Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 24.1.2011 17:21:46
Olivia
Mareto mila abe dusicke opustise mila , nema potreba od merenje na folekuli koga primas estrofem kakvi se tie gluposti, samo edrometrium se meri vo slucaj kako nasiot, estrofemot e i kontraceptiven hormon taka da koga se prima estrofem ne ni moze da se merat folekuli duri moze ni da gi nema, ajde ne misli i pobrzo zavrsi kaj doktorot uste ovoj pat i da ne si pravis filmovi vo pametot sega tebe ti treba samo odmor i nasmevka nikako vakvo raspolozenie, i te molam nemoj estrofemot na vreme i od prv den na ciklusot, so tbe sme mila samo opusteno
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 9:20:40
leona7
Devojki opustete se i taka ke ostanete bremeni... jas so problemi so visok prolaktin prvicno, edna neuspeshna inseminacija i eve vtorata mi donese ... taka da samo opusteno i ne mislete na toa mnogu .. togas koga najmalku ocekuvate togas ke se sluci ...jas prvata inseminacija se ponashav ko trudna lezev bev na bolovanje....vtorata ja napraviv i prakticno ja zaboraviv ..i eve go se sluci :))).. Ve sakam site i samo napred .... ima nadez za site sto sakaat
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 14:02:44
dezdemona
Fala za odgovorot Bogdanicka i Olivija Ke pocnam so estrofemot koga ke dobija 1 den, mislam na recepta se sigurno poevtini pa ke vidam so ke pravam. Ajde da trgni godinava nova so trudnicki da e. pozdravce do site rr
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 17:51:25
lilita
leona i jas cetvrtoto in vitro go napraviv bez mnogu ocekuvanje,plasenje i mislenje i eve se pokaza Site da si imame ke se zaboravat makite. Mnogu novi ovaa godina neka ima.pozzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 18:14:34
stanka
Mareto koj ti merel folikuli a si so estrofem tableti Bozeeeee ima li i toa na ovaj svet a odis vo ivf centar Se e mozno mnogu luge mnogu materijali veli edna stara pogovorka
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 18:35:30
cleo
Leona bravo, sekoja cest Kolku mi e milo koga ke slusnam deka nekoja uspeala so ivf ili inseminacija da ostane . Ti posakuvam se najdobro Ti prativ privatna poraka, te molam koga ke mozes odgovori mi. Pozdrav i uzivaj
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 19:48:02
mareto
pozzz jas estrofemot go kupuvam na privatno 419 denari a na recepta mislam deka ne go davat .neznam vidi.inace i jas se zacudiv ova so folikulite sto mi go rece so imat vrska sega folikulite koga vazen e endometriumot.abe belja.olivia koga pocnuvas ti so transver.
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.1.2011 23:05:06
Olivia
Mareto jas pocnuvam naredniot mesec stom dobijam pocnuvam so estrofemot i negde kaj prvi mart ocekuvam transver, eve denovive sum rastrcana po nekoi ispituvanja poradi spontaniot dens pravev d-dimer i koagulacija vo edna klinika i se e uredno ama imam sega genetski ispituvanja da zavrsam , do sega se e uredno pa daj boze da bide i ponatamu,, pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 10:43:14
adabejb
Dezdemona,mila Estrofem tabl.se prepisuvaat na recepta od maticen lekar ginekolog i taka se dosta poeftini okolu 100-tina denari a inaku na privatno se okolu 420 den kako sto spomna Olivija.
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 12:16:29
Varga
Forumov e prekrasen, i postojano go sledam. Za prv pat se zaclenuvam i mislam deka ova e najkompetentnata tema kade sto mozam da se pretstavam. Sest godini se boram so sterilitet. Bezbroj hormoni, inekcii. Edna neuspesna inseminacija,edno neuspesno IVF,vonmatericna bremenost koja zavrsi so odstranuvanje na kanal,otkriena hipotireoza(so sekojdnevna terapija dozivotno),sega na povtorno IVF i dve crti za prv pat. Na ovaa tema gledam mnogu so mojot problem pa evo ke se priklucam da gi spodelam moite iskustva
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 12:47:41
leona7
Wanna baby, pravev inseminacija vo Sistina kaj dr.Popovich ..epten sum zadovolna od nego super e covekot.... Cleo ti pisav odgovor na privatnata poraka... a na drugite sho mi cestitavte ..FALAAAAAA SRCINJA STEE ... aj neka se mnozat bebushi godinava kaj site ....
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 12:53:19
iki82
cestitki leona7 imaj lesna bremenost mozes li da spodelis iskustvo so nas koja bese kaj vas pricinata za inseminacija i koja terapija ja primase pred inseminacija. I jas sum vo sistina kaj dr.lazarevski, ako e se ok ovoj mesec ke pravam inseminacija na priroden ciklus.
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 20:06:45
siki1
dobro ni dojdofte leona i verga cestitki i na dvete i uzivajte vo se nadevam deka edna po edna ke se usrekuvame se razbira so vasa i nasa poddrska pozzzzzzzzzzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 20:10:46
siki1
a sega za mojot problem da ve obavestam deka posle tolku macenje so fzo eve veke fcera dobif pozitiven odgovor,no sega uste nemam dobieno soglasnost od ministerstvoto za zdrastvo,se javif vo bitola i goran biologot mi rece deka eve uste nemame nisto soglasnost dobieno za nitu edna ,no jas se plasam da ne bide taa soglasnost mnogu dolgo pa da go izgubam i od fzo toa vazi 6 meseci,od eden problem vo druk vleguvam no ne se otkazuvam.dali nekoj nesto znae vo vrska so ova.pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.1.2011 20:11:15
malata mo
iki82 so sreka inseminacijata,da si vidis posle toa Dobredojdovte na forumot Leona i varga.ovdeima dobro druzenje Srekno na site drugi,na pat kon Nie napreduvame....