|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
31.3.2011 12:49:18   
light
Natasa so sreca neka ti je jas sega procitav deka si bremena neka ti e so lesno

pozdrav

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 526
31.3.2011 12:52:32   
Natasa981
fala light ,so lesno neka ni e na siteuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 527
31.3.2011 12:52:42   
light
Natasa so sreca jas sega doznavam deka si bremena neka ti e so sreca i imaj lesna bremenost pozdrav

Непосредна врска до пораките: 528
31.3.2011 22:29:41   
Azzura
Imam maka user posted image .... Golemi se shansite da imam user posted image , zasto spored ehoto bas togas sum ovulirala. No, eve 5 dena me boli grlo, pa duri i korenot na jazikot  user posted image ,   a pred 2 nedeli piev amoksiklav za grloto i sega PAK... Ne znam dali da pijam pak antibiotik dodeka da vidam dali ke ima nesto ubavo... a toa se uste 5 dena . Smeam li da pijam antibiotik na seuste ne utvrdena bremenost???? POMOOOSSS

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 529
1.4.2011 9:31:11   
belabela
Ako imas somnevanja deka ima sansi da zabremenis moj sovet nemoj da pies antibiotik zemi si med limon caevi ke ti projde.
Antibiotikot moze da doprinese do nepravilnosti vo razvojot vo prvite 12 nedeli.

(Одговор на членот Azzura)
Непосредна врска до пораките: 530
1.4.2011 11:23:49   
vanessa30
Azzura, ne se sekiraj i jas  pred da potvrdam  deka sum trudna, bev nastinata i isto piev antibiotik - amoksiklav, pa fala mu na boga sega za sega se e ok i na posledniot pregled na 4d merea vratno zadebeluvanje i gi gledaa kako se razvieni nekoi od organite i mi reka deka se e ok. Duri mislam deka penicilinot (kako sto se amoksicilinot i ampicilinot) e eden od antibioticite koi se dozvoleni za trudnici. No sepak konsultirajse so lekar i ginekolog i ako nemas visoka temperatura, probaj da se licis prirodno(poveke vitamin C) min doza e 1000mg na den, za caevi ne probuvaj od sekakvi trevki, tuku drzi se do ovosnite.

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 531
1.4.2011 11:27:02   
Olivia
Azura mozes da pies Pancef antibiotik dozvolen e da se pie vo bremenost ne mu steti  na plodot megutoa e poskap od drugite antibiotici no e bezbeden 100%, srekno ti pustam da si bremena

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 532
1.4.2011 12:43:44   
Azzura
Fala vi srcki, zborev deneska so doktorkata i mi kaza mozam cefaleksin ili ospen (cist penicilin). Eve ke pocnam so cefaleksinot, pa ako mi se smiri za 2-3 dena ke go prekratam se dodeka ne vidam user posted image ... Uzasnoto e sto edvaj goltam... a sreka nemam temperatura...Ke vi pisam dali ke cekame uste edno user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 533
1.4.2011 16:04:03   
heba
ako nemash temperatura neznam zoshto tise antibiotici grabni tamu C vitamin 1000ka supa, greano mleko sokaramel i propolis kapki ili med soppropolis go ima vo pogolemive dukjani....pa i da ne si shto pa odma so antibiotici 

(Одговор на членот Azzura)
Непосредна врска до пораките: 534
1.4.2011 18:41:57   
humana
pomosssuser posted image user posted image user posted image user posted image ,deneska bev na ginekolog i mi rece deka negleda plod i deka moze da e vonmatericnoo,lele neznaete kolku mi e tesko.vo ponedelnik pak ke odam:(((((,deneska mi e 5 nedela,ima li sansi da ne se gleda ako sum zabremenila na primer na 16 mart,a menstruacija imav na 25 fefruar

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 535
1.4.2011 18:59:33   
Natasa981
kako ne videl plod?? lele humana me raspameti..! a dali videl bar gestaciski sag, ili kako go vikaat toa stoznam, pri rano otkrivanje bremenost..mene vo 5ta nedela mi potvdi deka ima bremenost, neznam zasto ne videl nisto kaj tebe..aj napravi si uste eden test a? neznam sto da ti odgovoram

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 536
1.4.2011 19:00:08   
vodickata
mili rr veke sum 6 nedela i nekolku dena vcera prokrvarev i se isplasiv premnogu odma vecerta otidovme vo sistina i mi rekoa da miruvam eve denes uste po malku krvaram i mnogu mi e strav ne znam dali da odam pak ili da pocekam nekolku dena ama strasno mi e custvoto koga ke vidam krv ... dali ima nekoj so vakvo iskustvo i kolku dena treba da pominat za da mi prekine krv..

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 537
1.4.2011 19:00:53   
humana
mi rece nesomneno matkata ti e rasirena za bremenost ama plod ne se gleda:((((((((((( ili si ostanata pokasno ili e vonmatricna,nmam solzi viseuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 538
1.4.2011 19:02:09   
humana
mili rr veke sum 6 nedela i nekolku dena vcera prokrvarev i se isplasiv premnogu odma vecerta otidovme vo sistina i mi rekoa da miruvam eve denes uste po malku krvaram i mnogu mi e strav ne znam dali da odam pak ili da pocekam nekolku dena ama strasno mi e custvoto koga ke vidam krv ... dali ima nekoj so vakvo iskustvo i kolku dena treba da pominat za da mi prekine krv..
srcke ne sum zapoznaete so vakov slucaj ama od srce ti posakuvam da ne e nisto strasno

Непосредна врска до пораките: 539
1.4.2011 19:04:51   
mamicki
Humana, ne panici, seuste e rano da ima plod. Ima samo gestaciska kesicka, ako te gledale na postaro eho. Plodot kje se gleda duri vo 9-10 nedela, samo ne se nerviraj, ne e dobro i misli na ubavo.

Непосредна врска до пораките: 540
1.4.2011 19:05:25   
vodickata
ah taman ke se izraduvas i nesto ke izleze ti blagodaram humana i jas stiskam palci za tebe da si pokasno ostanata bremena natasa pozdrav i do tebe i cestitki imaj si ubava i lesna user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 541
1.4.2011 19:07:01   
lilicka
Humana душо можеби покасно си останала бремена не се тревожи.....биди јака немој да се нервираш!!!

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 542
1.4.2011 19:08:40   
humana
Daj boze da si vo pravo se molam da e taka:((inace ne me gledaa na staro eho vo sv lazar bev:(((nemozam da vi opisam sto sve mi pominuva niz glavata

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 543
1.4.2011 19:10:51   
Natasa981
a vidoa li gestaciski sag , vrekicka de, neznam kako ja vikaat..?

Непосредна врска до пораките: 544
1.4.2011 19:13:12   
humana
neznam mila nisto ne rece,mi pokaza samo edno i mi vika eve ova pokazuva deka si bremena ama ne go gledam plodot,ama ne mi kaza kako se vika toa,jas celata u solzi mnogu znam sto e toa,nisto ne ni gledav

Непосредна врска до пораките: 545
1.4.2011 19:17:09   
Natasa981
humana smiri se mila, se ke bide vo red, ke vidis. ajde povtorno za den dva otidi na ginekolog za najsiguno da vidat, stoznm.. mozes i pak da si napravis test, ako sakas..ili preku krv mozebi e podobro? neznam sto da pisam ama sakam da te utesam da ne se sekiras, ne ti trebaat sega nervozi

Непосредна врска до пораките: 546
1.4.2011 19:21:47   
humana
znam mila i fala ti na ubavite zborovi,mi rece vo ponedelnik da odam pak,da mozam da gi prespijam do ponedelnik denovive:((a sto e toa kesice kako izgleda tebe kako ti rekoa koga bese

Непосредна врска до пораките: 547
1.4.2011 20:45:37   
Olivia
Humana nema mesto za panika rano e da se vidi plodot , kesickata se gleda duri po 4 nedela , i najubavo e da napravis bHCG test preku krv obavezno toa i pokazuva kolku dobro se razviva plodot, vo sekoj slucaj nesmees da se nerviras sega ama bas ic, glavata gore i ke vidis se ke si bide normalno i vo reduser posted image user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 548
1.4.2011 21:45:55   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

Мирувај максимално, т.е станувај од кревет само за мочање. Ти препишаа ли некакви лекарства ? Вагиналети? Многу крвариш ?

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 549
1.4.2011 22:08:59   
cleo
Humana draga, neznam dali ke ti bide uteha, no  mislam deka e premnogu rano da se gleda plodot na eho ako zacnuvanjeto se slucilo na 16 mart otprilika, znaci toa e pred 15-16 dena. Neznam kako doktorot ne ti objasnil ubavo. Apsoluitno nema potreba od panika, ti imas bebence vo stomakot - zapomni! No, sigurno e mnogu sramezlivo pa ne saka da se pokaze. Ajde razvedri se i misli pozitivno, kakvo vonmatericno kakvi bakraci, ednostavno ne se gleda i toa e toa, ke vidis, zapomni mi gi zborovite! Te gushkam

Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?