Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 12.8.2011 9:43:33
Lisica
Jas za vreme na bremenosta se popraviv 30kg:))) bure:)) neznaes dali odis ili se trkalas i pokraj toa sto bev aktivna celo vreme :) Ostanav bremena so 65 kg +30:)) da ne racunas strasno, koga se porodiv imas 82-3:) za 4 godini imam simnato 10-12 kg:) ide malku potesko zasto ne sum pobornik za dieti i gladuvanje:)
RE: Килограмите за време на бременоста 12.8.2011 10:02:31
Lisica
Kilogramite doagaat i si odat nisto strasno do dusa mislam deka sega izgedam pozdravo i poubavo od porano:)))) A za jadenje vo bremenosta se si jadev:)) ne mozev da kazam ne na niedna hrana:))) prvite tri meseci se guskav so soljata u wc najbolji drugar , ama zatoa posle morav da nadokanadam mi bese skisnato od kiselo mleko,dvopek,pereci
RE: Килограмите за време на бременоста 12.8.2011 13:36:33
sani 13
jas sum 33 nedela i do sega imam kaceno 18 kg. a tek mi idat najopasnite meseci i jas prvite tri meseci se guskav epten so soljata a togas kaciv 6 kila a bev ziva pregladneta nisto nemozev da zadrzam u sebe se povrakav kako gi kaciv gospod znae !
RE: Килограмите за време на бременоста 12.8.2011 14:07:17
KRISTIJANA*
lele Sani isto i jas prvite tri meseci sekoj den povrakav a kaciv 5 kg seaga sum 24 nedela i ima kaceno 8 kg neznam kako ke bide do kraj me faka panika
RE: Килограмите за време на бременоста 12.8.2011 14:28:49
mamicka77
jas sum veke 37+3gn a sum popravena samo ne celi 9 kilogrami a si jadam najnormalno samo sto leb nikako ne jadam samo salata i jadenjeto sto mi e epten m,nogu retko da zemam edna ribanka leb da izedam ako jadam pasteta so patlidzan nesto takvo bidejki toa ne mozam bez leb da go jadam a onaka se bez leb
RE: Килограмите за време на бременоста 12.8.2011 14:35:54
Lisica
da sum sega bremena bi opratila povke vnimanie na ishranata, poveke zelencuk, ovosje:)) ama imav napadi na glad:)) morav da jadam vo toa vreme i rabotev na recepcija koj kako ke pominese mi ostavaa nesto za jadenje, za vreme na bremenost kolku kras cokoladi i bajaderi imam izedeno cel zivot nemam jadeno tolku:))) i konzervirana praska:)). ama nekogas e i do genetikata i majka mi so mene se popravila 30kg, a sum bila normalno bebe 55 sm 3950 gr, so ista tezina i dolzina se rodi i sin mi:))) i dvete so carski rez:)))taka da se ke otpisam na genetika lol Majka mi sega ima 54 godini i e avion slobodno mozam da kazam:) znaci i jas ke bidam:)
RE: Килограмите за време на бременоста 14.8.2011 18:30:01
Fiao
Eve me mene pak posle nekolku nedeli. Sega za sega dobro se drzam, 23 nedela sum i se imam popraveno 5kg. Ama ke vidime kako ke bide od 7mi mesec natamu...
RE: Килограмите за време на бременоста 16.8.2011 0:01:12
sani 13
abe site na pocetok vikame deka ne ni e bitno kolku ke kacime....ama koga ke pocnes da se mislis dali i e dobro na vagata e bogami togas i ne e seedno, a na toa dodaj i reka hormoni.... i ete ti depresija! blazesi vi na vas so po malcete kg. kaceni jas sum pravooo buce
RE: Килограмите за време на бременоста 24.8.2011 10:12:14
rina13
jas bremenosta ja pocnav so 59 kg povrakjav do 5,5 meseci i namaliv na 57 si vikav ee nisto cim do sesti ne sm kacila nema da kacam i ponataka ama se izlazav iako pazev na hrana se hranev dosta zdravo 2 dena pred poragjaj koga se kaciv na vaga vagata pokaza72 ke se onevestev....iako imav premal stomak kade se natalozija stvarno nz....5 meseci i nekolku dena posle poragjaj jas imam 57kg...bez nitu edna strija...sakam da ve ohrabram da znaete deka kg lesno se nadavaat no i lesno se simnuvaat,jas od sekogas sum imala spor metabolizam no toa ne bese precka ovjoj pat majka priroda si se pogrizi.site sto ke vi kazat deka posle poragjaj nema da bidete ista nikogas ve lazat ..veruvajte vo sebe bidete pozitivna i kilogrmite ke se simnat....da spomenam deka dieta nikakva ne drzev posle poragjaj si jadam ko isekogas i go dojam
RE: Килограмите за време на бременоста 24.8.2011 11:41:08
kopriva
Првата бременост ја започнав со 57 кг, а последен пат кога се качив на вагата еден месец пред породување беа 79кг , а сигурно сум била повеке затоа што бев како слон огромна....Ми требаше долго време да се вратам во нормала , мислам малку да ослабнам до кај 64кг, а сега во втората се дружам со шољата така да симнав на 58 кг се надевам дека ке се стабилизирам овој месец па здравје ке припазиме малку на исхраната...
RE: Килограмите за време на бременоста 24.8.2011 13:14:49
kremco
Jas kaciv 3kg do sega,21 nedela sum,neznam dali e mnogu ama koga kje se setam na prvata bremenost i kakvi napadi na glad imav i debeleenje,bas sum zadovolna .neznam kako kje bide do kraj bidejki ovie gi kaciv vo ovie dve nedeli do 19ta nedela nisto..Mnogu mi se jade blago,pijam multivitaminski sumlivi tableti neznam dali e od toa..
RE: Килограмите за време на бременоста 24.8.2011 19:26:09
bobika
Visoka sum 163cm, koga zabremeniv imav 55kg, sega sum vo 25-26 nedela i imam 10kg poradi toa sto moram da lezam. I mene mi se cinat mnogu, samo sreka samo vo stomak i vo gradi mi otisle kilata. Verojatno do kraj uste 10kg ke kacam
RE: Килограмите за време на бременоста 25.8.2011 12:45:03
sani 13
kolku e ubavo koga ke cues deka ne si frik i deka i drugi "koleski" kacile kolku mene uf kolku se nadevam deka ke gi simnam-nie sme sega 35 nedela i imame skoro +20 of uste kolku li do kraj lele panika me faka
RE: Килограмите за време на бременоста 25.8.2011 12:48:32
@Mila@
Jas sum sega skoro 26 nedela i popravena sum okolu 4 kg sto na mojata visina od 180 e nishto imam samo trtlesto malcko meshence sto mi iskoci pred 2 nedeli :) ... no takva bremenost imala i majka mi do 6 mesec ic stomak a do 9 kacila 20 kg zs apetitot i doshol pri kraj...sto voopshto ne e dobro, se nadevam ke se kontroliram so jadenjeto.
RE: Килограмите за време на бременоста 25.8.2011 12:54:06
kremco
kilazata ne e problem,zavisi do organizmot,jas mnogu brzo simnav a kaciv premnogu kg,za 6 meseci bev kako porano samo sto doev,piev voda a jadev bas dosta,i jas imam 1 i 80 i ne e nisto neli 3 kg samo si se tesam ama stvarno ne se poznavaat samo stomak imam.
RE: Килограмите за време на бременоста 25.8.2011 13:18:46
maki1
Bremenosta ja pocnav so 52kg,i do kraj stignav do 70 kg,znaci +18 kg ama ne mi se poznavaa se bese vo stomak.Koga izlegov od bolnica imav samo 6 kg pomalce za da sega posle 3 meseca od poragaj si dojdam na 55 kg koi vsusnost mi se idealna tezina.Se nadevam deka ke dojdam do 52 barem uste ednas da si gi oblecam omilenite farmerki .
RE: Килограмите за време на бременоста 25.8.2011 15:10:57
sani 13
abe jas mnogu kaciv ama ne jadam nisto poveke od porano toa mi e najcudno ednas ako otidam na gosti ili ako se opustam u kafance odma imam + 2 kg a i mene ne mi se primetuva deka do tolku imam kaceno ama tolku se :(