|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Облекување на бебе во зима
19.10.2009 11:38:16   
mother 29
околу 18-20 е идеално за спиење.и ние сме со конвентор во спална,откако ке згасне парното го вклучуваме!,ама мм му направи постолје ,не е фиксиран за зид,па јас му ставам одгоре врз конвенторот,чаша со вода за испарување!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 26
19.10.2009 11:40:19   
Sara
Па околу 21  степен е навечер а преку ден до 23-24,ама навечер пред да го пресоблечам ја уклучувам греалката, јассум зимурлива и се ладно ми е. 

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 27
19.10.2009 11:45:05   
mami
ее тоа е најлошото..и мене ми се случува...кога мене ми е ладно мислам ека и него му е, па го наоблекувам се додека мм не почне да вика дека е доволноuser posted image user posted image

(Одговор на членот Sara)
Непосредна врска до пораките: 28
19.10.2009 11:56:13   
Sara
Па јас повеќе се плашам да не настине отколку дека му е топло, и сега кога се нафрла се замислив, а да не зборам што сега после пораѓај и имунитетот ми е опаднат и слабеам сеуште и се ладно ми е, се шетам со шал завиткан на половината, еве сега наместо во плишани го облеков во памучни шпикозни и само едно боди има одоздола на долги - се надевам не му топло ни ладно, ама без тенко ќебенце не седиме во релаксатор.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 29
19.10.2009 11:58:56   
nadica
сара мислам дека тоа е доволно за преку ден

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Sara)
Непосредна врска до пораките: 30
19.10.2009 11:59:27   
mami
ако е будно и во соба ти е 23- 25 степени нема потреба да го покриваш. кога ке заспие да, мегутоа додека е будно нема потреба, топло ке му е..

(Одговор на членот Sara)
Непосредна врска до пораките: 31
19.10.2009 12:02:25   
Sara
Оф кај седи тој буден во релаксатор хаха нема шанси.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 32
19.10.2009 12:04:18   
mis.
23-25 степени во соба кја што се седи е многу топло.јас мислам дека идеално е 20-22 а 25 кога се бања бебето.А во собата кај шо се спиемаксимум 18.Сара твоето е облечено за 20 температура а не за 25.И кога бебето лежи мора да го покриваш па тој е мало не се движи и само лежи секако дека убаво е да го покриеш барем и со потенко ќебенце.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 33
19.10.2009 12:04:18   
BEBICA
Samo za informacija po preporaka od pedijatarot na Monika idealna temperatura za preku den za odojce t.e. bebe do 1 dena e 20 do 22 stepeni a navecer od 18 do 20 stepeni.
Za dete postaro od 1 dena dnevan temperatura e 20 stepeni a navecer isto od 18 do 20 stepeni.Mora vazduhot da bide svez a ne suv.Poradi toa sto toplinata go susi vazduhot.I obavezno provetruvanje na prostorijata kade sto novorodenceto sedi i spie barem ednas dnevno.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 34
19.10.2009 12:14:10   
Sara
Не видов тема за навлажнувач на воздухот имате и од каде го земавте,мене многу ми го суши парното воздухот?

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 35
19.10.2009 12:23:08   
BEBICA
Sara mozes da stavis nad radijatorot malo tanjirce so voda i on ke go osvezuva vozduhot.

(Одговор на членот Sara)
Непосредна врска до пораките: 36
19.10.2009 12:27:55   
mis.
Има таква тема ај само да ја најдам кај беше.

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 37
19.10.2009 12:30:17   
mis.
КЛИКНИ ОВДЕ за прочистувач на воздух

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 38
11.12.2009 12:19:38   
profesorica
моментално дамјан по дома е во дебелки тренерчиња и горе боди по кратки и тренерката а надвор + зиври и боди по долги јакна, сал, капа и ракавички.деновиве залади па затоа воведовме и шал.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 39
11.12.2009 12:24:33   
mami
Лука е по боди со долги најчесто, ѕиври и тренерчиња, дека кај моите е поладничко, а ако одиме на гости каде што знам дека е топло тогаш го оставам по боди по кратки, лесна облека и без ѕиври
шалот го носиме ретко и тоа најчесто заради тоа што патентот го грепка

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 40
22.12.2009 12:23:42   
mother 29
овој мојот не сака шал  и капа ни под точка разно ,само што ке му ги ставам се дереuser posted image ..... ..добро што јакната има дупла јака и на капата има ластичиња да му ја залепам за главата оти маф ни е работата

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 41
22.12.2009 12:42:12   
mami
Лука се научи дека кога ке го види шалот и капата ке се оди надвор, па сам ги зима и ги става на себеuser posted image user posted image user posted image е не трпи да му е преку уста шалот, го бутка надолу, ама барем грлото му е заштитено..а капа никогаш не одбивал

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 42
22.12.2009 12:44:52   
mother 29
каква уста ,мојот ни преку грло не сака......а нешто е и домашар во последно време,од градинка и си сака дома да гледа цртани филмови!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 43
22.12.2009 12:50:02   
profesorica
Дамјан сака шал и капа ептен.на усте не сака но на крло да!!! одма знае кога го зимам шалот вика:шааааал, кааааа...(шал и капа)...и кога ќе го облечам вика баааа(браво) user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 44
22.12.2009 12:53:37   
STRUMFETA
Filip najprvo koga mu staviv kapa go odnesov do ogledaloto i se isplasiuser posted image user posted image user posted image Mnogu mi bese smesen.
Sega stavame kapa,sal, bodi so kratki rakavi,a po nadvor i dzivri.Za doma ne, samo bluzicka i pantaloni.Corapki i od onie so kozicka,mada gi soblekuva

Непосредна врска до пораките: 45
22.12.2009 12:54:49   
mis.
Мартин како бебе никогаш не носеше бебешка капа по дома бидејчи имаше доста коса  и кога дојде зима и требаше да ставиме капа  за да одиме надвор беше викање и урлање.Меѓутоа кога попорасна осети ладно и даваше се и капа и шал.Сега сме супер сам става и преку уста и нос, само очите му се гледаат.како нинџа еuser posted image
Стефан пак како ќе го облечеш така,што ќе му ставиш тоа не се буни. 

Непосредна врска до пораките: 46
22.12.2009 13:02:04   
Еца
Мартина не ми правела проблем до сега ниту за капа ниту за шал, обавезно се ставасама, а Мила уште е мала да ми кажува сака или не сакаuser posted image Инаку кај нас дома е многу топло, јас сум секогаш на кратки ракави, Мила ми е во тенки памучни ѕиврички и тренерчиња, а од горе боди и блузиче тенко, Мартина мора да носи хулахопки бидејќи чорапите ми ги соблекува, ама затоа нагоре маичка на прерамчиња и тенка памучна блуза.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 47
22.12.2009 13:24:04   
tati
i kaj nas dnevnata temperatura vo stanot e okolu 24C ... voopsto  ne e naoblecena, skletcika e...majca i bluzice, pamucni helancinja i corapcinja i mislam deka e dovolno...a jas normalno po kratki rakaviuser posted image
za nadvor samo kapa i rakavici, sal ne sme ni koristele dosega vo ovie dve godini, ubavo e da vdisi i izdisi vo vozduh, se razvivaat bakterii dokolku im e pokriena ustata..
i na noze obavezno odozdola i stavam hulahopcinja, i setame...nikako vo kolica, mislam deka taka poveke mrznat decinjata, bolje da se dvizi...
stalno provetruvanje na prostoriite, toa e osnovno pravilo kaj nas vo zimauser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 48
23.12.2009 9:36:33   
profesorica
кај нас дома богами е ладничко.Дамјан ми е по зиври и боди по долги + трењерки, доле топлинки и некогаш му се ладни рачињата.

а за надвор обавезно капа, шал и ракавици.

(Одговор на членот tati)
Непосредна врска до пораките: 49
23.12.2009 9:51:17   
BEBICA
Monika za po doma e oblecena so bodi holahopki trenercinja no ne se mnogu debeli i dole si gi nosi kondurcinjata koi mora da gi nosi non stop.
A za nadvor na sneg skafander kako konbilizonki, cizmicki normalno jakna kapa sal rukavici.No salot ne ni e preku nos tuku samo okolu vrat.user posted image user posted image user posted image

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?