Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 6.4.2011 15:51:11
Lidina
Sweetheart, znam deka e tesko, zal mi e ama ima i polosi raboti vo zivotot veruvaj, daj si malku vreme i sekako deka povtorno ke ostanes bremena.Nadez nikako da ne gubis. Pozz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 6.4.2011 21:36:33
humana
Mila znam deka ti e tesko no nemoj kako mene da ja napravis istata greska i nervirajki se za toa da si zakacis nekoja bolest,veruvaj sve ke pomine i ke se imas bebe,samo bez nervozi jas premnogu tragicno go svativ toa a sega gledam deka netrebalo,zatoa samo napred,mene doktorot mi rece posle vtorata menstruacija mozete pak da probuvate,ama jas od mnogu nervoza si napraviv drugi problemi,se nadevam deka ovaa bremenost ke mi bide dobro,te guskam mila
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.4.2011 16:07:16
mamicki
Humana, samo pozitivni misli i pozitivna energija. Pravi se sto kje ti recat doktorite, i ne se nerviraj za nisto, samo dusickata da si ja slusas, pred tebe se najsvecenite meseci vo zivotot!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.4.2011 18:03:06
Natasa981
женички дај пишете нешто , како да ги победам мачниниве и гадењава, зашто не се издржуваат веке..нити јадам нити пијам..на леб и вода сум од почеток, ми помагаа некои совети и ги применував, како на пр. крекери рано сабајле, ферментирани бадемчиња, сок од лимон ама веке ни тоа не ми го прима организмов. од пред некој ден ми се јавува и киселина, обично навечер пред да заспијам. многу сум исцрпена, немам сила и енергија за ништо. некако едвај чекам да ми пројде ова. а тек сум 10 та недела
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.4.2011 18:57:44
lilicka
Natasa981 издржи уште малку ке видиш дека после 12 недела ке ти се намалат мачнините барем кај мене беше така после 12н. ми поминаа......јади зеленчук на пр. краставица ќе видиш како ќе те освежува,прави цеден сок од протокал.....пробај сее што ти одговара моментално на организмот!!!Поздрав
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.4.2011 19:38:31
bombica
Natasa probaj caj od nane ako mozes bez seker i da pies po malku goltka po goltka.MEne me smiruvase mada iskreno nemav nekoi macnini samo 10 i 11 nedela i toa navecer.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.4.2011 21:43:18
heba
natashka ushe dve nedeli izdrzi i jas bi ti preporachala ladni raboti sladoled smrznato ovoshje i sl mene samo toa miideshe i ja imav mn maka so gadenjeto a od krekeri i do bademi mi se gadehse ushte tolku. za kiselini najmnogu pomaga zelena jabolka ama bez kora lupi gi!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.4.2011 22:13:51
mamamoni
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981
женички дај пишете нешто , како да ги победам мачниниве и гадењава, зашто не се издржуваат веке..нити јадам нити пијам..на леб и вода сум од почеток, ми помагаа некои совети и ги применував, како на пр. крекери рано сабајле, ферментирани бадемчиња, сок од лимон ама веке ни тоа не ми го прима организмов. од пред некој ден ми се јавува и киселина, обично навечер пред да заспијам. многу сум исцрпена, немам сила и енергија за ништо. некако едвај чекам да ми пројде ова. а тек сум 10 та недела
јогурт, ладно млеко од фризидер со мед, сладолед, ладен чај со мед и многу лимон, шопска салата тоа се работите што ме освежуваа
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.4.2011 19:01:03
Natasa981
offf fala vi drugarki, ke probam od se sto mi navedovte.. ete i denes pak ista pesna ; gadenje, macnina a zeludnicevo prazno, pa de si kasnav kifla so jogurt i beter mi dojde, kako da me grebat macki po stomakov, em gladna em mi se gadi ; taman ke go napolnam zeludnikot, mi krcat crevata od maka..fala vi , ve guskam za poddrskata