|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
29.10.2011 15:33:11   
Snowhite RR
3 месеци касниме со вакцината ДТП и вчера ќе го носев, ама кашлаше и реков прво ќе одиме кај матичната да го прегледа да не не' враќаат од таму, и не не' пушти, ни рече да пиеме неколку дена сируп за алергија и капки за нос, ако е подобар да одиме. Аман веќе само ја одложуваме, сега ќе почнат пак настинки, вируси и ако не ја прими нареднава недела не знам когаuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 826
29.10.2011 21:42:25   
Natuska85
Во средата примавме втора доза од ди-пе-тер,не кренавме температура фала Богу,ама еве синоќа кога ми стана кај 2 да цица го ставив на другата страна ,значи на рачето на кое е боцнато,да спие и за саат време се разбуди плачејќи и цел саат не заспа.Денес пак ми плачеше кога ќе го фатев за рачето,кога ќе видам пред малку потечено му е местото околу вакцината.Му ставив облога бор алкохол, сега заспа.Дали треба нешто друго да му ставам да му помине отокот и дали е нормално да се јави истиотuser posted image user posted image user posted image user posted image  

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 827
30.10.2011 8:36:38   
bombica
Stavaj mu oblogi i napipaj da ne mu e trvrdo mestoto kaj ubodot ako e tvrdo masirajj go posto i od vakcinite moze da ostane tvrdina( t.n cvorovi )kako od inekciite

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 828
30.10.2011 10:22:05   
Elce

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Во средата примавме втора доза од ди-пе-тер,не кренавме температура фала Богу,ама еве синоќа кога ми стана кај 2 да цица го ставив на другата страна ,значи на рачето на кое е боцнато,да спие и за саат време се разбуди плачејќи и цел саат не заспа.Денес пак ми плачеше кога ќе го фатев за рачето,кога ќе видам пред малку потечено му е местото околу вакцината.Му ставив облога бор алкохол, сега заспа.Дали треба нешто друго да му ставам да му помине отокот и дали е нормално да се јави истиотuser posted image user posted image user posted image user posted image  

Ние во четвртокот примивме втора доза ди-те -пер и два дена имавме температура 38.1 -37.7 ,па 37.4 кога креваше над 38 и давав ефералган,а рачето ја боли и има црвен огромен оток и ставав и јас облоги ама треба време изгледа,уште го има отокот.
Натушке вие сте поголеми од нас,подоцна почнавте со вакцините или намерно така му ги ставаш?Ние примивме само ди-те -пер и полио,во четврток ке ја носам за Хиб.

Непосредна врска до пораките: 829
30.10.2011 15:25:50   
Natuska85
Елче покасно почнавме со вакцини,дека примавме терапија во болница,па малку да му се одмори организмот

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 830
30.10.2011 17:19:43   
Annet
Eferalganot go stavate odma po bockanjeto ??jas planiram utre da i stavam vednas stom se vratime doma,ke prima dtp..............treski me tresat leleeeeeeeeeeeeeeee

Непосредна врска до пораките: 831
30.10.2011 17:24:07   
jagodica
dali od vakcinata na tri i pol meseci se pojavuva nekakva reakcija ?
Vo petok sme na vakcina i zdravje boze ke vidime kako ke bidi do sega (skraja da e ) ne sme imale nekakva reakcija ni za marija pa ni mihaela so gi ima primeno na eden mesec i na dva taa vakcina vi race nodze i napivka , i sega mislam deka ke bide se vo red

Непосредна врска до пораките: 832
31.10.2011 11:01:45   
Annet
eve ja vakciniraa od dpt sega zaspa i staviv odma cep eferalgan
.sega meram pod miska samo temp.zemav i daleron sirup,ama toj koga da go dadam,ako kaci nad 38????
mnogu se plasam i sto ve citam tuka kako ste si minele treski me tresat ,se nadevam dobro ke pomineme....

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 833
31.10.2011 13:22:18   
Natuska85
Анет оти одма и стави чепче бе?Моето user posted image и на прва и на втора доза не крена температура,немора да значи дека секое user posted image крева температураuser posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 834
31.10.2011 13:30:17   
penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Анет оти одма и стави чепче бе?Моето user posted image и на прва и на втора доза не крена температура,немора да значи дека секое user posted image крева температураuser posted image
имене ова ми е чудно-тука исто препорачуваат сируп или чепче ама по потреба доколку се појави температура а не да се дава однапред за секој случај. секое дете е различно не значи дека по дифолт МОРА да качи температура. Моето user posted image исто немаше температура.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 835
31.10.2011 13:31:05   
Annet
epa oti? site sto gi prasav rekoa stavi cepce za da se spreci,da ne krene T.. zatoa staviv.........do sea fala bogu nema krenato osven sto kenka celo vreme........znaes sto,si velam moeto sigurno ne e isklucok na krene T i staviv....e daj boze da izleze da ne krene.za dr pat ke si znam.....ama sega od pusti strav zatoa....

< Поракaта ја уредил Annet -- 31.10.2011 13:32:06 >

Непосредна врска до пораките: 836
31.10.2011 13:37:02   
penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

epa oti? site sto gi prasav rekoa stavi cepce za da se spreci,da ne krene T.. zatoa staviv.........do sea fala bogu nema krenato osven sto kenka celo vreme........znaes sto,si velam moeto sigurno ne e isklucok na krene T i staviv....e daj boze da izleze da ne krene.za dr pat ke si znam.....ama sega od pusti strav zatoa....
Ах Анет и јас имам уплав од вакцини ама мора да пуштиш самиот организам да се избори доколку дојде до температура... сепак тое е нешто туѓо и секој организам различно се справува.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 837
31.10.2011 17:37:57   
bombica

eve ja vakciniraa od dpt sega zaspa i staviv odma cep eferalgan
.sega meram pod miska samo temp.zemav i daleron sirup,ama toj koga da go dadam,ako kaci nad 38????
mnogu se plasam i sto ve citam tuka kako ste si minele treski me tresat ,se nadevam dobro ke pomineme....

Anet i jas za prvata dtp odma staviv cepce slusajki deka taka ke sprecam temp. pa pak mi kaci 38.Za vtorata ne mu staviv pa nemase cel den temp. tek vecerta kaj 20h kaci 37.1 ama toa ne se ni smeta za temp.Zdrvaje za slednata ne stavaj bez potreba.

Непосредна врска до пораките: 838
31.10.2011 18:18:25   
Snowhite RR
Ефаралганот се дава и против болка, а не само за Т, затоа викаат да се дава, ама јас му давав само по потреба

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 839
31.10.2011 18:51:29   
Annet
se ke se naucime so vreme ,za da ja dobieme titulata MAJKA treba mnogu napor,e sega nekogas ke napravime i greski,mislejki deka toa e najdobro za naset_o dete......zdravje samo neka daba dedo Boze na site,i trpenie oti mnogu e tesko vo nekoi momenti.......za mene ova e novo i mnogu panicam zatoa sto od prviot den nie bevme po kliniki,i ne im veruvam na dok mnogu,site razlicno kazuvaat zatoa stasav do edno deredze,ama aj pomina i toa.vam najveke vi veruvam i mi pomognavte mnogu.za nareden pat ke poslusam od vasite soveti.......aa deteto vristi nemoze da se sozeme i staviv 2 pati eferalgan i na raceto oblogi.....

< Поракaта ја уредил Annet -- 31.10.2011 18:52:25 >

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 840
1.11.2011 9:48:44   
Annet
da vi kazam nie ne kacivme T,najveke imase 37.0....koi se sansite denes da kaci?? ili gotovo,da ne se sekiram poveke?????

Непосредна врска до пораките: 841
1.11.2011 9:57:26   
miana
Nemoj da se sekiras-samo prati ja od vreme na vreme...stom ne kacila sigurno nema da kaci ( i da kaci ) kojznae kolku..Moze samo da si zari..Raceto kako vi  e? Vi pomina li? Ne i se sekiraj - posmatraj ja od vreme na vreme

Непосредна врска до пораките: 842
1.11.2011 10:29:52   
Annet
raceto nema nisto za sega i nemase,samo od iglata se poznava ubodot,inaku spiese jade se e ok.ja posmatram ,vesela e;-)))

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 843
1.11.2011 10:53:07   
AnnaMolly RR
Женски, а јас да прашам нешто за вакцинирање. Филип на 10 месеци ја прими таа за морбили вонредно. Сега има 17 месеци. Не се сеќавам кога ми рекоа следна вакцина, мислам на 18 месеци? Да не има некој друг што вонредно го вакцинирал детето од морбили па да ме потсети?

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 844
1.11.2011 11:18:47   
lukas
da,slednata e na 18 meseci.potoa mi rekoja na sistematski na 2 od.i posle sledna vakcina na 4 god..pozzz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 845
11.11.2011 12:30:54   
Annet
eve denes mi stasaa dve pokani za vakcina ednata e MRP Polio,taa so laziceto li e? a drugara e hep b citanje na beleg??? hib bese vo noze li? se ispobuniv so vie vakcini

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 846
11.11.2011 12:47:20   
Sandric
Nie primavme MRI pred vreme koga bese epidemijata i sega pred dva dena bevme pak ja primivme, imame 15 meseci.
nas taka ni imaa zapisano vo kniskata

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 847
11.11.2011 23:50:22   
*miki mami*
Annet belegot treba da se pojavi na ramoto od raceto ksj nas bese desno na 9meseci toa se pravi ako nemate beleg ke ve bocnat pak

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 848
12.11.2011 8:31:26   
bombica

eve denes mi stasaa dve pokani za vakcina ednata e MRP Polio,taa so laziceto li e? a drugara e hep b citanje na beleg??? hib bese vo noze li? se ispobuniv so vie vakcini

Anet si se ispomesala citajki go kartonceto user posted image Za MRP i citanje beleg vi e rano, MRP se prima posle 1 god.Vidi ubavo sigurno ti e zaokruzeno Polio I,II ili III( so lazice) i Hepatit (vo noze).Isto i HIB e vo noze a DTP vo race.

Непосредна врска до пораките: 849
12.11.2011 10:12:06   
Annet
dada mila eve polio II i HIB II vo noze.tuuuuuuuuuuuuuuuuuu za nikade sum hhaahah,fala tiuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Anet si se ispomesala citajki go kartonceto user posted image Za MRP i citanje beleg vi e rano, MRP se prima posle 1 god.Vidi ubavo sigurno ti e zaokruzeno Polio I,II ili III( so lazice) i Hepatit (vo noze).Isto i HIB e vo noze a DTP vo race.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?