|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
11.1.2011 13:14:46   
arh_diz
ole2004 jas mislam deka za  4 ipol mesecno bebe toa se premnogu produkti sto probalao.Ke mu go unistis sistemot za varenje .Voda zadolzitelno davaj mu zatoa sto pie adaptirano mleko  i e na cvrsta hrana

Биди тоа што си

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 901
11.1.2011 13:19:51   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

ole2004 jas mislam deka za  4 ipol mesecno bebe toa se premnogu produkti sto probalao.Ke mu go unistis sistemot za varenje .Voda zadolzitelno davaj mu zatoa sto pie adaptirano mleko  i e na cvrsta hrana

Леле и јас мислам исто- премногу за четири ипол месецно бебе. Нас тука не советуаат до 6 месеци исклучиво млеко, млеко и само млеко.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 902
11.1.2011 13:44:43   
Pepelaska *
И јас исто мислам дека е премногу, ама имам и другарки кои им даваат се и сешто на бебенцата, па колку место имаат тие во тоа мало желудниче. Јас секој ден се нервирам дома свекрва ми и свекор ми се запнале давај му па давај му аман бре луѓе ќе јаде, ама не тие си им давале на нивините деца и не им било ништо. МОето има 4 месеца  и барем до 5 не му давам, уште ни сокче не пие. Тие само му ставаат нешто в уста де јаболко де леб еднаш ќе се задавеше од трошки:Мене стварно не ми е јасно зошто порано им давале толку рано а сега педијатрите забрануваат; па ете и мене мајка ми од ‘ месеца ме заранила пред дваесет и пет години

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 903
11.1.2011 14:02:28   
ole2004
Blagodaram na odgovorite.Eva ima samo po eden obrok dnevno po nekolku lazicki,no sepak ke usporam so voveduvanje novi namirnici.Kako da i dadam voda so cucla nesaka,a so lazicka ja plukauser posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 904
11.1.2011 16:09:00   
mila mama
И мене ме советуваат лекарите да биде само на млеко до 6 месечна возраст. Проблемот е што секој различно смета, до пред неколку години се сметаше дека 4 месеца е доволно за воведување на тврада храна, сега пак се враќаме на 6 месеца, во 80-тите дури од 2 месеца воведувале тврда храна.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 905
11.1.2011 16:59:50   
Snowhite RR
Тоа е така затоа што се смета дека на 6 месеци се смета дека имунолошкиот систем на детето е доволно јак да го штити од алергии, пред 6 месеци смее да се воведи јаболко и банана, затоа што тие не се алрегени. Така мене ми објасни нашата докторка, е сега јас пред 6 месеци имав воведно и морков, ориз, круша и веќе на 6 месеци и компир.

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 906
11.1.2011 17:32:34   
arh_diz
Mene me sovetuvase pedijatarot da pocnam na 3 meseca . Nesakam na user posted image da mu odzemam nesto najubavo koe nikogas vo zivotot nema da go proba poveke a ovosje i zelencuk ke jade i preku glava ke mu dojdat. A i mnogu se plasam od alergii inaku na nas vo spisokot nipisuva deka od 6 meseci mozam da mu davam mlado nesoleno sirenje user posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 907
11.1.2011 17:51:58   
mila mama
A i mnogu se plasam od alergii

Isto!

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 908
11.1.2011 18:44:21   
ole2004
I mene pedijatarot me sovetuvase da pocnam porano so dohrana bidejki Eva mnogu povrakase koga bese samo na adaptirano mleko,a sega prestanauser posted image

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 909
11.1.2011 20:47:15   
kikicka
ole a dali otkoga pocna so kasicki prestana da povraka ili? i na kolku meseci pocna so kasicki?

Непосредна врска до пораките: 910
11.1.2011 22:28:57   
ole2004
Sega ne povraka,a za edna nedela polnime 5meseci.Edna nedela pred da napolnime 4meseci pocnav so vodicka od kompot od jabolko,pa sokce od jabolko na HIPP,pa so polni 4meseci kasicka od vareno jabolko...itn.Neznam dali kasickite imaat vlijanie,no nie ne povrakame veke.user posted image za Eva 

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 911
11.1.2011 22:35:13   
kikicka
jas eve kako 2den i davam sok od jabolko ali po 10 ml.ti kako ,po kolku i kolku dena po red,kako preminuvase od eden vkus na dr? ili samo so jabolko

Непосредна врска до пораките: 912
11.1.2011 22:49:56   
ole2004
Kikicka kolkavo e tvoeto user posted image  Posle 2dena kasicka od jabolko i dadov kasicka od morkov,po 3dena banana,pa mlecna kasicka od oriz na HIPP itn.Jas i davam ednas dnevno po nekolku lazicki i pak si pieme adaptirano mleko.Do sega user posted image se si prifaka,ama voda nikako.Kako da ja naucam da pie voda,cajuser posted image

Непосредна врска до пораките: 913
11.1.2011 22:58:50   
kikicka
3 meseci i 15 dena kaj mene caj pie nenormalno duri nekogas saka caj a ne mleko sosila go pie nekogas mlekoto posebno ova vreme ,prvo trebA DA dremna za da go ispie,a cajot na bekutam mng go saka dali oti blago i e neznam,isto taka na hipp cajot od kamilica,komoraca i anason i davam ali ne go saaka tolku.

Непосредна врска до пораките: 914
11.1.2011 23:04:18   
kikicka
a voda pocnav od denes so lazice po malku posto ne bivatolku caj pienje zavisik ke stane.sega za sega taka taka so vodata ima nadez

Непосредна врска до пораките: 915
12.1.2011 11:00:41   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

3 meseci i 15 dena kaj mene caj pie nenormalno duri nekogas saka caj a ne mleko sosila go pie nekogas mlekoto posebno ova vreme ,prvo trebA DA dremna za da go ispie,a cajot na bekutam mng go saka dali oti blago i e neznam,isto taka na hipp cajot od kamilica,komoraca i anason i davam ali ne go saaka tolku.

Кикицка јас мислам поарно да и го даваш чајчето на хипп бидејќи тој не содржи шеќер. Да, има блунткав вкус но ако уште од сега се научи на толку благо ќе си имате проблеми со кариес. Моја препорака, ти си знаеш најдобро за своето дете.
Ја почнав исто да му давам на син ми помалку секој ден, но не пие многу по 20мл.

< Поракaта ја уредил penelopa -- 12.1.2011 11:01:40 >

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 916
12.1.2011 12:12:01   
Felly RR
Јас мислам дека сите чаеви содржат шеќер, ние имаме од ХИп чај, и да, содржи шеќер.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 917
12.1.2011 13:11:31   
kikicka
sodrzi i na hipp ,ama ke ja odviknam ke placi ama ajde .....

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 918
12.1.2011 22:40:42   
kikicka
deneska mojata slabo caj pie poshto ne i davam :D i dobro se drzime si se najade 120 ml mleko i go smeniv deneska zemav aptamil i go prifati odma ,posle 4 saati pak uste 120 pa malku sokce od jabolko i dobra e od utre ke pocnam so kashicka od jabolko i taka se nadevam na podobri rezultati vo tezina.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 919
13.1.2011 10:30:24   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly

Јас мислам дека сите чаеви содржат шеќер, ние имаме од ХИп чај, и да, содржи шеќер.

Незнам дали збориме за истиот чај бидејки има повеќе видови од Хипп. Конкретно овој  user posted image пишува дека нема (zucher frei) освен природниот шеќер од самото растение.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 920
13.1.2011 11:14:20   
mama26
penelopa a cajot od sto e? nemozam da procenam na slikava nesto slicno na kamilica user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 921
13.1.2011 11:25:07   
penelopa
Не, не е камилица на словенечки е био комарчков чај на македонски незнамuser posted image .
Вака изгледа растението: user posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 922
13.1.2011 11:28:20   
mama26
ne sum slusnala za ovoj caj no za mamickite so bebenca da znaat.inaku jas kupuvam sekogas od pazar cajce nabrano svezo ili od bilna apteka..ne vo kesicki..pa mozebi i ovoj caj go prodavaat ovdeka vo nasive bilni apteki.user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 923
13.1.2011 11:28:52   
Maca25
И на македонски е комрача. Баш имам дома некои кутивчиња од Хип чаеви, и на сите пишува дека има глукоза. А ова што го има погоре ставено Пенелопа, не знам дали го има кај нас. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 924
13.1.2011 11:30:43   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

И на македонски е комрача. Баш имам дома некои кутивчиња од Хип чаеви, и на сите пишува дека има глукоза. А ова што го има погоре ставено Пенелопа, не знам дали го има кај нас. 

Тоа затоа што во Сло. сите се стремат кон БИОuser posted image ...мене овој ми го препорачаа па затоа го земав.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Татко на детето.
пеперутка16

Дали би му дозволиле на детето да го напише името на таткото празно, т.е. „непризнаено татковство“, затоа што сте во лоши односи со таткото и затоа што не го прифаќа детето?

Да. (100%)

Не (0%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!