Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.4.2011 15:40:39
Olivia
Bravo mikimini go skrsi mrazot da se vrati pozitivniot duh na temava, selfclear e eden do sega najtocnite i najbrzite testovi za bremenost po kazuvanjata od nasite RR-ki koi imale iskustvo so nego, moze da se koristi po 5ot den po zacnuvanjeto,no sekako najdobro e da se ispita i preku krv, dokolku ne ti se ceka tolku sekako deka mozes da napravis test po 12 dena od transferot dovolno BHCG da pokaze dali ima bremenost,jas koga ostanav bremena so ivf,(bremenost koja zavrsi prerano) simptomi znacitelni nemav bas no mi se spiese mnogu , tebe ti posakuvam da si gi vidis i da bides nasata nova RR trudnica.
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.4.2011 17:05:16
bile_r
Mora da svatime site na koja tema za sto se pisuva da ne bi lutale koga nesto ni e potrebno. Jas denes bev na ultrazvuk i samo mi rekoa se e super i nisto poveke ne prasav. Vazno se e vo red i toa mi e najvazno.Sega imam pak zakazano krv i ultra zvuk vo Vtornik i togas ke mi kazat koga ke bide punkcijata dali sabota ili tuka nekaden . Vazno me prati pozitivna energija i VE MOLAM da prodolzeme so toj duh na ovaa tema POzdravce od mene
постот е уреден! :)
< Поракaта ја уредил виктори -- 8.4.2011 18:30:10 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.4.2011 17:21:29
Viktori
Прво кој кај ќе пишува е негово и само негово право, ама што ќе пишува не. Има модератори, администратори и општински суд и ова е медиум кој го фаќа закон. Значи не е против тебе и за ремедика, туку за порталов, кој одговара за содржините на него. Мислам шо сте се фатиле дека некој е против вас???
Второ, јас не напишав ништо против никого, туку само да останете он топик. На форум има тема. На таа тема се дебатира. Имаш теми за болници, кој кај го оплодиле, место да се расправаш тука пробуричкај и најди ги и пишувај таму, нели можеш.
Километарскиот пост, што ти завршува со насмевка е офтопик и ќе биде избришан исто така.
И продолши си да си пишуваш. Не се секирај, ај смајл бек ет ју!
< Поракaта ја уредил виктори -- 8.4.2011 17:23:30 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.4.2011 19:33:17
bile_r
Sakav da prasam vo slucaj da treba poveke od 30 inekcii puregon od kade gi kupuvate i kolku ve cinea Mora za se da se pripremame i koga ke pocnat simptomite jas denes 5 den stimulacija i nisto ne osekam pozdravce
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.4.2011 19:49:21
Bogdancanka
bile_r ako ima potreba da primas poveke od 30 inekcii mozes da si gi kupis od klinikata kaj sto odis ili vo nekoja apteka mene taka mi bese kazano koga go pravev poslednoto invitro...a za simptomite kaj sekoj e razlicno, jas i nemav bas nekoj simptomi neosekav nisto samo sto pocnav da se dujam vo stomak i gradite...pozzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.4.2011 21:50:57
cece81
gorde 5 ! Moeto iskustvo e isto kako tvoeto IVf bez transver (Mart 2011) zatoa sto prestana delbata na j kletkite a drugite degenerirale , mene mi preporaca doktorot da pravam Genetsko ispituvanje (Kariogram i Kariotip) zaedno so soprugot, i mi rekoja deka so ova ispituvanje ke se otkrie dali imame so mm nekoj genetski problem ili pak bil samo los period i losa reakcija od terapijata. Mislam gorde ako gi nemas napraveno ovie ispituvanja da ne donesuvas prebrza odluka za donor . Pozdrav se najubavo !
RE: Вештачко оплодување - II дел 9.4.2011 14:20:14
eva3
mene ovaj kafeaviot iscedok ne m restana jas veke skros izgubiv nades se javiv vo bolnicata mi rekoa da ja prodolzam terapijata do testot vo ponedelnik treba da pravam ama so nikakva nadez sum taka da sega sakam da ve prasam za 2 invitro preku fondot sto dokomenti trepa i kako tece cela pocedura poz. i srekno na site
RE: Вештачко оплодување - II дел 9.4.2011 14:30:28
Bogdancanka
Eva mila ne se razocaruvaj i ne gubi nadez pocekaj do ponedelnik daj boze da bide se vo red i da si gi vidis crtki....za 2-ro invitro preku fondot povtorno se sobiraat dokumentite koj ne smeat da bidat postari od 6 meseci,tie dokumenti povtorno se dostavuvaat vo fondot i se ceka za odgovor...no posle sekoe neuspesno invitro mora da se napravi pauza od 6 meseci pa povtorno da se aplicira...pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 9.4.2011 18:01:00
Olivia
Radovisanka po neuspenite ivf i spontaniot,jas gi pravev vo Manu,no za tamu mi baraa upat od transfuziolog a mislam moze i od maticen, nekoi od ispituvanjata se pravat i vo drzavna, a ovde KLIK ima pisuvano poveke za genetkso ispituvanje, se nadevam ova ke ti pomogne,pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 9.4.2011 19:27:32
cece81
radovisanka eve i od mene informacii jas sega vo april gi pravev vo GAK vo Skopje tamu otidov so soprugot so upat od maticen gin. za dvata , so kartonce plativme za dvata 1400 den , ova ispituvanje se pravi preku zemanje na krv , se odi vo Vtornik i Petok do 11 :00 casot . Koga bevme nie nemase cekanje .Rezultati se dobivaat po 2 meseci. Pozdrav mila sekoe dobro!
RE: Вештачко оплодување - II дел 9.4.2011 22:13:51
Gorde J
bidejki imam praveno 4 IVF cuvstvuvam potreba na site RR idna mamicki da im kazam sto napraviv posledniot pat (koga dobiv ) koga pravev IVF a sto ne sum go pravela prethodnite IVF. 1. PIEV TIFOL 2 MESECI PRED TOA I NE GO PREKINAV ZA VREME NA STIMULACIJATA (ZADOLZITELNO KAZETE MU NA DR.) 2 .POSLE TRANSFER OSTANAV NA KLINIKATA KADE PRAVEV IVF 3 DENA ZNACI SO KOLICKA PO LIFT I 3 DENA TAMU (BIDEJKI NIKADE NIZ MAKEDONIJA NEMA DOBAR PAT A JAS SUM OD NEGOTINO) STANUVANJE PRVITE 3 DENA SAMO ZA VO WC 3. NE DOZVOLIV DA PADNAM PSIHICKI ME VODESE MISLATA DEKA OVOJ PAT KE BIDE (DO TOGAS NAJCETO PRI KRAJOT NA TIE 14 DENA ME TERASE NESTO DA MISLAM DEKA NEMA DA BIDE NISTO CUVSTVUVAV SIMPTOMI ZA MENZIS I SL.) 4. 12 TI DEN PROKRVAREV EDNA TOCKA STANAV OTIDOV VO WC I PAK SE VRATIV VO KREVET REKOV PA STO KE BIDE NEKA BIDE I ZASPAV. KRVARENJETO ZAPRE JAS OSTANAV BREMENA sega imam 16 mesecna kerkicka koja gi ceka nejzinite drugarcinja koi ke gi donesete vie na svet
RE: Вештачко оплодување - II дел 10.4.2011 10:56:02
chery33
o
guski za kerkickata tvoja GordeJ ni napisa post poln so nades i preporaka so dobra namera da uspeeme i nie, nesebicno go spodeli tvoeto iskustvo koe ke ni pomogne nas rr eden den i nie da si guskame i da se zgolemi drustvoto na mali ringerajcinja :) pozz i golema blagodarnost
RE: Вештачко оплодување - II дел 10.4.2011 11:14:03
Olivia
Bravo GordeJ za tvoeto trpenie i timot sto rabotel na tvojot slucaj niz ova patesestvie da se stigne do bebence,ubavo sto gi delis iskustvata ovde i sekako ova veruvam deka ke im pomogne na site idni mamicki,pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 10.4.2011 11:16:24
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gorde J
bidejki imam praveno 4 IVF cuvstvuvam potreba na site RR idna mamicki da im kazam sto napraviv posledniot pat (koga dobiv ) koga pravev IVF a sto ne sum go pravela prethodnite IVF. 1. PIEV TIFOL 2 MESECI PRED TOA I NE GO PREKINAV ZA VREME NA STIMULACIJATA (ZADOLZITELNO KAZETE MU NA DR.) 2 .POSLE TRANSFER OSTANAV NA KLINIKATA KADE PRAVEV IVF 3 DENA ZNACI SO KOLICKA PO LIFT I 3 DENA TAMU (BIDEJKI NIKADE NIZ MAKEDONIJA NEMA DOBAR PAT A JAS SUM OD NEGOTINO) STANUVANJE PRVITE 3 DENA SAMO ZA VO WC 3. NE DOZVOLIV DA PADNAM PSIHICKI ME VODESE MISLATA DEKA OVOJ PAT KE BIDE (DO TOGAS NAJCETO PRI KRAJOT NA TIE 14 DENA ME TERASE NESTO DA MISLAM DEKA NEMA DA BIDE NISTO CUVSTVUVAV SIMPTOMI ZA MENZIS I SL.) 4. 12 TI DEN PROKRVAREV EDNA TOCKA STANAV OTIDOV VO WC I PAK SE VRATIV VO KREVET REKOV PA STO KE BIDE NEKA BIDE I ZASPAV. KRVARENJETO ZAPRE JAS OSTANAV BREMENA sega imam 16 mesecna kerkicka koja gi ceka nejzinite drugarcinja koi ke gi donesete vie na svet
Горде ти благодарам за споделеното искуство! Сигурно ќе биде од помош на некоја идна мамичка!
RE: Вештачко оплодување - II дел 10.4.2011 23:29:16
cece81
Do site RR-ki dali za apliciranje na 2-ro ivf preku fond se dobiva polesno odobruvanje ili mozni se dopolnitelni baranja od nivna strana pa toa da trae poveke od mesec. Ve molam pisete mi vazno mi e da znam ! I uste nesto da prasam kako se presmetuvaat tie 6 meseci od edno do drugo ivf mislam koja data se zema vo predvid , znaete jas nemav transfer t.e. samo punkcija pa dali od taa data da racunam izminati 6 meseci . Ve molam pisete, ve pozdravuvam
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 7:22:09
Bogdancanka
cece mila posle neuspesnoto invitro jas se javiv vo fondot za da se rasprasam koj se uslovite za povtorno aplicitanje,razgovarav so dr.Lubica i mi rece deka stom prviot pat mi odobrile za dvoriot ke bide polesno,samo treba povtorno da se soberat dokumentite koj veke se postari od 6 meseci.Jas imav transfer i zatoa mi rekoa da racunam 6 meseco od denot na negativniot test....vo tvojot slucaj mila najdobro bi bilo da se javis vo fondot da prasas,sigurno ke se racuna od denot na punkcijata,se nadevam ti pomognav pozzz mila
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 9:14:47
radovisanka
cece 81,olivija vi blagodaram za informaciite,mnogu sreka vi posakuvam gorde,blagodaram za spodelenoto iskustvo moze i nie za brzo da bideme vo slicna situacija,daj boze
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 11:28:31
liljak
zdr mi kasnese 5 dena i napraviv test i na testot izleze bleda linija , i se javivi kaj doktorot i mi veli bremena si, no sega koga otidov vo wc imam malku ko crveno ama sosem malku duri i ne zabelezitelno....dali e nastanata bremenost ili ne. ( se plasam minatiot mesec imav spontan t.e nemase srceva reakcija i mi rece doktorot da ja prekinam terapijata, pa sega na prirodno da zabremenam neli e malku cudno?doktorot mi veli mozis i na prirodno, no da vidime kako ke se razviva ako imame pak ispustanje ke treba da odam vo imonologija i hematologija za da go ispitam toa.)doktorot e siguren deka sum bila bremena , mu kazuvam gradite ic ne me bolat samo ko podueni mi se a jajnicite odvreme na vreme ......no sto znaci krvta?dali e mozno da sum bremena ili samo se zalazvam?dali nekoja ostanala bremena a imala malku krv?lele cela sum zbuneta ve sakam
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 11:44:25
Olivia
Liljak mila odi vednas da ispitas bHCg preku krv da ti resi dilemata,stom pokazuva testot bleda btora linija toa e toa sepak se dve crti, uh daj boze da si bremena po priroden pat i ne se sekiraj za iscedokot stom e malku krv ne e strasno, se e mozno mila no samo kazi mi koga ja prekina terapijata so estrofemot dali dobi ciklus i dali bese vo normala?pozz
< Поракaта ја уредил Olivia -- 11.4.2011 11:47:04 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 12:16:12
liljak
olivia jas ja prekinav terapijata koga otidov na eho i mi rekoja nema srceva reakcija , i mi rekoja odi preku beta da vidime dali rasti bebeto no beta pokaza 0,25 i doktorot mi rece prekinuvaj terapija i mi dojde menstruacija i normalno mi traese 5 dena i posle ne primav nikakvi apcinja samo mi rece doktorot duri ne se sredi se nema da napravime transfer. i sega mi kasnese i napravivi test.
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 12:47:46
Olivia
Epa liljak mene mi mirisa rabotava deka si bremena po priroden pat,i mozno e da zasto da ne stom testot pokaza i ti seuste si pod dejstvo na hormonskata terapija sto ja primase taka tvoeto telo e poveke od sposobno da ostanes bremena po priroden pat, ima mnogu rr-ki koi po neuspesno ivf ostanele bremeni po priroden pat, ajde pocekaj parem uste dva tri dena napravi uste edne test i pravo kaj doktorot da ispitas bHCGi da ne iraduvas