|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
1.4.2011 22:49:25   
humana
mnogu sakam da ste vo pravo i da mi zavrsat makite,nemozam da izgrzam vise nesreki,samo si se molam pa kako saka Gospod taka neka bide ve cuskam site

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 551
2.4.2011 12:54:14   
vodickata
pa ne krvaram mnogu posle mocanje imam krv a i nekakvi grutki pa sega mi se vrti vo glava da ne slucajno go isfrlam ednoto bebence mozda i tropam gluposti ama se mi se vrti vo glava mi dadoa progesteron edna inekcia i si prodolzuvam so utrogestan ispanicena sum cela se nadevam deka se ke e vo red bebusot imase i srceva reakcija pa majkumu valda ne sum tolkav baksuz pak nesto da mi se zafrkne :(( ve pozdravuvam site :((

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 552
2.4.2011 12:58:15   
vodickata
humana srcuske te gushkam silno i te molam samo ne se voznemiruvaj mnogu i misli na ubavi raboti i ke bide ubavo kako sto gledam mozebi se uste e rano da se vidi plodot pa vo ponedelnik ke si go vidis srcuvceto jas si go vikam orivce :)) i se nadevam deka vo ponedelnik i dvete ke napisime ubavi vesti na forumov user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 553
2.4.2011 13:15:00   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

pa ne krvaram mnogu posle mocanje imam krv a i nekakvi grutki pa sega mi se vrti vo glava da ne slucajno go isfrlam ednoto bebence mozda i tropam gluposti ama se mi se vrti vo glava mi dadoa progesteron edna inekcia i si prodolzuvam so utrogestan ispanicena sum cela se nadevam deka se ke e vo red bebusot imase i srceva reakcija pa majkumu valda ne sum tolkav baksuz pak nesto da mi se zafrkne :(( ve pozdravuvam site :((

Само многу одмарај. И јас неколку пати бев прокрварила, па еве лека полека стигнавме до 7ми месец :)
Без нервози и напрегања.

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 554
2.4.2011 22:47:26   
KRISTIJANA*
dali moze nekoj da mi objasni dali e stetno da se pie utrogestan vo prvoto tromesecie , kako preventiva samo , poradi godinite imam 30 i prva bremenost mi e

Непосредна врска до пораките: 555
2.4.2011 23:27:56   
humana
Normalno li e da boli leviot janik user posted image user posted image user posted image od vreme na vreme kako bodes ili ne e,pomoss kazuvajte

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 556
3.4.2011 0:02:15   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: KRISTIJANA*

dali moze nekoj da mi objasni dali e stetno da se pie utrogestan vo prvoto tromesecie , kako preventiva samo , poradi godinite imam 30 i prva bremenost mi e

Јас мислам дека не е штетно (сепак не го пиеш, туку вагинално го ставаш).

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

Normalno li e da boli leviot janik user posted image user posted image user posted image od vreme na vreme kako bodes ili ne e,pomoss kazuvajte

Најверојатно на тој дел ти е сместено user posted image . И јас имав болки постојано во левиот јајник, и на еден преглед матичниот ми кажа дека таму е user posted image и затоа ме болело.

Непосредна врска до пораките: 557
3.4.2011 0:04:21   
humana
blond mila fala ti miolesna malku user posted image

Непосредна врска до пораките: 558
3.4.2011 10:06:41   
heba
shto imaat vrska sega tvoite 30 godini :))  utrogestanot moze da go prima i nekoj so 20 i da ne go prima nekoj so 40 god toa zavisi od bremenosta ako ti go prepishal doktorot kje go zimash ako ne nemoj na svoja raka toa se hormoni ne se vitamini. inaku se pijat i se koristat vaginalno no pogolem efekt imaat ako se koristat vaginalno i obicno vrshat rabota do 16 nedela.
jas sum sega 27 nedela i do denes sekoj den imam bollki i jajnici i okolu papokot i pod gradite, bashka karlicno svrteno me roga se po beshika i debelo crevo, taka da ne se panicete sekoj den po neshto kje ve zdoboluva ama ne e nishto strashno kje pomine samo najdete si fina pozicija. pozzzz do site

Непосредна врска до пораките: 559
3.4.2011 11:07:13   
KRISTIJANA*
heba ne za godinite nego citav deka e za rizicni bremenosti za dodrzuvanje na plodiot , a jas sum 5 ta nedela i nemase bas nesto da se vidi , kako rizicen faktor doktorot koga mi gi prepisa mi rece deka 30 god ne se mnogu a ne se ni malku da ne gi zanemaruvame ...a mene bas za toa deka se hormoni mi e strav da gi upotrebuvam ...mi rece vaginalno da gi koristam a ako nemozam da gi pijam 3X200mg

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 560
3.4.2011 11:15:27   
Olivia
Kristijana vo trvojov slucaj najpozelno e da gi koristis vaginalno zatoa sto taka imaat najmnogu efekt i koga veke se plasis od primanje na hormoni navistina nema potreba da gi pies i da pominuvaat niz celiot organizam , vaka vaginalno se absorbira i pomaga za podrska na plodot za zadrzuvanje,i voopsto nemoj da razmisluvas deka e stetno naprotiv mu pomaga na plodot vo mnogu slucaevi se preporacuva utrogestanot do 12 nedela pa i da ne e rizicna bremenost.Uzivaj vo bremenosta se ke bide vo red i godinite ti se taman,pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 561
3.4.2011 11:31:07   
mamicki
Kristijana, ako ti e nekakva uteha, jas imam 38 godini, bremena sum 22+ nedeli, a piev samo folna kiselina, i se e ok zasega, plus, se razbira, centravit i acerola, znaci, vitamini i minerali. Ako e normalna bremenosta, togas e se vo red, godinite nemaat vrska.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 562
3.4.2011 13:43:05   
KRISTIJANA*
Olivia mene toa mi bese da ne e badijala , da ne nasteti nesto zatoa sto od 5 nedeli neznam kolku bi mozelo da se utvrdi dali e rizicna bremenosto , i mislam ne mi spomna doktorot nisto za rizicna , nego rece samo da ja poddrzime bremenosta , i koga gi zedov i koga procitav zosto se me fati panika da ne ne e vo red nesto user posted image

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 563
3.4.2011 14:23:10   
Natasa981
Utrogestanot ili Dabrostonot se na baza na hormonot preogesteron koj se smeta za cuvar na bremenosta.Nemoze apsolutno nisto da nasteti , se pie ili se stava vaginalno za poddrska na bremenosta od bilo koi pricini pa duri i moze da se dade preventivno ( ako nema nikakov rizik i duri i se da e OK pa go prepisuvaat).

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 564
3.4.2011 14:36:16   
sitalia
zdravo, jas sum nova na forumot, no vo ista situacija kako i del od veke prisutnite. Mene mi bese posledna menstruacija na 16 Fevruari i utre odam da proveram konecno dali odgovorot ke bide da ili ne. I testot e pozitiven i hcg porasnato, no na 24 mart koga bev na kontrola vaginalno eho nemozea da vidat nisto seriozno. Inaku mi e vtora bremenost i mislam deka ovoj pat preraniv na lekar no toa e najveke zosto fevruari me izlaza so 28te dena.
Im posakuvam uspeh i na drugite sto odat utre na kontrola kako mene. user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 565
3.4.2011 20:45:26   
sitalia
zdravo Humana, jas i ti sme vo slicna situacija. i dvete utre cekame odgovor.

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 566
3.4.2011 20:53:41   
humana
sitalija mila,od sve srce ti posakuvam user posted image user posted image isto kolku sto si posakuvam i za mene,a sto ti rekoa na lekar koga bese

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 567
4.4.2011 15:13:59   
vodickata
humana milicka dali bese na pregled cel den te mislam ???

Непосредна врска до пораките: 568
4.4.2011 15:15:24   
vodickata
jas i moeto orivce sme 7 nedeli i 2 dena i sega za sega sme super pa se nadevam deka taka i ke terame do kraj user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 569
4.4.2011 15:29:50   
Sweetheart

sweethear istoto i mene mi se sluci na 7 nedela nemase srceva reakcija i mi rekoja da mi ja vidat betata i taja bese 0,25 znaci ne se razvilo i ja prekinav terapijata.ne sakam da te plasam no recimu na ginikologot dali mozi preku beta da vidime dali se zgolemva t.e dali raste betata, samo taka ke znaes dali deteto rasti.cekam da pisis so ke napravis

Драги мои рингерајки јас повторно бев на гинеколог, тој повторно не можеше да ја забележи срцевата реакција на user posted image , иако констатираше дека веќе сум навршила 8 недели и 3 дена, па треба да одам утре ако повторно не се слуша user posted image ке ме прати да ме снимат со вагинална сонда. Јас многу сум загрижена затоа што ми кажа дека и ако со тој преглед не се утврди срцева реакција тогаш нешто не било во ред со моето user posted image . Искрено многу ми е страв затоа што за време на плодните денови пиев антибиотик Панцеф заради настинка. user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 570
4.4.2011 15:45:02   
*mika*
Mila sweetheat, nemoj da gubis nadez.. srceva reakcija kaj nekoi se zabelezuva duri 9ta, pa i 10ta nedela... seto stoa zavisi ot ehoto i nogovata osetlivost.. kolku e staro.. pa i od samiot ginekolog. Zasto ne ides na vtoro mislenje kaj drug ginekolog?? Drugo sto sakav da ti kazam, nemaat nikakva vrska antibioticite sto si gi piela vo tekot na plodnite denovi , bidejki togas se oplodila jajce kletkata, no i predstoel pat od 6-10 dena dodeka da se vgnezdi vo matkata. I se do celosnoto vgnezduvanje, nema krvna vrska so makjata, pa taka i lekovite nikako ne mozele da mu nastetat.. ti drzam srekicka.. i se nadevam deka e samo edno sramezlivo bepce.. sto konecno utre ke i go pokaze na mama srcenceto :)))
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sweetheart)
Непосредна врска до пораките: 571
4.4.2011 15:47:30   
Olivia
Sweetheart nemoj da se grizis i obvinuvas deka si piela antibiotik Pancef, toj e eden od najbezbednite koj se pie duri vo bremenost,no doktorot bi trebalo stom ustanovi deka nema srceva reakcija vo 7ta nedela vednas trebal da ti ispita bHCG a ne da te praka na sonda , bidejki preku vrednostite na bHCH ke se ustanovi kakov e razvitokot na plodot.ne se izlozuvaj na pregledi da te cepkaat tuku vednas ispitaj krv kolkavi se vrednostite na bHCG.se nadevam deka e nekoja greska i daj boze da bide se vo red so plodot.

Непосредна врска до пораките: 572
4.4.2011 15:54:04   
Sweetheart
Драга Оливиа ти благодарам многу на утехата што ми ја даваш. Па незнам да ти кажам сто станува со мојот гинеколог откако сум забременила прво кога отидов со само 6 дена каснење на менструација ми рече дека нема сеуште плод па ми рече да отидам по 4 дена па дури тогаш се покажа дека сум бремена. Потоа ми рече да одам по 2 недели за да ја видиме срцевата реакција па кога отидов ми рече дека не се забележува да одам по 1 недела па и тогаш не се забележуваше ништо па ми го кажа тоа што ми го кажа (снимање со вагинална сонда). Последната менструација ми беше на 1 февруари што мислам дека измина доста време одтогаш па неможам да сватам како нема уште срцева реакција.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 573
4.4.2011 16:05:55   
Olivia
Sweetheart kako sto veli i Mika vednas baraj vtoro mislenje od drug ginekolog i dokolku si vo moznost najbrzo sto mozes da napravis test preku krv da ispitas bHCG kako sto ti pisav predhodno, ako si od SK vednas uste mozes da pojdes vo nekoja od privatnite kliniki i rezultatite ke gi imas za nepolni 2 casa i ke se resi dilemata, mesto za panika nema preostanuva da ostanes smirena i da ni pises deka se e vo red odkoga ke napravis test preku krv,pozz

Непосредна врска до пораките: 574
4.4.2011 16:07:37   
humana
Konecno utvrdivme bremenost,user posted image ,ama mi rece vo cetvrtok da odam pak da vidime dali se razviva plodot posto e mnogu mnogu mal,se nadevam deka ke bide sve vo red,na ova problemive nikogas kraj

Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?