Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Облекување на бебе во зима 19.10.2009 11:38:16
mother 29
околу 18-20 е идеално за спиење.и ние сме со конвентор во спална,откако ке згасне парното го вклучуваме!,ама мм му направи постолје ,не е фиксиран за зид,па јас му ставам одгоре врз конвенторот,чаша со вода за испарување!
RE: Облекување на бебе во зима 19.10.2009 11:56:13
Sara
Па јас повеќе се плашам да не настине отколку дека му е топло, и сега кога се нафрла се замислив, а да не зборам што сега после пораѓај и имунитетот ми е опаднат и слабеам сеуште и се ладно ми е, се шетам со шал завиткан на половината, еве сега наместо во плишани го облеков во памучни шпикозни и само едно боди има одоздола на долги - се надевам не му топло ни ладно, ама без тенко ќебенце не седиме во релаксатор.
RE: Облекување на бебе во зима 19.10.2009 12:04:18
mis.
23-25 степени во соба кја што се седи е многу топло.јас мислам дека идеално е 20-22 а 25 кога се бања бебето.А во собата кај шо се спиемаксимум 18.Сара твоето е облечено за 20 температура а не за 25.И кога бебето лежи мора да го покриваш па тој е мало не се движи и само лежи секако дека убаво е да го покриеш барем и со потенко ќебенце.
RE: Облекување на бебе во зима 19.10.2009 12:04:18
BEBICA
Samo za informacija po preporaka od pedijatarot na Monika idealna temperatura za preku den za odojce t.e. bebe do 1 dena e 20 do 22 stepeni a navecer od 18 do 20 stepeni. Za dete postaro od 1 dena dnevan temperatura e 20 stepeni a navecer isto od 18 do 20 stepeni.Mora vazduhot da bide svez a ne suv.Poradi toa sto toplinata go susi vazduhot.I obavezno provetruvanje na prostorijata kade sto novorodenceto sedi i spie barem ednas dnevno.
RE: Облекување на бебе во зима 11.12.2009 12:19:38
profesorica
моментално дамјан по дома е во дебелки тренерчиња и горе боди по кратки и тренерката а надвор + зиври и боди по долги јакна, сал, капа и ракавички.деновиве залади па затоа воведовме и шал.
RE: Облекување на бебе во зима 11.12.2009 12:24:33
mami
Лука е по боди со долги најчесто, ѕиври и тренерчиња, дека кај моите е поладничко, а ако одиме на гости каде што знам дека е топло тогаш го оставам по боди по кратки, лесна облека и без ѕиври шалот го носиме ретко и тоа најчесто заради тоа што патентот го грепка
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 12:23:42
mother 29
овој мојот не сака шал и капа ни под точка разно ,само што ке му ги ставам се дере ..... ..добро што јакната има дупла јака и на капата има ластичиња да му ја залепам за главата оти маф ни е работата
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 12:42:12
mami
Лука се научи дека кога ке го види шалот и капата ке се оди надвор, па сам ги зима и ги става на себе е не трпи да му е преку уста шалот, го бутка надолу, ама барем грлото му е заштитено..а капа никогаш не одбивал
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 12:50:02
profesorica
Дамјан сака шал и капа ептен.на усте не сака но на крло да!!! одма знае кога го зимам шалот вика:шааааал, кааааа...(шал и капа)...и кога ќе го облечам вика баааа(браво)
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 12:53:37
STRUMFETA
Filip najprvo koga mu staviv kapa go odnesov do ogledaloto i se isplasi Mnogu mi bese smesen. Sega stavame kapa,sal, bodi so kratki rakavi,a po nadvor i dzivri.Za doma ne, samo bluzicka i pantaloni.Corapki i od onie so kozicka,mada gi soblekuva
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 12:54:49
mis.
Мартин како бебе никогаш не носеше бебешка капа по дома бидејчи имаше доста коса и кога дојде зима и требаше да ставиме капа за да одиме надвор беше викање и урлање.Меѓутоа кога попорасна осети ладно и даваше се и капа и шал.Сега сме супер сам става и преку уста и нос, само очите му се гледаат.како нинџа е Стефан пак како ќе го облечеш така,што ќе му ставиш тоа не се буни.
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 13:02:04
Еца
Мартина не ми правела проблем до сега ниту за капа ниту за шал, обавезно се ставасама, а Мила уште е мала да ми кажува сака или не сака Инаку кај нас дома е многу топло, јас сум секогаш на кратки ракави, Мила ми е во тенки памучни ѕиврички и тренерчиња, а од горе боди и блузиче тенко, Мартина мора да носи хулахопки бидејќи чорапите ми ги соблекува, ама затоа нагоре маичка на прерамчиња и тенка памучна блуза.
RE: Облекување на бебе во зима 22.12.2009 13:24:04
tati
i kaj nas dnevnata temperatura vo stanot e okolu 24C ... voopsto ne e naoblecena, skletcika e...majca i bluzice, pamucni helancinja i corapcinja i mislam deka e dovolno...a jas normalno po kratki rakavi za nadvor samo kapa i rakavici, sal ne sme ni koristele dosega vo ovie dve godini, ubavo e da vdisi i izdisi vo vozduh, se razvivaat bakterii dokolku im e pokriena ustata.. i na noze obavezno odozdola i stavam hulahopcinja, i setame...nikako vo kolica, mislam deka taka poveke mrznat decinjata, bolje da se dvizi... stalno provetruvanje na prostoriite, toa e osnovno pravilo kaj nas vo zima
Monika za po doma e oblecena so bodi holahopki trenercinja no ne se mnogu debeli i dole si gi nosi kondurcinjata koi mora da gi nosi non stop. A za nadvor na sneg skafander kako konbilizonki, cizmicki normalno jakna kapa sal rukavici.No salot ne ni e preku nos tuku samo okolu vrat.