|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
9.12.2010 16:49:27   
biljana16
I moeto since ima 10 meseci i bas sega istoto prasanje i go postaviv na mojata pedijaterka a taa mi rece deka leka i grav moze sega da pocne da jade samo kromidot da ne bide potprzen tuku varen zaedno so gravot ili lekata. Inaku varen kromid jas mu davam uste od 7 meseci i za sega e super.

(Одговор на членот alfa)
Непосредна врска до пораките: 876
15.12.2010 18:18:48   
gvenda
kakvo kiselo mleko im davate na bebinjata i od koga pocnavte samo se mislam dali e dovoln golema za takvo nesto 7 meseci ima

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 877
15.12.2010 18:27:31   
AnnaMolly RR
А јогурт и кисело млеко кога почнавте да давате? Филип веќе пие кравјо млеко, па мислам дека може и јогурт да му дадам. Има полни 6 месеци.
И палента. Кога може?

Live and let live

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 878
15.12.2010 20:50:54   
gvenda
palenta jas i dadaov na 6 i pol mislev moze deka e pcenka nema gluten se nadevam ne zgresiv a annamolly zarem ne e rano za kravjo mleko za Filip ko so citam po forumive kao ne bilo bas za bebinja pod 1 godina ama so znam so da kazam milsma deka veke se preteruva eee epten se zanele site demek po zdrava hrana i slicno i se zabegalo neka ne se naluti nikoj ama takvo e vremeto ama pa koga ke cues deka  nesto ne cini i nekako ti e sube i si epten u haos taka da koj kako saka neka si prai
sma si odgovoriv za zabeleskata na pocetokuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 879
15.12.2010 22:00:45   
AnnaMolly RR
Сум читала и на форумов и на други места за кравјото млеко, ама сум се консултирала и со доктор и со луѓе кои давале кравјо пред година. Решив и јас да му дадам порано, воопшто никаква реакција немаше па решив да продолжам. И воопшто не му се секирам и не ми е хаос, детето одлично напредува и мене тоа ми е доволно.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 880
15.12.2010 22:07:42   
lukas
sestra mi i braceda mi mu davaat uste od 6 meseci kravsko a i devericata.jas ete lukas e uste na aptamil iskreno zaradi toa sto mi se isplaka da go kupuvam a i ne go sakam kravskoto licno jas,inace deka go davate pred godinata nema gajle da ne e pred 6 tiot mesec spored moe mislenje.....no sepak toa e izbor na sekoja majka..a i pedijatrite posle 6 tiot mesec velat deka ne e problem ako se dade pred godinata..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 881
23.12.2010 14:34:34   
mili4kask
Edno prasanje...Nasata princezicka pocna so kasicki na 27 ke napolnime 5 meseci...Bidejki neznaev kaj da go postavam prasanjevo ne vidov nekoja soodvetna tema ke prasam tka...Od koga pocna da jade gusta hrana pocna poveke da kaka..:) Znaci 3-4 pati na den no normalna stolica, a pred ednas dnevno koga bese na mlekce samo..Ima l i nekoj vakvo iskustvo??

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 882
23.12.2010 15:37:47   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mili4kask

Edno prasanje...Nasata princezicka pocna so kasicki na 27 ke napolnime 5 meseci...Bidejki neznaev kaj da go postavam prasanjevo ne vidov nekoja soodvetna tema ke prasam tka...Od koga pocna da jade gusta hrana pocna poveke da kaka..:) Znaci 3-4 pati na den no normalna stolica, a pred ednas dnevno koga bese na mlekce samo..Ima l i nekoj vakvo iskustvo??

Истото се случи и со нас. Мислам дека тоа е нормално, со воведување на тврда храна се нормализира и столицата.
Гледај на тегличките што пишува, некои ја стврднуваат, некои ја разредуваат, а некои ја нормализираат столицата. Ако јаде сливи, на пример, столицата се разретчува и може почесто да кака.
Како и да е, ова не е никаков проблем.

Live and let live

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 883
23.12.2010 15:40:51   
mili4kask
Da jas i i pravam doma, nea stolicata i e normalna, bas i banana i dadov pred nekoj den i normalno ocekuvav da se namali no iako potvrda stolica taa pak 3 pati si kakase denta..Mozebi e metabolizam neznam sto da kazam, ne e prolivce sigurno posto bi se primetilo toa...

Непосредна врска до пораките: 884
23.12.2010 15:44:19   
AnnaMolly RR
Штом не е проливче, не е страшно. Три пати не се многу.

Live and let live

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 885
23.12.2010 16:23:41   
gvenda
denes i dadov ananas na gordana valjda moze
pa me gledase kako jadam i me fati zal i i dadov si go ispa

Непосредна врска до пораките: 886
24.12.2010 16:18:13   
AnnaMolly RR
Вчера јадеше јогурт и рипчиња квики user posted image
Нешто не му се бендиса многу, ама не го ни одби. Отвараше уста, ама кога ќе му дадев правеше фаци. Ќе го голтне и пак отвара уста, па пак фаци user posted image
Ќе му дадам пак кога ќе стане од спиење, да видам сега како ќе реагира.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 887
27.12.2010 17:07:14   
gvenda
kakvo kiselo mleko im datdovte za prv pat na bebuskite i na kolku meseci ?

Непосредна врска до пораките: 888
27.12.2010 17:09:32   
gvenda
kakvo kiselo mleko im dadovte za prv pat na bebuskite i na kolku meseci?

Непосредна врска до пораките: 889
27.12.2010 17:38:48   
marina82
koga mozam da pocnam so davanje na glutenski proizvodi? mojot dr. mi kaza deka mozam od 6 mesec. vase iskustvo

Непосредна врска до пораките: 890
27.12.2010 17:48:43   
lukas
dobro ti rekol doktorot i jas togas pocnav no sekoja majka razlicno..dobro e mozes da pocnis prema mene!pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 891
27.12.2010 17:49:58   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda

kakvo kiselo mleko im dadovte za prv pat na bebuskite i na kolku meseci?

jas mu dadov od bitolskata na 7 i pol meseci,od zelenoto,ona novo sto im e sega na mlekarata..balans..pozz

Непосредна врска до пораките: 892
27.12.2010 17:55:09   
mami2
Кисело млеко дадов со полни седум месец, прво јогурт со пробиотици па кравјо битолско.
Глутен по малку сосем да лизне што го гледа брат и` со леб или бисквити во рака исто со полни седум, а кашички со глутен, Фрутолино, 8 житарки со полни осум месеци.
На првото му дадов порано, со полни шест месеци јогурт, шестипол глутен, ама разви нетолеранција на лактоза и глутен па сега дувам од подалеку.... да не ме снајде истата беља

Непосредна врска до пораките: 893
27.12.2010 21:31:15   
marina82
koga moze da se vovede palenta?

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 894
10.1.2011 17:27:50   
kikicka
Jas denes za prv pat i dadov sok od jabolko i go prifati odma imame 3 meseci i 13 dena,najprvo dve lazicki malku zaplaka ali posle ispi okolu 50 ml ali postepeno prvo 10ml,pa 20ml pa potoa uste 20 pobara.sega cela nedela da i davam sokce od jabolko pa drugata od nesto drugo ili?helpp

Непосредна врска до пораките: 895
10.1.2011 17:33:58   
Pepelaska *
Мислам дека можеш од морков ама колку што знам барем три дена од истото давај, нека пише некоја поискусна мама, јас па не му давам сокче уште има 4 месеци а сите ми викаат давај му и сок и каши нека јаде, а педијатарот ми рече рано е кога некој ќе ми рече сака да јаде, а особено дома свеки стварно незнам што да правам имам пишувано неколку пати овде сите ме советуваат да не давам,

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 896
10.1.2011 17:40:56   
mila mama
Nie imame 3 meseci i 10 dena i jas ne planiram da davam dohrana do 4-5 mesec...

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 897
10.1.2011 17:51:30   
kikicka
jas da vi kazam odamna sakam da i davam,edvaj cekam da pocnime da jadime ova so mlekoto e strasna rabota ne sme na cice,caj pie mnogu isto taka i mleko si pie normalno ama cajot epten go saka pa zatoa reshiv da pocnam so sokcinja barem a od 4 polni pa ke porbam i so kasicki.Neka si se uci od mala na dr vkusovi.nema steta a pediatrite veke neznaat sto da kazat ako prasas site razlicno ke ti kazat se e komercijala.

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 898
10.1.2011 17:57:45   
jovanka
Majkata e taa koga ke go pocustvuva momentot deka bebeto e spremno za vnes na drugi vkusovi.Zatoa e toj majcinski instikt.No pred navrseni 4 meseci ne treba da se vnesuva nisto drugo osven mleko ,vodicka i cajce.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 899
11.1.2011 10:23:29   
ole2004
Ve molam za pomos.Eva na 18ti polni 5meseci i e na adaptirano mleko.Do sega ruckala jabolko,dunja,banana,tikva,morkov,kompir,oriz i mlecna kasicka na HIPP.Voda i cajce ne pie,a sokce ponekogas od jabolko na HIPP.Sto mozam uste da i dadam za da go zbogatime menito,kolku pati dnevno i koja kolicina.Pozdrav

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

женски имиња
kristina oh

да избереме име за моето мило...

ема (20%)

стефанија (10%)

ива (23%)

ирина (12%)

тамара (10%)

михаела (24%)

Број на сите гласови: 241

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!