|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Не сака да јаде!
23.4.2011 17:41:43   
AnnaMolly RR
Мислев дека никогаш нема да имам потреба да пишувам на оваа тема, ама ете, ќе морам. Филип веќе неколку дена одбива секаква храна освен млеко. Не е важно што има за јадење, само што ќе ја види лажичката се трга, плаче, не сака ни да проба. Ништо не јаде, само по 2-3 лажички супа или пудинг.
Деновиве е малку болен, па ај се тешам дека ќе се врати во нормала кога ќе оздрави. Ама денес е супер, нема ни температура, ништо, а пак не јаде.
Јас и до душа не го терам со сила, ако не сака не му ни давам.
А моево буце се си јадеше, се гледа по него user posted image

Ајде се надевам ќе се вратиме во нормала.

Live and let live

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 276
24.4.2011 13:42:01   
Snowhite RR
Период му а Анамоли, ќе му помине, пак ќе си пројади, само не го форсирај, да не стекне одбивност кон храна, колку што сака толку, биди среќна што пие млеко, тоа му држи ситост, а и убаво е што си го пие

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 277
5.5.2011 13:40:50   
emma1
Koga pocnav so dohrana, nekade na pocetok na 5mesec nemav nikakvi problemi do pred 1-2 meseci. Jadese skoro sve sto ke mu dadev, samo da e dobro izblendano i da ne e pregusto. Duri i kako zelencukovite kasicki (domasno praveni) da gi sakase poveke od ovosnite. Vo posledno vreme (ima 134m.) pocnuva da izvodi, mavta so glava dodeka ne proba da vidi deka mu se sviga. Osobeno pocnav da imam problemi so rucecite, so zelencukot sto najmnogu me zagrizuva, ako ne mu se sviga nema sansi da izede. Primetuvam deka poveke sega saka poblagi vkusovi, i poradi toa i izbegnuvam da mu davam mnogu blagi jadenje, cokolado recisi i voopsto da nema probano, samo biskviti i zitarici so melko, ovosni jogurtcinja i sl. Od solenite obroci saka palenta i lebce so kiselo mleko, nesto sirence i tolku. Mnogu mi e vazno da jade zelencuk a on se poveke go odbiva :((. Patlidzance nesaka da cue da proba. Se nadevam deka ke mu pomine ovaa faza i deka letovo ke pocne poveke da mi jade svezi raboti

Непосредна врска до пораките: 278
29.5.2011 14:50:45   
Pepelaska *
И јас мислев нема да пишувам овде ама за жал и Мартин почна да не јаде, како си кркаше лакомо за 5 минути празно тањирче а сега се молиме, го гледа лажичето и ја затвора устата се врти а знам дека е гладен, ај прво запчето додека излезе, ама сега еве пак , и горе непцата му се подуени може ли да е од тоа? А млеко пие ноќе станува еднаш во 3 еднаш во 6 сабајле и пие по околу 200 мл, и пред спиење околу 150 , треба ли да му го намалам млеково за да јаде друго? ако му дадам нешто благо како чоколино и слично јаде , зеленчук со молење а овошје не сака да види незнам што му е? да му сменам нешто, да воведам нови продукти? незнам вечќе што да правам го гледам и обравчињата му заслабнааuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 279
29.5.2011 14:59:02   
mamamoni

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

И јас мислев нема да пишувам овде ама за жал и Мартин почна да не јаде, како си кркаше лакомо за 5 минути празно тањирче а сега се молиме, го гледа лажичето и ја затвора устата се врти а знам дека е гладен, ај прво запчето додека излезе, ама сега еве пак , и горе непцата му се подуени може ли да е од тоа? А млеко пие ноќе станува еднаш во 3 еднаш во 6 сабајле и пие по околу 200 мл, и пред спиење околу 150 , треба ли да му го намалам млеково за да јаде друго? ако му дадам нешто благо како чоколино и слично јаде , зеленчук со молење а овошје не сака да види незнам што му е? да му сменам нешто, да воведам нови продукти? незнам вечќе што да правам го гледам и обравчињата му заслабнааuser posted image

исто е и кај мене, како јас да сум го напишала ова, а си мислев дека нема шанса нешто да не јади, е сега само на цицање сме и со сила по нешто да касни, Софија јади само фрутолино и јогурт, зеленчук не сака ни да намириса а не да касни

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 280
29.5.2011 15:22:20   
arh_diz
Neznam kak i kasicki im davate na decinjata.Jas ke kazam za moeto bidejki pogolem del gi kupuvam i se celosno izblendirani nesaka da pomirisa, jas pocnav da mesam ke mu svaram nesto ke ke go stavam vo kasickata taka na parcenca i si jade.Ima nekoi produkti koi ne gi saka jas ne se trudam na sila da mu gi davam

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 281
29.5.2011 23:06:10   
Тања РР
Не знам што и стана денес на Јана ама цел ден одбива да стави нешто во уста, нитухрана ниту млеко сака да помириса. Почнува да плаче и да бега само штом ќе и доближам нешто до устата. Се распукнавuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 282
30.5.2011 7:20:32   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Воведи нешто ново, можеби му се здосадува истата храна, еве сега овој период почнува на пазарот разни видови зеленчук да излегува, па пробај со нешто ново, а пробај и со помалку млеко да не го заситува млекото, па заради тоа да не не ти јади друга храна, но ако му ја даваш само оваа количина која ја имаш пишано, не е баш многу. Како и да е, само немој со сила да го тераш

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 283
30.5.2011 7:23:18   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Не знам што и стана денес на Јана ама цел ден одбива да стави нешто во уста, нитухрана ниту млеко сака да помириса. Почнува да плаче и да бега само штом ќе и доближам нешто до устата. Се распукнавuser posted image

Да не и излегува заб, посебно ако е четворка, можеби ја боли затоа, Михаил кога ја вадеше четворката исто ништо не јадеше и навечер пред заспивање многу плачеше, јас не знаев што му е и го карав му викав, се нервирав и кога по некој ден му го најдов забчето, да знаев дека е тоа немаше да му викам сега ми е кривоuser posted image

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 284
4.6.2011 17:23:14   
AnnaMolly RR
Ништо не сака да јаде едно 5-6 дена живее само од млеко, вода, сок и квики рипчиња! Само тоа јаде. Не дај Боже ако му понудам нешто друго го плука со гадење и ми го бутка чиничето!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 285
4.6.2011 22:15:37   
slavicav
Nie ne sakame da pieme mlekouser posted image ,od 6 meseci pa navam probav da i gi dadam site vrsti ad a sega i kravjo i ne saka i nesaka da pie.A nesaka ni jogurt,kiselo mleko,pavlaka samo nekogash epten da se prelaze da proba malku i toa e toa.Samo po 150ml sabajle i navecher so chokolino,medolino i itn pa taka go vnesuvameuser posted image .Neznam veke shto da pravamuser posted image do pred 15 dena prestanavme da cicame.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 286
10.6.2011 23:42:48   
lukas
eve i jas da se prijavam na ovaa tema,7-8 dena ne saka da jadi nisto drugo osven cokolino,mleko vo sise,smoki,i z.carstvo..a pred toa se si jadese,ne saka sega ni zelencukovite da gi jade sekoj den samo frlam,nezz sto da pravam poke samo sto ke namirisa i pocnuva da pluka uste ne piknato v usta...pfff da pravi...eve denes tri pati po red imase tecna stolica,si vikam da ne mu e samo na mlecno sto e???
a i ajde malku ke izbegam od temata,mu se javi crvenilo na gazeto izgleda od prolivceto kako begase kutroto koga mu go izvadov pampersot kako spoulaveno,ne sakase so vlazno ni da go dopram..placese do zajduvanje i ne ssakase da sedni na gaze,se javivi kaj edna drugarka i mu stavivi sega pred spienje kantarion...?????
da odam na pedijatar zaradi eve vaka sto ne mi jadi za nekoj vitamini da mi dade ako postojat za apetit ili nesto...pozzz
i help!!!

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 287
11.6.2011 15:28:15   
Felly RR
Лукас, и кај мене Матеа така последно време беше само на млеко и соленки. За појадок нешто така поткаснуваше, па млеко, па спиење, и кога ќе станеше од спиење дури во 6 нешто да касне пак, и пак млеко пред спиење.
И сега реков не и давам млеко пред ручекот, и соленки воопшто не давам, и еве два дена ручекот убаво си го изеде. Пробај и ти така, на местото од млечниот оброк дај му зеленчук, а во меѓувреме не му давај ништо.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 288
18.7.2011 11:21:38   
Beatris
Женски да ве прашам дали некој има проблем со јадење наuser posted image на жештиниве. Ања има 2.5. месеци и е на адаптирано млеко, порано можеше саат да навиваш по неа, ако испие 80 гр бараше на 2 саати, ако испие 120 тогаш на 3. Сега некако помалку јаде, со лажење некако успеваме да повлече од цуцлата и да изеде. Сама не ни бара. Затоа чајче пие како луда. Инаку си е весела цел ден, не кенка, не плаче... Не знам што да мислам, дали е од жешково, страв ми е да не паднеме во килажа, а од друга страна си викам па ако ја боли нешто или ако не и е добро ќе плаче, нема да се смее и да игра по цел ден user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот MOJA DUSICKA)
Непосредна врска до пораките: 289
18.7.2011 11:25:30   
Pepelaska *
беатрис не се секирај може е жедна на ова топло, а и поголема е сега па на подалеку ќе пие а повеќе пробај остави ја погладна 3 4 саата и дај и поголема количина па ќе си фатите еден ред, син ми кога му давам почесто ништо не јаде или малку колку да се залаже и после пак гладен ни најаден ни ненајден, а мој совет е не и давај чајче пред млечен оброк

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 290
18.7.2011 11:26:06   
dostickage
i davas caj i se zasituva od cajot.zatoa ne pie  mleko.
cajot i e super a zeskovo i stomaceto i e polno pa taka ona misli deka e najadena.
ne davaj caj i ke pie pak mleko.

zasto na tolku malo bebe davate caj i voda.mlekoto si ima se.ima koga da pie voda.
do 6 meseci samo na mleko posle se drugo.

Непосредна врска до пораките: 291
18.7.2011 11:27:40   
arh_diz
Beatris normalno e toa vo toj period da nejade ima skok vo razvojot i kaj nas bese taka

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 292
18.7.2011 11:31:57   
Beatris
Морам да и давам чајче или водичка затоа што е на адаптирано млеко, порано од што ожеднуваше бараше повеќе да јаде и се грчеше од што ја боли мешето дури и повраќаше. Инаку не и давам никогаш пред јадење ама одма го осеќа млекото дека е погусто и плука. Мора да и давам течност за да не дехидрира на жешково кога не јаде по неколку саати. Дај боже да е така арх_диз и јас помислив на тоа, ваљда ќе почне да фаќа некој нов ред. Инаку од сабајле има испиено само 180 грама негде и ене ја си пее во количка насмена од уво до уво user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 293
21.9.2011 9:05:56   
Calypso
Bebusov (6 meseci i edna nedela) mi e na cicanje, plus dohrana so ad mleko, no ima i dva obroci dnevno od ovosje i zelencuk, ponekogas i zitarki. Poslednive denovi ne mi go pie ad mlekoto, ke pocica okolu 10 ml od siseto i posle ja grize cuclata, ja pluka i pocnuva da place kako da go boli nesto. Kasickite si gi jade celi, si cica normalno, samo ne mi pie ad mleko. Moeto mleko ne mu e dovolno, toj si znaese da si ispie i 180 ml pokraj cicanjeto. Sega ne saka. Ne go imame smeneto mlekoto, istoto e, samo sto e veke 2 (so 1 zavrsivme pred dve nedeli). Si mislev deka ako ne ja saka dvojkava, da ja smenime, ama ne e do toa, kako prethodno ispi celo pakuvanje.
Mislam deka go boli probivanjeto na zabite, pa zatoa odbiva sise. Koga mu probivase prvoto zapce (toa bese pred dve nedeli) isto pomalku jadese, togas krena i temperatura (mislam sepak deka mu bese od nastinka, a ne od zapceto), ama nemavme vakov problem, da go otfrla siseto so vristenje. A inaku si e vesel, raspolozen i temperamenten kako i sekogas, samo znae na momenti da bide nervozen i da grize. Znam deka se zabite, ama da ne ima i druga pricina mozebi?user posted image
Se slucilo li nekomu ova?user posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 294
21.9.2011 9:28:29   
miana
Mislam deka ke vadi zabi..Site deca kog avadat zabo ( ako gi macat ) taka manifestiraat..Odbivaat hrana i sl...Eve kaj mene edna komsika isto celabese ispanicena,ne saka da  jade detevo..Arno ama koga gi izvadi zabcinjata sto bile na pat,pocna da si jade...Ne mu  butaj na  deteto celo vreme,ne go moi zosto i sama nema da znaes koga e gladno a koga sito..Ostavi go malce i davaj mu tecnosti poveke..

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 295
21.9.2011 9:49:27   
Calypso
Znaci skoro 100% se zabite. Fala miana na odgovorot, ke vidime koga ke probie vtorovo... se nadevam deka nema da imame vakvi problemi so drugite zabi.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 296
23.9.2011 13:08:03   
lilicka
Мамички ве молам за помош.....еве веќе 2-3дена моево бебе 2месеци многу слабо јаде,ми се успива по неколку часа знае да спие 5-6h и воопшто да не се буди да јаде пробувам да ја разбудам да јаде плаче неќе.....еве сабајле јадеше во 6h 90мл....па дури во 12h едвај некако многу ми се успива незнам што и стана....во ред ли е тоаа што не јаде по толку часа ми е страв да не не ми напредува или јас се навикнав предходно што си беше лакомаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 297
23.9.2011 13:56:07   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Мамички ве молам за помош.....еве веќе 2-3дена моево бебе 2месеци многу слабо јаде,ми се успива по неколку часа знае да спие 5-6h и воопшто да не се буди да јаде пробувам да ја разбудам да јаде плаче неќе.....еве сабајле јадеше во 6h 90мл....па дури во 12h едвај некако многу ми се успива незнам што и стана....во ред ли е тоаа што не јаде по толку часа ми е страв да не не ми напредува или јас се навикнав предходно што си беше лакомаuser posted image

probaj vo spienje da i dades.mislam deka ke go ispie bez problem

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 298
23.9.2011 13:59:36   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Bebusov (6 meseci i edna nedela) mi e na cicanje, plus dohrana so ad mleko, no ima i dva obroci dnevno od ovosje i zelencuk, ponekogas i zitarki. Poslednive denovi ne mi go pie ad mlekoto, ke pocica okolu 10 ml od siseto i posle ja grize cuclata, ja pluka i pocnuva da place kako da go boli nesto. Kasickite si gi jade celi, si cica normalno, samo ne mi pie ad mleko. Moeto mleko ne mu e dovolno, toj si znaese da si ispie i 180 ml pokraj cicanjeto. Sega ne saka. Ne go imame smeneto mlekoto, istoto e, samo sto e veke 2 (so 1 zavrsivme pred dve nedeli). Si mislev deka ako ne ja saka dvojkava, da ja smenime, ama ne e do toa, kako prethodno ispi celo pakuvanje.
Mislam deka go boli probivanjeto na zabite, pa zatoa odbiva sise. Koga mu probivase prvoto zapce (toa bese pred dve nedeli) isto pomalku jadese, togas krena i temperatura (mislam sepak deka mu bese od nastinka, a ne od zapceto), ama nemavme vakov problem, da go otfrla siseto so vristenje. A inaku si e vesel, raspolozen i temperamenten kako i sekogas, samo znae na momenti da bide nervozen i da grize. Znam deka se zabite, ama da ne ima i druga pricina mozebi?user posted image
Se slucilo li nekomu ova?user posted image

zabi se definitivno!nego probaj mesto so cucla da go hranis so klunce.od nuk ima klunce nekapacko za od 6 meseci nagore.isto kako i cuclite imas i silikonsko i latex.odlicen izbor.sin mi pie so takvo klunce otkako napravi 6 meseci i mozam da kazam deka odlicno go prifati.a celo vreme otkako e roden e na AD mleko.
nie taka ja zamenivme cuclata.prethodno imavme sisinja od nuk so nivni cucli ,na 6 meseci samo gi smenivme cuclite so klun na istite sisenca i toa e toa.mislam deka klunceto e pomalku iritantno na nebcata otkolku cuclata.
nisto ne moze da se izgubi,mislam deka vredi da se proba :-)
se nadevam pomognav :-)

Непосредна врска до пораките: 299
23.9.2011 14:43:43   
Calypso
Fala za sovetot dostickage, ama izleze deka e do mlekoto, ne go saka, ne znam zosto, probav i so caska so klunce, probav i so lazice, i so obicna caska (naucen e so obicna caska da pie voda), ne go saka. Mu davame Novalac, bidejki so takvo ja pocnavme dohranata, i odlicno go prifati, bez problem si piese. Go saka samo vo mlecni kasi, a cisto ne go saka.
Prasav pedijatar dali da mu go smenam mlekoto so drugo ad, mi rece da probam so kravjo. Ama, se dvoumam, malecok mi e, 6 meseci i edna nedela, i plus ponedelnik sme na vakcina, ne sakam da brzam. A za cicanje, ete, uporna sum i go teram da cica kolku sto imam mleko, neka pie. Se mislev nokje da go otkazuvam od cicanje, pocnav so toa, ama sega koga ne pie tolku mleko, ne mu go otkazuvam, barem da probie zapcevo i da gi primime vakcinite vo ponedelnik, pa ke vidime ponatamu.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Id idnata godina..........
zelba

dali si vetuvate nesto sebe si deka od idnata godina ke promeni te

nemam (36%)

da prestanam da pusam (13%)

na dieta (32%)

navedi sama sto (19%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!