|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
16.10.2011 18:09:54   
Snowhite RR
Ние апла закаснивме со вакцинава што се прима на година и пол, морам нареднава недела да го носам, одложував прво зашто беше жешко, па ај да залади, после почнавме во градинка, па ај да не му прекинувам додека се навикни, па беше поднастинат малку, ама сега веќе нема причина за одложување

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 801
16.10.2011 19:35:00   
vida
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Mu go zatnuvav nosot i go miev so voda... mi rekoa da go ostavam, sam ke se povratel... ama kaj mozam jas taka da si go gledam detetouser posted image Posle toa ne mi zajduvase, fala Bogu. Sega narednata vakcina ni e nekade posle prviot rodenden, zdravje Boze vo mart-april dogodina.
Ke pomine, ne se sekirajuser posted image

Calypso i sin mi zaogja i isto taka i mene mi rekoa da go ostavam sam da se vrati ama jas nemozam zosto eptem pomodruva i nikako da dojde do vozduh.E fala bogu u zadnje vreme mi nema zajdeno.Jas pri zaogjanje samo ke mu duvnam vo faca,se stresuva i odma zema vozduh.Se izvinuvam sto sum nadvor od temava ama sakav samo ako mozam da pomognam

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 802
16.10.2011 22:29:17   
Annet
za majka kako mene sto se plasi od injekciii sekoj sovet e dobredojden vida....a baskai neiskusna so ovie vakcini,koj gi izmisli user posted image

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 803
17.10.2011 11:00:20   
Annet
eve se vrativme.iva kasla,kiva,ima balgami,kazavme i ja pregledaa i ja bucnaa vo noze edna vakcina i edna lazice,a taa tretata za petok.ama ja povrati lazice,potoa ja odnesovme kaj maticnata dok nejzina ja pregleda i dade surup da pie cefaleksin i rece deka ne trebalo da ja vakciniraat ic,i da ja odlozam vo petok taa tretata,aman veke mi se vika,i eve ja doma sega pie surup da ne fati bronhit.ke ima li kraj na makive?????????????????????????????????

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 804
17.10.2011 11:04:20   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: vida

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Mu go zatnuvav nosot i go miev so voda... mi rekoa da go ostavam, sam ke se povratel... ama kaj mozam jas taka da si go gledam detetouser posted image Posle toa ne mi zajduvase, fala Bogu. Sega narednata vakcina ni e nekade posle prviot rodenden, zdravje Boze vo mart-april dogodina.
Ke pomine, ne se sekirajuser posted image

Calypso i sin mi zaogja i isto taka i mene mi rekoa da go ostavam sam da se vrati ama jas nemozam zosto eptem pomodruva i nikako da dojde do vozduh.E fala bogu u zadnje vreme mi nema zajdeno.Jas pri zaogjanje samo ke mu duvnam vo faca,se stresuva i odma zema vozduh.Se izvinuvam sto sum nadvor od temava ama sakav samo ako mozam da pomognam

Fala za sovetot Vida, ponekogas i jas pravam taka, ama pocesto samo so voda ke go isprskam, odma se povratuva. Fala mu na Boga, mi nema skoro zajdeno, pu pu da ne go urocam... ama strasno e toa da go gledas.

Annet, pa zosto ja vakcinirale malata?user posted image neli ne treba voopsto da se dava vakcina koga e deteto bolno? Ako samo mu tece noseto, a nema drugi simptomi i znaci samo togas vakciniraat, inaku ne.
Ajde pobrzo da ozdravi!

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 805
17.10.2011 15:33:54   
Annet
e zosto de,ja pregleda rece nema nisto na gradite..................posle maticnata vika ne smee taka,ne e samo noseto,kasla kiva....................i sega neznam so ke bide veke,ke ja odlozime taa vo race..................za koa ke ozdravi

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 806
18.10.2011 11:42:15   
arh_diz
Annet dokolku e nastinato deteto netreba da se dava vakcina.A toa dali ke kasnite so vakcinite ili ne nisto strasno , nemas potreba od brzanje ke gi primi site vakcini

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 807
18.10.2011 11:55:08   
Annet
abe se e za nikade veke.................mu kazavme i pak ja bucnaaa..........ne se sekiram.toa e.... samo za dr pat si znam jas... vooopsto ne gi pregleduvaat ubavo decata,eden kup deca se toj den,ne se znae nisto tamu,kako na pazar da si.............

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 808
18.10.2011 12:33:24   
lilicka
Ние имаме црвено грлце и затното носе на вратија дома да оздравиме прво

Непосредна врска до пораките: 809
19.10.2011 12:53:38   
light
zdravo
i nie sme samo 3 nedeli i imame crveno grlce mnogu se sekiram nikade nemame izlezeno samo doma i kaj majkami nemam ideno ne znam sto da pravam o nekogas i kiva ama retko nekoj sovet dr rece ne i davam antibiotik

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 810
20.10.2011 10:55:08   
Annet
sto se slucuva ako bebeto ja povrati taa so lazice,se dava povtorno.ili se ceka za drugata doza?????????????????i sto koga se odlozuvaat vakcinite?

(Одговор на членот MihaelaM)
Непосредна врска до пораките: 811
24.10.2011 10:35:08   
barbi83
moze li nekoj da mi kaze kakva e reakcijata na bsg vakcinata moetouser posted image e 3 i pol meseci i na raceto i se napravi kako brunka i i pukna dali e toa normalno

Непосредна врска до пораките: 812
24.10.2011 11:14:17   
arh_diz
barbi83 normalna reakcija e toa, vrati se nanazad na temava mozes da procitas iskustva

Биди тоа што си

(Одговор на членот barbi83)
Непосредна врска до пораките: 813
24.10.2011 12:12:52   
barbi83
fala ti arh_diz sega ke pobaram

Непосредна врска до пораките: 814
24.10.2011 12:42:46   
barbi83
normalna reakcija bilo sega procitav a za di te per i hib sega sme za edna nedela pak na vakcina vtora doza.prviot pat ne kacivme temperatura ama mnogu placevme ja bolese raceto i i staviv cepce i se smiri taka bese dva dena sega kako ke pomineme ke vi pisam se nadevam deka ke bide dobro

(Одговор на членот barbi83)
Непосредна врска до пораките: 815
26.10.2011 23:57:31   
Lucian
znaci stvarno vo sekoja drzava e razlicno,vekje ne znam sto e najdobro -dali preporakite od nasive ili stranskite lekari.ziveeme vo Germanija i pred dve nedeli bevme na pedijatar i toj ubavo mi kaza se za vakcinite i deka treba nie da razmislime dali da gi primi.ni kaza i deka on zema procent od sekoja vakcina,ama deka ne sovetuva da ne gi primi site,barem ne vednas.ako se odlucam za vakcinite ke go vakciniraat posle edna godina,da mu se izgradel imunoloskiot sistem.ima smisla muabetot :) pa zdravje ke vidime sto ke pravime,uste ne sum se informirala dovolno za sekoja vakcina,samo se nadevam deka ke bide bez temperaturi&co

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 816
27.10.2011 1:07:52   
Nadezna
Decki, mojov ke pravi godinka pa treba da ja primi onaa vakcina na 13 meseci, sto cudo e i dali treba da jade belka?

(Одговор на членот Lucian)
Непосредна врска до пораките: 817
27.10.2011 10:29:59   
arh_diz
Treba da ima probano belka, ama nebrzaj so vakcinata nie seuste ne sme ja primile

Биди тоа што си

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 818
27.10.2011 10:57:32   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lucian

znaci stvarno vo sekoja drzava e razlicno,vekje ne znam sto e najdobro -dali preporakite od nasive ili stranskite lekari.ziveeme vo Germanija i pred dve nedeli bevme na pedijatar i toj ubavo mi kaza se za vakcinite i deka treba nie da razmislime dali da gi primi.ni kaza i deka on zema procent od sekoja vakcina,ama deka ne sovetuva da ne gi primi site,barem ne vednas.ako se odlucam za vakcinite ke go vakciniraat posle edna godina,da mu se izgradel imunoloskiot sistem.ima smisla muabetot :) pa zdravje ke vidime sto ke pravime,uste ne sum se informirala dovolno za sekoja vakcina,samo se nadevam deka ke bide bez temperaturi&co.
[/quote

Lucian jas ziveam vo Slovenija i veke nekade predhodno pisuvav tuka epten na golemo i na siroko se vodat debati ZA ili PROTIV vakcini kaj decata no na roditelite e odlukata dali ke gi vakciniraat svoite najmili. Na primer svekor mi i svekrvami
inaku ginekolozi se absolutno protiv i seuste pagaat vo nesvest zosto sme odlucile da go vakcinirame naset_o dete. Jas i maz mi ednostavno taka smetavme deka e pravilno inaku rizik postoi i dokolku go vakciniras pa si vikas lele sega ako se javi nekoja pokomplicirana reakcija i obratno. Ednistvena razlika e toa sto prvata vakcija na primi duri na 6 meseci a za ostanatite dve dozi vo razmak od mesec ipol ili poveke. Reakcija dosega ne se pojavi nikakva ke vidime za ponataka.

< Поракaта ја уредил penelopa -- 27.10.2011 10:59:33 >

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Lucian)
Непосредна врска до пораките: 819
27.10.2011 11:38:02   
Andriance
Nie vcera primivme vtora doza hepatitis B...dobro pomina ama bree kolkava igla pa i do kraj...sega na polnii 2 meseca ni rekoa da dojdeme pak na vakcina..

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 820
27.10.2011 11:39:52   
arh_diz
od hepatit B nema reakcija

Биди тоа што си

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 821
28.10.2011 17:06:38   
IsidoraD
Pozdrav do site !
Nova sum na forumov i moram da ve pofalam,super ste site i infomacijiite vi se dosta opsirni .
Imam edno prasanje do vas i ne sakav da otvaram nova tema bidejki e vo vrska so vakciniranjeto.
Vaka:
Ziveeme vo stranstvo,jas bi trebala da se porodom vo demevri a planirame nakaj prolet da se vratime vo Makedonija i tamu da ostaneme.
Ovde ima vakcini zakonski koi bi sakala moeto dete da gi primi Problemot e sto neznam koi vakcini gi ima vo Makedonija?!Dali bi bilo izvodlivo prvata doza da ja primi ovde a drugite 2 vo Makeodnija ?
Dali nekoija od vas moze i ima vreme da mi napise koi vakcini se primaat kaj nas i na kolku meseci /godini?
Dali imate nekoj korisen sovet ?
sekako deka za ova ke zboruvam so nasiov pedijatar i ovde i vo Mk ama ete sakav i vas da ve prasam.

pozdrav

< Поракaта ја уредил IsidoraD -- 28.10.2011 17:16:08 >

Непосредна врска до пораките: 822
28.10.2011 20:13:00   
Maca25
Добредојде Исидора на Рингераја!!user posted image
Најдобро ќе биде да се кнсултираш со педијатар од земјата каде што ќе се породиш, а и со педијатар тука во МК, нормално. Единствено што знам од пријателка, дека син и е роден во МК, тука ги прими првите вакцини, а ревакцини имаше примено во Италија, во периодот предвиден за ревакцина. Највројатно се слични, не мора да значи дека се исти.
Те чекаме тука да ни се претставиш поубаво! user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот IsidoraD)
Непосредна врска до пораките: 823
29.10.2011 12:15:15   
IsidoraD

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Добредојде Исидора на Рингераја!!user posted image
Најдобро ќе биде да се кнсултираш со педијатар од земјата каде што ќе се породиш, а и со педијатар тука во МК, нормално. Единствено што знам од пријателка, дека син и е роден во МК, тука ги прими првите вакцини, а ревакцини имаше примено во Италија, во периодот предвиден за ревакцина. Највројатно се слични, не мора да значи дека се исти.
Те чекаме тука да ни се претставиш поубаво! user posted image

Blagodaram Maca RR ,bas i za istata zemja se rabori.Sekako ke se informiram pred da napravam nesto.Odam sega da se pretsavam :D

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 824
29.10.2011 15:10:25   
Felly RR
ИсодораД, еве тука го имаш календарот на вакцинација, колку да видиш отприлика кога кои вакцини се даваат кај нас.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот IsidoraD)
Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?