Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Епа мислам дека баш такви работи што содржат белка треба да има пробано и ако нема реакција во ред е, а ти дај и само белка пред вакцина за сигурно [/quote]
Само белка нас пед. ни рече дури после еден месец. Ај вие ако одите утре, ќе кажеш што ви рекле, дали само белка, или работи што содржат белка.
"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu
Епа мислам дека баш такви работи што содржат белка треба да има пробано и ако нема реакција во ред е, а ти дај и само белка пред вакцина за сигурно
Само белка нас пед. ни рече дури после еден месец. Ај вие ако одите утре, ќе кажеш што ви рекле, дали само белка, или работи што содржат.
Фели да те информирам, бевме на вакцина, прво ме праша дали има пробано јајце, и реков има, ама дека повраќа не му давам, па после ме праша дали има пробано кифла или торта, нешто што содржи цело јајце, реков да има, ако нема реакција на тоа во ред е, така да можи слободно да одите ако сте немале реакција. А зошто се уште не сте ја примиле вие?
lele luge sega ve citam nie imame 9 meseci i bevme na kontrola vo sredata i ni vika ke primite vakcina za morbili kao sea po novo bilo taka od 6 meseci im davale posto neli s epojavija i fino lepo i stavija vakcina i eve veke 4 den nema reakcija nikakva eee bas se nerviram vaka ama si vikam deka oni znaat a bas me prasa dali ima probano jajce i ja i kazav deka nema i tek sea i dadov zolcka aj se nadevam nema da ima problem zosto ako ima ne daj boze ka idam i ke ja zapalam taa
Nie vo petokot ja primivme diteper....(race,nodze i so lazice)....znaci na tri meseci...i mi krena temperatura 38.6...drugiot den 37.3......od nedelata nema.....iako vikaat deka od prvata nema reakcija no ete ima.Od vcera primetiv deka grpceto mu e malku nafrleno,ima sansi toa da e od vakcinata? Go namackav so mustela i sega mu smireno
Вакцината Дитепер има реакција нема врска прва втора трета доза еве и ние првиот пат кренавме 37 со 7 вториот ништо и денес последна примавме па ќе видиме, ставај му облоги со 40% алкохол и давај му парацетамол/далерон по потреба а за грбчето не верувам дека може да е од вакцината
Vakcinata Diteper mislam deka mozete da si ja kupite i samite i e so edno bockanje se vika Pentaxim . Mislam deka ovie vakcini so edno bockanje Vo MKD gi stavaat samo na pdvremeno rodeni decinja besplatno Tanja imase pisano se sekavam.I od nejze nema nikakvi reakcii vakcinata cini vo apteka okolu 30 evra , mojata kuma si ja kupuva
< Поракaта ја уредил arh_diz -- 15.2.2011 15:17:37 >
denes gi primivme prvite vakcini(2 vo noginjata): -diphterie -tetanos -hepatit b -polio i -pneumocoque
srcka mamina mnogu ja bolat ne dava da ja pipneme po nozete se utepa vreskajki samo sto se smiri malku i zaspa.ako vaka pak ja boli vecer ke i dadam 2,5 ml dafalgan(taka ni rece pedijatarot)
pazete so vakcinata za morbili MMR pocnaa po novo da ja stavaat od 6 meseci a e teska vakcina moze da ima reakcii jas se zeznav dozvoliv na 9 meseci bidejki neznaev za ova i sreka nemame reakcija eve veke 6 den megutoa moze da ima i do 10 den zatoa koski mi se tresat
Ние еве денес осми ден откако ја примивме вакцината за сипаници, и денес имаше Т 37,7. Дали може реакција на вакцината само да крене Т без да и се јави исип, или ако, веќе крене Т тогаш ќе и се јави и исип
mila mama fala ti..No kako ovaa vakcina ja primaat i maski i zenski koga vo kniskata pisuva deka rubeola e vakcina samo za zeski i se prima na 7god,a nasite dok vikaat deka vakcinata mpr se prima na 1na godina i site ja primaat,kolku e toa dobro posto jas imam vo familija detence koe po primanje na taa vakcina se pojavuva autizamot,a sea imam i sin koj sto ke treba da se vakcinira od taa vakcina i mi e strav da ne mu se sluci istoto...vie sto mislite?
Mec21, rubeola se prima od site za da se namali kontingentot na verojatna zaraza, t.e da ima pomala verojatnost za rasprostranuvanje na bolesta. Na 7 godini e vtorata doza. Sekoja drzava izbira koga ke pocne. Kaj nas e na 1 godina. Za autizmot ne navleguvam vo detalji, rabotite se senzitivni. No, sepak posovetuvaj se so lekar. Ne znam dali kaj nas ima moznost da se odlozi primanjeto na taa vakcina, zatoa sto vo drugi drzavi prvata doza e na 18 meseci, i do togas eventualno ke se vidi ako deteto pokazuva nekakvi znaci na autizam i bez vakcinata.