|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
1.2.2011 7:47:28   
none
jas sum uste tuka deneska odam vo 12 ne osekjam nikakvi bolki a veke vreme e najverovatno ke me zadrzat i so provokacija ke bide bebeto mrda po malku a otvorena neznam od zavcera bev eden ipol prst i taka ostanav,denes ke vidime RR

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 476
1.2.2011 8:39:56   
arh_diz
Srekno none

Биди тоа што си

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 477
1.2.2011 18:21:06   
none
arh-diz ti blagodaram jas denes po 4 pat mi pravea ctr i nisto mi vikaat deka sum 39 nedela i 1 den me vidoa na eho vikaat se e vo red da cekam do petok neznam so eden prst ipol otvorena vaka da se ceka .pozdrav

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 478
3.2.2011 6:02:24   
najmilo
jas se porodiv tocno na denot 30 januari se rodi nasata mala princeza Natalija ....poragaj ne taka lesen

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 479
3.2.2011 7:20:41   
veckasr
cestitki najmilo neka tie ziva i zdrava kerkickata 

(Одговор на членот najmilo)
Непосредна врска до пораките: 480
3.2.2011 8:59:15   
riba79
Neka vi e ziva i zdrava kerkickata Natalija,golema da rasteuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 481
3.2.2011 14:41:40   
tnade
dobro ni dojde Natalija da si zdrava i ziva, da bides gordost za mama i tato......cestitki za sreknite roditeliuser posted image

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 482
5.2.2011 5:06:52   
najmilo
vi blagodaram na site i vi posakuvam lesen poragaj i sto poskoro da si gi guskate malite srcinja navisitina nema nesto pomilo od svoeto bebe da go drzite vo race ....pozdrav do site i so lesno

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 483
7.2.2011 17:26:43   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image None cestitki, da ti e ziv i zdrav sinot, golem da raste i da gi slusa tato i mama. Za ranata dole ti preporacuvam da si kupis ampuli vitamin c i da gi stavas na tampon za lice(za vadenje sminka), veruvaj deka mnooogu brzo ke ti zazdravi ranata i uste od sledniot den ke osetis podobruvanje. Za hemoroidite, mene mi izlegoa nadvoresni i patronaznata mi rece da stavam na tampon svinska mast izmiena vo 7 vodi, mi pomogna i toa mnogu. Mene vo sredata me pustija od bolnica, imav bolki dole sto od ranata sto od hemoroidite, ne mozev nikako ni da lezam ni da sedam. Vo cetvrtokot sabajle dojde patronaznata i mi kaza da stavam vitamin c za ranata i svinska mast na hemoroidite i veruvaj jas do vecerta bev kako nova, sedam, lezam se dvizam bez nikakov problem. Mala minimalna bolka sepak ima megjutoa e nisto vo sporedba so toa prethodno. Pozdrav i cuvajte se so user posted image

Што е ова свинска маст измиена во 7 води? Да ја миеш маста? Не разбирам.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 484
7.2.2011 18:30:29   
Luci
Da da Maca25, vo edno lonce da se stavi svinska mast i voda, da se izmesa-izmati so lazica i da se iscedi vodata, i taka uste 6 pati, pomaga mnogu, barem na mene za nadvoresnite hemoroidi. Ne mozev ni da sedam ni da lezam od bolka, poveke maka imav od niv otkolku od ranata ama fala mu na Gospod se sredi

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 485
23.2.2011 17:37:53   
milicka85
Еве ја и мојата приказна!
Читајќи ве вас болките ги замислував многу поинаку од оние што ги доживеав.
Тоа беше првиот ден во мојата бременост кој што го преседив дома.Имено во текот на целата бременост секој ден излегував да попешачам малку,некогаш повеќе некогаш помалку но битно пешачев.Околку 19 часот почувствував болка слична на онаа  што ја имав кога ќе добиев менструација.Си помислив тоа не е ништо,но по 5 минути пак иста таква болка.Си реков пак не е ништо.По една минута пак и си помислив тоа се лажни болки,вистинските се во исто време на не на 5 мин па на 1 мин.Потоа поцна да ме режи стомакот бас онака како за по  голема  нужда и појдов во бајната и се олеснив се разбира , и си помислив ма мене ме болев стомакот за голема нужда.и  си реков ке си подлегнам малку да одморам ,но пак ми се појавија болките  и сеуште мислев дека се лажни болки и не сакав да одам во болница.Тие болки беа издржливи и не така страсни за да идам во болница.НО почна и да ми се лоши и да повраќам.Тогас дојде свекрва ми и ми рече стремај се ајде  ќе го родиш дома.е ај си реков да одам .И пред да тргнам се напив вода од левиот  чевел на мм,демек ке си поминам со лесно (така ми кажа една баба и вистина испадна така)КОга појов таму бев отворена 4 прсти и пак исповратив .И  после тоа ме седнаа на ЦТГ ,па на бокс .И сестрата ми вика  што се чудиш ке рагаш.А јас и велам кога сега.А таа се насмеаа слатко и ми вели сега ами кога за еден час ке го родиш.Болките поцнаа да ми се засилуваат  станаа посилни но издржливи а јас глас не испуштав ниту пак вриштев .Само ке се наведнев надолку со главата  нозете раширени и дишев длабоко како што ми кажа мајка ми .КОга ме легнаа на боксот се држев за  едно железо над мене и пак не вриштев,стискав заби и дишев длабоко.Ајде вика д-р на болката што ке ти дојде ке добиеш напон и ке напниш како за по голема нужда без да престанеш и без да  земаш воздух.И напнав и излезе моето  сонце,мојата керкичка.Се слушаше нејзиниот плач и гласот на сестрите ајде бре девојки што се плашите прворотката прва роди глас не и слушнавме,вие имате родено и вриштите.
п.с мој совет е да не вриштите и пиштите за да имате сила да напнување
Среќно мамички.Не е ништо страшно само  не треда да се прашите.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 486
17.3.2011 20:38:41   
sonjuska
sakav a ve prasam so eden prst otvorena sum kolku vreme e potrebno da se dootvoram i od sto zavisi pobrzo da se otvoris pri nekoi dvizenja imam mali bolki kako bockanje so igli 

(Одговор на членот milicka85)
Непосредна врска до пораките: 487
17.3.2011 21:09:32   
Maca25
мила сонјушка, јас бев цел месец 2 прати отворена, па помина и терминот па уште една недела и јас уште не се отварав. така да не мора да значи дека брзо ќе се отвориш.
Ти посакувам се најдобро и лесен пороѓај.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот sonjuska)
Непосредна врска до пораките: 488
18.4.2011 17:51:46   
baby27
Sakam da prasam, koga prv pat ve pregleda kolku prsti ste otvoreni, mene mi rekoa vo 36nedela veke da pravime CTG

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 489
18.4.2011 18:51:47   
Luci
Mene vo bolnica, koga mi pukna vodenjakot, pozz

< Поракaта ја уредил luci -- 18.4.2011 18:52:23 >

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 490
18.4.2011 19:23:34   
mamamoni
јас прв пат на CTG бев после истекот на терминот, а се породив две недели после термин, дотогаш немаше никакви знаци за отворање

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 491
18.4.2011 19:24:20   
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby27

Sakam da prasam, koga prv pat ve pregleda kolku prsti ste otvoreni, mene mi rekoa vo 36nedela veke da pravime CTG

Кога влегов во 9 месец и секогаш кога ќе се пожалев на болки user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 492
19.4.2011 14:02:46   
strelec 8
ne mora da znaci deka koga ke odis na ctg deka ke te proverat kolku si otvorena.najcesto proveruvaat koga ke ti pocnat bolkite,koga ke ti pukne vodenjakot ili odkoga ke go pomines datumot na raganje

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 493
19.4.2011 15:05:37   
Martins mom
Тоа ми беше најнепријатниот дел од се’...Ме проверија кога влегов во деветти и после од кога ми го пукнаа водењакотuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 494
12.5.2011 16:32:12   
sunshine24
zdr rr.jas sum 37 nedela i postojano me bolat preponite,a i stomakot znae da me isece nekogas a denovive imam menstrualni bolki.vcera i poloovinata me presece tripati ama bas me stegna da ne mozam da mrdnam.ne znam dali e toa noramlno za posledniov mesec ili pak znaci deka vo brzo vreme ke se porodam.ve molam kazete mi vase mislenje zosto zbuneta sum......pozzzz 

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 495
12.5.2011 18:15:58   
Martins mom
Саншајн, нема што да му ја мислиш, тоа значи дека набргу ќе се породиш. Ајде, уште малку ти останалоuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот sunshine24)
Непосредна врска до пораките: 496
12.5.2011 18:24:32   
sunshine24
fala mnogu martins mum samo so lesno da bide......pozzz pa ke vi pisam koga ke dojde momentot.

Непосредна врска до пораките: 497
17.5.2011 16:10:15   
bombica
Aj ke ve molam kazete mi kako boli polovinata.Na odredeni intervali kako kntrakciite ili konstantno?Mene od vcera me boli ( 33 ned.sum) konstantna bolka imam ama na momenti e pojaka posebno levo.Inaku imam isialgija i diskopatija,se nadevam boli od vremevo ama nekako ne mi e voobicaena bolka user posted image

(Одговор на членот sunshine24)
Непосредна врска до пораките: 498
17.5.2011 17:23:33   
Martins mom
Половината боли - корни, не верувам дека ти е за породување, има шанси да ти е од времево, пошто ја не очекувам породилни болки, а посебно насабајле умирам, едвај станувам...од дископатијата ти е

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 499
17.5.2011 18:02:17   
mamamoni
и мене породилните болки ми беа во половината, и тоа на интервали но многу силни болки, стомак не ме болеше воопшто, не би требало да се породилни болки многу е рано, сепак контрола би било најдобро да направиш

Daughters are another version of yourself, but only better !

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

машки имиња
kristina oh

помогнетени во изборот за насето срценце...

марко (22%)

иво (9%)

филип (21%)

јован (10%)

петар (12%)

лука (26%)

Број на сите гласови: 258

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!