|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
13.6.2011 23:48:32   
zagrizenaa
fala dajboze kaj site sto pobrzouser posted image user posted image pozzzzzzzzz

nema kaj mene pp

< Поракaта ја уредил Olivia -- 14.6.2011 0:24:20 >

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1776
15.6.2011 16:43:30   
Melanija RR
Cooper честитки од се срцеuser posted image

< Поракaта ја уредил Olivia -- 15.6.2011 23:44:06 >

(Одговор на членот zagrizenaa)
Непосредна врска до пораките: 1777
15.6.2011 23:25:23   
ZLATICKO
me interesira dali fondot odobruva pari za invitro na lica sto ne se vo brak.

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 1778
16.6.2011 13:54:34   
dafne1
zdravo jas sum vo podgotovki za ifv me ineteresira dali bromergono treba da go pijam dodeka pocnam so inekciite dali nekoj ima takov slucaj a veke go pijam 2 godini i me interesira inekciite sto gi davat za doma koj treba da me bocka

(Одговор на членот ZLATICKO)
Непосредна врска до пораките: 1779
16.6.2011 14:59:40   
Bogdancanka
dafne mila za bockanje ako mozes moze i sama da se bockas,jas koga se bockav odev vo ambulanta a ponekogas i mm me bockas ti posakuvam mnogu sreka milauser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 1780
16.6.2011 15:46:07   
anebebe
user posted image user posted image Zenicki da vi se pofalam se javiv vo fondot i mi azaa deka mi se razgledani dokumentite i deka imamae pozitiven odgovor i ni ostanuva smo da go cekame vaucerot da pristigne na domasna adresa .Uf kolku mi olesna i se izraduvav sega ostanuva samo da go zemam vaucerot i pravec na IVF .pozdravce user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1781
16.6.2011 15:48:42   
anebebe
Me interesira dali pred da go zemam vaucerot mozeme da ja zapocneme postapkata pa pota vo tekot n postapkata da se prilozi i on za da moze da se iskoristi vremeto user posted image

(Одговор на членот anebebe)
Непосредна врска до пораките: 1782
16.6.2011 17:04:34   
Cooper
dafne1 i jas se bockav sama vo stomakot..ne boli samo neka ti objasnat kako da vnimavash na higienata..t.s da ne ja dopresh iglata..shishenceto kaj sto e rastvorot..samiot shpric..isto taka kako da go iscistish mestoto kaj sto ke ja stavash inekcijata..da vnimavash na krven sad da ne pogodish..inaku ne e komplicirano i ne boli ako ne ti e stav mozesh i sama da probash..
anebebe mn se raduvam sto te odobrile..vi posakuvam i na tebe i na dafne1 celata postapka da vi mine lesno,brzo..i da ni se pofalite skoro souser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1783
16.6.2011 20:14:08   
zagrizenaa
bozeeeeeeeee imalo i takvo bockanje heheeeeeeeeeeee vmese heheeeeeeee kolku dena e toa i mozi li nekoj da mi objasni kako se zapocnuva so kakva terapija  ifv i kako se izveduva punkcijata?pozzzzzzzzz zs jas se plasam mnogu kiss4injaaaaaaa

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 1784
16.6.2011 21:11:34   
margos
user posted image Zdravo na site.I jas sum nova na forumov, pa eve za da mi bide polesno moram da go spodelam moeto iskustvo.Do sega imam 2 bioloski bremenosti koi najverojatno bea poradi polipi na matkata i istite mi se otstraneti.Pred 4 meseci pravev IVF koe zavrsi so spontan vo 6ta nedela.Pred 11 dena imav transfer i denes napraviv test na mokraca ama pokaza negativen.Mnogu sum razocarana ama moram da cekam uste 3 dena.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1785
16.6.2011 23:40:33   
Cooper
margos ne se razocaruvaj..jas napraviv preku krv na 12 den posle transferot i se pokaza deka imam hCG 80..a testovite preku mokraca mi pokazuvaa negativno..i posle 3 dena isto hCG 231 test preku mokraca negativen..posle edna nedela hCG1700 test preku mokraca negativen..i nakraj imav zakasnuvanje od 3-4 dena i pocna da pokazuvaat testovite preku mokraca..ne se sekiraj...jas i samata nemozev da veruvam deka mi se slucuva toa..bev i na lekar edno bebe se gleda ama se dvoumi za 2 i mi rece pak vo ponedelnik da idam..ke se gleda dali ima 2user posted image
pozdrav do site

(Одговор на членот margos)
Непосредна врска до пораките: 1786
16.6.2011 23:45:33   
Cooper
zagrizenaa kolku inekcii ke stavish zavisi od toa kako ide stimulacijata i kako se dvizat vrednostite na hormonite..znaci preku celoto vreme ke te nabljuduvaat..i hormonalno i so eho i ako imash dovolno folikuli nemora da znaci deka ke idesh so terapija do kraj..kaj mene ja prekinaa bidejki imav folikuli sto lekarite precenija deka ke zavrsat rabota..i stavav inekcii 9 dena
punkcijata e so lesna opsta anestezija..kako da ti se prispiva..i ne e bolno ni strasno..ke si zaminesh odma..moze ke imash cistvo na leka bolka vo dolniot del od stomakot..kako koga imash user posted image ..ama pominuva istiot den..ne e nisto strasno nitu da se sekirash nitu da se polnish so stravovi...

Непосредна врска до пораките: 1787
17.6.2011 9:40:44   
Bogdancanka
Anebebe mila ti posakuvam mnogu sreka stom veke ti odobrile od fondot ti ostanuva samo da pocekas i da zapocnes so podgotovkite...veke si cekor napred do celata...ajde mila ti posakuvam mnogu sreka...

Непосредна врска до пораките: 1788
17.6.2011 9:48:22   
margos
Fala ti Cooper na nadezta, sto mi ja dade, i jas imam mala,(ama samo mala) nadez vo mene za pozitiven test, ama ke vidime, ke vi kazam za 2 dena kako ke bide.user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1789
17.6.2011 10:05:41   
margos
Cooper, ti posakuvam da bidat 2user posted image .Jas mnogu sakam 2, ama ovojpat bidejki pravam na priroden ciklus IVF, odevme so mala stimulacija i imav samo 1 jajce kletka.Ako ne bide nisto sega nareden pat se nadevam deka i kaj mene ke bidat 2.

Непосредна врска до пораките: 1790
17.6.2011 10:43:26   
prvenka
Eve me mene po podolgo vreme...iako redovno ve citam.Pocnav so INV postapkata,veke edna nedela se bockam so superfakt posle toa so puregon.Zdravje boze se nadevam na uspehuser posted image user posted image
Za site onie sto videleuser posted image im cestitam od se srce i im posakuvam lesna i ubava bremenost,a na oni koi ocekuvaat user posted image samo napred ke bide,vo ovaa borba nema otkazuvanjeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1791
18.6.2011 0:00:22   
zagrizenaa
fala ti posakuvam 2user posted image i lesna bremenost.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1792
18.6.2011 9:09:50   
fanicka
Eve me i mene posle podolgo vreme da vi javam deka vcera na 7 den od ET pravev test i se pokaza pozitiven Sabajlevo mi zedoa krv za BHCG i okolu 12 c cekam rezultati. Inaku IVF pravev so ET  na 5 den so blastocisti, taka da na site vi go preporacuvam ova ako imate nad 7 JC oplodeni, na vakov nacin 75 %e uspesno IVF a na 3 den samo do 35%.

Непосредна врска до пораките: 1793
18.6.2011 9:56:12   
Cooper
super fanicka user posted image user posted image mn se raduvam za tebe..kaj mene bese na 3 den ama eve se fatija..treba da se kvalitetni embrionite mislam deka toa igra glema uloga..
ti li sakase na 5-ti den? kako i da e vazno gi vide tvoite user posted image user posted image ajde te cekame da pisesh za hCG..pozdrav

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1794
18.6.2011 11:06:22   
margos
Moze li nekoj da mi objasni kakov e toj ET so blastocista i kolku ima vrska denot na vrakanje na embrioni?Mene ovojpat na 11ti mi pravea punkcija a veke na 13ti ET., sto nekako mi bese mnogu brzo, pa ke go vidime rezultatot

Непосредна врска до пораките: 1795
18.6.2011 22:38:51   
fanicka
Cooper, dr rece deka e posigurno 5 den vo stadium na blastocista da se vrsi ET , zatoa sto tie se izdvoeni najkvalitetni od site i moznosta za vonmatericna user posted image e isklucena. 

Непосредна врска до пораките: 1796
18.6.2011 22:41:47   
fanicka
Beta hcg denes na 8 den od et mi bese 84 mnogu visoka pa dr misli deka se user posted image user posted image iliuser posted image user posted image user posted image sto i ne e mnogu dobro. Da se user posted image ili user posted image user posted image vo red e ama user posted image user posted image user posted image  user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1797
18.6.2011 22:50:13   
margos
Fanicka, kade pravis IVF?neli poveke od 2 embriona e zabraneto da se vrakaat???

Непосредна врска до пораките: 1798
18.6.2011 22:53:41   
Bogdancanka
ako e na privatno moze da se vratat i tri embriona,za invitro preku fondot vrakaat do 2 embriona

Непосредна врска до пораките: 1799
18.6.2011 22:54:13   
Carelija
kolku i da se, toa ti e dar od boga,i ne pomisluvaj da odis preku toa, pa neka te cuva gospod i tebe i bebencata i da si ja minuvas  user posted image so lesno. 

Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?