Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ole2004 jas mislam deka za 4 ipol mesecno bebe toa se premnogu produkti sto probalao.Ke mu go unistis sistemot za varenje .Voda zadolzitelno davaj mu zatoa sto pie adaptirano mleko i e na cvrsta hrana
ole2004 jas mislam deka za 4 ipol mesecno bebe toa se premnogu produkti sto probalao.Ke mu go unistis sistemot za varenje .Voda zadolzitelno davaj mu zatoa sto pie adaptirano mleko i e na cvrsta hrana
Леле и јас мислам исто- премногу за четири ипол месецно бебе. Нас тука не советуаат до 6 месеци исклучиво млеко, млеко и само млеко.
И јас исто мислам дека е премногу, ама имам и другарки кои им даваат се и сешто на бебенцата, па колку место имаат тие во тоа мало желудниче. Јас секој ден се нервирам дома свекрва ми и свекор ми се запнале давај му па давај му аман бре луѓе ќе јаде, ама не тие си им давале на нивините деца и не им било ништо. МОето има 4 месеца и барем до 5 не му давам, уште ни сокче не пие. Тие само му ставаат нешто в уста де јаболко де леб еднаш ќе се задавеше од трошки:Мене стварно не ми е јасно зошто порано им давале толку рано а сега педијатрите забрануваат; па ете и мене мајка ми од ‘ месеца ме заранила пред дваесет и пет години
И мене ме советуваат лекарите да биде само на млеко до 6 месечна возраст. Проблемот е што секој различно смета, до пред неколку години се сметаше дека 4 месеца е доволно за воведување на тврада храна, сега пак се враќаме на 6 месеца, во 80-тите дури од 2 месеца воведувале тврда храна.
Тоа е така затоа што се смета дека на 6 месеци се смета дека имунолошкиот систем на детето е доволно јак да го штити од алергии, пред 6 месеци смее да се воведи јаболко и банана, затоа што тие не се алрегени. Така мене ми објасни нашата докторка, е сега јас пред 6 месеци имав воведно и морков, ориз, круша и веќе на 6 месеци и компир.
Mene me sovetuvase pedijatarot da pocnam na 3 meseca . Nesakam na da mu odzemam nesto najubavo koe nikogas vo zivotot nema da go proba poveke a ovosje i zelencuk ke jade i preku glava ke mu dojdat. A i mnogu se plasam od alergii inaku na nas vo spisokot nipisuva deka od 6 meseci mozam da mu davam mlado nesoleno sirenje
Sega ne povraka,a za edna nedela polnime 5meseci.Edna nedela pred da napolnime 4meseci pocnav so vodicka od kompot od jabolko,pa sokce od jabolko na HIPP,pa so polni 4meseci kasicka od vareno jabolko...itn.Neznam dali kasickite imaat vlijanie,no nie ne povrakame veke. za Eva
Kikicka kolkavo e tvoeto Posle 2dena kasicka od jabolko i dadov kasicka od morkov,po 3dena banana,pa mlecna kasicka od oriz na HIPP itn.Jas i davam ednas dnevno po nekolku lazicki i pak si pieme adaptirano mleko.Do sega se si prifaka,ama voda nikako.Kako da ja naucam da pie voda,caj
3 meseci i 15 dena kaj mene caj pie nenormalno duri nekogas saka caj a ne mleko sosila go pie nekogas mlekoto posebno ova vreme ,prvo trebA DA dremna za da go ispie,a cajot na bekutam mng go saka dali oti blago i e neznam,isto taka na hipp cajot od kamilica,komoraca i anason i davam ali ne go saaka tolku.
3 meseci i 15 dena kaj mene caj pie nenormalno duri nekogas saka caj a ne mleko sosila go pie nekogas mlekoto posebno ova vreme ,prvo trebA DA dremna za da go ispie,a cajot na bekutam mng go saka dali oti blago i e neznam,isto taka na hipp cajot od kamilica,komoraca i anason i davam ali ne go saaka tolku.
Кикицка јас мислам поарно да и го даваш чајчето на хипп бидејќи тој не содржи шеќер. Да, има блунткав вкус но ако уште од сега се научи на толку благо ќе си имате проблеми со кариес. Моја препорака, ти си знаеш најдобро за своето дете. Ја почнав исто да му давам на син ми помалку секој ден, но не пие многу по 20мл.
< Поракaта ја уредил penelopa -- 12.1.2011 11:01:40 >
deneska mojata slabo caj pie poshto ne i davam :D i dobro se drzime si se najade 120 ml mleko i go smeniv deneska zemav aptamil i go prifati odma ,posle 4 saati pak uste 120 pa malku sokce od jabolko i dobra e od utre ke pocnam so kashicka od jabolko i taka se nadevam na podobri rezultati vo tezina.
ne sum slusnala za ovoj caj no za mamickite so bebenca da znaat.inaku jas kupuvam sekogas od pazar cajce nabrano svezo ili od bilna apteka..ne vo kesicki..pa mozebi i ovoj caj go prodavaat ovdeka vo nasive bilni apteki.
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
И на македонски е комрача. Баш имам дома некои кутивчиња од Хип чаеви, и на сите пишува дека има глукоза. А ова што го има погоре ставено Пенелопа, не знам дали го има кај нас.
Тоа затоа што во Сло. сите се стремат кон БИО ...мене овој ми го препорачаа па затоа го земав.
Татко на детето. пеперутка16
Дали би му дозволиле на детето да го напише името на таткото празно, т.е. „непризнаено татковство“, затоа што сте во лоши односи со таткото и затоа што не го прифаќа детето?
Да. (100%)
Не (0%)
Број на сите гласови: 1
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!