|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
13.1.2011 11:30:56   
mama26
samo priroden maca ako go prodavaat pa taka i nema da ima seker i ke moze doma da si go zasladuvate pomalku ako kupeckite se mnoogu blagi .

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 926
13.1.2011 11:31:36   
mama26
uste edno prasanje penelopa za sto pomaga toa cajce od komraca?

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 927
13.1.2011 11:35:29   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

uste edno prasanje penelopa za sto pomaga toa cajce od komraca?

На него пишува: ги ублажува коликите, за урамнотежуваше на пребава, го смирува стомачето на бебето.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 928
13.1.2011 11:56:51   
gvenda
mojata ima 8 meseci kupiv suvi kajsii dali moze da i svaram i da i dadam sto mislite
i da ve prasam za zitarkite sto osven oriz i pcenka davata i vo kakva forma gluten probavme vo kasicka i nemase reakcija ama bidejki ne sakam da i davam gotovi kasi sakam doma da i pravam so drugi zitarki

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 929
13.1.2011 11:59:29   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

И на македонски е комрача. Баш имам дома некои кутивчиња од Хип чаеви, и на сите пишува дека има глукоза. А ова што го има погоре ставено Пенелопа, не знам дали го има кај нас. 

Тоа затоа што во Сло. сите се стремат кон БИОuser posted image ...мене овој ми го препорачаа па затоа го земав.

И овде почнаа да носат БИО каши и сокчиња, ама не многу. ЈАс купував БИО АД млеко, во тоа време имаше 1 БИО кашичка и сокче мислам. Сега може има повеќе.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 930
13.1.2011 12:10:04   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda

mojata ima 8 meseci kupiv suvi kajsii dali moze da i svaram i da i dadam sto mislite

gvenda ako se prodavaat kajsii za bebenca vo teglicki znaci mozes i ti da i dades slobodno.samo ova razlikata ke bide domasno mesto kupecko.user posted image

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 931
13.1.2011 12:21:36   
Isabella
Јас и ставам суво овошје (суви кајсии, суви сливи...) во кашичките со житарици. Свежото и сувото овошје го блендирам заедно и додавам 1-2 лажици житарици (7 корн, овесни снегулки...) за појадок или вечера.

Непосредна врска до пораките: 932
13.1.2011 12:39:09   
Isabella

Еве како изгледа коренот на коморача (fenchel) од кој се прави чајчето против грчеви ѕа бебиња. Меѓутоа, коренот (плодот) се користи во исхраната. Јас неколку пати најдов Био и и го комбинирав со друг зеленчук во зеленчукова каша. Многу е здраво за стомачето, како за чајче, така и во исхраната.

(Одговор на членот Isabella)
Непосредна врска до пораките: 933
13.1.2011 12:42:14   
Isabella
КЛИК

< Поракaта ја уредил mila mama -- 13.1.2011 15:38:03 >

Непосредна врска до пораките: 934
13.1.2011 22:53:59   
gvenda
ИЗВОРНА ПОРАКА: Isabella

Јас и ставам суво овошје (суви кајсии, суви сливи...) во кашичките со житарици. Свежото и сувото овошје го блендирам заедно и додавам 1-2 лажици житарици (7 корн, овесни снегулки...) за појадок или вечера.

Isabela a kolkava e tvojata kjerka i koi snegulki i gi davas ili 7 korn

Непосредна врска до пораките: 935
14.1.2011 13:41:24   
Isabella
7 корн се на Милупа, а овес можеш да најдеш во продавниците за здрава храна и во маркетите. Препрорачувам да земеш мелен овес и дирекно го ставаш во блендираното овошје, а може и во млеко или јогурт.
Изабела јаде разновидни житарици уште од 6 месеци.

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 936
19.1.2011 17:19:20   
AnnaMolly RR
Купив кашичка во прав од ориз и пченка на Нестле.
Ама кога ја подготвувам ми излегува цела со грутки и премногу густа.
Пишува дека треба 160 мл млеко и да се додадат 5 лажички каша. Сум пробала и помалку од пет да ставам, ама пак е цела со грутки и никаква е, како лепак.

Ајде помош!!!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 937
19.1.2011 17:56:28   
oliva
i mene taka mi se pravese taa kasa,se dodeka ne probav so zica za matenje,sega ja pravam so zicata davpati promesuvam i grutcinja nema inaku stvarn e ko lepak

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 938
19.1.2011 18:04:14   
Тања РР
Aна Моли јас таа каша ја правев со јогурт ама ставав многу малку каша 1-2 лажички и многу убава излегуваше. И со млеко сум ја правела, исто, помалку од прашокот ставав. Јана ептен ја сакаше.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 939
19.1.2011 18:57:05   
slavicav
Site na nestle se takvi nie gi jademe 8 zita i med i 8 zita i jogurt vkusni se ama grutki se pravat.Probaj mlekoto da bide mnogu zeshko i so postepeno meshanje inaku probaj ja oriz i pchenka na miluppa podobra e.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 940
20.1.2011 10:12:12   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Aна Моли јас таа каша ја правев со јогурт ама ставав многу малку каша 1-2 лажички и многу убава излегуваше. И со млеко сум ја правела, исто, помалку од прашокот ставав. Јана ептен ја сакаше.

Тања, а јогуртот така на собна температура? Ќе се растопи кашичката?
И колку јогурт за 1-2 лажички?

Live and let live

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 941
20.1.2011 10:12:51   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: oliva

i mene taka mi se pravese taa kasa,se dodeka ne probav so zica za matenje,sega ja pravam so zicata davpati promesuvam i grutcinja nema inaku stvarn e ko lepak

Ќе пробам со жица, фала на помошта. Немаше да ми текне user posted image

Live and let live

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 942
20.1.2011 10:13:46   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Site na nestle se takvi nie gi jademe 8 zita i med i 8 zita i jogurt vkusni se ama grutki se pravat.Probaj mlekoto da bide mnogu zeshko i so postepeno meshanje inaku probaj ja oriz i pchenka na miluppa podobra e.

Па со врело млеко ја правев user posted image
И јас ја гледав таа на милупа, следниот пат таква ќе земам.

Live and let live

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 943
20.1.2011 18:04:53   
happy mamicka
jas ja pravev taa od oriz na nestle i mnogu retka pa mi izleze. a stavate golemi ili mali lazici kako za kafe?

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 944
20.1.2011 18:19:08   
Felly RR
Јас сите такви каши ги правам со големи (супени) лажици, ама во последно време, и не гледам баш по лажици, туку само ставам онолку колку што е потребно за да се постигне добра густина.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот happy mamicka)
Непосредна врска до пораките: 945
20.1.2011 18:21:47   
*miki mami*
Да не ви се прават грутки во кашичките мешајте ги со она рачка за матење јајца од порано железна со повеке тенки линии или со рачката од блендерот       ладно или топло млекото нема грутки сто посто провереноuser posted image user posted image

(Одговор на членот happy mamicka)
Непосредна врска до пораките: 946
20.1.2011 18:30:54   
Felly RR
Јас додавам малку по малку, и цело време мешам и не ми се направиле грутки досега од ниедна каша

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 947
21.1.2011 23:31:04   
slavicav
Kakvo sirenje im davate na user posted image kravjo,kozjo,mlado,starouser posted image I od kade kupuvate?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 948
22.1.2011 10:14:59   
Felly RR
Па за почеток се дава АБЦ намаз, а кога ќе почнеш да даваш сирење мислам според мене исто е дали кравјо, дали козјо, и да биде старо.

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 949
22.1.2011 20:09:31   
gvenda
od koga pocnavte da im davate griz i dali moze so voda da se prigotvi namesto so mleko 

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

заедно во кревет
mami

дали бебето треба да спие со родителите

да (21%)

не (48%)

понекогаш (32%)

Број на сите гласови: 120

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!