica
мила мислам дека му е многу за почеток исфрли 1 прекриваче
а за тоа што се поти можеби е такво детенцето склетчија и надица мене ми се поти ама таква е со тек на време ќе научиш што му е доволно user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 54
23.4.2010 18:24:22   
mother 29
јас мислам дека многу го облекуваш,затоа ти е испотен и многу го покриваш.Марко кога беше бебе ,јас никогаш не го легнував со ѕивра,само по пижамки.точно дека секое е различно дете,но јас мислам дека машките се поголеми саклетчии и ова според мене е многу.тргни му ја бенкицата, ѕиврите и тенкото јорганче.поголеми се шансите да настине ако е испотен.пробај вечерва ,провери му ги рачињата  на спиење и ке видиш.но,како и да  е ова за мене што го ти облекуваш  и  покриваш е многу(како за ептен кочан зима).

инаку,сега ,ние сега сме по боди на кратки или на рамки и надолу само по тренерчиња/фармерчиња.

Непосредна врска до пораките: 55
23.4.2010 18:30:51   
Snowhite RR
Јорганчето понекогаш му го тргам, ама кога ќе видам ние со јорган а тоа со танко ќебенце и пак му го ставам, а рачината му се стално ладни

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 56
23.4.2010 18:38:17   
Палешка РР
Јас на Миа и ставам пижами навечер, демек да знае дека е ноќе user posted image
И полесно е со пижами, пробај така  Snowhite.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 57
23.4.2010 18:49:48   
mis.
За спиеше доволно ти е боди на долги и шикозни или дводелно комплетче можеш и пиџами и покриено со подебелко ќебенце се зависи од температурата во собата.Гледај по тебе ти како си облеченасо таа разлика за него маааалку повеќе за нијанса дека е многу мало.Сега времето е променливо и треба внимавање наго да не го расоблечеш па да го пресече детето.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 58
23.4.2010 19:14:44   
Snowhite RR
А долу што и облекуваш Палешка? Еве бидејќи твоето и моето се некаде 1 месец разлика, па да се ориентирам според тебе

Непосредна врска до пораките: 59
23.4.2010 19:17:11   
Snowhite RR
Еве сега спремам за капење и ги спремив пижамчината да му ги облечам и долу само 1 боди и чорапчина и сега се мислам дали ѕиври да му облечам. Температурата е како што кажав за навечер 19 од прилика

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 60
23.4.2010 19:22:46   
Maca25
затоа што нема повеќе парно навечер мора да и облечам боди со долги ракави и пижамки и чорапчиња. ја покривам со тенко кебенце.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 61
23.4.2010 19:32:19   
Весна
Јас Јана уште откако е родена денски ја облакам во боди со долги ракави, ѕиврички, чорапки и најодозгора тренерчиња или шпихозни. Значи два слоја облека, но не дебела. За спиење исто боди со долги ракави, чорапи и пижами, а ја покривам со тенок јорган, со којшто и јас се покривам-таа спие со мене.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 62
23.4.2010 22:56:56   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

А долу што и облекуваш Палешка? Еве бидејќи твоето и моето се некаде 1 месец разлика, па да се ориентирам според тебе

Маичка, боди и пижама..чорапчиња, ѕиври и долна пижама. За покривање плетена пелена и ќебенце во чаршав. А температурата појма немам колку е, не го ни правам термостатот одамна.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 63
23.4.2010 23:00:26   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Маичка, боди и пижама..чорапчиња, ѕиври и долна пижама. За покривање плетена пелена и ќебенце во чаршав. А температурата појма немам колку е, не го ни правам термостатот одамна.

Епа јас вечерва му облеков боди и пижама и ѕиври и долна пижама, па ќе видиме како ќе биде. Фала ти

Непосредна врска до пораките: 64
2.1.2011 15:23:49   
Nadezna
Дамјан има месец ипол, за по дома го облекувам во чорапчиња, боди и шпикозни и нон стоп е покриен со подебело кебенце,
Така и спие.
Нам дома обично ни е околу 20-22 степени.
Сакав да ме известите од ваше искуство, дали е тоа облекување доволно, и уште нешто-

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 65
2.1.2011 15:25:02   
Nadezna
Ме интересира каде да најдам боди на раскопчување напред,  зашто Дамјан пишти кога обичното боди му го соблекувам преку глава.

< Поракaта ја уредил mila mama -- 2.1.2011 16:01:40 >

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 66
2.1.2011 15:27:30   
Viktori
надежна доволно е. Супер го облекуваш. Дури и покривањето не мора да е со ептен дебело ќебенце ако е топличко во собата. 20-22 степени е идеална температура. 

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 67
2.1.2011 15:32:11   
Nadezna
Виктори, а знаеш ли каде можам да најдам боди на раскопчување напред? Ми пишти кога му го соблскувам преку глава...
Стружанка, Венице... имате појма каде има?

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 68
2.1.2011 15:46:29   
Pepelaska *
Jas mu oblekuvam bodi corapcinja sega zimava i sivricki i trenercinja ili pantaloncinja i bluzice ama nekako ne sum na cisto kolku da go oblecam za nadvor. Sekogas go stavam vo skafander i mu oblakam po edno plus od doma , i kaj nas 20  do 22 stepeni doma

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 69
2.1.2011 16:03:16   
mila mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Дамјан има месец ипол, за по дома го облекувам во чорапчиња, боди и шпикозни и нон стоп е покриен со подебело кебенце,
Така и спие.
Нам дома обично ни е околу 20-22 степени.
Сакав да ме известите од ваше искуство, дали е тоа облекување доволно, и уште нешто-

И јас исто!

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 70
2.1.2011 16:03:41   
Viktori
надежна, јас бодиња не купувам одамна, ама имам стружанка долу, па утре ќе прашам и ќе ти кажам

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 71
2.1.2011 16:31:41   
Nadezna
Vikotri, cekam odgovor :)
Samo vidi dali se raskopcuvaat napred, ako spikozni, za da ne moram da mu ja butam glavata :)
Pozdrav

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 72
2.1.2011 16:48:39   
*miki mami*
Има во стружанка бенкица нагоре а доле боди јас имам купувано преда да ми се роди бебушот му испазарив такви бодиња 3од стружанка навистина се најпрактични за на почеток посебно ако ви е прво и сте неискусни да не беа тие незнам што ке правев колку ми беше страв со главчетоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 73
2.1.2011 16:50:43   
Nadezna
Мики Мами, фала ти најмногу, ке odам да си испазараm од тие, ова другово ке оди во аут :))))

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 74
2.1.2011 16:52:34   
Maca25
Има во Стружанка сигурно, јас од таму купував за ќерка ми. Се облака како блузиче, напред се врзува (тие врвките многу брзо се кинат само) а долу се закопчува како обично боди. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 75
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?