|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
4.4.2011 16:19:55   
KRISTIJANA*
humana user posted image user posted image user posted image user posted image cel den te mislam ke bide se vo red ke vidis te guskam

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 576
4.4.2011 16:26:07   
humana
Daj Boze,uklucise na facebook koga ke mozes:)

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 577
4.4.2011 17:38:48   
vodickata
super humana bas me izraduva sigurno si ostanala pokasno bremena i sega se si e vo red :)))user posted image user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 578
4.4.2011 19:07:32   
humana
I jas taka mislam i molam Boga da bode sve dobro

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 579
4.4.2011 20:18:05   
Natasa981
super humana mila, sega uzivaj si vo bremenostauser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 580
4.4.2011 20:51:13   
Sweetheart
Мило ми е за тебе Хумана, ти посакувам лесна бременост.Поздрав4е

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 581
4.4.2011 22:28:45   
sitalia
хумана, конецно процитав, бас ми е драго, јас и ти па и свитхарт, продолзуваме со борбата за се најдобро. Решив од денес да не мислам и да не се нервирам многу, зошто исчекувањево ме убива. Мене ми е и втора бременост, а првата ми беше иста со тоа што првиот лекар беше ептен супер и во ниеден момент не ме остави да се посомневам во било што или да се нервирам. Незнам што е работава сега но мислам дека и лекарите малку претеруваат дојди утре па за три дена па за пет дена, а башка ни хцг не ти прават. Како и да е очекувам успех за сите, само без нервози.

(Одговор на членот Sweetheart)
Непосредна врска до пораките: 582
4.4.2011 23:32:19   
humana
nema otkazuvanje nikao.ke se borime i nasite user posted image ke bidat dobri,kako Gospod nikoj ne e

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 583
5.4.2011 8:35:11   
@Mila@
Zdravo jas sum celata vo prashalnici od srekja i od iscekuvanje.Naraviv test i izleze bledo vtorata linija,posleden pat dobiv na 25 februari,otprilika mi kasni 10 dena.denes zakazav pregled na ginekolog i nemam poima dali e mozebi rano dali onaa vtora bleda linija znaci neshto i dali se ke bide oki user posted image
pozz

Непосредна врска до пораките: 584
5.4.2011 8:46:24   
heba
linija si e linija !!!! so srekjaaa da e i da ne druzish :)))))))

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 585
5.4.2011 11:51:11   
humana
mila so srekauser posted image user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 586
5.4.2011 12:19:45   
mamicki
Честитки Мила, со лесно да еuser posted image
Машала, машала, а ќе речат дека фебруари бил месец на мачките user posted image

Непосредна врска до пораките: 587
5.4.2011 12:55:21   
humana
хахахахахаахха па стварно бил плоден месец

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 588
5.4.2011 13:34:33   
blue_blue
Humana, мислам дека навистина нема место за грижи. Премногу е рано за било што да се види. Јас се сеќавам дека тестот за бременост го правев во Ремедика на 2.01.2008 а трансферот на ембринони ми беше на 18.12.2007 Тестот беше позитивен и докторот ми закажа ехо дури за еден месец, рече дека сега нема што да се види, нема потреба. Можам дома да го погледнам датумот на тоа прво ехо ама мислам дека беше некаде околу 5 февруари. Тогаш немаше никаква срцева акција ниту пак ја бараше докторот, рече дека е рано. Значи мислам дека нема место за паника никаква а зошто докторите не објаснуваат како што треба навистина не знам. Ако во било што се сомнева треба само да ти направи тест преку крв BHCG и од вредноста ќе знае дали е се во ред или не без разлика што гледал односно не гледал на ехо. Така што уживај, нема зошто да се паничиш.

Водичката, мислам дека опасно крварење е ако ти се полни сосем со крв улошка за еден час или помалку. Секое друго од типот на блед исцедок, неколку капки или линии не е за паничење. Најголем дел од трудниците прокрваруваат во периодот кога би требало да добијат во првиот месец или два од кога ќе забременат. Не велам дека за секое макар и најмало крварење не треба да с еконсултираш со гинекологот, само сакам да ти кажам дека нема потреба од грижи. И јас иамв некое такво слабо крварење во 7-ма недела и ниту мирував ниту ми препиша Петановски нешто посебно. Си терав се најнормално и терапијата што си ја земав си ја продожив, утрогестан вагинално, аспирин и не знам уште нешто пиев до крај на 16 недела (или така нешто - не се сеќавам точно)

Непосредна врска до пораките: 589
5.4.2011 14:30:44   
humana
e bas me raspolozi tvojov postuser posted image user posted image i jas sum si nekako vcera i deneska posmitena i se nadevam deka ke bide dobro,inaku znam deka sum pokasno ostanata zasto mo bese zakasneta ovulacijata,ja poznavam po iscedokot i togas imavme odnosi,mesto na 10 mart mi bese na 14,ama jas sum si sekako panicarka,minatat bremenost mi zavrsi so kiretaza i iskreno molam Boga sega da bide beebncevo vo red,inaku si kupiv i edni vitaminski apcinja za trudnici pa neznam dali da gi pijam,ama mislam deka nema steta od vitamini,sto mislite vie user posted image

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 590
5.4.2011 15:43:25   
vanessa30
Humana
na pocetok samo folna pij i eventualno vitamin C. ne eskperimentiraj so razni vitamini, ginekologot ke ti kazuva sto da pies.

Непосредна врска до пораките: 591
5.4.2011 17:01:34   
Sweetheart
Драги мои рингерајки јас денес бев повторно на преглед па гинекологот не можеше да забележи срцева реакција и ме прати кај друг гинеколог на приватно кој ми направи снимање со вагинална сонда и конечно утврдија дека нема срцева реакција па ќе треба четврток да одам да ми се отстрани плодот. Многу сум разочарана незнам што да правам user posted image user posted image user posted image user posted image .

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 592
5.4.2011 18:23:08   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sweetheart

Драги мои рингерајки јас денес бев повторно на преглед па гинекологот не можеше да забележи срцева реакција и ме прати кај друг гинеколог на приватно кој ми направи снимање со вагинална сонда и конечно утврдија дека нема срцева реакција па ќе треба четврток да одам да ми се отстрани плодот. Многу сум разочарана незнам што да правам user posted image user posted image user posted image user posted image .

Немој да се разочаруваш. Тоа што нема срцева акција значи не бил доволно јак плодот, па не можел да опстане во твојот организам. Пробај да ја гледаш ситуацијава како да не се ни случила. Не гледај како на бременост, туку како уште еден месец со добиен мензис.

Болно е,тешко е, но ако се нервираш само повеќе ќе се измачуваш сама.

Ајде, од наредниот месец со нови сили.
Голема РР гушка.user posted image

Непосредна врска до пораките: 593
5.4.2011 18:25:32   
sitalia
zdravo sweethart, mnogu mi e zal za konstatacijata, no ne se sekiraj sledniot pat ke bide se vo red. mora, ednostavno mora. ne se predavaj.

Непосредна врска до пораките: 594
5.4.2011 18:33:39   
vodickata
zaaab me ubivat ke si umram user posted image sto da praam kazubajte nekoj lek babinski kakov saka neka e samo da ne e steten
sweethart mnogu mi e zal ne se sekiraj ke bides dobro so pozitivna misla ke si dojdis do tvojot user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 595
6.4.2011 11:00:54   
Sweetheart
Ви благодарам на поддршката на сите. Ќе се обидам да бидам силна но незнам дали ќе успеам. Ова user posted image ми беше надеж во животов user posted image user posted image user posted image .

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 596
6.4.2011 14:40:13   
heba
za brzo vreme kje imash nova nadez dodeka trepnesh, pomini si ubavo letovo vrati se na sebe i dodeka da pomislish vekje povtorno kje bidesh na forumov. nikoj ne moze da ja razbere niz sto pominuvas zatoa treba mn mashki da izdrziz.

Непосредна врска до пораките: 597
6.4.2011 14:41:50   
heba
vodicka bolji lek od zabar nema!!! jas vo vtoriot mesec recisi gi izgubiv site zabiod pravi zdravi pa stavav i navlaki ne se plashi odma na zabar da ne se vloshi!1 ama mora damu kazes deka si bremena

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 598
6.4.2011 14:49:55   
Gorde J
sweethart

zal mi e, zborovi za uteha nema napravi mala pauza i pocni da pies Tifol i frli se na rabota so novi sili. Ako ednas si uspeala da ostanes bremena ke ostanis povtorno, bidi sigurna.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 599
6.4.2011 15:24:22   
Sweetheart
Ти благодарам Горде, уште утрешниот ден да помине во најдобар ред. Па незнам после колку време ќе можам повторно да забременам?Мислам дека најверојатно треба да поминат барем 3 месеца за повторно да се планира user posted image . Си ставам на ум дека има и полоши работи од оваа ама сепак тешко ми е.

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?