|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
29.4.2011 20:35:14   
bombica
Paracetamolot e dozvolen vo bremenost zatoa ic ne se sekiraj, samo nema potreba da go pies ako nemas temperatura.Za glavobolka mene liocno ne mi pomaga poveke mi mine glava od bedoksin.

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 676
1.5.2011 22:35:57   
evceto
zdravo, sega procitav i razbrav deka zaradi odredena tematika ili problematika rr si se prefrlame i eve me, prilicno nova, na 28mi pravev test preku krv i se pokaza pozitiven, na radosta i nemase kraj, del vo mene uste se plasi nemozam da veruvam, na 5ti ke odam na eho.kaj testot mi cestitaa i rekoa deka tamu e za kvalitet a na eho ke se pokaze kvantitet dali bliznaci ili trojka ili edno, neka bide bilo sto samo da e vo red i zdravo i zivo. Prasanjeto mi e sto da ocekuvam samo da mi kazat kolku se, zarem moze da se vidi?! transferot bese na 13ti april, 3ta nedela neli?! i koga vsusnost moze da se slusne srceva reakcija?!
Bidete dobri i sreka na site, bebuski da ragjame,zdravi i zivi!

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 677
2.5.2011 15:01:14   
vesela mamicka
Zdravo Ringeraja i na site idni mamicki i veke gordi mamicki!!!Nie sme vo 37 nedela i ni ostana uste malce pa sakam da prasam vo vrska so porduvanjeto,posto planiram da se poragam vo Cair pa da mi kaze nekoj sto se ni e potrebno za tamu vi blagodaram odnapred ubav denuser posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 678
2.5.2011 15:23:58   
humana
mila ranoe treta nedela,barem po mene znam,jas vo 4 od bremenos bev i nemase nisto,pa se isplasija von matericna se ispoizvadiv od pamet,ama fala Bogu posel se pojavi bebuleto,sega sum skoro 10 i imame srceva reakcija,ajde se nadevam deka ke bide sve dpbro,ic da ne se sekirasuser posted image user posted image

(Одговор на членот vesela mamicka)
Непосредна врска до пораките: 679
2.5.2011 15:33:25   
Carelija
evceto neka ti e so sereka,user posted image user posted image user posted image ti posakuvam da si imas ubava i lesna user posted image . Inaku sto se odnesuva do tvoeto prasanje sekako deka na segasniot eho pregled ke ti kazat kolku embrioni ima a za srceva reakcija bas sega proveriv vo moite rezultati mene vo 6 nedela mi e zapisana deka prv pat sme ja slusnale, a za porano mislam deka seuste e rano za da se pokaze ipak toa e moe mislenje.Pozdrav i pisi kako ke pomines na eho.

(Одговор на членот evceto)
Непосредна врска до пораките: 680
3.5.2011 9:27:23   
Mrs.Tinka
Cestito evceto, imaj si lesna user posted image . Srceva akcija posle 6-tata nedela!

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 681
3.5.2011 13:33:25   
elenak
Dragi RR , idni mamicki vo rana bremenost sto piete?Mene mi prepisaa Mamavit , folna kiselina i fluoronatril(mislam taka bese). Ne znam dali da gi pijam site? Inaku sum vo 4-ta nedela i nemam macnini, samo povremeno me boli dolu na desnata strana i mnogu me bolat gradite ,a navecer spijam samo na strana,ne mozam na stomak, se budam so bolka...Kakvi se vasite iskustva?

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 682
3.5.2011 13:57:50   
vodickata
mili mamicki jas sum veke vo 11 nedela i ve molam da mi kazete dali nekoja od vas seuste prima utrogestan me interesira do koga se zemaat bidejki mene stvarno mi se zdosadija :) gi zemam 3 pati na dena i toa oralno bidejki mnogu mi e strav od infekcii :( aj ve molam pisete do koja nedela obicno se zemaat ??

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 683
3.5.2011 14:05:46   
Gorde J
do 16 ta kratko i jasno 

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 684
3.5.2011 14:44:35   
bombica
Utrogestanot obicno se zemaat do 16 ned no tvojot dr ke ti kaze koga da gi prekines ne na svoja raka.Jas ovaa bremenost gi primav do polni 18 ned, minatata dbremenost o 16 ned, pa od 26 do 28 pokraj tokolizata mi pustaa i inekcii progesteron depo.A vo Srbija slusam gi primaat do kasna bremenost, moja prijatelka gi primase do 30 ned.

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 685
3.5.2011 14:50:14   
Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Dragi RR , idni mamicki vo rana bremenost sto piete?Mene mi prepisaa Mamavit , folna kiselina i fluoronatril(mislam taka bese). Ne znam dali da gi pijam site? Inaku sum vo 4-ta nedela i nemam macnini, samo povremeno me boli dolu na desnata strana i mnogu me bolat gradite ,a navecer spijam samo na strana,ne mozam na stomak, se budam so bolka...Kakvi se vasite iskustva?

Во рана бременост само фолна киселина, а после 12 недела се почнува со мултивитамински суплементи. А тоа ти го одредува гинекологот - па пиј фолна киселина и Мамавит, а флуонатрилот остави го за подоцна - не се дава во толку рана бременост.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 686
3.5.2011 14:54:55   
vodickata
gorde i bombica fala vi na odgovorot jas samo informativno da si prasam a na svoja raka nisto ne prezemam ve pozdravuvam site i site da si imame pomalku nervozna i lesna bremenost ... jas da vi kazam sum za nikade da ne vi sum po doma ... se nesto mi smeta za se neso se karam i da nemam za sto jas ke si najdam :)))

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 687
3.5.2011 15:20:24   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

mili mamicki jas sum veke vo 11 nedela i ve molam da mi kazete dali nekoja od vas seuste prima utrogestan me interesira do koga se zemaat bidejki mene stvarno mi se zdosadija :) gi zemam 3 pati na dena i toa oralno bidejki mnogu mi e strav od infekcii :( aj ve molam pisete do koja nedela obicno se zemaat ??

Podobro e da gi zemas vaginalno nikakva infekcija nema da imas podobro im e dejstvoto , sekoj lek e steten na zeludnikot dzigerot
I tuka isto utrogestanot go davaat do nekade 34 nedela se zavisno od situacija kaj paientite

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 688
4.5.2011 21:37:26   
ViktorijaV
zdravo idni mamicki :) jas sum 8ma nedela i mi se loshiiiii ama postojano, samo nemozam da povrakjam pa si trpam nekako :( poslednive denovi zabelezuvam bolki vo kicmata, odvreme navreme ili koga kje se navednam, pa na ispravanje. Nikogas porano ne sum imala problemi so kicma i mnogu mi e cudno. Dali volku rano se javuvaat ovie bolki ili...?
pozdrav i bidete dobri!!!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 689
5.5.2011 15:06:25   
liljak
zdr jas sum 8 nedela i prokrvarev, mi rekoja da miruvam , mi stavija inekcija i mi dadoja utrogestan....mnogu se plasam, plodot go vidov ama ova krvarenje me plasi...dali na nekoja rr mu se ima sluceno ova, so da pravam, ne e bas malku krvarenjeto...pozz

(Одговор на членот ViktorijaV)
Непосредна врска до пораките: 690
5.5.2011 15:43:26   
liljak
vodicka procitav deka i ti si imala krvarenje, kazi mi mila koga ti prekina, kolku dena ti traese, dali imase mnogu ...lele se plasam pozz

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 691
5.5.2011 15:57:03   
arh_diz
Liljak zemaj ja terapijata sto ti ja dal ginekologot, stanuvanje samo do Wc nisto poveke, lezi na grb, i sto e najvazno bez panika stresot najloso vlijae smiri se ako nemozes konsultiraj se so ginekologot Da ti dade nesto za smiruvanje

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 692
5.5.2011 16:13:17   
bombica
Liljak jas minatata bremenost 3 pati prokrvaruvav.Moras strogo da lezis stanuvanje samo vo wc, duri i jadenje vo krevet.Stavaj utrogestan vaginalno, primaj gi inekciite i slusaj gi sovetite na dr.Preporaclivo e lezenje na leva strana zatoa sto togas e najdobra cirkulacijata i sto pomalku nervozi posto so nervozata gi stesnuvas krvnite sadovi.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 693
5.5.2011 19:47:28   
liljak
inekcija mi kladoja no uste imam krv, sega treba da stavam utrogestan, kolku dena otprilika treba da teci, lele zosto ....kazetemi kolku dena imat vaka so krvarat lele ako ne mi prekini

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 694
6.5.2011 0:13:35   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

inekcija mi kladoja no uste imam krv, sega treba da stavam utrogestan, kolku dena otprilika treba da teci, lele zosto ....kazetemi kolku dena imat vaka so krvarat lele ako ne mi prekini

Јас неколку пати прокрварував цела бременост. Но кај мене крварењето траеше многу кратко. Имав можност додека лежев во болница да сум цимерка со една која беше 5ти месец бремена, а крвареше ненормално многу... Толку многу што мораа да и даваат плазма. Па си врви уште со бременоста.
Ова де, зборот ми беше кај секоја е различно. Примај си ја терапијата како што ти кажале. АКо многу крвариш веднаш отиди пак на лекар (или барем телефонски се консултирај).И обавезно мнооооооогу да мируваш и потешко од чаша да не креваш.

Со среќа...

Непосредна врска до пораките: 695
6.5.2011 12:02:10   
vodickata

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

vodicka procitav deka i ti si imala krvarenje, kazi mi mila koga ti prekina, kolku dena ti traese, dali imase mnogu ...lele se plasam pozz

liljak jas krvarev prviot den pa osel uste nekolku dena imav samo po malce krv pa ispadna deka sum go cistela edniot bebus a silno krvarenje imav samo prviot pat koga prokrvarev ... i mene mi stavija mislam progesteron inekcija i mi kazaa da miruvam pa posle edna nedela na kontrola ... ako si go videla bebusot i se si e vo red ne se sekiraj ke si pomine krvarenjeto... jas vecerta koga otidov vo sistina prv pat mu go slusnav srcenceto i ne znaev kako da se ponasam celata ispotresena i naedna srcence.... samo odmaraj do kontrola i se ke bide vo red

Непосредна врска до пораките: 696
6.5.2011 12:03:18   
vodickata
znaci prviot den od mislam deka bese 6ta nedela

Непосредна врска до пораките: 697
6.5.2011 14:50:04   
liljak
denes namesto da mi prekini imam poke, se plasam....mi dade doktorot apcinja za smiuvanje na bolkite i mi veli lezi, nisto ne e strasno, no neznam mnogu e krv, a vcera koga otidov plodot uste bese vo matkata, dali ke go izgubam, za da ne odam vo sk da ne se dvizam se konsultirav so edna doktorka od tuka i mi vika nisto koga e takvo krvarenjeto toa e zakana za abortus, mnogu me uplasi, neznam eve sedam i samo cekam da vidam so ke bidi...pozzuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 698
6.5.2011 22:56:44   
evceto
liljak mozam da si pretstavam kolku si uplasena no te molam probaj da se smiris, sto treba da bide ke bide samo ne doprinesuvaj poveke stresovi tie nema dobro da vlijaat na situacijata. Ke stegam palci se da e vo red i da ti se smiri dusickata.

Jas vcera bev na prvoto eho i imam eden edar jasno izrazen embrion, se raduvav mnogu kaza deka retko se slucuva no sepak se slucuva na vtoriot pregled da se pojavi drugoto,potsvesno nekako mislev deka se dve no kako i da mu blagodaram na Gospod i se molam se da bide vo red, sega sledno za srceva reakcija na 18ti pa so Gospod napred. Ponekogas mislam na se i svasta pa svesno si gi trgam losite misli, mozebi e normalno no se plasam.
Bidete dobri i ubavi novini da slusame:)
leka Nok na site rr i spokojni sonista

Непосредна врска до пораките: 699
7.5.2011 2:07:41   
bombica
Evcetouser posted image user posted image user posted image ne e bitno 1 ili 2 bitno ima bremenost.A tvojot dr ima pravo.Minatata bremnost kaj mene vo 5 nedela se vide 1 gestaciski sakus a na slednata kontrola po 1 nedela se vide uste eden.Cekame sledna kontrolauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот evceto)
Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?