Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 23.3.2011 15:10:07
vanessa30
Се зема брис од вагината и грлото на матката . Се испитува секретот за присуство на хламидија (Clamydia trachomatis), микоплазма (Mycoplasma genitalium) и уреаплазма (Ureaplasma urealyticum). Зошто чекаш во Пролече, види дали матичниот ти има договор некаков со микро на клиника, да не му чуваат термини за брисеви. Бидејки мојата е така некако врзана, а слушам дека и други гинеколози имаат такви договори. Да ти кажам на 4 Д прегледот ептен убаво ке и поминеш, ептен добаро чуство е. Ти посакувам среќа и еве нешто што ке им помогне на сите за да ги протолкуваат кратенките и мм од мерењата со 4Д http://www.baby2see.com/medical/charts.html
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 23.3.2011 15:18:29
angelai
ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30
Се зема брис од вагината и грлото на матката . Се испитува секретот за присуство на хламидија (Clamydia trachomatis), микоплазма (Mycoplasma genitalium) и уреаплазма (Ureaplasma urealyticum). Зошто чекаш во Пролече, види дали матичниот ти има договор некаков со микро на клиника, да не му чуваат термини за брисеви. Бидејки мојата е така некако врзана, а слушам дека и други гинеколози имаат такви договори. Да ти кажам на 4 Д прегледот ептен убаво ке и поминеш, ептен добаро чуство е. Ти посакувам среќа и еве нешто што ке им помогне на сите за да ги протолкуваат кратенките и мм од мерењата со 4Д http://www.baby2see.com/medical/charts.html
Nema skluceno dogovor, toa e problemot, koga bev pred dve nedeli mi rece da si zakazam na mikro a tamu se ceka neli po mesec dena, pa jas ne se ni javiv
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.3.2011 9:37:48
Andriance
Jas koga bev na mikro pred eden mesec, da ti kazam deka ja imav zakazano i ok..megjutoa imase i eden kup so ne bea zakazani...taka da samo treba da imas malku povekje vreme i kje zavrshih rabota..aj prashaj i vo voena bolnica...neshto kako da cuv deka i tamu pravele...
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.3.2011 9:40:53
vanessa30
angelai, probav da ti pratam PP ama nesto neke. Jas imam zakazano za na 14 april za mikro, ama zavrsiv preku mojata maticna,javi se i prasaj dali mozam da ti go dadam mojot termin. Prati PP kaj mene pa da vidam so replay da ti pisam ime i prezime. ili vidi neznam kako si zadovolna od maticniot, ako ne si da go smenis. Samo vaka ke mozam da ti pomognam. Pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.3.2011 10:05:34
angelai
Vanessa ti prativ pp, fala mnogu uste da prasam ima nekoj broj od Voena Bolnica, zatoa sto nemaat broj na zlatna kniga pa neznam kako da gi najdam. Andrijance a tie sto ne bea zakazani gi primija?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.3.2011 14:41:40
vanessa30
Adrijance, Vo voena bolnica ili vo gradska 8 mi septemvri sega sto ja prefrlija vo voena? Ako e od voena ke se potrudam da najdam pa ke pustam na angelai tel na PP. Pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.3.2011 14:54:18
vanessa30
Eve najnova informacija, Se javiv kaj edna prijatelka od Voena raboti na mikro, i mi kaza deka rabotat samo obicen bris od vagina i toa samo za voeni lica, potrebnite anlaizi za хламидија (Clamydia trachomatis), микоплазма (Mycoplasma genitalium) и уреаплазма (Ureaplasma urealyticum) veke podolgo vreme ne gi pravat bidejki nemaat reagensi.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.3.2011 15:51:55
Bethany
Jas sum vo 2.tromesecje, i treba sega da gi vadam tie testovi, mikrobioloski i pap test. Znae li nekoj koliko kostat tie da se izvadat na privatno? Pozdravce
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 25.3.2011 15:33:03
Andriance
Vansessa, Angelai..moze da go zeme tvojot termin...ja taka napraviv...nema problem. Inaku mislev za Voena starata, ama ete nemale...za prolece znam sigurno deka imaat za dva...inaku i tie sto nemaat zakazano gi primija. na priivatnbo da kostaat 2800 plus pap okolu 1500..taka da razlikata e navistina mnogu
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 25.3.2011 20:13:35
Sweetheart
Драги мои Рингерајки јас сум бремена веќе 7 недели како што смета лекарот, меѓутоа денес бев на лекар и не се забележуваше срцева реакција на плодот, не знам зошто ама многу сум загрижена .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 26.3.2011 10:44:13
mamamoni
сношти бев на контрола прв пат после пораѓај, во Градската болница во Прилап и да ги известам сите дека е донесено најновото 4Д ехо, мојата докторка беше пресреќна,млада и полна со желба за работа (малку офтопик ама информација е баш за труднициве нови)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 26.3.2011 12:25:06
Sweetheart
Pa po ova sto go citam srceva reakcija treba da ima uste vo 6 nedela od bremenosta, pa neznam, treba da odam po edna nedela pa da proverime, se nadevam deka se ke bide vo red.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 26.3.2011 12:36:20
lilicka
Јас срценцето му го слушнав во 6недела но на 4д и не тука во Мк и тоа многу слабо се слушаше,кога дојдов во Мк бев 10 недела и одтидов на ехо(старо)не му се слушаше срцето јас се испаничив отидов кај друг гинеколог се разбира имаше понов апарат и таму се беше поинаку му го слушнав срцето.....така да без паника!!! Поздрав!!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 26.3.2011 17:52:49
Natasa981
Mene vo 6ta nedela na pregledot mi konstatirase pulsiranje na srcenceto, sto e nekoja faza pred da se slusne posilna akcija..Sega pri kraj sum na 9ta nedela pa se nadevam na naredniov pregled ke razberam poveke detali.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 27.3.2011 11:49:07
heba
dechki aj da ne vi delam pamet ama pa \a prvive pregledi i za srcenceto neli e podobro da otidete privatno vo nekoja podobra bojnica so posovremeni aparati da se vidi ubavo kako se razviva plodot pa kje prezalite nekoj dinar povekje ama kje se potsmirite, kaj povekjeto maticni ima zastareni aparati i cesto mn pokasno se gleda srcevata akcija ako ste se nasekirale vednash zakazete na drugo mesto pa ako treba i na 4D moze kje treba aspirince da piete obicno go davaat za podobra cirkulacija koja e najvazna vo prvite nedeli.pozz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 27.3.2011 11:55:34
Natasa981
heba, jas vo edvaj sesta nedela bev na pregled kaj mojot doktor vo Sistina..ne veruvam deka imaat slabi aparati tamu:) Samo sto mnogu rano bev otidena za da mi kaze bilo kakvi detali.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 27.3.2011 12:36:22
heba
ne pa edvaj 6ta e navistina rano ama 7 nedela i ne e taka rano so podobar aparat kje se vidi sigurno bidejki ako ne se 6ta ushte a si zabremenila mozebi nedela pokasno nema da vidat nisto ama vekje vo 7ma treba vekje da se vidi
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 27.3.2011 14:13:27
Sweetheart
Па мене мојот гинеколог ми кажа дека можеби плодот е многу длабоко па не може толку да се слушне срцевата реакција, или пак покасно сум забременила иако сметано по гинекологот ова ми е 7 па или можеби 8 недела, па токму затоа ми рече да отидам по една недела па ке видиме тогаш.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.3.2011 17:18:05
vodickata
mili rr jas denes bev kaj maticniot i mi rece deka imam samo edno bebuvce od 18 mm a sum 6ta nedela pred edna nedela bev kaj doktorot sto me pravese ivf i mi rece deka dvete embrioncinja se fatile i sega sum zbuneta dali na nekoj mu se ima nesto slicno sluceno ve pozdravuvam
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.3.2011 11:42:56
liljak
sweethear istoto i mene mi se sluci na 7 nedela nemase srceva reakcija i mi rekoja da mi ja vidat betata i taja bese 0,25 znaci ne se razvilo i ja prekinav terapijata.ne sakam da te plasam no recimu na ginikologot dali mozi preku beta da vidime dali se zgolemva t.e dali raste betata, samo taka ke znaes dali deteto rasti.cekam da pisis so ke napravis
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.3.2011 21:28:02
Natasa981
Jas bev vcera na kontrola, ispadna deka sum 9ta nedela a ne 10 kako sto si mislev..bebeto e pokasno zacnato.Ama nema vrska, se e super, go gledav kako mrda so racinjata i nodzinjaata , pa mu go slusnavme srcenceto , ovojpat silno cukase -lele prekrasno cuvstvo, iako pregledov traese edvaj 5-6 min.Sega naredno mi sledi pregled kaj d-r Dimcev , toj skriningot sto se pravi vo 12ta nedela.Dali nekoja mamicka znae kolku cini toj pregled vo Sistina?Nekade imav procitano ama ne se sekavam najtocno.Pozz