|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Облекување на бебе во зима
6.10.2011 9:00:56   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Ај јас пак да си прашам тука уште рано е ама чисто информатиноuser posted image .На машките user posted image преку зима им облекувате хуллахопки или пак ѕиврички одоздолаuser posted image

Натушка, јас му облекував лани на Филип хулахопки. Тогаш имаше околу 6-7 месеци, скоро исто како Кико. Ама само кога излегувавме надвор од дома. За по дома не, само подебели тренерчиња, боди без ракави и блуза со долги и на нозете плус топлинчиња.
Ова зимо мислам дека нема да му облекувам хулахопки зашто е многу склетчија и премногу се поти. Ако излегуваме надвор скафандерче од озгора и готово.

Live and let live

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 101
6.10.2011 9:12:15   
miana
Pobarajte maski hulahopki- se prodavaat..Ima onakvi kako kombinizoncinja sto se zakopcuvaat preku ramenca i mnogu se prakticni...
Dole vo gtc ima edna za hulahopki e sega neznam dali bese polzela ili sanda,jas  lani tamu gledav.Ic d ane se ustrucavate - oblakajte im na decata ako gi nosite nadvor

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 102
9.10.2011 21:35:55   
lilicka
Мамички колку ги облекувате вашите бебушки...ние сме 3месеци незнам колку да ја облечам се мислам дека и е ладно зш времево е ептен ладничко надвор!
Денес и облеков боди со кратки и тренерчиња одозгора и едни чорапчиња,дали да и облечам хулахопки,боди со долги???

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 103
9.10.2011 21:41:40   
Annet
aaaaa vremistevo e mnogu za nikade,eve denes moravme da izlezeme so Iva i ja oblekov so hulahopki odozdole subavko toplat ,i ke ja oblekuvam ubavo poveke ,sega retko ke ispagame i ke ja oblekuvam zimski;-))) mnogu mi e strav,a sega najavija od cetvrtok povtorno zesko vreme,aman veke;-( da neznae covek kako da go oblece deteto;-(

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 104
9.10.2011 21:55:17   
nadica
според тоа какво е времето надвор така и ја облекувам
еве денес моравме да излеземе бевме на крштевка организирана во летна бавча user posted image  и надица носеше хулахопки со боди на долги, фустан и тенко палтенце и мислам дека и требаа барем уште панталони или хланки бидеј`и сега има температураuser posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 105
22.10.2011 22:44:59   
Andriance
Jas si imam dilema...denovive dodeka bese soncevo so bebe si setavme na sonce vo park...na saat-dva..rabotat e sto ne znam dali sum go oblekla kako sto treba...znachi vaka...nie izgleduvame koga e najtoplo..od 13h do 15h i na nas imame..bodi po dolgi rakavi, shirok povoj,debelki (frotirski) shpikozni,toplincinja,rakavcinja i kapce..bebe vo kolicka i zavitkano vo debelko kebe..napomenuvam dve raboti,,setame samo na sonce ( i ako sedneme kolickata celo vreme e na sonce) i imame mesec i edna nedela..znachi seuste nemame 40 dena...me inetersira dali mozebi ne sum go oblekuvala dovolno..???user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 106
23.10.2011 0:48:33   
Natuska85
Андрианче јас мислам дека ок си го облекувала,со оглед на времево какво беше деновиве.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 107
23.10.2011 11:54:04   
Andriance
Fala Natushka za poddrshkata user posted image valjda imam nekoj oset a? normlano koga bi trebalo vekje na vakvo vreme kako denes...obavezno skafanderce pa ako treba kje go otkopcam..

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 108
23.10.2011 12:10:39   
AndreaS
Andriance, штом се е во ред, значи добро си го облекла бебушот.
Инаку, јас деновиве кога ја шетам ќерка ми ја облекувам во тенки хулахопки, дебелки панаталончиња или тренерки, боди на куси ракави, блуза на долги и дебел дуксер, чорапчиња и кондурчиња. Е сега ако има малку барем ветер, одма и ставам капче на главата и за тоа стално имам дилема дали треба или не треба. А тргнувам од себе, ушите ми се слабост и ако малку ме фати ладно, почнуваат да ме болат и цела глава ме фркнува од нив. Плус ќерка ми нема многу косичка што би ја штитела (има 10,5 месеци). По дома, боди на куси, блуза на долги, есенски памучни тренерки и чорапчиња, и понекогаш ако осетам дека има потреба и облекувам пуловерче...

Непосредна врска до пораките: 109
24.10.2011 8:47:54   
Felly RR
Јас кога беше Матеа помала се водев по правилото - едно плус од мене да носи.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот AndreaS)
Непосредна врска до пораките: 110
24.10.2011 9:20:29   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

ова е добро ако не си ти зимурлива. user posted image ако си, ќе почнеш да го тунташ детето уште пред минус да фати и после на секое излегување ќе биде болно. Сестра ми на пример облака хулахопки во септември, а соблака во мај. user posted image Ако го облекува внук ми ко неа + 1, ќе треба да го тркала user posted image

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 24.10.2011 9:21:22 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 111
24.10.2011 9:40:36   
Felly RR
Па не сум до толку, Викториuser posted image
Ама кога беше бебе, гледав ако јас носам само блуза и јакна, таа да носи и боди со долги ракави,  + блузиче и јакна.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 112
24.10.2011 11:28:55   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

ова е добро ако не си ти зимурлива. user posted image ако си, ќе почнеш да го тунташ детето уште пред минус да фати и после на секое излегување ќе биде болно. Сестра ми на пример облака хулахопки во септември, а соблака во мај. user posted image Ако го облекува внук ми ко неа + 1, ќе треба да го тркала user posted image

Vo pravo si viktori , jas sum zimurliva i na pocetokot taka go oblekuvav user posted image  bese cel ispoten.Sega seuste ne e tolku ladno i ne mu oblekuvam za nadvor nitu hulahopki nitu zivri .Pantaloni bluza i jakna odozdola bodi na dolgi rakavi

Биди тоа што си

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 113
24.10.2011 23:07:22   
emilija28
I nie sme 3 meseci za nadvor sme so hulahopki bodi na dolgi tenka maicka i tenko dzemprce jaknicka farmerki i kapa
A po  doma sme na kusi corapi kalcuni plisani spihozni i po potreba pleteno elece
Nikako ne saka da nosi kapa duri ni za spienje
mu ja  stavam duri spie ama posle dodeka ne ja izvadi celo vreme mrda so glavata levo desnouser posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 114
24.10.2011 23:26:50   
Natuska85
Емилија28 мислам дека нема потреба за капа по дома.Јас се породив април месец и исто уште не беше стоплено,па му ставав капче само кога ќе излезевме да шетаме надвор и тоа негде до месец дена,после тоа веќе не.

< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 24.10.2011 23:33:55 >

(Одговор на членот emilija28)
Непосредна врска до пораките: 115
24.10.2011 23:28:55   
Annet
aaa skafander kupiv.od koga se naladi mi e strav da ja iznesam....se poti na glavata ima mnogu kosa i cela e vodena,ama na glavata samo...doma sme na pizami ili zivri so bodi i corapi,a za nadvor pojacani,plus hulahopki i kapa.............aaaa ja zimorliva se mi e ladno,lele lele kako ke se vodam ja so toa +1??ja plus 2 haahahahha ai mojata dusicka ne trpi kapi,ama neznaev za spienje deka se stavale???? pamucnu,ili kakvi kapi,nea se na ocite i pagaat hahaha ;-)

(Одговор на членот emilija28)
Непосредна врска до пораките: 116
24.10.2011 23:29:44   
Annet
iii za spienje koristite vreka????????????imase tuka vidov edni kako od jorgance materijal bea so rakavi i so patent,koristite vie??

Непосредна врска до пораките: 117
24.10.2011 23:37:40   
Natuska85
Да, јас користам вреќичка од пред некој ден,кога фати ладново и да ти кажам раат ми е.Го облекувам во тенки пижамчиња и во вреќичката си се стоплува убаво.Вака цела вечер се станував да го покривам,пошто нонстоп се откриваше ама скроз се откриваше,не да кажеш само нозете.Памучна е мекичка,само и ги извадив ракавите,кога ептен ќе биде минус тогаш ќе му ги ставам.

Непосредна врска до пораките: 118
24.10.2011 23:43:45   
Maca25
Натушка добро е што сака во вреќичка.
Ние Нина некаде на 40 дена ја ставивме во вреќичка (беше март а врнеше снег и беше камен ладно), цела ноќ плачеше, вриштеше, не сакаше да цица, промена невидена имаше. Само што ја извадив од вреќичката да ја пресоблечам, ми заспа. Спиеше без никакво кенкање остатокот од ноќта.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 119
25.10.2011 0:49:05   
petra27
Se zavisi od decata...Stefan e skletdzija.....znaci nema sansi hulahopki...znaci bodi ili so preramki ili so kratki i bluzice tenko odozgora,ili duks ili jakna gore,dole samo trenerki ili pantaloncinja...so obicni ili termo corapcinja...a ako sme po doma,bodi so dolgi i dolni trenercinja.....bidejki i jas sum kako nego,t.e on e kako mene pa znam otprilika kako reagira......i eve denes spie so spikozni tenki i prv pat go staviv vo vrekicka,tenka,pa se vrti i zbesnuva vo krevet...inace sme nepokrieni navecer i me nervira....

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 120
25.10.2011 7:49:29   
Snowhite RR

И јас го применував ова правило

Инаку за носење капа за спиење, јас му ставав почетокот и потоа патронажната ми рече дека нема потреба од капа за дома, ниту преку ден, ниту за спиење, само откако ќе го искапам може да му ставам и да му го вадам по саат-два

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 121
21.11.2011 10:00:25   
Elce
Дали му ставате капчиња за спиење ноке или преку ден кога се дома бебињата,моето има 5 месеци и нема косичка,секогаш сум во дилема,и се каам после тоа ако не и ставам капа кога спие,но не сум сигурна дали треба.За после капење знам дека треба да носи неколкју часа.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 122
21.11.2011 10:23:31   
kikicka
Ние не сме носеле капа како мали,едноставно врештеше ја нервирааа а кога ќе ја извадам се смирува,и не ставав капи така цело зимо теравме освен кога одевме надвор обавезно колку сака нека вика

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 123
21.11.2011 10:36:02   
AnnaMolly RR
Купив 5 капчиња бебешки пред да се породам, но еднаш само му ставив капче. После не му ставав ни преку ден, ни после бањање,  ни за спиење... Скарани бевме со капите user posted image

Live and let live

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 124
21.11.2011 11:18:16   
rina13
ne za po doma nikako kapce ne sme stavale,taka  ni rekoa vo bolnica kapce ne osven posle banjanje radi osloboduvanje  toplina,a sega nosime kapce zimsko samo za nadvor.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 125
Страница:   <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?